Şimdi Ara

Machine Learning için 15-16k Laptop Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Machine learning alanında yl yapacağım. Bir cluster'a bağlanma imkanı olmadığı zamanlar bilgisayarın performansına mahkum kalınıyormuş. Machine learning donanım bakımından epey kaynak istediği için pahalı bir laptop almak durumundayım. Bu yüzden de yatırımı doğru yapmaya çalışıyorum. Eğer ciddi performans farkı yaratabiliyorsa bütçeyi 20kya kadar zorlayabilirim.

Araştırdığım kadarıyla rtx 2070 gpu, 10. jenerasyon i7 cpu ve 32 gb ram minimum olarak öneriliyor. Bu işin nirvanası gibi duran bilgisayar aslında Tensorbook. Ancak Türkiye'de yok ve doğrudan orijinal fiyatıyla bile satılsa çok pahalı.

İndirimde olan HP Omen 15-EK0008NT uygun görünüyor ancak emin olamıyorum.

Bu kadar şeyin üstüne biraz lüks olacak ama böylesine performanslı bir laptop biraz hafif olsa iyi olur. 2 kg civarı uygun. 3-4 kg olanları görünce korktuğumdan yazıyorum. Önerilerinize açığım.

Diğer yandan rtx 30 serisi duyurulmuş sanırım. Bu kartlar laptoplara gelir mi bilmiyorum ama eğer gelecekse belki beklemek mantıklı olabilir. Şu an Dell g3 kullanıyorum. Çok da kötü bir alet sayılmaz. Eğer rtx 30lu laptoplar 3 aya falan çıkarsa onu bekleyebilirim. Yine önerilerinizi dinlemek isterim.

Ayrıca 10 yıllık hesabıma giriş yapamıyorum. Forum, mailime onay kodu yollamıyor bir türlü. O yüzden yeni hesap açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulbay -- 11 Eylül 2020; 23:41:38 >

• Merhabalar hocam,

Bildiğim kadarı ile ml ile uğraşırken nvidia kütüphaneleri var. Radeon kütüphaneleri var mı bilmiyorum. Dolayısıyla direkt radeon grafik kartları elenebilir. Bir de 3000 serisi ile bir sıçrama yaptı sanırım 3060 ile 2080 aynı performansta olabilir. Normalde ufak farklar için beklemeye çok değmez ama bu sefer beklemek mantıklı olabilir. Çok bilgili sayamam kendimi diğer arkadaşların yorumu daha faydalı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur, Nvidia'da CUDA kullanılabiliyor. Bu yüzden benim de tercihim bu yöndew. Hatta bu yüzden Macbook'ları eledim.

3060 olacak mı o bile belli değil sanırım. laptoplarda yerini alması 1 yıl alacaksa beklemek çok anlamsız. birkaç ay ise kesinlikle beklenir.

Bu arkadaş HP Omen 15-EK0008NT'nin ram'i düşük versiyonu. Bunu alıp 64 gb ayrıca ram alınca HP Omen 15-EK0008NT fiyatına geliyor. Ancak HP Omen 15-DH1017NT'nin kasası, ekranı vs farklı, sanırım eski. Doğru bir hamle olur mu bilmiyorum.

Diğer yandan bu alet epey donanımlı uygun fiyatlı. Gerçi Casper gibi bir bilgisayarı alacak duruma düşmek ne derece mantıklı bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulbay -- 12 Eylül 2020; 2:18:51 >

• Valla hocam ram input datanızın büyüklüğü ile alakalı, ekran kartı tercihi ise yapacağınız işlem miktarı ile alakalı. 32gb'dan fazla ram'e ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. Bilgisayardan uğraşabileceğiniz data büyüklüğü her türlü kısıtlı olacaktır. Ne kadar cluster'dan uzak kalacaksınız?

• Rtx 3000 serisi mobil olarak duyurulmadı. YouTube'da izlediğim notebook inceleyen kanal CES'te duyurulmasını bekliyormuş. Yani 2021'in başı gibi. Uzun bir yolu var daha rtx 3000'in. Ayrıca 3080'de TDP arttığı için bu sefer daha fazla fark oluşacak diyorlar. Ama 3070'in TDPsi aynı kalmış muhtemelen en büyük farklardan birisi 3070'te olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 12 Eylül 2020; 8:20:57 >
  • Hocam omende 2070 maxq ekran kartı var yani %6, 7 daha düşük performans veriyor maxp 2070e göre. Msi ge serisinin 2070 super lilerine bakabilirsiniz. Benim tavsiyem Acer Triton 500 olur. 2080 super ekran kartı var ancak bütçenizi aşabilir.

• Acer modeli çok iyiymiş. Aradaki fark karşılanabilir.

Ancak marka güven vermiyor. HP için de aynı durum geçerli. Omen serisi şikayetlerine bakıyordum, millet aşırı ısınma sonucu anakart arızası ve batarya ölümü bildirmiş defalarca. Markanın umrunda bile olmamış. Acer HP'den de beter durumda. Dell alayım diyorum, onda da böyle yüksek donanımlı model yok. Ben bulamamış da olabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bulbay B kullanıcısına yanıt
    Dell'in g5 se modelinde 5600m gpu vardı dediklerine göre 2070 super maxq ve 2080 super maxq arasında performans veriyormuş ancak ondada ısınma sorunu var. Hocam sizin msi ge serisine bakmanız mantıklı olacak.

epey
    MSI GE75 Raider 10SFS-293XTR Notebook
    https://www.epey.com/laptop/msi-ge75-raider-10sfs-293xtr.html

Bu modele bakın hocam.

• Dell g5 guzel alet. Ama ati grafik karti var. Cuda desteklemedigi icin machine learning tarafinda cok tercih edilmiyor. Msi guzel alet ama yine destek konusunu bilmiyorum. Msi guvenilir midir destek anlaminda?

• Bulbay B kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum hocam ancak garantisi bittikten sonra değişimler için çok para istiyorlar imiş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.