ben de ilk çıktığından ve Türkiye ye geldiğinden beri Tiguan'a niyetlenmiştim 20 yıllık bir Vw ci olarak (sürekli golf kullandım)
geldiğinde inceleme fırsatım oldu hatta ilk gelenlerden alacaktım, ve büyük sürpriz galeride ortaya çıktı
kokpiti 3 yıldır kullandığım plus ile aynı idi ve benzinli otomatik gelmeyecekti
bu beni biraz üzd, yeni bir iç tasarım ve otomatik benzinli motor olsa hemen alacaktım
sonra alternatiflere bakmaya başladım ve 2009 honda crv de karar kıldım, 20 yıl vw den sonra hondaya geçmek zor oldu ama memnunum
tiguanı hala çok beğeniyorum, avrupada benzinli otomatikleri var ama maalesef buraya gelmiyor
alan arkadaşlara kazasız belasız sürüşler diliyorum..
Güle güle kullanın aracınızı......... Honda CRV ile şehir içi-dışı ne kadar yakıt harcıyorsunuz merak ettim, paylaşırsanız sevinirim......
tesekkürler
simdi malum istanbul içi artik şehir içinden daha farklı bir kullanım
heleki merkezde iseniz beni gibi şehir içi anlayışınız "bostancı-kızıltoprak bağdat caddesi güzergahı" ise evden iş şten ev mantığı ile, verilenden fazla yakıyor
ortalama şu ana kadar 12-13 litre arası yaktım otomatik klima açık olarak ama eşim kullanınca mesela ortalamanın 14 oldugunu da gördüm
geçen ay afyona gittim ve bu araçla ilk kez uzun yol yaptım, hız sınırlaması olmadan, rampalarda roketlemelerle ve arada d3 konumunda , otomatik klima açık olarak 7,5 yaktım
yakıt konusunda çok takılmıyorum çünkü zaten sık kullanmıyorum aracımı, gülğ seven dikenine katlanırmış :) ilk araba kullanmayı öğrendiğim ford taunus 1973 gxl de 2000 motordu 6 silindir ve 2000 motorun sesini ve sakinliğini seviyorum
motor sesini istediğinde duymak (roketlemelerde) onun dışında ruhunun duymaması çok keyifli
birde crv deki standart donanımları beğendim
onu bunu taktır şu kadar para muhabbetlerini hiç sevmiyorum, crv yi seçerken bunun da etkisi oldu açıkcası
herkese kazasız belasız sürüşler olsun
TİGUAN'I kullanırken o sürüş zevkine varan insan yakıtı pek takmıyor. performans seven tiguan cılara müjdem var. doğuş oto 1 hazirandan intibaren ABT nin yazılımını garantili olarak ABT ye yükletiyor .doğuş otonun yedek parça müdürü erhan beyle konuştum yazılım volkswagen testlerinde kabul görmüş.almanya dan onay çıkmış 150 hp 210 hp çıkıyor tork 240 nm 280 çıkıyor fiyatı yaklaşık 1100 euro+kdv ben arabayı servise bıraktım (elimde olmayan nedenlerle,birisi gece çamurluğu geri giderken yamultmuş)pazartesi konuşup yazılım yükletmeyi düşünüyorum eski yazılımı saklayacaklar eğer arabayı değiştirirsek (satarsak) yazılımı yeni alınan arabaya yükleyip eskiyazılımı tekrar geri yükleyecekler.
ben de soruyorum bu tuning olayını bi türlü bilgi alamıyorum izmirde, kesin başlıyomu haziranda eminmisiniz
ben dün bursa genoto daydım tuning işini konuşurken tesadüf doğuş oto yedek parça müdürü de bursa genoto ya gelmiş onunla konuştum onlar onayı almış 1 hazirandan intibaren başlayacaklarını söyledi beni pazartesi arayacaklar teknik detayları tam onların ağzından öğrenip yaptıracağım galiba.
yani birinci ağızdan onayı aldım.son durumu pazartesi bildiririm.
tuning i abt türkiye distribütörü penta oto ya yaptıracaklar zannedersem tabii doğuş güvencesiyle
siteyi incelerseniz arabanın performans değerlerini görebilirsiniz artı yakıt tüketimini %6-6,5 oranında düşürdüğünü söylediler
pentaoto'yla konuştum hala birşey söylemiyorlar sanki devlet sırrı doğuşoto onaylamadan olmaz ,bize hala bilgi gelmedi diyorlar hayırlısı bakalım
Peki bütün VW modelleri için geçerli mi?
En azından Passat için geçerli mi bu Abt?
arkadaşlar hepinize öncelikle hayırlı olsun diyorum. başlarda internette tıguan hakkındaki yorumları okumak için geziyordum ki sitenizi gördüm ve yazdıklarınıza cevap için üye oldum. ben de 11 nisanda t&f 2.0 tdi tıguan sahibi oldum. öncelikle ilk aldığım zamanlarda çok tedirgin olmuştum. araç bir kere yüksek olduğu için virajlarda çpk rahatsız etmişti beni. daha sonra araca alışmaya başladım ama yine de ilk izlenimin etkileri geçmemişti. daha sonra abtyi incelemeye başladım. benim düşünceme göre aracın daha aktif sürüş için torkunu ve çekişini daha da artırmak ve aracı az da olsa yere yakınlaştırmak(4-5 cm) gerekiordu. bunun için ilk önce abt tuningi yaptırmayı düşündüm. yapılan görüşmeler sonucu aracımı istanbula götürdüm ve 3 saatde yazılım yüklendi şu an abt tıguan kullanıyorum. araç 170 hpye ve 370 nm torka ulaştı. şu an acaip memnunum ve hiç ayrılmak istemiyorum. abt mükemmel bişi. araçla şuan 215 kmhız yapabiliyorum ve tahmini 9 sn altında 100 kmye ulaşıor. şu an tek düşündüğüm aracı biraz daha yere indirmek ama emin değilim orjinalliğini de bozmak istemiyorum. süspansiyon yayları ile 3,5-4 cm alçaltma sağlanıyor onu da sonra ya bıraktım. abt vwnin tüm araçlarına uygulanıyor ve araç garantiden çıkmıyor. biraz tuzlu ama garantiolayı olunca idare eder dedim.1150 euro+kdv. ödemeyi doğuş otoya yapıyorsunuz.aracı ilk aldığımda 9 litre yakıodu karma şimdi 7-8 arası yakıyor, kullandıkça tüketim azaldı. 1.5 ayda 5500 km yaptım inanılmaz sürüş zevki var.dağda bayırda kullandım o da inanılmaz. ayrıca off-road tuşunu açtığınızda gaza veya frene basmıorsunuz yoksa devreden çıkıor. bu tuş kendi kendine sürüş sağlıor yani gerekli freni ve hızı kendi ayarlıor. benim araçta da goodyear exellence geldi ve stepne de bi değişik 45km hızla (max) gitmek için tasarlanmış. benim paspas iki set olarak geldi kışlık ve yazlık. ve ayrıca beyaz renk de çok yakışıor tıguana. boya+motor+kaput+iç mekankorumayı da doğuş'ta yaptırdım 250+kdvye automaster die bi firma kampanyası vardı yarın son tabi.
arkadaşlar ayrıca farlarla ilgili çok sıkıntı yaşıorum. vw araçları far konusunda çok kötü. hiç görünmüor desem yeridir. xenon farı sordum doğuş'a 6500 tl diolar.. orjinaliymiş. araba alınır o paraya. dışarda takılan xenonlar nasıloluyor. verimlimidir vwlerde?
quote:
Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR
Peki bütün VW modelleri için geçerli mi?
En azından Passat için geçerli mi bu Abt?
turbosu olan vw da geçerli fsi leri bilmiyorum
abt_tiguan' da teşekkürler bizi dahada aydınlattığı için tiguan diğer suv lardan farklı olarak otomobil. durma mesafesi en kısa dururken çizgisini kaybetmiyor geyik testinde en fazla puanı alan bir suv ben golf le girdiğim virajlara tiguan ile aynı hızda giriyorum arkasını savurur gibi oluyor sonra toparlıyor biraz tehlikeli bir zorlama tavsiye etmem sonuçta yüksek araba zorlarken bir taş parçası istenmeyen durumlara yol açabilir
pazartesiyi bekliyorum abt ye start verecem GÜVENLİ SÜRÜŞLER :))
abt çok iyi olacak deneyin ve görün.. şiimdiden hayırlı olsun..
Hoşgeldin abt-tiguan, bilgiler için teşekkür.
Arkadaşlar, ABT 'nin açılımını bilen varmı? Tam karşılığı nedir???????
yeni ar5aç alan arkadaşların araçları hayırlı olsun. Güle güle güzel günlerde kullanın. Ben de ABT ile ilgili olarak fren olayını da düşünmek lazım, "ne kadar gaz, o kadar fren" diye yazıyordu biryerlerde
valla abt tıguanda fren sistemini kullanmıyor die biliyorum.. audilerde fren disklerini büyültüor sadece.. tabi güç arttıkça freni de düşünmek lazım.. bu arada burada birbirine yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.. sayenizde şu lastik basıncını düşürttüm.. adamlar 50 ye ayarlamışlar.. 34e düşürttüm.. ben de bu sertlik ne böyle diyorum. basınç düşünce düzeldi şimdi araca alışamadım gerçi bu şekilde. ayrıca arkadaşlar benim araç harareti 90ı geçmiyor ama durduğıumda bakıyorumda moıtor aşırı ısınıyor. direk fan çalışıor tofaşlarda ki gibi. sizde de öyle mi??
fren disk lerini değiştirmeye bence gerek yok, abs var sonuçta diskler değişirse abs daha çabuk devreye girer. motor ısınmasına gelince ben dikkat etmedim. fakat 2 sene önce vw bir dergisinde okumuştum 125 hp motorlarda turbo yaklaşık 800 derece sıcaklık üretiyor 170 hp de ise 1000 dereceyi geçiyormuş .onun için motoru durdurduktan sonra fanın çalışması normal gibi geliyor.
vallla ben bilmiyordum şimdi duydum ama rahatsızlık verici. daha önce 1.4 tdi polo vardı bende onda ole bi sorun yoktu.. hp yüksekliğinden oluosa bilemem. neyse artık normaldir heralde.
Çizgili ve ABT-Tiguan arkadaşlar gözden kaçırmış olabilirim ama modellerinizi de ekleyebilir misiniz? Ben de ilk aldığımda acayip kazık gibiydi telerlekler, ben de 31'e indirmiştim. 235-55-17...
Dün bir arkadaşıma F&F aldık siyah ekstrası yok. 66.000 TL civarına geldi.
Yarın Doğuş avroyu 2.04 yapacakmış duyurulur...
t&f 2.0 tdi beyaz renk.
yeni arkadaşlar için aramıza hoşgeldiniz diyorum.Tiguanla keyifli sürüşler.. Şu kulüp listesini tekrar bir revize edelim arkadaşlar...sayımız çıksın ortaya
ben ilk sayfalarda bir liste çıkarmıştım ona eklemeler yapıp, oscarmillerin ilk mesajına eklenirse iyi olur güncellemeler ilk sayfadan devam eder