Herkese merhaba, Aracım 2006 model 1.4 Tigra TT. Uzun bir yazı olacak çünkü durum biraz karmaşık. Aracımın cabrio sisteminde bir sorun var ama ne olduğuna anlam veremiyorum çünkü durum çok karışık ve saçma. Normalde sorunsuz bir Tigra TT tavanı şu şekilde açılır:
Şundan da bahsedeyim; bagaj elektroniktir ve açma tuşuna 1 kez basınca kapak otomatik kalkar. Kapatırken de bagaj kapanıp kilitleninceye kadar tuşa basılı tutarsınız ama bendeki işleyiş şu şekilde: Bagajı açmak için tuşa bastığımda kilit açılıyor, bir motor sesi geliyor ama bagaj kalmıyor. Ben elimle yukarı doğru kaldırıyorum ve belli bir seviyeye kadar kalkınca motor susuyor, bagaj da o seviyede kalıyor. Kapatırken de tuşa basılı tutarak elimle aşağı doğru bastırıyorum, kapanma seviyesine gelince araç bagajı kilitliyor ve kapanmış oluyor. Cabrio'yu açma aşamaları ise şu şekilde:
ŞİMDİ İŞİN İLGİNÇ NOKTASI ŞU: Tavan kapalıyken çalışmayan bagaj kapağı, tavan açıkken şıkır şıkır çalışıyor. En ufak takılma vs yok. Tuşuna basıyorsun yağ gibi açılıyor, basılı tutuyorsun yağ gibi kapanıyor. Gelelim tavanı kapatma kısmına.
Son olarak akla ilk gelecek sorulara yanıtlar vermeye çalışayım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Türkiye'de pek Tigra TT yok ama Astraların sistemi de aynı, bir fark yok. Yardımcı olabilecek, fikirleri olanlar varsa çok memnun olurum. İş bilmeyen ustalara gidip kendimi öptürmek istemiyorum (yetkili servisler dahil). En azından sorunu kesin olarak anlayayım ondan sonra masrafı neyse öderim. Bu arada İzmir'deyim. Usta tavsiyesi olursa gidip gösterebilirim. Şimdiden teşekkür ederim. |
Tigra B Twintop Tavan ve Bagaj Sorunu
-
-
Kardeşim benimde aynı sorunlar var telefon varsa mseyirden@yahoo.com mail at. Konuşalım İzmir'de benim arabada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MERHABA ben bursadan abdullah (celikotobursa )
aracınızın sorunuyla alakalı bilgi vermek istedim
öncelikle sizin aracın iç flap (kanat) ayrı bir motorla çalışıyor
yani hidrolik sistemle bi ilgisi yok
bagaj kapağı ise hard topla aynı motor üzerinden çalışıyor yani hidrolik basıncıyla çalışan bir sistem sizin anlattığınıza goresizin araçta basınç sorunu var bunun sebebi ya elektro vana yada hidrolik pompa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İzmirde aracı temmuz 2023te bir ustaya gösterdim, o da pompanın değiştirilmesi gerektiğini söyledi. O zaman 15000 lira fiyat verdi ama avrupada yaşadığım için pompayı daha ucuza alabilirim diye yaptırmadım. Şimdi başka başka sorunlar çıktığı için aracı muhtemelen hurdaya vereceğim. Yani deneyemedim henüz. Sorunun çözümüne de bir katkım olmuyor malesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X