![çavuş](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
RTX 3080 için sıvı soğutma
Bu kartı aralıksız 3-4 gün çalıştırmam gereken zamanlar olacak. O yüzden iyi bir soğutma arayışındayım. Ancak doğru düzgün model bulamadım. Yurt dışından almam mümkün değil. Türkiye2de satan firma yok mudur?
1600W PSU ve Kasa
3 tane RTX3080 aynı anda çalıştıracağım için 1500-1600W bir PSU'a ihtiyacım var. Birkaç yere baktım ama az bulunan bir watt seviyesi olduğu içi fiyat uçurumlarını mantıklı yorumlayamıyorum. Çok yüksek bir bütçem yok. 1,5, max 2k tl civarında ayırabilirim PSU'a.
Kasa tarafında iyi soğutmaya izin vermesi ve sıvı soğutmaya engel olmaması dışında bir beklentim yok. Hiç anlamadığım bir alan. Görsellik önemsemediğim bir durum. Fiyat olabildiğince minimum olsun ama 3 ekran kartının sıvı soğutma ile soğutulduğu bir sisteme engel olmasın isterim. Mekul ayırmam gereken bütçe nedir bilmiyorum. 500 TL bile çok geliyor ama önerilerinize açığım.
Threadripper 1920X için en iyi anakart
2 veya daha fazla ekran kartını destekleyen, tek parça 32gb olan ramlerden kullanabileceğim, min 128 gb destekleyen anakart arıyorum.
https://www.amazon.com.tr/PRIME-TRX40-PRO-TRX40-sTRX4-deste%C4%9Fi/dp/B081B4SVN3/
Bunu buldum ama emin de değilim. Var mıdır daha mantıklısı? Bu arkadaşın fiyatı 3.3k civarında. 3.5, hadi 4 olur max.
Tek Parça 32gb Ram Tavsiye Eder misiniz?
Frekansı, hızı önemli değil. Tek parça 32 gb olması yeterli. Bütçe max 1500 TL.
Birkaç yerde buldum ama stoklar 1 veya 2. Bana ise 4 tane lazım.
4tb+ HDD Önerisi
Merhaba,
Bilgisayarda kullanmak üzere m.2 1 tb ssd zaten alıyorum ancak sırf depolama gerektiren büyük ve aktif olarak doğrudan kullanılmayacak(ram'de işlenmesi dışında) dosyalar için sata almayı düşünüyorum. Bunun için hb gibi sitelere girip bulabildiğim en ucuz harddisk'i seçtim ve alacaktım. Ancak yorumları falan inceleyince gördüm ki pek çok satıcı kullanılmış, elden geçmiş diskleri yeni gibi satıyor. Ürün arızalı veya performansı düşük olabiliyor. Dahası ömrünün bir kısmı tükenmiş oluyor.
Çok performanslı bir harddisk aramasam da 2. el, bozulmaya müsait, uyduruk bir şey de almak istemiyorum. Yorumlara bakarak hangi ürün nasıldır ayırt etmek zor. Sizin önereceğiniz, gerçekten yeni olan ve güvenilir marka-model olur mu?
AMD Threadripper 1920X
Bu işlemci ile ilgili çok fazla şey bulamadım. Performansı genel olarak iyi ancak hiç konuşulmamış bile. Bir sorunu mu var?
25.000 TL Sistem Tavsiyesi
Normalde bu tutara yine aynı amaç için bir laptop almayı planlıyordum fakat masaüstü sistem özellikleri çok daha yüksek olunca masaüstüne yöneldim.
- Machine learningde ana olay CUDA ile paralel işlem yapabilmek olduğundan işlemci birincil önem teşkil etmiyor. Ryzen 7 hatta 5 bile olabilir. Olmuşken 7 de olabilir. Intel demememin sebebi f/p. Intel önerileri de ok yoksa.
- İşleyeceğim veri zaman zaman 100gb+ olacağı için ram'i 128 gb seviyesine çıkarmayı istiyorum. Ram frekansının hiçbir önemi yok.
- 1 tb civarı m2 ssd ve 4tb+ sata minimum hdd tercihi.
- Anakart 128 gb ram desteklemeli ve upgrade'e izin vermesi için min 2 tane pcie 4 slotu olmalı.
- Ekran kartı olarak rtx 3080 düşünüyorum. Şimdilik tek gpu. İlerde belki 2.yi alabilirim veya bunu satıp 1 veya 2 rtx 3090 alabilirim.
- Yük işlemciden ziyade ekran kartlarında olacağından işlemci için çok güçlü bir soğutma düşünmedim. Orta halli bir fan yeterli.
- Kasa ve güç kaynağı var. Kasa PGS Aerocool ve psu AOpen z750-14ae6. Yenilerine ihtiyaç olmaz sanırım.
Tüm bu özellikler düşünüldüğünde 25k yeterli olur sanırım. Parçalar nerelerde uygun fiyata bulunur çok hakim değilim. Teker teker parçaları yazarsanız harika olur, yazmak istemezseniz bakabileceğim site isimleri verseniz yine makbule geçer.
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 65
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.749 (Bu ay: 42)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)