Şimdi Ara

Ticari Taksi için hangi otomobil? Clio,Logan,Albea,Admire (Dizel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BMW Mania

Beyler ticari taksi için aşağıdaki arabalardan hangisini almalıyım;
    1-)Dacia Logan 1.5dCi-65bg
    2-)Fiat Albea 1.3 Multijet-70bg
    3-)Hyundai Admire 1.5 CRDi-85bg
    4-)Renault Clio Symbol 1.5dCi-65bg

Takside 4 önemli şey vardır.
    1-)Yedek parça bolluğu ve ucuzluğu (Hyundai ve Albea’da var)
    2-)Düşük yakıt tüketimi (Hyundai hariç hepsinde var)
    3-)Bagaj Hacmi (Clio,Logan ve Albea’da var)
    4-)Yol ve Yolcu konforu (Açıkası hiçbirinde yok)

Ben yaptığım karşılaştırmalar sonucu Dacia Logan veya Fiat Albea almayı düşünüyorum. Ama burda siz müşterilerimizinde düşüncesi önemli. J En nihayetinde taksilere siz bineceksiniz. Ben yukarda yazdığım araçlardan birini kullananların bana yardımcı olmasını isteyeceğim. Bana yaşadıkları sorunları ve düşüncelerini belirtirlerse çok iyi olur. Gerçi taksiyle hususi otoyu karşılaştırmak çok yanlış olur, zira taksi günde 300km yapıyor. Belki şirket arabaları kullananların söyledikleri şeyler taksi için geçerli olabilir. Ama herkesin düşüncesi benim için önemli.Şimdi;

Dacia logan alma sebeplerim;

Logan'ın servisini Renault sağladığı için servis sıkıntısı yaşamıyacağımı düşünüyorum. Biliyorsunuz ki taksilerde yedek parça çok önemli. Araba günde 300km yapıyor. Gerisini siz düşünün. Bu açıdan bakıldığında Albea'nın yedek parçası çoğu sanayi sitesinde satılıyor ve tamiride mümkün olabiliyor. Ama Renault markası altında olan Logan'ın Türkiye’ye yeni gelme hasebiyle çok yerde yapımı mümkün olmuyor. Fiat’a eskiden beri alışık olduğumuz için her usta Fiat’tan anlıyor. Kısaca Albeada yedek parça sıkıntısı yok, Hyundailerinde yedek parçası o kadar ucuzki, açılan bir forumda bir arkadaşımızın dediği gibi "Hyundai Türkiyenin Tofaşı haline gelmiş".En soğuk baktığımsa Clio Symbol.Logan varken daha fazla para verip neden markaya para veriyim ki.Öyle değil mi? Tabii bunu siz belirlersiniz.

Clio’nun ve dolayısıyla Logan’ın bagajı haddinden fazla geniş:510lt ve Logan'ın içinde rahatlıkla 3 kişi oturabiliyorsunuz. sütunlar çok dik ve sert çizgilere sahip olduğundan, Cliodadaki kadar eğim olmadığında arka taraf çok rahat. Albea'nın da motoru yılın motoru seçildi. 1.3 70bg. Taksilerde yedek parçanın önemi büyük olduğundan, ve Hyundai’nin yedek parçası çok ucuz olduğundan Hyundai’yi düşünmüyo değilim. Ama mübarek şehir içinde 7,2 yakıyor. Bu nasıl dizel? Şehir içinde Clio; 6.0 Albea:6.0 Hyundai:7.2 Logan:6.0 lt yakıyor en kötüsü Hyundai. Diğerleri zaten aynı. Bagaj hacminde de Clio ve Logan çok iyi.

Ben taksi olarak Dacia Logan 1.5 dCi veya Albea 1.3 Multijet almayı düşünüyorum.

Son olarak Albea,Clio,Admire ve Logan kullanıcılarını araçlarından memnun olup olmadıklarını sormak istiyorum.

Siz müşteri olsanız hangisine binersiniz? J

Müsteri olarak Focus Trend TDCI ye binmeyi tercih ederim yollarda görüyorum taksi olarak kullanıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaom -- 13 Haziran 2006; 10:06:56 >

• Albea derim bende, zaten trafikte şahinden sonra en çok albea var.
  • dikkatimi cekti trafikte bayagı albea taksi var sanırım ideal bir secim olur
  • 1.3 muLtijet aLbea
  • Arkadaşım eğer meslektaşların gibi yapıpta ucuz mazot alıyım günü kuratrıyım dersen albeaya yaklaşma.... sonra arabanın adı kötü diye çıkıyor...... ha ben kaliteli dizel kullanırım dersen albea hepsinden avantajlı

-Bagaj hacmi büyük
    -sınıfının en geniş arka koltuğu onda
    -parçaları ucuz ve bakım parçalarını git marketten al o denli kolay bulunuyo
    -hakkari yüksekovanın köyüne git ustası bulunur
    -düzgün kullanılırsa yakıt tüketimi gerçek hayatta çok az
    -ses olayı fazla yok..
    -vs...........vs...... taksıcısın bilirsin ne olduğunu....ama dediğim gibi ucuz mazot kullanacaksan hiç bulaşma onun yerine lpg li albea al daha iyi.orjinalden taksi sarısınıda üretiyolar.işini görür......
  • Arabam diye demiyom logan dci daha iyi olur. Albea 1.3 multijet klimalı 29,500, logan 1.5 dci klimalı 21.500 dü zam gelmiş 23.500 olmuş ama yine de arada 6000 ytl var az para değil, albea da logandan üstün bir otomobil değil, hatta daha da kötü denilebilir.....Logan sınıfının en geniş otomobili, en büyük bagajlısı (510 lt), ayrıca servis, yedek parça gibi sıkıntıkarı da yok hem yerden yüksek (bizzat bi fusionun yanına çekip ölçtüm aynı yükseklikteler) trafikte çok rahat oluyo v.s v.s..... bi de chip taktın mı tadından yenmez 104 hp 220 tork
  • Valla bir taksi müşterisi olarak düşünürsem logan al derim. çünkü içi baya geniş bu sınıf için. yolcuyu rahat ettirmiş olursun. (müşteri memnuniyeti) ama işi seni açından düşünürsem albea işine yarar. parça fiyatları ve bolluk açısından. ancak loganla arada baya fiyat farkı da var. Lafın kısası al bi logan çalış abicim Logan a taksi olmak yakışır.
  • walla bizim burda moda olmuş bütün taksiler jetta yaw inanmazsanız foto çekim yarın
  • Ben Bineceğim Taxinin Doblo Tarzı Bişey olmasına dıkkat edıyorum Rahat ve ferah Oluyor Ayrıca Megane 2 De cok guzel taksı oluyor . Hızlıda kaçıyor
  • bence logan al hem ucuz hemde renault grubu sağlamdır hemdeee az yakar
  • kardeş bence de albea.
    fiatcı kardeş çok iyi açıklamış.
  • Renault megan dizel derim ben.
  • geçen yeni focus olan bir taksiye bindim taksici ile muahbbet ettim bence focus veya megane al derim bir 10 milyar daha sayacaksın ama inan değecek
  • Albea taksi için çok uygun bir araç bence.. Teknik özelllikler hakkında gereken yorumlar yapılmış zaten
  • Ankarada Cerato dizel de baya war.. Onların fiyatlarını bilen war mı?

29 milyar yazıor sitesinde.. Düşünelemez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 17 Haziran 2006; 9:56:46 >
  • Logan taxi gördügüm zaman kaçıyorum , bir kez kısmet oldu bindim. Bi araba o kadar rahatsız olabilir.

Albea 1.3 Multijet Favorim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Janjan

Valla şu ana kadar bindiğim ticari araçlardan beni en memnun edenler:

- Audi A4 1.6 (fabrikadan çıkışlı sıralı LPG'li) Bahçelievler civarı rastladığım bu taksiye milli kütüphaneye çok yakın bir mesafede olmama rağmen binmek zorunda kaldım neyse mantıklı düşüncek olursak

2.lik ödülü Accent Era'ya gidiyor, benzin deposu E'de olduğu için herhalde LPG'lidir diye düşünüyorum ama çok sessizdi ve konforluydu araç yani sıralı lpg var muhtemelen.. onun dışında içi kaliteli sayılır kokpit bir ticari araç için lüks bile duruyor, tek kötü yanı her yerde çok fazla plastik kullanmışlar ama iyidir..

3. albea.. ama o da 1998'e dayanan bir şasiye sahip yani eskidi ama çaktırmıyor hala.. ödüllü bir motora sahip vs.

Ama imkanın elveriyosa bence Accent ERA 1.5 CRDI al olmadı 1.4 al sıralı lpg taktır

Aynı aracı bende 7. caddede gördüm ve audiye acıdım. Yaw ne gerek var audiden taksi yapmaya. Gelde anla bu işi.....

• tabi bütçeni yazsaydın ona göre bişiler söliyeblrdk ama benm çok gördüğüm taksiler

albea, elantra, cerato, corolla, symbol, accent admire ,megane

bunların içinde ceratoyu düşünebilirsin tabi bütcen ne kadar bilmiorm ama dizel olanı 27,000 gibi bi fiyata alabilirsin die düşünüorum (zam gelmediyse)
    şahsen ben taksiye binerken albea symbol accentte deilde

elantra corolla cerato megane gibi taksilere binmeye çalışıorm
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratugras

Arabam diye demiyom logan dci daha iyi olur. Albea 1.3 multijet klimalı 29,500, logan 1.5 dci klimalı 21.500 dü zam gelmiş 23.500 olmuş ama yine de arada 6000 ytl var az para değil, albea da logandan üstün bir otomobil değil, hatta daha da kötü denilebilir.....Logan sınıfının en geniş otomobili, en büyük bagajlısı (510 lt), ayrıca servis, yedek parça gibi sıkıntıkarı da yok hem yerden yüksek (bizzat bi fusionun yanına çekip ölçtüm aynı yükseklikteler) trafikte çok rahat oluyo v.s v.s..... bi de chip taktın mı tadından yenmez 104 hp 220 tork

Bu topic'in altında bu konuyu konuşmak pek doğru değil ama yazını okuyunca merak ettim. Dacia Logan'da 1,5 DCi 65 bg EuroI yazıyor. Clio Symbol'de aynı motor EuroIII (Teknik Özellik Kataloğunda) yazıyor.

Logan nasıl 104 beygire çıkıyor. Maliyet nedir. Motora zararı var mı vs....

• albeayı alsan daha iyi olur takside yakıt tüketimidir önemli olan..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.