Şimdi Ara

Ticari araç aile aracı olmaz saçmalığı!!! DİKKAT!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
13.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Kazandibi

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Batuhan kesinlikle katiliyorum ugrasilmaz bu milletle bosver. Bu araclarin combi versiyonu tum dunyada aile araci olarak lanse edikiyirken bizim ulkemizde iki uc kendini bilmezin demesiyle olcak is degil.

Tüm dünya derken herhalde Dünya kelimesinden kastınız Türkiye ?

Amerika'da Wisconsin'e gittim 1 tane göremedim, Chicago'ya gittim 1 tane göremedim.

Kazakistan'a gittim bir tane göremedim.

Arkadaşım İtalya'ya gitti, çektiği fotoğraflarda, videolarda 1 tane göremedim. Almanya'da yok, İngiltere'de yok. Nerede kullanılıyor bu amaç için?

3. dünya ülkeleriyse "dünya" kelimesinden kastınız, doğrudur.

Bütün Avrupa dolu bunlardan USA yı bilmem

Hangi Avrupa'ymış bu merak etiim.

Bu sene yine iş için 10 gün kadar Almanya'daydım.
    Küçük esnaf opel zafira, vw sharan tarzı araçları tercih etmiş.
    2-3 tane eski kasa Doblo gördüm, onlar da kapalı kasa idi.
    Caddy'ler de genelde kapalı kasa idi.

Türkiye'deki gibi hafif ticari çılgınlığı görmedim.

Ülkemizde hafif ticarilerin imajının kötü olmasının sebebi kullanıcılarıdır. Altlarındaki aracın ruhsatında kamyonet yazmasına aldırmadan, bir kısmının arka süspansiyon sistemlerinin makas olmasına aldırmadan, sanki spor otomobil sahibi olmuş gibi kullanmaları, trafik kurallarını hiçe sayarak, sağdan soldan makas atarak kullananlar yüzünden bu araçların imajı kötüdür.

Ben de şirkete pazarlama için bir tane Combo aldım, arada kullanıyorum da. Hiçbir zaman bir sedan veya sw'nin konforunu, sürüş keyfini, yol tutuşunu ve verdiği güveni verdiğini düşünmüyorum.

İtalya ve Fransa 'ya gidersen Roma ile Paris'te çokça kapalı Doblo , Qubo ve Kangoo gördüm .

Daha dikkatli inceleyelim

İtalya'ya da gittim, Fransa'ya da.
    Senin de dediğin gibi kapalı kasalısından var. 2 sıralı koltuklu, binek otomobil niyetine kullanılanlar çok az
    Yani buradaki gibi bir hafif ticari çılgınlığı yok.
    Hacim isteyen kişiler sw, mpv tercih ediyor. Hususi kullanacaklar gidip de doblo alayım, ailemle gezeyim demiyor.
    İhtiyacı olan da gidip kapalı kasa hafif ticari tercih ediyor ve işinde kullanıyor.

Bakın, hafif ticarileri kötülemiyorum, ama bu araçların üretim amacı, mal taşımayı güvenli ve imkanları ölçüsünde konforlu, sorunsuz bir şekilde yaparken, bunu yıllarca sorun çıkarmadan yapmaktır.
    Ülkemizde ise binek araba muamelesi yapılıyor, sw ile kıyaslanıyor. Bence sw bir araç çok daha konforlu ve güvenlidir.

İnsanların tercihini belirleyen ötvnin düşüklüğü, ama yakında bir kanun çıkarırlar da, sadece ticari işletmeler ötv'yi düşük ödeyecek derler. O zaman bir fiyat avantajı kalmayacağından insanların tercihleri değişebilir. Umarim böyle bir kanun çıkmaz. Devlete çalışmaktan bıktık...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sipiralli

quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

İstediğim gibi kullanırım, kime ne! Kurallara uyduktan sonra kimseye hesap verecek değilim. "Adı üstünde ticari araç" ne saçma bir laf. O zaman binek araçları da ticari maksatla kullanmamak gerek. Cliolar, Jettalar, Fluenceler, Passatlar vs vs. şirket aracı olarak kullanılmıyor mu? Neyin kafası bu böyle...

Düzgün konuşun lütfen.Seviyesizliğin alemi yok.

Beyler uzatmayın konuyu dağıtmadan tartışalım

sEN NEDEN bu kadar ticarilere karşısın

Bir aile almış kurallar çerçevesinde kullanırsa ne zararı var ? Otomobilden ne farkı var sana göre ?

Ben ticari aracı hususi şekilde kullanmam.Kullanan kullanır.Kimseye de bu konudaki mesajlarımda aksi bir şey söylemedim.Kişilerin tercihlerine saygı duyarım.Ama bu araçlar ticaret yapmak için tasarlanmış araçlar.Aksini iddia eden varsa zaten konuşmanın anlamı yok.Aile kullanımı için alan da alsın binsin.Bana ne.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipiralli -- 15 Eylül 2012; 20:33:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Cimriliğin lüzumu yok.

Ailen büyükse gider aile arabası alırsın.

Yani;

Focus C max, S max, Galaxy

Renault, Espace

Peugeot 5008

vs...

Her şeyi yerine uygun kullanmamaya ne meraklıyız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öncelikle selamlar tüm forum okur yazarlarımıza

Son günlerde gözlemlediğim kadarıyla ticari araçlara kötü yaklaşım , apaçi aracı yaklaşımı mevcut .

İşi olan alır ticariyi kullanırmış ama özel işi için kullanamazmış!!! Peh gülerim ben buna

Bu ticarilerle hız yapıyorlarmış , yollarda tehlike saçıyormuş vs vs say say bitmez

ÖTV düşükmüşte herkes alıyormuş , peki bu saçmalığa siz ne diyorsunuz ?

edit:

Sizce trafikte tehdit mi ? Sorun yaşadınız mı ?

Burada bahsettiğin iki konu var.
    Birincisi,ticari araçları sürenlerin apaçi olup olmadığı.Elbette bütün sürücüler için bunu diyemeyiz.Ama bolca olduğu da kesin.
    Diğeri bu araçların,şahsi kullanılıp kullanılamayacağı.Ben buna karşıyım arkadaş.Ne derseniz deyin ben karşıyım.Bu araçlara düşük ötv uygulanma sebebi iş yapan esnafa,tüccara işi için destek olmak,başka birşey değil.Adam devlet memuru gidiyor ticari araç alıyor,bence ALAMAMASI lazım.Buna da bakacak olan kontrol edecek olan devlet.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Batuhan kesinlikle katiliyorum ugrasilmaz bu milletle bosver. Bu araclarin combi versiyonu tum dunyada aile araci olarak lanse edikiyirken bizim ulkemizde iki uc kendini bilmezin demesiyle olcak is degil.

Amerika'da Wisconsin'e gittim 1 tane göremedim, Chicago'ya gittim 1 tane göremedim.

Arkadaşım İtalya'ya gitti, çektiği fotoğraflarda, videolarda 1 tane göremedim. Almanya'da yok, İngiltere'de yok. Nerede kullanılıyor bu amaç için?

Hangi Avrupa'ymış bu merak etiim.

Bu sene yine iş için 10 gün kadar Almanya'daydım.
    Küçük esnaf opel zafira, vw sharan tarzı araçları tercih etmiş.
    2-3 tane eski kasa Doblo gördüm, onlar da kapalı kasa idi.
    Caddy'ler de genelde kapalı kasa idi.

Türkiye'deki gibi hafif ticari çılgınlığı görmedim.

Ülkemizde hafif ticarilerin imajının kötü olmasının sebebi kullanıcılarıdır. Altlarındaki aracın ruhsatında kamyonet yazmasına aldırmadan, bir kısmının arka süspansiyon sistemlerinin makas olmasına aldırmadan, sanki spor otomobil sahibi olmuş gibi kullanmaları, trafik kurallarını hiçe sayarak, sağdan soldan makas atarak kullananlar yüzünden bu araçların imajı kötüdür.

Ben de şirkete pazarlama için bir tane Combo aldım, arada kullanıyorum da. Hiçbir zaman bir sedan veya sw'nin konforunu, sürüş keyfini, yol tutuşunu ve verdiği güveni verdiğini düşünmüyorum.

İtalya ve Fransa 'ya gidersen Roma ile Paris'te çokça kapalı Doblo , Qubo ve Kangoo gördüm .

Daha dikkatli inceleyelim

İtalya'ya da gittim, Fransa'ya da.
    Senin de dediğin gibi kapalı kasalısından var. 2 sıralı koltuklu, binek otomobil niyetine kullanılanlar çok az
    Yani buradaki gibi bir hafif ticari çılgınlığı yok.
    Hacim isteyen kişiler sw, mpv tercih ediyor. Hususi kullanacaklar gidip de doblo alayım, ailemle gezeyim demiyor.
    İhtiyacı olan da gidip kapalı kasa hafif ticari tercih ediyor ve işinde kullanıyor.

Bakın, hafif ticarileri kötülemiyorum, ama bu araçların üretim amacı, mal taşımayı güvenli ve imkanları ölçüsünde konforlu, sorunsuz bir şekilde yaparken, bunu yıllarca sorun çıkarmadan yapmaktır.
    Ülkemizde ise binek araba muamelesi yapılıyor, sw ile kıyaslanıyor. Bence sw bir araç çok daha konforlu ve güvenlidir.

İnsanların tercihini belirleyen ötvnin düşüklüğü, ama yakında bir kanun çıkarırlar da, sadece ticari işletmeler ötv'yi düşük ödeyecek derler. O zaman bir fiyat avantajı kalmayacağından insanların tercihleri değişebilir. Umarim böyle bir kanun çıkmaz. Devlete çalışmaktan bıktık...

O ülkelerde bizim Doblo , Caddy alanlar Zafira , Scenic , c -s Max touran v.s alıyorlar .

Yalnız ben LAND ROVER jiple manavlık yapanda tanıyorum Roma'da evime yakın manavın aracıydı arka koltukları sökülmüş . Freelandrer di .2000 model civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

Birkaç arkadaş daha benim gibi değinmiş ama tartışma daha çok apaçiler üzerinde yoğunlaşmış.

Ben ticari aracınıza ailenizi bindirmeyin demiyorum ama sadece aile kullanımı için alacaksanız MPV ya da station tarzı araç öneriyorum.

Şimdi bu şekilde ticari alanlara bakıyorum, çoğu senede 3-5 kez gideceği piknikte mangal ve masa sandalye taşımak için alıyor. Kendi keyfini düşünüyor ama ailesi, arka koltukta oturanlar zıp zıp minübüste gidermiş gibi yolculuk yapmış umrunda değil. Ya da sanıyor ki araç büyük olunca yolcular da daha konfolu gidiyor.

Yani iş sadece bir araca doluşmak değil, ailemle nasıl rahat yolculuk yaparım olmalı.

İlker,önermeyi bırak alamamaları,kullanamamaları lazım.
    Polis amacı dışında kullananı yakaladı mı basacak cezayı.

• http://www.youtube.com/watch?v=plrOwSNGniU

Videonun basinda dadilik yapiyolar heralde ticari amacli dimi beyler ?

Ticarilere laf atacaginiza jetta,focus,palio,albea,accent,symbol gibi troll sirket arabalariyla ugrasin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Kisaca ozetleyelim o zaman

AİLE TİCARİ ARABASİ

Ticari aile arabası daha güzel.

Türkçemize daha uydu bu

Ticari araç aile aracı olmaz saçmalığı!!! DİKKAT!!

• Anket yapalim

• quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

%90 nı tehlıke sacıyor.
    cok rahat araclar ama sadece kullanıcı profılı yuzunden almadım dıyebılırım zamanında...

Bende sıfır arac alacagım zaman bakmıstım ama kullanıcı kıtlesınden dolayı vazgectım.Genellemek dogru olmaz tabııkı ama çok enteresan adamların altında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Anket yapalim

Ne gibi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

quote:

%90 nı tehlıke sacıyor.
    cok rahat araclar ama sadece kullanıcı profılı yuzunden almadım dıyebılırım zamanında...

Bende sıfır arac alacagım zaman bakmıstım ama kullanıcı kıtlesınden dolayı vazgectım.Genellemek dogru olmaz tabııkı ama çok enteresan adamların altında.

Kitlesimi var bu işin zevkine alıp kullanacaksın
  • milletin aparası olsa neden kamyonete ailesini riske atsın toruan alır scenic alır mesele para
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TAVCI

quote:

%90 nı tehlıke sacıyor.

Kitlesimi var bu işin zevkine alıp kullanacaksın

Baba parasını yiyen adam ticariler apaçidir diyor sizde takiliyosunuz buna. Kaale alip bu konuyu acmissiniz, suan egolari tavan yapiyodur arkadasin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seizure

quote:

quote:

quote:

Üzgünüm ama yok öyle bir Avrupa. Yaklaşık 8 aydır Yunanistan'dayım, 13 ayrı Avrupa ülkesine gittim. Bırakın batı Avrupayı, balkanlarda bile görmek pek mümkün değil...

Nasıl yok 8 ay Yunan da kal ve görme .

Ayrıca kapalı doblo v.s genelde renk renk oluyor kırmızı ve maviside oldukça yaygın .

Balkanlarda Makedonya dada azda olsa görmüştüm

Doblo tek tükte olsa Yunanistan'da var. Ama tek sıra koltuklu ticari amaçlı kullanılanlardan. 3 4 Günde bir defa zor denk geliyor. Ticari araç olarak Mercedes Vito'lar çok yaygın. Eski, yeni birçok Vito var.

Ayrıca tekrar belirtiyorum, bahsettiğim 13 ülkede (Makedonya dahil-Bitola'da 4, Kavadarci'de 1 gün kaldım) bu araçların yolcu versiyonlarını görmek pek mümkün değil. Bu bizim ülkemizdeki vergi politikasına ve halkımızın maddi durumuna göre oluşmuş bize has bir durum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Üzgünüm ama yok öyle bir Avrupa. Yaklaşık 8 aydır Yunanistan'dayım, 13 ayrı Avrupa ülkesine gittim. Bırakın batı Avrupayı, balkanlarda bile görmek pek mümkün değil...

Ayrıca kapalı doblo v.s genelde renk renk oluyor kırmızı ve maviside oldukça yaygın .

Doblo tek tükte olsa Yunanistan'da var. Ama tek sıra koltuklu ticari amaçlı kullanılanlardan. 3 4 Günde bir defa zor denk geliyor. Ticari araç olarak Mercedes Vito'lar çok yaygın. Eski, yeni birçok Vito var.

Ayrıca tekrar belirtiyorum, bahsettiğim 13 ülkede (Makedonya dahil-Bitola'da 4, Kavadarci'de 1 gün kaldım) bu araçların yolcu versiyonlarını görmek pek mümkün değil. Bu bizim ülkemizdeki vergi politikasına ve halkımızın maddi durumuna göre oluşmuş bize has bir durum.

Kapalı Sprinter da çok ama Doblo özellikle yaygın

Kango nun pek esamesi okunmuyor

• Ticari aracın ismi neden ticari ?

Sadece TÜrk sitelerde değil yabancı sitelerde de bu ayrım var niye ?

Tİcaret yapanlar ya da sanayi gibi yerlerde iş yapanlar , bu tip araçlara ihtiyaç duyuyor , gerektiğinde malzeme taşıyor , kolilerle içecek taşıyor , kitap taşıyor vsvsvs...

E bu adamın başka araba alacak durumuda yok ise hem ailesiyle , hem de işinde kullanabilir.

Ama bu araçlar konfor olarak b sınıfı binek araçlara bile yaklaşamaz.

Çünkü süspansiyon sistemi arkada belirli bi ağırlık taşımaya göre ayarlanmış araçlar.

Araç boş olunca , yüksüz olunca sizi fazlaca zıplatır , yol tutmaz ve boş hali ile , dolu halinden daha güvensizdir.

Süspansiyonları normal aile şartlarına göre ayarlanmış olsa , bu seferde araca yük attığında sıkıntı olacak.

Bu yüzden bu araçların ismi ticari , ruhsatında kamyonet yazıyor , hız limitleri binek araçlara görede düşük. Bu yüzden , bu araçlara TİCARİ araç deniliyor.

Sadece aile amaçlı kullanmak isteyenler için bu tip araçlar fantaziden öteye gitmez , scenic , c-max , touran gibi araçlar bunun için var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kapalı Sprinter da çok ama Doblo özellikle yaygın

Kango nun pek esamesi okunmuyor

Evet Sprinterda buradaki ticari araçlardan biri. Ama doblo konusunda ben çift sıra koltuklusunu hiç görmedim desem bile siz yine "yaygın" diyeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Ticari aracın ismi neden ticari ?

Sadece TÜrk sitelerde değil yabancı sitelerde de bu ayrım var niye ?

Tİcaret yapanlar ya da sanayi gibi yerlerde iş yapanlar , bu tip araçlara ihtiyaç duyuyor , gerektiğinde malzeme taşıyor , kolilerle içecek taşıyor , kitap taşıyor vsvsvs...

E bu adamın başka araba alacak durumuda yok ise hem ailesiyle , hem de işinde kullanabilir.

Ama bu araçlar konfor olarak b sınıfı binek araçlara bile yaklaşamaz.

Çünkü süspansiyon sistemi arkada belirli bi ağırlık taşımaya göre ayarlanmış araçlar.

Araç boş olunca , yüksüz olunca sizi fazlaca zıplatır , yol tutmaz ve boş hali ile , dolu halinden daha güvensizdir.

Süspansiyonları normal aile şartlarına göre ayarlanmış olsa , bu seferde araca yük attığında sıkıntı olacak.

Bu yüzden bu araçların ismi ticari , ruhsatında kamyonet yazıyor , hız limitleri binek araçlara görede düşük. Bu yüzden , bu araçlara TİCARİ araç deniliyor.

Sadece aile amaçlı kullanmak isteyenler için bu tip araçlar fantaziden öteye gitmez , scenic , c-max , touran gibi araçlar bunun için var.

Avrupa da bu tarz alacaklar daha öncede yazdım Touran , S-C Max , scenic , scenicin büyüğü gibi alırlar ki gurbetçilerdede görüyoruz

Ama ayrım demişken sitelerde mobile.de sitesine gir bak ayrım varmı ?

• Bence ticariler çok guzel aile aracı olur ancak yakıt tuketimleri sedan bir araca göre %20 fazla oluyor bunların. Bir de bunları keşke aile sahibi ailesine sahip çıkan insanlar kullansa guzel olur. Ama adamın ailesi varken bile bu arabayla mantık dısı bir surus gerçekleştiriyor. Boylece ailesini ve başkalarının ailelerini de tehlikeye atıyor. Boyle insanlar ya almasınlar ya da biraz daha sabırlı ve kurallara uyarak kullansınlar bu araçları
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.