Şimdi Ara

Thomson DPL912VD DVD/Divx Player bilgi paylasimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Thomson TV çılgınlığını belki hatırlıyorsunuzdur... 2006 basinda, herkesin yurt genelinde bu TV'yi aradigi zamanlar, ben EP Center'dan teshirdekini almistim...

bkz: >Thomson 81 ekran 100hz TV arıyorum ama bulamıyorum<
    bkz: >THOMSON TV almadan dikkatlice okuyun lütfen<

TV ile birlikte, Thomson DPL912VD Ev Sinema Sistemi de satın aldım...

Bu topigi acma nedenim:
    Nette bu urun hakkinda bir bilgi paylasimi yok... Haziran 2007 itibariyle, netteki tek Turkce kaynak bu topic gorunuyor... Benim gibi satin almis olanlar varsa, burada bilgilerimizi paylasalim istedim...

Oncelikle su sorunlardan bahsedebilirim:
    * Daha ilk basta, son donemlerde piyasaya cikmis bazi DVD filmlerin altyazilarini tekrarlayarak okudugunu gordum... (Toplam izlemede %10'luk bir ihtimal) Bu yuzden degistireyim dedim ama elim degmedi, kaldı... Sizde de altyazıyı tekrarlıyor mu?... Serviste cozen oldu mu?...
    * Firmware-yazilimini guncelleme imkanimiz var mi acaba?...

Buldugum cevaplari da buraya yazacagim... Kolay gelsin...

Thomson DPL912VD DVD/Divx Player bilgi paylasimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teamou -- 2 Şubat 2008; 5:02:40 >

• Video: DVD / VCD / S-VCD / DviX / XviD
    Muzik: mp3 / wma, FM Tuner
    Resim: jpeg oynatimi

Scart / RGB, AV baglanti secenekleri, Progressive scan

160 W toplam ses cikis gucu
    Tumlesik DTS, Dolby Digital ve Dolby Prologic II 5.1 ses cozucu.

--------

Region Code / Bolge Kodu Sinirini Kaldirmak:

DVD Player'i calistirin, icinde disk olmasin, bo$ olsun...
    Ana menudeyken 1 6 7 1 ve 9 tuslarina basin,
    Bolge Kodu secenegi cikacak, default'u 2'dir.
    Istediginiz bolgenin kodunu girin... 0, "hepsi" demektir... OK deyin...
    Kapatip, acin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teamou -- 2 Şubat 2008; 5:07:53 >
  • DviX / XviD

XviD ve DivX video oynatabilir. (DivX 3-4-5 ve DivX VOD*) Gelecekteki DivX formatlarıyla uyumluluk.

- - -

Oynatimda gorebildigi altyazi uzantilari: .srt .ssa .sub .smi
    Altyazi, ideal okuma boyutundan biraz kucuk gosteriliyor ve henuz cozemedigim Turkce Karakter problemi var.

- - -

Ses var, goruntu yok problemini ilk basta cozememistim ama cevabi su: 736x400 gibi 720 pikselden daha buyuk bir videoyu izleyemiyorsunuz...

- - -

2 GB'tan buyuk tek parca DivX filmleri bazi oynaticilarin acamadiklarini duymussunuzdur. Bizimki filmi goruyor ve hatta oynatiyor. Yalnizca sure sinirimiz var. Yine duyduguma gore diger oynaticilarda 1 saat sonra falan duruyormus. Bizimki 2. saatte oynatimi durduruyor... Bu da demek oluyor ki; 2 saatten daha kisa bir filmi, yuksek cozunurlukte tek parca olarak DVD'ye kaydedebiliriz...

- - -

*DivX VOD: Bir tur yasal film kiralama hizmetidir. Oynaticinin size verdigi kodla download ettiginiz filmi belli sayida izleyebilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teamou -- 27 Aralık 2007; 7:48:54 >

• Sevgili Teamou,
    Sana bu konuyla İlgili özel mesajda yolladım ama belki görmezsin diye buraya da yazıyorum.
    Bu Thomson 912 ev sinema sistemini geçen sene bende aldım.Ses sistemi iyi sayılır.Fakat seninde yazmış olduğun dvdlerdeki altyazı tekrarı bende de var.Gerçi bütün dvdlerde yapmıyor ama Sony ve Columbia dvdlerinin tamamına yakında yapıyor.
    Sana sormak istediğim soru bu dvdlerdeki altyazı tekrarı sorununu halledebildin mi?Halletsiysen lütfen bana da söyle nasıl yaptığını?Gerçekten çok gıcık bir durum.Sanırım bütün thomson 912lerde bu sorun var heralde bu tesadüf olamaz.Umarım altyazı sorunu halledilebilir.Yoksa yeni dvd player alacağım.Cevabın için şimdiden sağol.
  • Yasamak85 dostum;

Epeydir altyazi tekrarlama durumu denk gelmedigi icin, neredeyse bu sorunu unutmustum. Acikcasi son donemlerde DivX mevzuuna kafayi takdigimdan olsa gerek...

Fakat mesela arsivimden alttaki iki orijinal DVD'yi takdigim anda altyaziyi tekrarliyor:
    - The Matrix Revisited / 2. Bölge / WB-Tiglon
    - Eyes Wide Shut / 2. Bölge / WB-Tiglon
    Bunlar, kapaklari Ingilizce ama Turkiye'de satilan DVD'ler... Buna benzer butun DVD'lerde altyaziyi tekrarladigini da soyleyemeyiz. Mutlaka vardir birsey ama henuz neye gore karar verdigini anlayabilmis degilim...

Netice itibariyle bu sorun bende de cozulmemis olarak duruyor. Ve web uzerinde hic Turkce kaynak yok...
    Vakit bulabilirsek, halledilebilir mi diye bir arastirma yapmak lazim, ithalatci, servis noktalarindan... Varsa cozumu de buraya yazariz...
    www moselektronik com
    Sitesinde sayfalarda problem var... Yetkili servis sayfasi goruntulenemedi... Mail atamadim..

".... Elektronik de öncü firmalar arasında yer alan ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren Mos Elektronik’in Türkiye genelinde 111 servisi olduğunu hatırlatan Mos Eletronik Genel Müdürü Mehmet Özcan, merkez servislerinin İSTOÇ’ta olduğunu belirterek, şöyle devam etti:......." TEKNOLOJİNİN MODASI PLAZMA TV - www istocrehber net /metinler.php?Kat_id=732

Tel: 428 66 55

Mos Elektronik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. Thomson Münimak
    Merkez Mah 38 34217 - MAHMUTBEY / İSTANBUL
    Tel: (212) 6594717 & 18 - Fax: 6594723

MOS ELEKTRONİK SAN LTD ŞTİ
    CENNET M ALPASLAN C N 46 KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL
    Tel: 212 592 12 29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teamou -- 27 Aralık 2007; 8:19:06 >

• Teamou konuya başlamadan önce Thomson 912'deki bölge kodunu kırabildin mi diye sorayım?(Çünkü yalnızca bölge 2 dvdlerini oynatıyor)

Konuya geçersek yanıt verdiğin için teşekkür ederim.Ben bu bazı dvdlerdeki altyazı tekrarı sorununu yalnızca kendi dvd playerıma bağlamıştım.Yani bütün thomson 912'lerde bu durumun olduğunu hiç zannetmiyordum.Fakat görüldüki bu konuda aynı kaderi paylaşıyoruz.Demekki çok büyük bir ihtimalle bütün thomson 912'lerde böyle bir altyazı sorunu var.
    Gerçekten çok kötü bir durum insan dvd alırken altyazının tekrarlayıp tekrarlayamayacağını bilmiyor.Ve de seninde söylediğin gibi bir çok dvdnin altyazısını sorunsuz okurken bazı dvdlerinkinde sorun çıkarması çok acayip bir durum.Acaba yüksek hızla yazılan dvdlerde mi bu sorunu yapıyor?Bu benim kişisel fikrim uzman değilim.
    Tavsiyem Sony Columbia dvdlerinin çoğundan uzak dur bende nerdeyse yüzde 95'inin altyazısını tekrarladı.
    Madem sen yazmışsın sendeki tekrarlayanları bende aklımda kalan altyazısı tekrarlayan dvdleri yazayım.Sakın bunları alma!
    1.Hellboy
    2.Stealth
    3.Terminatör 3
    4.Örümcek Adam 2
    5.Big Fish
    6.Yüzüklerin Efendisi 3
    7.Bad Boys 2
    8.Blade 3

Son olarak Teamou seninle irtibatı koparmayalım eğer bu altyazı sorununu çözersen lütfen bana da haber ver.

• Ok, buralardayim ben... Edindigim yeni bilgi olursa, bu topige yazacagim... Sen de ayni sekilde bir gelisme oldugunda aktarirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Divx Player Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.