Merhabalar İnternette baya araştırdım ama net bir sonuca varamadım. İri bir aileyiz,orman piknik mangal severiz. Ben de bireysel olarak arkadaşlarla kamp vs organizasyonlarını severim. O yüzden büyük araç lazım bana. SUV'a para yetmediğinden max 800-850bin bandında ticari araçlarda karar kıldım. Aklımdaki araçta 2020 model doblo premio plus tarzı. Rifter,combi vs de düşünebilirim ama kafamda kurcalayan sorular var. İnternette courier ve fiorino dışında araçlar kamyonetten otomobile çevrilemiyor diyorlar. Sahibinden de bakıyorum tek tükte olsa otomobil ruhsatlı olanları var? Camlı ve koltuk kafa yaslamalar olduktan sonra çevrilebiliyor diyenler de var, mantıklı geldi. Eğer bu şekilde oluyorsa doblo değilde gönlümde daha çok rifter var. Ne kadar masraf olur kamyonetten otomobile çevirirken? Noter ve tüvtürk tadilat muayene fiyatları belli bikaç bin ama mühendislik firmadına iç tadilat projesi çizdirilmesi gerekiyomuş 20-30bin diyen de var daha fazla diyen de var. Konu hakkında bilgi sahibi olanların yorumları benim için çok değerli. Şimdidrn teşekkürler. |
Ticari Araçlarda Kamyonet Ve Otomobil Ruhsatı Hakkında Öğrenmek İstediklerim
-
-
Şuan dediğiniz gibi Fiorino ve courier otomobil e dönüyor
Anlatılanlara göre TSE ara ara bazı modellere otomobile uygunluk belgesi çıkarıyor
Geçtiğimiz yıl ilk ve ikinci kasa Kangoo ve transit connect için çıktı ve bitti
Bu yıl başı ve ilk altı ayda Doblo 3-4 için çıkması planlaniyormus (Facebook da bu işi yapan Osman akkaş isimli bir abi var o diyor inceleyebilirsiniz)
Yani hangi araç içi ne olur belli değil bazı araçlar için ise hiç olmuyor
En iyisi beklemek yerine otomobil e cevirilmis araç almak daha iyi
Doblo istemiyorum demişsiniz ama bence 2017 -18 gibi Doblo 4 trekking alınabilir 600-650 bandında
Ağustos tan sonra iki arkadaşım aldı gayet memnunlar 1.6 Multijet otomobil ruhsatlı -
Hocam 2020 ve üzeri 1.6 doblo trekking çok hoşuma gitti aslında. Hatta kamyonet alıp kendim bile çevirmeyi düşünüyorum. Çünkü fiyatları daha uygun oluyor hem de seçenek daha fazla. Otomobil ruhsatlı bikaç tane çıkıyor rengi beğenmiyorum kilometre fazla oluyor vs gibi ama elimde patlamasın diye de tereddütteyim. Her sene muayene çok sıkıntı değil ama hız limitleri sıkıntı keyif vermez bu sefer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 2 Aralık 2024; 15:4:39 > -
hocam psa grubu ticarilerde şuan olmuyor.şuan dediğiniz gibi Courier oluyor.Bunun yapılabilmesi için aynı araç otomobil ruhsatlı sıfır olarak satılıyor olması ya da sonradan proje uygunluğu gerekiyormuş.Yeni modellerde ötv'den dolayı otomobil ruhsatlı getirmiyorlar.Ayrıca 5 yaş ve altı araçlarda yapılırsa ötv farkını alıyorlar,o yüzden mantıklı değil
-
O zaman macera aramaya gerek yok ya otomobil ruhsatlı 2.el alacağız ya da kamyonet alıp bineceğiz. 😄
-
Uğraşırım dersen 5 yaş üzeri courier al yaptır, ben olsam o paraya partner tepee, doblo vs alırım sıfır alacaksan combo alırım -
Courier istediğim genişlikte değil hocam, combo da değil. Bu konuda en iyisi doblo ama çeviremiyorsak sıkıntı işte.
-
Doblo iyidir hocam ama tam ne zaman projesi çıkar bir Allah bilir ama en kotu otomobil ruhsatlı bulamazsan kamyonet alır kullanır satarsın piyasa arabası en nihayetinde ama 5 yaş kuralı Doblo da da olursa 2019 dan modelden yukarısına almamak lazım -
Nerde açıklanıyor proje olayı takip edeyim zaten şimdi almayacağım 2025 ortası gibi olur muhtemelen borçlarım var çünkü.
-
Bende Doblo 4 almayı planlıyordum (ama nasip değilmiş) Facebook da Osman akkaş isimli kullanıcı var araç proje ve dönüşüm işleri yapıyor ona özel msj ile sormuştum zaten sayfasında da paylaşmış daha sonra 2025 başı yada ilk çeyrek diye ama sıkı takip lazım bazı araçlar için epey kısa sürüyor mesela transit connect için 3 aydan kısa sürmüştü dönüşüm -
Ben de iletişime geçerim sağol hocam.
-
Hız limitleri; özel olarak belirlenmemiş yollar hariç, otomobilden 10 km daha az.Bu yapılacak olan işleme verilecek tutara değer mi bilemem.Ben sizin yerinizde olsam 10 km daha yavaş giderim.Geçmişte çok kamyonet ruhsatlı doblo ,partner .kangoo kullandım.Çok sorun yaşamadım hız limitlerinden.Yıllık vize de çok sorun olmuyorsa uğraşmayın bence..
-
Şehiriçi hiç sıkıntı değilde şehirdışı ben %10u bile kullanıyorum yeri geliyor. Bakalım zamanı geldiğinde karar vereceğiz hocam. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X