Arkadaşlar merhaba Yaklaşık 700 bin TL değerinde bir evim var ailem ile beraber hep bir elden aldık ve bu evi satma kararı aldım. Bu kararda en önemli faktör evin bir getiri sağlamıyor olması ve bulunduğu muhit sebebi ile daha fazla bir değer kazanmayacağını düşünmem 15 yıl boyunca taksit ödeme sonucu 2+1 sıradan toki dairesi 2014 yılında yaptığım hesapta yaklaşık olarak ev bize 200 bin tl civarlarına maal oldu ( her ay ödemeler yükseldiği için net bir miktar veremiyorum enflasyon ve alım gücü değişimi de aşikar zaten) 2014 yılındaki 200 bin tl nin alım gücüne baktığımız zaman değer kazanmamış aksine değer kaybetmiş bile diyebiliriz aslında ama neyse konu bu değil. Evde şuanda oturan bir aile var aylık kira bedeli 1150 tl ( temmuz ayında fiyat artışı oldu 1000 tl den 1150tl ye yükseldi ) güncel fiyat ile hesap yaptığımız takdirde yıllık kazanç ( sözde kazanç hesaba dökünce kazanç bırakmadığı ortaya çıkıyor) 14800tl. Geçtiğimiz kış kombi arızası sebebi ile yeni kombi aldık ve doğal afet sigortası yaptırdık bu masrafları göz önüne alınca evin 1 yıl boyunca 2000 tl gibi komik bir miktar bıraktığını gördük. Evi satıp parasını vizyonsuzca bankaya mevduata yatırsam aylık kazancı 16/18 bin tl civarlarında oluyor bu bile daha karlı görünüyor. Kısacası bu parayı ben çalıştırmak istiyorum öneriniz nedir?? Altın almak gibi kaar görünen ama aslında sadece enflasyona karşı parayı koruyan önerileri lütfen yapmayın. |
TİCARET ÖNERİSİ
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
5 yaşında evi 1000 liraya mi veriyorsun nerede bu ev?
Bence satın yarısını dövizde Diğer yarısının da üstüne kredi çekip kiraya verin
Dövizde bekleyen kısımla krediyi aydan aya ödeyin goreceksiniz bu enflasyonla kredi kendi kendini ödeyecek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
daha önce hiç ticaret yaptınız mı? kira artışını bile sadece %15 yaptığınıza göre ticaretten ve pazarlamadan pek anlamıyorsunuz.
700bibtl değerindeki bir evin normalde yılda %4 kira getirisi olması gerek yani
700bin tl lik ev in kirası 2330tl olması gerekir. hadi düz hesap 2000 olsun.
bence siz evi satıp 700bin tl ile borsada temeli sağlam temettü şirketlerine yatırın en azında yılda %4 temettü ortalamasıyla yılda 28000tl kazanırsınız.
-
Bina 5 yaşında değil 14 yaşında tam olarak. Muhitte daha genç olan binalarda bile kira yaklaşık olarak aynı bantta aynı daire en yüksek kirası şuana kadar öğrendiğim 1600tl şahsi görüşüm o muhitte hak edilen kira taş çatlasın 1200tl olabilir şuan oturan kiracılar herhangi bir sorun yaratmadığı ödemeyi aksatmadığı ve daireye zarar vermediği için fiyatı uygun tutuyorum yoksa 1500tl yapsam kirayı aynı ay içerisinde tekrar kiracı bulurum ama vicdan muhasebesi yapınca içim el vermiyor.
Daireyi satıp gelen parayı ticarette kullanmak istiyorum kira getirisi yada döviz artışı beklemek pek mantıklı gelmiyor şuan bir işle meşgul olmadığım için pasif gelirden ziyade aktif gelir elde etmek istiyorum.
-
Kira artışını uygun yapmış olduğumun farkındayım kirada oturan aile ilk günden bu yana kirayı aksatmadı ev içerisinde çıkan sorunlarda uzlaşmacı uygun bir üslup takındığı ve daireye zarar vermediği için vicdan muhasebesi yaparak uygun tutma kararı aldım. Borsa önerisi mantıklı ancak benim için değil şuan bir işle uğraşmadığım için pasif gelirden ziyade aktif gelir elde etmek istiyorum.
Pasif gelir için birden fazla seçenek tabiki mevcut borsa bunlardan bir tanesi borsa riskini almayıp parayı kur korumalı mevduat hesabına yatırsam ülke döviz hareketi malum yine güzel karlar elde edile bilir ama ben parayı daha çok aktif olarak kullanıp ticaret yapmak istiyorum.
Otomobil alım satımı olabilir toptan ürün alım satımı olabilir. Burada sizden öneri istememin sebebi benim dikkatimi çekmeyen farkına varamadığım pazarlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X