Şimdi Ara

Thomson DPL 550 HT Receiver 5.1 inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitelerde ayrıntılı bir incelemesi yok, elimden geldiği kadarıyla cihazın özelliklerini yazayım.

THOMSON DPL 550HT 5.1 tam modeli budur. Cihazı aldıktan sonra bir elektronikçiye götürdüm tam hatırlamıyorum ama çıkışlarının çok iyi bişey olduğunu söyledi tam ismi neydi bilmiyorum.

Optik ve analog 5.1 şekilde x-fi ses kartına coax kablo ilede CDplayer'a bağladım. Anfi yaklaşık 15kg ve 45cm*45cm*13cm ebatlarında.
    Her hoparlorun sesini, uzaklık mesafesini, bass ve tizini ayarlamak mümkün. Oldukça kullanışlı subwoofer'ı tamamen kapatabiliyorum gece işe yarıyor. Üzerinde 6 tane sinema modu var(club, theater, stadium, kilise,arena, concert). Dolby Digital 5.1 ve en önemlisi DTS destekli. Dts film izlediyseniz nasıl olduğunu bilirsiniz. Prologic, Stereo x3, Stereo modları var. 30 hafızalı RDS tuneri var ve çekim gücü harika ayarladığım istasyonların hiçbirinde parazit olmuyor. Cihaz üzerin baya bir çıkış var; TV, SAT, VCR, TAPE, CD, DVD, VİDEO,S VİDEO, REC, PHONE, SCART GİRİŞ-ÇIKIŞ

çıkış gücü resmi olarak 6*50w rms belirtilmiş. Anfi çıkışında; ön hoparlörler, arkalar ve center 6ohm, subwoofer ise 3ohm yazıyor . Center'da 2 mid 1 tane tiz mevcut 50w rms değerinde. Hoparlorler şekil itibariyle aynı gibi ama ön hoparlor diğerlerine göre daha fazla ağır (2kg yaklaşık) bunlarda 6ohm 50w-80w rms 1mid 1 tiz. Ancak benim 120w rms 6ohm değerindeki 3yollu dev sony hoparlorleri bağladım oldukça kaliteli kolonlar sesi açtığımda Bass-mid coştu resmen. Anfinin çok güçlü stereo performansı var. Arka hoparlorde 6ohm 50w değerinde. Woofer haliyle pasif ve kabin içerisinde 2 adet 16cm sürücü var 3ohm. Birde cihaz üzerinde Aktif subwoofer bağlamak için çıkış var. Ses seviyesi 0-60 aralığında. Kulaklık çıkışı çok güçlü, en dandik kulaklık bile olsa sesin az gelme imkanı yok.

Stereo performansı fazlasıyla etkiledi. Ön kolonlar Tiz bass olarak uyum içerisinde hatta tizler çil çil, müzik dinlerken Sony lbt lx9'dan daha net belirgin bir ses alıyorum. anfili ir setin farkı olabilir. Sonuç itibariyle benim için güzel bir cihaz ve aradığım her özellik var fiyatıda uygun. Klavuz olmadığı için tüm ayarlarını 3-4 günde ancak çözebildim Müzikte radyo tuner ve cdplayer ile kullanıyorum, birkaçtane Celine dion ve Rock dts album, dvdaudio var daha onları denemedim.Ama survivor'ın dts kayıtlı albüm'ünü dinlemiştim milletin abarttığı kadar varmış.

Genel özellikler:

6 x 50-80 Watt Výkon
    - velký, dobře čitelný Display
    - VSTUPY:
    - Coaxial a Optical pro DolbyDigital
    - 6-Kanal-vstup pro externí Decoder
    - 2x Scart
    - 12x Chinch
    - 3x Video
    - 3x S-VHS-Video
    - 1x Antenne
    - Podporované formaty:
    - DolbyDigital
    - DTS
    - DolbyProLogic (bzw. DolbySurround)
    - 6 DSP-Modi
    - Stereo
    - Dolby 3 Stereo V

30 HAFIZALI RDS RADYO TUNER
    DOLBY DIGITAL 5.1
    DTS
    OPTIC, ANALOG 5.1, COAX ÇIKIŞLAR
    CD,TAPE, DVD,VCR,SAT/CAB, VİDEO, SCART, SVİDEO ÇIKIŞLARI
    KULAKLIK ÇIKIŞI, ÖN TARAFTA AUX GİRİŞİ
    300W RMS
    AKTİF SUBWOOFER BAĞLAMAK İÇİN ÇIKIŞ

hoparlorler:

MERKEZ HOPARLOR( İçerisinde 2 adet hoparlor 1 adet TİZ mevcut 50w-80w rms 6ohm)
    ÖN HOPARLÖRLER ( 1tane Mid hoparlör 1 tiz var. 50w -80wrms 6ohm)
    ARKA HOPARLÖRLER (1 tane hoparlor 50wrms var, yapı olarak önler gibi ama onlar kadar ağır ve güçlü değiller. 50wrms 6ohm)
    Pasif SUPERWOOFER ( kabin içerisinde 16cm çapında 2 tane hoparlor woofer mevcut. 80w rms 3ohm değerinde.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 17 Ocak 2010; 1:36:13 >

• Bende bu aleti uzun zamandır kullanıyorum.Ama DTS özelliği olmadığına eminim.Sanırım yanılıyorsunuz bu konuda.Eğer var ise lütfen banada anlatırmısınız nasıl aktif hale getirebildiğinizi.
  • Arkadaşım iyi günlerde kullan fiyat nekadar sorması ayıp
  • 300 tlye aldım sahibinden.com dan.Zaten sıfırını bulmak mümkün değil artık.
  • DTS var, olmasa cihazın lcd ekranında DTS ibaresi gözükmez. Dts film oynattığımda ses çıkmaması gerekmez mi ? Surround yazan tuş ile geçiş yapılıyor. 2.el olarak hoparlorleriyle beraber temizliğine göre 300-400-500 arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 3 Aralık 2009; 22:40:22 >
  • LEONE_510 arkadaşım,ben bir türlü DTS ses alamadım bu cihazdan,acaba sesi nasıl alıyorsunuz optikmi yoksa coaxial mi.Birde amfinin arkasında 6ch direct input yazan girişler var,yoksa direk oraya kolon girişimi yaptınız.
    Cahillik başa bela napıcan
  • o anfi dts destekli değil dostum.amaürün no name ayarında bi ürün olmasına rağmen ses çıkışı baya kuvvtli.fena sesi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 14 Aralık 2009; 13:22:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

o anfi dts destekli değil dostum.amaürün no name ayarında bi ürün olmasına rağmen ses çıkışı baya kuvvtli.fena sesi yok..

Evet amfi DTS destekli değil.İncelemeyi yapan arkadaşın mesajını biraz daha dikkatli okuyunca anladımki,ses kartından amfiye analog 5.1 giriş yapmış.yani işlenmiş sesin direk kolonlara aktarılmasını sağlamış,bu sayede DTS ses alabiliyor.
    Amfinin no name ayarında olduğu fikrine katılmıyorum.Oldukça kaliteli bir amfi,özellikle stereosu mükemmel.Thomson da Türkiyede çok tanınmasada avrupada iyi işler çıkarabilmiş bir marka.DD ve stereo su için alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fausto2005 -- 15 Aralık 2009; 9:07:04 >
  • Bu amfi hala yaşıyor mu?
    Thomson markası kalitelidir yaw. bu ampli benim bildiğim en azından Ankra'da sadece Tekno Sa'da satıldı.diğer thomson, radioshack, sharp ürünlerle beraber. sanıyorum 6 yıl önce idi ve scart giriş-çıkışa sahip tek avr diye başka bir forumda örnek gösterirdik. kim demiş no name ürün diye sallamışlar saf saf. o dönem Thomson kulak içi kulaklık aldım hala şu an kesintisiz 4 yıl (2 sene vede yattı.6 sene) kullanıyorum.seside fena değil.ne ise kullanan arkadaş mutluluğunu görsün.
  • ya no name tabi thomson fransız markası bizim vestel ayarında bişey tv leri bile sadece teknosada satılıyordu anfisini 1 hafta denedim arkadaşta vardı geçen sene 100 liraya bana satıcaktı almadım.ilginç bi ürün bas çıkısı üzerinde pasif bas için adamların bitane receivırı var zaten ..kim demiş adm gibi marka diye ha sesi idare eder.eski bi ürün iyi bi marka olsa şuana yeni modelleri olurdu zaten...thomson jameson osawa bu tarz bişi işte kimse kimseyi kandırmasın..zaten fiyatıyla ortda uygun bi ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 15 Aralık 2009; 18:55:28 >
  • Dip not: O wii yi hemen oradan kaldırın sehpanın üstüne koyun. Bu arada gerçekten fayda/maliyet disiplininde oldukça başarılı bir set gibi gözüküyor.
  • bu arada ilginçtirki radyosu baya kuvvetli çekiyor
  • quote:

ya no name tabi thomson fransız markası bizim vestel ayarında bişey tv leri bile sadece teknosada satılıyordu anfisini 1 hafta denedim arkadaşta vardı geçen sene 100 liraya bana satıcaktı almadım.ilginç bi ürün bas çıkısı üzerinde pasif bas için adamların bitane receivırı var zaten ..kim demiş adm gibi marka diye ha sesi idare eder.eski bi ürün iyi bi marka olsa şuana yeni modelleri olurdu zaten...thomson jameson osawa bu tarz bişi işte kimse kimseyi kandırmasın..zaten fiyatıyla ortda uygun bi ürün

Arkadaşım bence yazdıkların pek adil değil.Thomson markası 80 li yıllarda Fisher, Schneider gibi markalarla birlikte en iyi mağazaların en gözde vitrinlerinde yer alan kabinli müzik setlerindendi.O yıllarda bunları satınalabilmek pek kolay değildi.Thomson markasının imalata başlangıç tarihini bilemem ama yazdığın diğer uzakdoğuda aslında markasız üretilen ve toptan satın alan tüccarın adının dahi üzerine yazılabildiği sınıftaki ürünlerden farklı olduğu ve sürekliliği muhakkaktır.Zaten malın kıymetini bilen arkadaşlarda lafını esirgemeden yazmış.Sağolsun.

• Güzel cihaz bende stereo sistemime alternatif olarak film izlemek için böyle bir sistem arıyorum ama dts cözmüyormuş anladığım kadarıyla .
  • Optik kablo ile bağlı, analog olarak oyunlarda kullanıyorum. Bende baya araştıdım DTS çözüp çözmediğini ama kullanan bir kaç kişi gördüm onlarda dts yok diyorlar. Ama cihazın fonksiyonlarına basınca DTS ibaresi çıkıyor. Yani ekranında dts yazısı çıkıyor. Sesi açtığınızda volume çıkması gibi... Birde aynı filmin DD ile dts olanını izledim dts farkı belli. Belki ses kartı kendi çözüp cihaza gönderiyor olabilir, ancak ac3 filter ayarlarında ses kartı etkisi kapalı. Aslında dts filmi diske yazıp onu dvd ile cihazda denemek lazım ozaman tam olarak belli olur.

Osawa vsvs ile eşdeğer bi kaliteye sahip demek nedir ya; Binada birinde osawa av985 bi model anfisi olan arkadaş var, Cihazın dış malzemesinden ses kalitesine seviyesine kumandasına kadar gerçekten kalitesiz bir anfi. Biraz araştırın elektronikçilere bakın Türkiyede ismi duyulmamış ne cihazlar var. Hatta ben bir elktronikçiye anfiyi göstermeye gittiğimde, müşteri geldi Nakamichi anfiye baktı biraz inceledi yanındaki kişi ''la hep çin malı'' diyerek çıkıp gittiler. Böyle adamlar var bilgi sahibi olmadan fikir üretirler. Baktığı cihaz 2000 tl civarındaydı fiyatını duysa acaba ne derdi merak ediyorum.

Thomson, Osawa gibi ürünlerle eşdeğer kalitede basit vasat bir ürün değildir. Cihazların içini açıp kullanılan malzemelere bakarsan anlarsın zaten. İlla ürünleri heryerde satılacak diye bi kural mı var ?
    quote:

ya no name tabi thomson fransız markası bizim vestel ayarında bişey tv leri bile sadece teknosada satılıyordu anfisini 1 hafta denedim arkadaşta vardı geçen sene 100 liraya bana satıcaktı almadım.ilginç bi ürün bas çıkısı üzerinde pasif bas için adamların bitane receivırı var zaten ..kim demiş adm gibi marka diye ha sesi idare eder.eski bi ürün iyi bi marka olsa şuana yeni modelleri olurdu zaten...thomson jameson osawa bu tarz bişi işte kimse kimseyi kandırmasın..zaten fiyatıyla ortda uygun bi ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leone_510 -- 16 Aralık 2009; 8:40:19 >

• safın biri yazmış yine. ne bilir ki zaten. ben böle dalga geçerim.
  • Orijinalden alıntı: Leone_510

Optik kablo ile bağlı, analog olarak oyunlarda kullanıyorum. Bende baya araştıdım DTS çözüp çözmediğini ama kullanan bir kaç kişi gördüm onlarda dts yok diyorlar. Ama cihazın fonksiyonlarına basınca DTS ibaresi çıkıyor. Yani ekranında dts yazısı çıkıyor. Sesi açtığınızda volume çıkması gibi... Birde aynı filmin DD ile dts olanını izledim dts farkı belli. Belki ses kartı kendi çözüp cihaza gönderiyor olabilir, ancak ac3 filter ayarlarında ses kartı etkisi kapalı. Aslında dts filmi diske yazıp onu dvd ile cihazda denemek lazım ozaman tam olarak belli olur.

Optik kabloyla bağlıysa ses kartının çözüp göndermesi gibi bi şey söz konusu değil.Çünkü işlenmemiş data geliyor demektir amfiye.Ben WD HDTV LİVE ile kullanıyorum bu aralar.Optik bağlantı yaptım ve dts dosyalarda kesinlikle ses alamıyorum.Aklıma başka bir şey geldi acaba sizin amfiye daha sonradan farklı bir işlem yapılmış olabilirmi? (çok anlamam bu işten saçma bişey söylüyorsam kusura bakmayın ama,içi açılıp bi devre falan eklenmiş olabilirmi?) Yada böyle bir şey yapma imkanı varmı?
    Ayrıca keşke bi kaç fotoğraf çekip koyabilseniz.

• nasıl uzmansın sen ya thomsonmu tomasmı neden bahsediyosun bide iyi biürün diyosun 100 liralık anfiye...nakamichi farklı thomson farklı..100 liralık aleti öve öve bitiremiyorsunuz uzman ben bu aleti kullandım denedim sen okumuşsun biyerden burda konuşuyosun dinlemeden ürünü yakından görmeden afra tavra yapma..ah teknika ah bıraktın bizi bu üründen anlamıyan uzmanlarla..
  • Ben cihazı tanımam bilmem , dinlemedimde ama en azından şunu bilirimki hiçbir botsta , osawada digital bağlantı görmedim , tunerleri olsada rds özelliği olan tunere sahip osawa , jameson görmedim yani uzman olmaya gerek yok bir cihazın ederini anlamak için. Dediğim markaların amfileri bile 100 liraya satılmıyorken nasıl bu amfi 100 liralık oluyor.
  • oku işte 300 liraya kolonlarla beraber almış zaten kolonlar bu anfinin seti. 200 kolon de 100 lira anfi 300 lira iyi oku öyle yaz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.