Şimdi Ara

Tibia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kıtasında geçen oyuna bu güne kadar toplam 4 milyon oyuncu kayıt olmuş ve oynamış.
    oyun knight, paladin, sorcerer ve druid karakterlerinden birini seçip bu karakteri geliştirmek gibi klasik bir amaç gütsede, nispeten eski olması nedeniyle teknolojik altyapı ve tecrübe sayesinde oyunculara ilginç olanaklar ve serbestlik sağlıyor. ücretsiz oynanan oyunda, ücret karşılığı premium kullanıcı olarak daha fazla harita, item ve oyun özellikleri kullanabilirsiniz.

Tibia

Tibia

Tibia

Arkadaşlar ben bunu 3 yıl önce oynamıştım.Oyun kendini fazla geliştirememiş ama genede size vereyim belki denersiniz...

Buda levelden alıntı
    ----
    Account ve İlk karakter

oyunun sitesi girdikten sonra (www.tibia.com), sol alttaki "My accout" kısmından üye oluyoruz, mailimie gelen şifre ile giriş yaptıktan sonra (siteye) açılan sayfada kişisel bilgileri girip "Create Character" kısmındaki butona tıklıyoruz ve açılan dünyalar listesinden dünyamızı seçiyoruz

Dünya çeşitleri

Non-pvp yazanlar: bu dünyalarda adı üstünde playerlar birbiri ile savaşamaz.
    Pvp-Enforced: bu dünyalarda playerlar arası bi savaş vardır playerlar birbirine exp verir.
    Normal: bunlarda ise playerları kesenler pk olur.

dunyamızı seçtikten sonra karakter ismimizi yaratıyoruz tabi bununda kuralları var
    -İlk harf büyük olacak
    -Küfür ve ünlü birinin adı olmayacak
    -Diğer oyuncuların adını taklit etmeyecek
    ismimizide girdikten sonra karakteri yaratıyoruz.

Genel bilgi

Tutorial namı diğer RookGard

Oyun başladığınızda küçük bi adada başlıyorsunuz bu ada tutorial adası, hiçbi dünyada bu adada pvp yapılmaz, bu adada oyunu öğrenirsiniz, daha doğrusu oyunun oynanışını, banka falan yoktur burda ufak tefek şeyler vardır ve küçük yaratıklar, burda level 8 olunca vocation seçip mainland denile n büyük kıtaya gidiyosunuz ki bu kıta süper bi yer

Vocationlar
    Paladin: Bu voc. diğer oyunlardan farklı olarak okçudur, büyüde yapar okçulukda her level 15 mp 15 hp alır, kaçarak savaşır, bu nedenle avantajlıdır düşman yakalayana kadar baya bi dmg verir, hatta ölüderbilir bile
    Knight: bu yakın dövüş kullanır, her level 30 hp 5 mp alır, büyü gücü çok düşüktür.
    Sorcerer: Süper saldırı büyüleri vardı ama hp si düşüktür, summonladığı yaratıklar bayağı işine yarar onun dışında bitirici büyüleri çoktur yada toplu katliam yapacak güçter büyüleri vardır.
    Druid: heal büyüleri kullanır pek dmg büyüsü yoktur ama runeleri kullanarak iyi savaşır ve summon yapar

level 20 iseniz ve premiumsanız promoted olabiliyosunuz, krala 20k ödedikten sonra oluyosunuz, promoted olunca paladinseniz royal paladin, sorcerersanız master sorcerer, druidseniz elder druid ve knightsanız elite knihgt oluyosunuz, promotedlarda büyüler daha fazla daha iyi skill artıyo daha güçlü oluyo mp ve hp daha hızlı artıyo soul daha çok oluyo.

Mainlandi tanıyalım
    mainland da bi ton şehir var bunlarda hayatın olduğu şehirler Carlin ve thais bu şehirlerde yüzlerce kişi olur onun dışında hangi şehre yada ksabaya giderseniz gidin dolu olur hayat heryerde var yani :P onun dışında şehirlerin tümünde bi adet banka, bi temple (ölünce doğmak için) biraz shop ve voc guildler falan var

Büyüler savaşlar pvp vs
    Oyunda büyüler 2 kısım sözlü büyüler ve rune büyüler, sözlü büyülerin sözlerini chat penceresine yazınca büyü aktif oluyo, rune büyüler ise eliniz blank rune alıp sözleri okuyunca rune büyü gücü hapsediyo ve istediğiniz zaman kullana biliyosunuz,ayrıca soul olayı var yaratık kestikçe soul arıtyo her büyü için mananın dışında soul gerekli, pvpler hızlı oluyo çünkü kaçarak savaşanlar art arda büyü çakanlar paso heal çekenler yani pvp sinde acayip aksiyon oluyo, yaratıkları kesmek ayrı bi zevk veriyo mesala biz kanka ile dragon keserken o knight dragonu peşine takıyo :D ben okçu dargon onu kovalerken okları dayıyorum sonra canı azalan dragon kaçıyo kaçarken daha tehlikeli bu durumda arkadaş yannına yaklaşıp oyalarken ben okla indiriyorum bazen bana geliyo :D o zaman iyi bi kaçış sahnesi oluyo

Ölüm ve dirilme
    ölünce eğer prmoted değilseniz çantanız, rastgele bi item ve ezpiniz %10u kadar exp gidiyo ve kayıtlı olduğunuz templeda doğuyosunuz
    Promoted iseniz %6 exp ve item düşme ihtimali azalıyo

Premium olayı

premium için belli bi bedel ödüyosunuz ve bazı imkanlardan yararlanıyosunuz mesala onlar uçan halı ve gemi kullanabiliyo, onun dışında belli avlanma yerleri falan var, ev falan alabiliyolar.

+'lar süper pvp sistemi ve bağımlılık yapıyo
    -'ler premiumlara tanınan torpi, kalitesiz grafik, ses yok

• Arkadaşlar mutlaka deneyin derim ben.

Ben RPG ciyim diyorsanız mutlaka oynamanız lazım.

Evet grafikler atari grafiğine benziyor ama oyunda çok fazla oyuncu var bu oyunu ayrı bir güzel yapıyor.

Ben şimdi oynamıyorum ama oynamayanlara mutlaka tavsiyem.
  • Benim arkadas var 40-80-60 civarlarinda karakterleri var oyun sanirim 5 yildir oynuyor :D gecen sene bana baslamami soylemisti iste yardimlasarak oynuyorduk

yanliz soyleyeyim 8 lvle kadar inanilmaz sikici bir oyun kesinlikle zevk almassiniz(yada ben yuksek lvllere alistim bilemiyorum) ama 8 olup mainland e gecince cok zevkli ve akici bir oyun

ozellikle azura ve obsidia da turk kayniyor soyleyim

not: tek basiniza pvp tekniklerini yuksek lvllardan kacmayi nsl en verimli nerde ne sekilde kasabileceginizi ogrenmek icin kendinize bir arkadas edinmelisiniz aksi takdirde tek basiniza yerden yere vururlar

ve en onemlisi hic dusman edinmemeye calismak cunku karsidakinin yerini bulmak fazla olmasada kolay bir is

• vaybe 4 milyon kişi oynuyor çok zevkli herhalde o kadar kişi oynuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgunes

vaybe 4 milyon kişi oynuyor çok zevkli herhalde o kadar kişi oynuyor

Arkadaşın dediği gibi ilk 10 a kadar çok zevksiz bir oyun ancak 10 lv den sonra acayip bir zevk veriyor benim arkadaşlar oynasa bende hemen şimdi başlarım tanıdık kalmadı onun için oynamıyorum.
  • midem bulandı
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlaturkaMavzer

midem bulandı

Zevkler ve renkler tartışılmaz ancak 4 milyon kişiden bahsediyoruz denemeden söylemeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ultima Online: Kingdom Reborn
    18 yıl önce açıldı
    L2 REBORN
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyun güzelde ilk leveller baya bi can sıkıyo...
    RPG severim, grafikleri önemsemem diyenlere tavsiye ederim...

Paylaştığın için saol...

• quote:

Orjinalden alıntı: DarkraiMaster

Oyun güzelde ilk leveller baya bi can sıkıyo...
    RPG severim, grafikleri önemsemem diyenlere tavsiye ederim...

Paylaştığın için saol...

• Bende oynuyorum bu oyunu gayet güzel bir oyun ilk levellarında başları eylenceli ama sonradan bayıyor
  • Kayıt sayısına göre oyunun güzel olup olmadığı anlaşılmaz.Piyasaya bakarsanz birçok oyuna zaten bu sayılarda kişiler üye oluyor ama devam ediyorlarmı hayır.

Bu oyunun pvp sinin cok zevkli olduğunu duymştm ancak biraz geride kaldı gibime gelio artk f2p p2p birçok mmorpg mevcut herkeze bir oyun varTabi zevkler ve renkler meselesinden veya cok eski pc si olanlara alternatif olablr.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1ndfre4k

Kayıt sayısına göre oyunun güzel olup olmadığı anlaşılmaz.Piyasaya bakarsanz birçok oyuna zaten bu sayılarda kişiler üye oluyor ama devam ediyorlarmı hayır.

Bu oyunun pvp sinin cok zevkli olduğunu duymştm ancak biraz geride kaldı gibime gelio artk f2p p2p birçok mmorpg mevcut herkeze bir oyun varTabi zevkler ve renkler meselesinden veya cok eski pc si olanlara alternatif olablr.

Hayır oyunu şu anda bile çok fazla kişi oynuyor.
  • Oyunun pvpsi asil 45 ten sonra falan inanilmaz guzellesiyor ama tecrube ve taktik lazim cok fazla spell rune vs var hepsini dogru yerde dogru zamanda kullanmak lazim

mesela rakibi nasil kseye sikistirabilirsiniz kacmasina nasil engel olabilirsiniz 3. 4. kisilerin nasil karismalarin engel olabilirsiniz en iyi kacma taktikleri ve en onemlilerinden biri nerde ne oldugunu bilmek yani haritayi yiyip yutmak lazim ki kacarken yada kovalarken kestirme yollardan gidebilir yada sakli bir yer olsada siz onun orda oldugunu bilmeniz gerekir ki saklanabilesiniz

bide tabikiki itemlariniz ve Spell+Rune larinizin iyi duzeyde olmasi lazim
  • eskiden oynardım çok kötü durmasına rağmen çoğu yeni nesil diye uydurdukları oyunlardan güzeldir herkese tavsiye ederim

yeniyi falan bırakın asıl olay eskilerde...

oynamayı çok isterdim ama napalım cabal a devam
  • Görmeyenler için bir kez daha güncel.
  • çok öncelerden bir kere indirip oynamıştım fakat pek hoşuma gitmemişti,şimdi tekrar denemeye karar verdim.Oynayan var mı hiç buralarda?
  • beyler bende b oyunun hastasym 5 yil oldu baslayalı ama son günlerde bilgisayrm tibiayı açtıktan sonra cpu kullanımını %100 e çikior fan hizi artiyo pc yanacak diye korkuom :) sizzce bunu nasıl çözebilirm?? şimdiden teşkürler
  • Oynayan var mı hala? Oyunda değişiklikler felan var mı merak ettim.

Youtube den baktım da oyun aynı hiçbir değişiklik yok 300.000 aktif oyuncuyla devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 23 Ekim 2012; 18:34:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.