Arkadaşlar sağ arka taraftan gelen tıkırtı kronik galiba...bence forum etkileşimden faydalanarak aynı konu üzereinewww.vw.com.tr şikayet bildirelim...(e_postaları okuduklarından şüpheliyim) yada aynı gün anlaşarak telefon şikayette bulunalım...birlikten güç doğar... Yeni gelen arkadaşlar merhaba...
yunus bey merhaba...aracımızın viraj dengesi bu sınıfın en iyisi...ama yüksek araç kullanmak otomobilden farklı olduğu gibi birazda kullanım alışkanlığı istiyor...aracınızı güle güle kullanın...ve biraz zaman verin...
yunus bey,aracınız hayırlı olsun...virajlarda savrulmadan bahsetmişsiniz...açıkçası bana garip geldi.bu araç, spor arabalar dışında diğer orta üst sınıf binek araçlarla aynı bence ...ben toledo kullanıyordum,toledo ile virajda yaptığım hız tigu ile aynı.ayrıca tigu daha güven verici giriyor...esp ile ilgili problemin yoktur umarım...keyifli sürüşler.....
Sayın yunus_cakir .
Aramıza Hoş geldiniz. Problemlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Bende sizin gibi yeni tiguancıyım. Hatta sizden sonra aldım. Kişisel kanaatim.. Araba ile uyum sağlamak biraz zaman alacak. En önemlsisi ise bu tip araçların ağırlık merkezi diğer araçlara göre daha yüksek olması ve daha kolay savrulmasıdır. Biraz daha kullanınca kolayca uyum sağlayacağımızı sanıyorum. Akü bitmesi ile ilgili ; Araçın devrede olan fonksiyonlarını kaldırın ( Öreneğin otomatik yanan farları manuel off ( 0) konumuna alın . Yağmur sensörünü kapatın ( O ) , ve diğer fonksiyonlarını kapatarak, deneyin bunlardan dolayı olabilir.
Saygılarımla.
Teoman
Tiguan 2.0 TDI modelinin bakım periyotları nedir?
10BİN KMDE BİR BAKIMA GİRMESİ GEREKİO. AMA İLK 7500 KM İÇİNDE YAĞININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ ÖNERİRİM
quote:
Orjinalden alıntı: yunus_cakir
Arkadaşlar ben 2 ay önce Balıkesir VW. bayisinden 1.4 TSİ Fun&Function tiguan marka aracımı satın aldım.Sizlerle paylaşmak istediğim aksilikler yaşadım.Araç tanıtımı sırasında satış temsilcisi park asistanı tanıtımını yaparken park asistanını test ederken araç geri viteste geri geriye kendi kendine manevra yaparken sol tarafta park halinde bulunan bir başka araca sol çamurlugundan hafifçe dokunduruverdi.Sebebi hakkında servis hiç hata yok deyip sıyrılıverdi. şu anda aynı hatayı tekrarlar diye korkuyorum. Araçda yaşadıdım birkaç olumsuz durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Araç tümseklerden geçerken arka stepneden lınk diye bir ses geliyor. Bozuk yolda ve dişli asfaltda benim arabanın sag ön konsolundan tıkırtı sesi geliyor. nereden niye geldiğini henüz bulamadım. yakında servise götürüp göstermeyi düşünüyorum.Araçta gördüğüm diğer olumsuz bir durum ise virajlarda savrulma yapması. Virajlara birazcık hızlı girince hafif bir tarzda araçta bir savrulma oluyor. SUV tarzı araçlarda bu genel bir özellik midir bilmiyorum. Tecrübe eden arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.Ayrıca benim aracın aküsüde çok çabuk bitiyor. bir elektrik arzası mı vardır bilmiyorum. geçen hafta araç 3-4 gün evin önünde yattı ? 4 gün aracımı çalıştıramadım. Akü takviyesi ile çalıştı. Park halinde aküden elektriği çok mu çekiyor anlamadım. benim araçta lastik olarak Dunlop marka lastikler var. araçta orjinal alarm varmı bilmiyarum. gece yanıp sönen bir ışık var alarm mı yoksa bir başka birşey mi blimiyorum. aracından benim araç gibi tıkırtı gelen varsa, virajlarda savrulma an varsa , akü problemi yaşayan varsa tecrübelerini paylaşmak isterim. forma yazarsa sevinirim
bu lınk sesini bende yazmıştım hafta sonu araçın stepnesini bırakıp diğer tüm malzemeyi bagajdan çıkardım ve sesin tahmin ettiğim gibi bagaj tabanından geldiğini anladım , araç ile bagaj tabanı arasına keçe tarzı birşey koyup halletmeyi düşünüyorum aracı fazla servise elletme tarftarı değilim zira benim kültablası değişicek ama aracı çok iyi bilmedikleri için bira uzun sürebileceğini söylediler , ne de olsa türkiye en iyisi bunlar yani , şimdi aracı teslim ederken hiç çizik olmadığını göstericem ve olursa karışmam dicem sonra çizip bu geldiğinde vardı diyolar klasik esnaf hareketleri maalesef...
bu güzelim araçta sigara içmiyorsunuz umarım EVOLVO bey....
yok ben hayatımda sigara kullanmadım hiç de sevmem, kültablası nası çıkıyo acaba diye bakarken kırık olduğunu farkettim(kırmış da olabilirim)
Sayın Yunus Çakır Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. ben de sizin yaklaşık 3 ay önce tigu t&f aldım.aracımız çok özel herşeyiyle mükemmel diyebilirim.yazdıklarınızın çoğu suv tarzı olan araçlarda olanlar,fakat aracınızın aküsünün bitmesi tamamen elektiksel donanımdaki sorundan (akü problemli )olabilir yoksa otamatik far düğmesinin açık olması,yağmur sensörü v.s gibi durumlardan kesinlikle değil.çünkü ben 5 yıldır wolksvagen kullanıyorum(Passat)sürekli far düğmem auto da hiç bir sorun yok .akünüze baktırmanızı tavsiye ediyorum.orjinalide gelen alarm yok.devamlı yanıp sönen ışık immobilizer (motor kilit sistemi)kontak anahtarını çıkartıp kapınızı kapadığınızda devamlı yanar. görüşmek üzere kazasız günlere tüm kullanıcılara.
merhaba tiguan.....sol taraftaki park lambalarını açmak için araç stop etmeden sola sinyal verin.sonra stop edin.sol park lambaları açık kalacaktır...keyifli sürüşler.....
arkadaşlar fotoğraf yüklemek için ne yapmam gerekiyor...6kb geçmeyen bir fotoyu nasıl elde edebiliriz...
[Deleted by Admins]
Arakdaşlar merhaba, Ben de aranızda yeniyim, 12 Haziran gibi S&S 1.4 TSI Tiguan'la başladım yollarda dolaşmaya. Merak ettiğim iki konu var, aracı yıkatırken fırçasız, süngersiz yıkayan eyrler var, özel bir ilaçla yıkıyorlar ki, bazıları boyayı matlaştırdığı için tercih etmiyoruz diyorlar, bir de fıtrça, sünger vs. yıkayanlar var onlar içinde boyayı çiziyor deniliyor. Hangisi doğru bilemiyorum, siz nasıl yıkatıyorsunuz?
Diğer konuysa ipod bağlamak istiyorum AUX in girişi var kol dayama kısmında ancak anladığım kadarıyla normal ipod bağlantı kablosu olmuyor, özel kablo mu gerekiyor?
Ayrıca Doğuş Oto'dan aldığım bazı aksesuar fiyat teklifleri fikir vermesi açısından bulabilirsiniz. Sizde de benzer aksesuar fiyatları varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
Parça Kodu Tanım Miktar (Birim) Tahmini Birim Fiyat(TL) KDV Tutarı Tahmini Toplam Tutar (TL) YS Stok DS Stok 5N1061501 041 KAUÇUK PASPAS 1 Ad. 77.2 0.0 13.9 91.1 Var Var 5N0061511 041 KAUÇUK PASPAS 1 Ad. 57.86 0.00 10.41 68.27 Var Var 000051446C KABLO ADAPTÖRÜ 1 Ad. 69.89 0.00 12.58 82.47 Yok Yok 5N0061181 BOOT_LINER 1 Ad. 152.15 0.00 27.39 179.54 Yok Yok 5N0071303 Marşbiye Kaplaması 1 Ad. 302.29 0.00 54.41 356.7 Yok Yok 5N0071360 BAGAJ ÇITASI 1 Ad. 124.46 0.00 22.4 146.86 Yok Yok 1K0054690A Hız Kontrol sistemi 1 Ad. 134.82 0.00 24.27 159.09 Var Var
Herkese iyi ve güvenli sürüşler.
Merhabalar, SUV umuzla olan 1 haftalık tatilimden yeni döndüm,şehir içinde yaşadığım sürüş keyfini uzun yolda da böylece teyitlemiş oldum. Feribot mesafeleri hariç İstanbul - Bodrum arası gidiş-geliş biraz da dolaşarak 1500 km yol yapmışım. Daha önceki araçlarımda hissettiğim uzun yol yorgunluğunu SUV umuzda ailecek hiç hissetmedik. Giderken arabada çocuk da olduğundan ort 120 km/h hızla gitmeye çalıştım,yakıt tüketimi şehir içine göre benzer tüketim gösterdi,ortalama 100 km'de 9.1 lt ekranda gördüm.Şehir dışı tüketim bedeli diye lanse edilen değerlere ulaşamadım araç yeni olduğundan deyip ilerde düşer düşüncesi ile şimdilik sineye çektim. Dönerken tecrübe edenler bilir yol hiç bitmeyecek gibi gelir insana ,hızı ort 140-160 km/h ye çektim tabii tüketimde 10-11 lt yi buldu.Araç 1.4 olduğundan herhalde rampalarda benzini kullanmakta hiç çekinmiyor açıkcası . Şerit değiştirme,ara hızlanmalarda ve sollamalarda hiç sorun yaşamadım,ama diğer arkadaşlarında söylediği gibi virajlarda kendimi çok güvende hissetmedim,aracın yerden yüksek olma handikapını bende yaşadım.Yukarıda testlerde başarılı çıkmış ama kıyası mecburen daha önce kullandığım binek araçlara göre yapıyorum. Engebeli yada bozuk satıhlı yollarda bagajdan gelen bahsettiğiniz ses bende olmuyor.Ama bagajsız olarak şehir içinde tekrar dikkat edeyim. Yalnız cruise kontrol süper birşey,gaz pedalından ayağınızı çekip,direksiyondan gaz verip azaltmak çok kullanışlı. Tabii yolculuk sonrası aracın dış ön tarafı temizlik açısından çokta iç açıcı değildi,rengide siyah olunca yıkatana kadar bakmamak lazım.
Yeni katılan arkadaşlara merhaba diyerek herkese bol keyifli,kazasız ,belasız sürüşler...
4x4 S&S fiyatı hakkında bilgisi olan varmı?
VW sitesinde yazan fiyatlar mı geçerli?
Evet,stoktaki araçlar için bu fiyatlar geçerli (Baz donanınımlılar),istediğiniz model stokta yoksa daha sonra gelecekse kaporayı verseniz bile araç teslim aldığınızda ki Doğuşun belirlediği kurdan hesaplanıyor.
size tavsiyem almaya karar verdiğinizde Doğuş dahil size yakın tüm bayiileri aramanız,duruma göre 1000 Euro ya varan indirimler yapılabiliyor.