Şimdi Ara

Tıklanet yüksek ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KONUYA GEÇMEDEN ÖNCE KISA BİR NOT: TIKLANET'E GEÇME SEBEBİM DAHA UYGUN FİYAT İDİ AMA AYNI ZAMANDA PİNG ARTIŞI OLMAMASINI İSTEDİĞİM VE TÜRK TELEKOM ABONESİYKEN DE YÜKSEK PİNG SORUNLARIYLA KARŞILAŞTIĞIM İÇİN İZMİR POP KULLANAN BİR İSS İSTEMİŞTİM VE BURADAN BİR ARKADAŞ GEÇEN SENE BANA NETSERVİCES'İ ÖNERMİŞTİ, NETSERVİCES ZAMANINDA TIKLANET İLE ORTAKTI, NETSERVİCES KAPATILINCA OTOMATİK OLARAK TIKLANET'E GEÇİŞİM SAĞLANDI ÇÜNKÜ NETSERVİCES ASLINDA TIKLANET'İ KULLANIYORDU.

Merhaba. Tıklanet'e ilk 2024 yılında geçtiğimizde pingler düşüktü ama zamanla iyice arttı ve arttı. Didim'de yaşıyorum ve Tıklanet'in normalde İzmir'de POP noktası vardı yada Türk Telekom'un İzmir POP noktasını kullanıyordu. Bu sebeple, genelde 1.1.1.1 DNS sunucusundan 13-14ms ping alırdım. Ancak artık 1.1.1.1 sunucusundan 20-25ms civarı ping alıyorum.

1.1.1.1 Sonuçları:

1.1.1.1 Tracert sonuçları:

Normalde 1. basamaktan sonraki yani router'daki ping harici, routerdan bir sonraki basamak olan 2. basamakta pingimin 4ms olması gerekirdi çünkü eskiden öyleydi ancak pingler genel olarak çok artmış durumda ve işin daha kötüsü git gide daha da artış gösteriyor.

Tıklanet'in sitesi ise çökmüş durumda. Lakin destek kaydı açsam da çözüme varabileceklerini sanmıyorum. Lakin pingleri ciddiye almayadabilirler.

Öneriniz var mı? En düşük pingi nasıl elde ederim?

Hız testi sonuçlarım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 22 Şubat 2025; 19:29:57 >

• Merhaba

Firmalardan bağımsız yorumumu yapayım eklediğin görsellerdeki pingler gayet normal hiçbir sorun yok hattında. Zaman içerisinde pingler artar düşer bunlar operasyonel faaliyetlerle ilgili olabilir. Kullanım esnasında sorun yaşayacağın bir ping değeri yok eklediğin görsellerde.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Başlangıçta pingler böyle değildi, büyük sıçramalar gerçekleştiği için normal değil hocam. Operasyonel faaliyet derken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 22 Şubat 2025; 19:37:26 >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

Büyük bir sıçrama yok ki. Büyük sıçrama dediğin atıyorum 20 iken 100 olur budur büyük sıçrama. 5 iken 20 olması büyük bir oran değil. Benim şu an vie valve pingim 50 küsür Valve oyunlarında sıfır problem ile oynuyorum. Fifa 25 pingim 50-80 arası gidip geliyor sıfır problem ile oynuyorum.

Elbette hepimizin dileği düşük ping aralıkları olur lakin eklediğin görsellerdeki pinglerde hiçbir problem yok

Ayrıca pinglerin değişim göstermesi sadece hat ile ilgili değil, sunucularla ilgili olabiliyor, güzergah ile ilgili olabiliyor, yoğunluklarla ilgili olabiliyor.

Sen kullanım esnasında problem yaşayıp yaşamadığına bakmalısın

Eklediğin görsellere göre konusacak olursam da kullanım esnasında problem yaşayacağın bir ping aralığın yok

He dersen ki şu şu adreste sorun yaşıyorum oranın adresini paylasırsan herkes test yapar kullanım deneyimlerini paylasır

1.1.1.1 ping değerin benimkinden düşük mesela ben İstanbul dayım ve Ttnet kullanıyorum. Sen Aydın da oldugunu belirtmişsin ve alternatif bir sağlayıcıdan hizmet alıyorsun ama benden daha düşük değerlere sahipsin örneğin.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Hocam daha dün GeForce NOW pingim 15ms idi, bugün sabit 21ms olmuş. Böyle platformlarda özellikle en ufak ping artışı bile farkediyor kötü anlamda.

• Bulunduğu şehirde biraz yüksek ms değeri var. bulunduğu ilçe bazlı veya santral bazlı yüksek ms alıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel7mix -- 22 Şubat 2025; 19:51:8 >
  • intel7mix kullanıcısına yanıt

İşte sorun var kısaca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pinging 1.1.1.1 with 32 bytes of data:

Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=15ms TTL=53

Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=16ms TTL=53

Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=18ms TTL=53

Ping statistics for 1.1.1.1:

Packets: Sent = 9, Received = 9, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 15ms, Maximum = 18ms, Average = 15ms

Siz İstanbulda, İstanbul sunucularına benden daha yüksek ping alıyorsanız bu da teknik bir kusurun işaretidir.

• Tıklanet yüksek ping sorunu

Tık tık olmuş gibi.

Bu da benim değerlerim:

Pinging 1.1.1.1 with 32 bytes of data:

Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=25ms TTL=56

Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=24ms TTL=56

Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=25ms TTL=56

Reply from 1.1.1.1: bytes=32 time=24ms TTL=56

Ping statistics for 1.1.1.1:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Minimum = 24ms, Maximum = 25ms, Average = 24ms

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem the mixer

Hocam daha dün GeForce NOW pingim 15ms idi, bugün sabit 21ms olmuş. Böyle platformlarda özellikle en ufak ping artışı bile farkediyor kötü anlamda.

21ms hiçbir şey değil, hiçbir problem yaratmaz Geforce now da bile. Zaten Geforce Now için 80 altı gerekiyor. Eklediğin görselde de yazıyor.

Hocam FTTH kullandığım için mantıken en düşük pingi stabil olarak elde etmeyi istemem doğal bence. Yani gerçek fiber çünkü sonuçta.

Ben de ftth abonesiyim hocam. Üstte de anlattım deneyimlerimi de paylaştım.

Diyorum ya, önem arz etmiyor hocam. Ben 25ms ile de 70ms ile de oyunlar oynadım. Bariz bir farklılık oluşmuyor. Bu benim kişisel tecrübelerim elbette. Üstte de örnekler vermiştim oynadığım oyunlara dair. Daha fazla örnek de verebilirim ama forum arkadaşlarımıza bırakıyorum sözü görüşlerini yazmaları adına

Evet ama bu normal şartlarda olmaması gereken bir sorun. Sağlam fiber altyapılarda, sağlam sunucularda, sağlam pop noktalarında bunlar yaşanmaz. Kapasite sorunu ise, bu bir kapasite sorunudur. Adı üstünde kapasite sorunu deriz. Pop sorunu ise bu da ayrı bir sorundur mesela. Önemli olan farkların ufak yada çok olmasından ziyade, bunun bir teknik gariplik olup olmadığına bakmak ve pingleri en iyi şekilde optimize etmeye odaklanmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu kulağa gereksiz gelebilir ancak, şu an bu sorunları çözmezsek ileride daha ciddi sorunlarla karşılaşadabiliriz.

Kötü haberim var  

Pinging 146.66.155.1 with 32 bytes of data:

Reply from 146.66.155.1: bytes=32 time=40ms TTL=56

Reply from 146.66.155.1: bytes=32 time=41ms TTL=56

Ping statistics for 146.66.155.1:

Packets: Sent = 6, Received = 6, Lost = 0 (0% loss),

Minimum = 40ms, Maximum = 41ms, Average = 40ms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel7mix -- 22 Şubat 2025; 19:59:32 >

Kötü haber dediğin nedir anlayamadım hocam :) Pinginin benden düşük olması mı? Emin ol karşılıklı fps oyunu da oynayabiliriz hiçbir sorun oluşmuyor 80ms lere kadar. Eğer var ise kişisel oyun deneyimlerinizi aktarabilirsiniz.

Ben üstte de anlattım. Hepimiz isteriz düşük ping lakin problem yaşanabilecek ping aralıkları belli. Bunları bize oyunlar da söylüyor, platformlar da söylüyor lakin en önemlisi kişisel tecrübelerimiz söylüyor. Mesela sen 25ms ile problem yaşarken ben 50ms ile problemsiz oynayabilirim. Bölgeden bölgeye, cihazdan cihaza değişkenlikler de söz konusu yani. Lakin günün sonunda netice belli, problem yaşanacak pingler belli, yaşanmayacak pingler belli.

Kişisel deneyimlerimizi paylaşıyoruz hepimiz netice itibariyle.

• Tıklanet yüksek ping sorunu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.