Şimdi Ara

Threadripper 1920X için en iyi anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 veya daha fazla ekran kartını destekleyen, tek parça 32gb olan ramlerden kullanabileceğim, min 128 gb destekleyen anakart arıyorum.

https://www.amazon.com.tr/PRIME-TRX40-PRO-TRX40-sTRX4-deste%C4%9Fi/dp/B081B4SVN3/

Bunu buldum ama emin de değilim. Var mıdır daha mantıklısı? Bu arkadaşın fiyatı 3.3k civarında. 3.5, hadi 4 olur max.

• islemci elinde mi hocam? onu satsan yeni birseyler baksak sana olmaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

İşlemciyi almadım henüz. Bu işlemcilerde 60 PCIe lane varmış. Ondan tercih etmiştim.

Çünkü 1920X uyumlu anakartlarda rtx 30xx serisi kullanılamıyor gördüğüm kadarıyla. Biraz eski kalıyor sanırım. Yeni seri işlemcilerde de PCIe lane sayısı 24 sadece. Çoklu ekran kartı kullanımını kısıtlıyor.

Ama uyumsuzluk varsa yapacak bi şey yok. Başka bir şey bakacağım.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Özetle çoklu RTX 30xx serisi kart kullanmam gerek. Buna uyumlu işlemci ve anakart ayarlamak derdim. Yoksa işlemci hiç önemli değil.

• Bulbay B kullanıcısına yanıt

Ekrankartlari ile ne is yapilacak peki? ve kac tane takilacak, 4 tane takmam lazim diyorsan baska, 2 yeterse baska yada 3 baska... pcie 4.0 8x zaten pcie 3.0 16x e tekabül eder... tabi ki üst seviye nvidia larda pcie 4.0 16x daha iyi performans verecektir lakin harcanan para ile kayip performansi karsilastirip karar vermek lazim. bunun icinde uygulamayi bilmek lazim.

Bahsettiğin işlemci ununu elemiş eleğini asmış bir işlemci.
    Yeni seri 3. Nesil theradripper işlemciler IPC olarak çok çok öndeler baktığın işlemciden. Hatta 3900x 3950x, 5900x ve 5950x de dahil o işlemciden çok çok daha iyiler. Yapmak istediğin işlemleri bu işlemcilerin anakartlarıda yapabiliyorsa bunlardan seç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Ekrankartlari ile ne is yapilacak peki? ve kac tane takilacak, 4 tane takmam lazim diyorsan baska, 2 yeterse baska yada 3 baska... pcie 4.0 8x zaten pcie 3.0 16x e tekabül eder... tabi ki üst seviye nvidia larda pcie 4.0 16x daha iyi performans verecektir lakin harcanan para ile kayip performansi karsilastirip karar vermek lazim. bunun icinde uygulamayi bilmek lazim.

Başlangıçta 1 tane 3080 olacak ancak daha sonra upgrade edilebilir olmasını istiyorum. 3-4 olsa ne ala ama olamıyorsa en azından 2 olabilmeli. Bunun için Ryzen threadripper veya 3-5-7-9 serileri olmuyorsa intel de olur. İşlemci + anakarta 5500, max 6000 harcayabilirim.

Deep learningte model geliştirmek için kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulbay -- 9 Kasım 2020; 15:13:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaos_3492

Bahsettiğin işlemci ununu elemiş eleğini asmış bir işlemci.
    Yeni seri 3. Nesil theradripper işlemciler IPC olarak çok çok öndeler baktığın işlemciden. Hatta 3900x 3950x, 5900x ve 5950x de dahil o işlemciden çok çok daha iyiler. Yapmak istediğin işlemleri bu işlemcilerin anakartlarıda yapabiliyorsa bunlardan seç.

Doğrudur, aşina olmadığım için ben de sonradan fark ettim. Yeni nesil aşırı pahalı. İşlemci benim için destekleyebildiği ekran kartı kadar önemli. Yoksa bir önemi yok. Bütün işi ekran kartı yapacak. Bu yüzden PCIe lane sayısı çoklu kart kullanımına izin veren bir işlemci ve onu destekleyen anakart ikilisinin 5500 civarına mal olması benim için ideal.

O bütçeyle çok zor ama belki 3700x ile birlikte çoklu kart desteği olan x570 bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 9 Kasım 2020; 15:21:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

anladim hocam, deep learning benim alanima girmiyor yanlis yönlendirmek istemem. gpu render görsellestirme olsa yardimci olurdum lakin bu deep learning olaylarinda farkli benim atladigim önemli durumlar olabilir. Bir bilene mutlaka sormak lazim. yanliz mantiken networkten bir kac makineyi baglayarak calisabiliyor olmaniz lazim sanki(?) öyle olursa uygun fiyatli baslayip 2ser 2ser ekrankartlarini ileriye dönük upgrade imkani olabilir. Suan 1 adet alinacaksa ki bu kurda oyle olur, hadi iki diyelim... herhangi bir amd / intel is görür... x570 yada z490 chipset ten uygun bir anakart secilebilir seklinde düsünüyorum. Zaten rtx 3080 güclü olacaktir, iki tanesininde sizi bir yere kadar kesmesi gerekir. 1920x almak hic mantikli gelmiyor bana...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaos_3492

O bütçeyle çok zor ama belki 3700x ile birlikte çoklu kart desteği olan x570 bulabilirsin

ASUS PRIME X570-PRO ve 3700X dediğim tutara dığıyor ancak 2 ekran kartı oluyor max. Bu en azından cepte şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

anladim hocam, deep learning benim alanima girmiyor yanlis yönlendirmek istemem. gpu render görsellestirme olsa yardimci olurdum lakin bu deep learning olaylarinda farkli benim atladigim önemli durumlar olabilir. Bir bilene mutlaka sormak lazim. yanliz mantiken networkten bir kac makineyi baglayarak calisabiliyor olmaniz lazim sanki(?) öyle olursa uygun fiyatli baslayip 2ser 2ser ekrankartlarini ileriye dönük upgrade imkani olabilir. Suan 1 adet alinacaksa ki bu kurda oyle olur, hadi iki diyelim... herhangi bir amd / intel is görür... x570 yada z490 chipset ten uygun bir anakart secilebilir seklinde düsünüyorum. Zaten rtx 3080 güclü olacaktir, iki tanesininde sizi bir yere kadar kesmesi gerekir. 1920x almak hic mantikli gelmiyor bana...

Anladım. Amd tarafında 2 ekran kartlı ilerlenebiliyor max anladığım kadarıyla. En azından benim bütçemde. Intel tarafında hiçbir şey bulamadım. Öneriniz olursa süper olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.