Bayram arefesinde memlekete gideyim dedim ankara aktarmalı biletimi aldım arada 45 dk vardı aradan 3 hafta gecti mesaj geldi 2. ayaktaki ucusumu 20 dk öne almışlar yani bu durumda 2 ucus arası 25 dk ya dusuyor, musteri hizmetlerini aradım ucaga alım kac dk kala bitiyor dedim 20 dk kala kapı kapanır dedi,simdi benden 5 dk icinde daha yeni inen ucağın camından atlayıp havaalanının icine girip kapıyı bulup ucaga yetismemi mi bekliyorlar? resmen bana bayramı havalanında gecireceksin demek bu, Türk Hava Yollarının bir yolcunun bayramını kafasına göre mahvetme hakkı var mı? |
THY den akıllara zarar uygulama
-
-
bu durumda 2. ayağın varsa aynı günün sonraki uçuşuna değiştir, aradaki zamanda da h. alanı içinde ve dışında gezinirsin...
-
baska ucus yok
-
Yurtdışından THY ile geldiğimde yine THY ile iç hatlarda uçacaktım.
Ama uçak rotar yapınca iç hatlara ulaşmak için 30 dakikam kalmıştı.
O sürede free shopa girip alış verişimi de yaptım, koştura koştura THY iç hatlar biniş kapısına vardığımda daha içeri almaya başlamamışlardı bile...
-
o zaman ilk ayağın uçuşunun tarihini değiştireceksin veya değiştirmeden 2. ayağı uçak yerine otobosla gideceksin...
-
aktarmalı bilet aldıysan hava yolu diğer uçağı bekletir. yani zamanında kaldırmaz.
20 dakika mevzusuna gelirsek. 15 senedir sayısız kere uçtum ve kapıların 20 dakika kala kapandığını hiç görmemiştim. hatta genelde uçuş saati geldiğinde kapıları yeni yeni açıyo oluyolar.
ben de geçen bayram buna güvenerek son dakikalara kadar ikinci kısma geçmedim (amacım son anda elimdeki suyu içip geçmekti) sonra geçtim, kapılar kapandı dediler. 1 dakika önce kapandı dediler. ben gittiğimde tam 20 dakika vardı uçuşa. açabilir misiniz kapıyı dedim. pilotu aradı sormak için, pilot demiş ki eğer benim kargo kısmına göndermiş olduğum bagajım olmasaymış (yani sadece el valizi ile gitmiş olsaymışım) kapıyı açacakmış. ama ben zamanında gitmediğim için hava limanının kargo kısmına haber vermişler, uçağın kargosu tekrar açılıp benim valizim çıkarılsın diye. bunu yaptıkları için kapıyı acmayacağını söylemiş pilot (ya da kabin görevlisi artık telefonun ucundaki kimse)
hayatımda kapının 20 dakika önce kapandığını hiç görmemiştim ve hep 45 dakka önceden gidip kapıyı asla açmayan şirkete küfrederdim. ilk defa geç gideyim dedim elimde patladı.
neyse bana başka saate bilet verdiler. sonra gidip valiz alınan kısımda benim valizi bekledim. 20-25 dakka bekledim. sonra benim valiz tek başına çıktı geldi platformdan.
bu da böyle bi anımdır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
aktarmalisa ,2 ucusda tek bilet uzerinde yaziyosa bekletirler ucagi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok eğlendim hocam okurken :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam seninkide deli cesareti bari git kapisinda ic suyunu :) benim ucusa gelince; bence benim disimda bir suru aktarmali yolcu vardir sonucta bayram şeysi ve izmirden mardine baska ucus yok herkes o sekil almistir mevbur alcaklar diye dusunuyorum diger turlu 3 gun boyunca ucuslar dolu napcaklar 1000₺ ye 3 gun double tree otelde banami bakacaklar :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
önceki uçuşlarımda kapı hep uçuş saatinde açılırdı, o da en erken yani. mesela uçuş saati 09:00 ise adamlar 08:50'de kapıyı açıp, taa 09:20'ye kadar alım yapıyolar, sonra 09:30'da uçak taksiye başlıyor. hep bu tarz olurdu. ondan dolayı ben uçuş saatine 20 dakika kala geçtim. kapıların daha yeni açılıyor olacağını sanıyordum hatta kapının önünde kimse olmadığını görünce: "hah iyi daha kapılar açılmamış bile, bu kadar geç gelmeme rağmen yine erken gelmişim" diye düşündüm. ulan bi baktım meğerse herkes uçağa binmiş. böyle şanssızlık olmaz.
sonra ne oldu? tatil dönüşü gene aynısı oldu. gene kapıları taaa uçuş saatinde yeni açtılar ve gene uçak planlanan saatten gecikmeli kalktı. 15 senedir her uçuş böyle. sadece bir kere kapıları zamanında açıp kapatacakları tuttu, o da bana patladı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X