Dün ikinci el bir t42 thinkpad aldım. Aldığım kişi pilinin bitik olduğunu söylemişti. Elimde önceden kalma iki tane biri sıfır ayarında pil olduğu için önemsemedim ve cihazı aldım.
Fakat bugün farkettimki (iki pili de deneme rağmen) pilleri şarj etmiyor. Örneğin pil göstergesi %35 de ise orada takılı kalıyor. Adaptörle veya pille çalışmasında sorun yok.
Sanırım bi devre sorunu falan var ama yine de sorayım. Yapabileceğim bir şey var mı. Söksem nasıl olur, acemi bir insanın yapabileceği bir şey midir? Lehim ve voltaj ölçer gibi ufak tefek alet edavatım var.
Sorunun kaynağını buldum. Adaptör girişinde gözüküyor. Eğer kabloyu girişe tam oturtursam pili şarj etmiyor. Biraz geride bırakırsam şarj ediyor. Aslında elimde o sarı girişten fazladan bir tane var ama notebook'u sökme cesaretim yok. Her söktüğüm notebook'ta bolca vida arttırıyorum çünkü...
Bugün notebook'u söktüm. Önceki bozulan aynı notebooktan kalan adaptör girişi ile denedim. Aynı sorun devam ediyor. Demekki anakarttan pile giden hatta falan bir sorun var...
Hocam sanırım araya 100$ civarı bir para sıkışmış. Sarı girişten olmadığı belliydi aslında sonrun giriş olsa cihazın hiç çalışmazdı.
quote:
Orijinalden alıntı: alp_o
Hocam sanırım araya 100$ civarı bir para sıkışmış. Sarı girişten olmadığı belliydi aslında sonrun giriş olsa cihazın hiç çalışmazdı.
İşin ilginç yanı dostum, kırk kerede bir olsa da arada bir doldurmaya başlıyor. Mesela gündüz bir ara %96'ya kadar çıkardı pilin şarj durumunu. Orada kaldı. Hatta bu doldurma işlemi notebook'u zar zor topladıktan sonra olunca "heh" dedim "galiba şansa bir yerleri düzelttim"
Pilim bitik olsa yine boşvereceğim de elimde biri 8 hücreli 4-5 saat giden bir pille 2 tane durumu çok iyi olmasa da idare eder pil vardı.