Şimdi Ara

TikTok'a büyük darbe! Avrupa Birliği, güvenlik gerekçesiyle uygulmayı yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TikTok'a büyük darbe! Avrupa Birliği, güvenlik gerekçesiyle uygulmayı yasakladı
    Geçtiğimiz Aralık ayında ABD Senatosu, federal çalışanların tamamının TikTok’u devlet cihazlarından kaldırmalarını zorunlu hale getirmişti. Benzer ancak daha kapsamlı bir karar bu kez Avrupa Birliği’nin en önemli iki organı tarafından alınarak TikTok çalışanlar arasında yasaklandı.

TikTok, AB kurumlarında yasaklandı

Çinli ByteDance’in sahibi olduğu popüler sosyal medya uygulaması TikTok için endişeler giderek büyüyor. Çin’deki yasal düzenlemeler nedeniyle Çin hükümetinin ülkedeki şirket üzerinde büyük bir baskısı bulunuyor. TikTok’un ise hassas kullanıcı verilerini Çin ile paylaştığı iddia ediliyor. Avrupa Birliği kurumları ise artan endişeler üzerine güvenliği gerekçe göstererek TikTok’u çalışanlar arasında yasakladı.

AB Komisyonu ve AB Konseyi, aldıkları karar kapsamında çalışanların TikTok’u hem kurumsal cihazlarından hem de şahsi cihazlarından kaldırmalarını istedi. Komisyon sözcüsü Sonya Gospodinova, "Bu önlem, Komisyonu siber güvenlik tehditlerine ve Komisyonun kurumsal ortamına yönelik siber saldırılarda kullanılabilecek eylemlere karşı korumayı amaçlıyor" dedi. Çalışanların TikTok'u cihazlarından kaldırmak için 15 Mart'a kadar süreleri olduğu da belirtildi.

Ayrıca Bkz.WhatsApp'a mesaj düzenleme özelliği geliyor

TikTok ise yapılan duyurudan önce Komisyonun ve yetkililerin kendilerine ulaşmamasında “hayal kırıklığı” duyduğunu ve “şaşırdığını” söyledi. Reuters’e konuşan TikTok sözcüsü ise kullanıcı verilerini nasıl koruduklarını AB ile iletişime geçerek açıklayacaklarını söyledi. TikTok alınan kararın yanlış yönlendirmelerden ve anlaşılmalardan kaynaklandığına inandıklarını belirtti. Öte yandan uygulama, kullanıcı verilerini Çinli yetkililerle paylaşmadığının altını bir kez daha çizdi.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/eu-commission-staff-told-remove-tiktok-phones-eu-industry-chief-says-2023-02-23/

• Siddet icermeyen her dusunce her eylem özgür olmalidir !!!Yasaklar, gerici zihniyetlerin toplum uzerinde uyguladigi korku imparatorlugunun meyvesidir fakat; Yahu su TikTok un toplumsal olarak insanlari ahmaklastirmaktan baska bi boka yaramadigi kanaatindeyim. Yari ve tam cahillerin toplanip egolarini tatmin etmek icin dilencilik yaptigi bir uygulama. Kendimle celissemde hepten yasaklanmasi sanki toplum adina daha faydali olacaktir!!!

Açık konuşun liberal solcularım. Türkiye'de olsa şimdiden "özghürlügümüz gızıtlanıyya" "3. dönya ölkezından ghaçmaya bahkın, ben öyle yapacagım" vs.

Tiktok'a kadar bir ton aptal program var. Ben kendim App store rateliyorum. nasıl salak programlar var. Tiktok mu kaldı?

Ama Avrupa Birliği için bizim batı elinde büyüme dincilerin söylediği "bathı hırıztıyanlar ghulübhü yeghenım" algısı aslında palavra. Avrupa birliği yahudilerin elinde bir kulüptür.

mesela üstteki kadın: Alman iktidar sol partisi SPD başkanı ve AB ilişkilerinden sorumlusu bayan Strack-Zimmermann

bir önceki AB başkanı Jucker, yahudi

----

Charles Michel yeni AB başkanı

Solda Michel, sağda ise ukrayna başbakanı şmıhal ikisi de yahudidir (musevi deiller, yahudi dirler)

----

AB dış işler sorumlusu Timmerman (yahudidir)

Bunların derdi efendileri için kürsel sermayeyi kontrol altında tutmaktır. bizim "bathı özghür"cü kitleye kap, pardon kaynak olması babında paylaşıyorum.

• özgür batı yasakçı zihniyet pek uyuşmuyor neyse biz işimize bakalım.

• Bizi kıskanıyorlar. Sebep açıklamadan kapatın gitsin, yaptım oldu stayla.

• Siddet icermeyen her dusunce her eylem özgür olmalidir !!!Yasaklar, gerici zihniyetlerin toplum uzerinde uyguladigi korku imparatorlugunun meyvesidir fakat; Yahu su TikTok un toplumsal olarak insanlari ahmaklastirmaktan baska bi boka yaramadigi kanaatindeyim. Yari ve tam cahillerin toplanip egolarini tatmin etmek icin dilencilik yaptigi bir uygulama. Kendimle celissemde hepten yasaklanmasi sanki toplum adina daha faydali olacaktir!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummerrrr -- 24 Şubat 2023; 20:42:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunun özgürlük ihlali kapsamına girmediğini düşünüyorum darısı bizim başımıza, tiktok saçmalığını tamamen yok etsinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye de yasaklansın bütün aptal ergenler demokrasi , insan haklari elden gidiyor diye sokak yürüyüşü yapar

• aklı olan indirmez zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açık konuşun liberal solcularım. Türkiye'de olsa şimdiden "özghürlügümüz gızıtlanıyya" "3. dönya ölkezından ghaçmaya bahkın, ben öyle yapacagım" vs.

Tiktok'a kadar bir ton aptal program var. Ben kendim App store rateliyorum. nasıl salak programlar var. Tiktok mu kaldı?

Ama Avrupa Birliği için bizim batı elinde büyüme dincilerin söylediği "bathı hırıztıyanlar ghulübhü yeghenım" algısı aslında palavra. Avrupa birliği yahudilerin elinde bir kulüptür.

mesela üstteki kadın: Alman iktidar sol partisi SPD başkanı ve AB ilişkilerinden sorumlusu bayan Strack-Zimmermann

bir önceki AB başkanı Jucker, yahudi

----

Charles Michel yeni AB başkanı

Solda Michel, sağda ise ukrayna başbakanı şmıhal ikisi de yahudidir (musevi deiller, yahudi dirler)

----

AB dış işler sorumlusu Timmerman (yahudidir)

Bunların derdi efendileri için kürsel sermayeyi kontrol altında tutmaktır. bizim "bathı özghür"cü kitleye kap, pardon kaynak olması babında paylaşıyorum.

• Avrupa ne zaman Meta ve Google da bu tür engellemeler yapar, o zaman bu konuda samimi olduğuna inanırım, şimdi yaptıkları tek şey sansür oluyor.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Mesajınız bilgi yanlışlarıyla dolu. Tamamen farklı işlevlere ve yapıya sahip AB organlarının başlarını yani "uluslar-üstü" icra organı Avrupa Komisyonu ve üye devletlerin "hükümetler-arası" başat karar alma organı AB Konsey Başkanları'nı birbirine karıştırıyorsunuz; mesela Juncker eski Avrupa Komisyonu Başkanıydı; Michel gibi AB (Konsey) Başkanı değildi. Bunun yanında mesela Juncker bir Yahudi de değil.

Tüm Batı sermayesini geniş etkinliğine rağmen Yahudi sermayesine indirgemek de düpedüz abartıdır. "Güvenlik tehdidi" öcü bir Çin imgesinin Amerikan hegemonyası ve liderliğindeki Batılı sermaye odakları tarafından piyasaya bilinçli pompalandığı, bu odakların teknokratik nitelikteki AB organlarındaki nüfuzlarını kullandıkları ve Çin'in aleyhinde olacağına inandıkları kararlar verdirdikleri iddia edilebilir. Şu şüphesiz ki artan kapasitesiyle Kızıl Çin'in jeopolitik bir tehdit olarak okunması başta hegemonik Amerikan algısı olmak üzere liberal Batı algısının bir parçası. Batılı sermayedarlara rakip olmalarının yanında veri kaçırma repütasyonları ve kendilerine liberal Batılı güçlere meydan okuyan güçlü bir totaliter devletle organik bağlar atfedilmesinden dolayı TikTok gibi Çin menşeili firmalara Batı'da güvenilmiyor. Diğer bir deyişle gerek ABD'de gerek AB'de Çin'e ilişkin algısal mesele güvenliğe çekilip özgürlük nosyonu baskılanıyor. Bunun doğru mu yanlış mı olduğu tartışılır. Bence tamamen yanlış ve paranoyakça, nahoş bir siber sermaye lobiciliği hissettiren bir karar. Siber güvenliği başka türlü de sağlayabilirsin. Yasaklama yoluna girmene gerekmez. Ama buradan yola çıkarak Batı'da bir özgürlük ideolojisi, metafiziği, felsefesi, kültürü vb ne derseniz deyin; bunun var olmadığını inkar etmem çünkü Batı kültüründe gerçekten kabul edemeseniz de bir özgürlük var. Rusya, Kuzey Kore, İran gibi yerlerde sizi anında hapse sokacak veya yaptırımlara maruz bırakacak söylem ve hareketlerin Batı'da milyonlarca örneğini bulabilirsiniz. Kimseye de bir şey olmaz. Haliyle daha otoriter ve totaliter Doğu'nun aksine Batı dünyası "özgürlüğün" sağladığı eleştiri yoluyla bilim, teknoloji ve inovasyon üretme konusunda çok daha başarılı oldu. Kendisiyle beraber birkaç yüzyıl içerisinde dünyayı dönüştürdü. Ve bu son derece güçlü bir tez. Batı'daki özgürlük mefhumu ve kültürü öyle oryantalizm diyerek, "Bathı özghürcü" şeklinde kinayeye alarak küçümsenebilecek, görmezden gelinebilecek bir şey değil.

Bir yandan Batı'nın özgürlükçülük gibi güçlü yönlerini ve muhtemelen en kıymetli ve manalı değerlerini küçümseyen ve çarpıtan aşırı sağ (ve aşırı sol) söylemler muhtemelen Batı kültürünün - Hitler gibi karakterleri üretmiş - en toksik unsurları. Batı karşıtlığı yapan bir Türk olarak Batı'da kök salmış ve aslında en az özgürlük kadar Batı kaynaklı olan bu en çirkin söylemleri (Pis Yahudiler Batı'yı kontrol ediyor!) olduğu gibi içselleştirip orada burada aktarmanıza ne denebilir bilemiyorum. Düşünen insandan ziyade yalnızca inanmak istediğine inanan bir ideolog olmanıza veriyorum. Bu kadar jenerik Avrupai bir aşırı sağ tavır takınmak marifet değil. Sizin gibi yurtdışında yaşayan, yabancı dil konuşup yazabilen bir insan Avrupa ve Hıristiyan aşırı sağının yavanlığını aşıp birazcık olsun tekamül edebilmeli. Ama ne işinize gelirse, ne hoşunuza giderse onu benimsiyorsunuz. Gerçeğin peşinde değilsiniz. O sebeple bu fikirlerinizin kıymeti harbiyesi yok. Yalnızca yanlış veya çarpık bilgilere dayalı çirkin bir propaganda niteliğinde. Bilgi peşinde insanlar sizin aksinize detaylara dikkat etmeye çalışırken, biraz olsun farklılık yaratabiliyorken, zaman zaman dünyayı ihya eden entelektüel ve teknik buluşlara imza atabiliyorken ideologlar yarattıkları toksiditeyle hatırlanıp tarihin çöplüğünde yerini alıyor.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

O kadar saçmalımışsın ve boş yapmışsın. Tamamı ile ezberden konuşmuş, yazarken de aynı anlamda cümleleri farklı terminojiler kullanarak uzzattıkça uzatmışsın. Bayıyor senin yazdıkların. en son da kendi kendine gelin güvey olmuşsun. Okuyabildiğim kısımlardan örnek vericem

1 Evangelistlerden bahsetmiyorum. In modern times, the term "Jewish Christian" is generally used in reference to ethnic Jews who have either converted to or been raised in Christianity. They are mostly members of Catholic, Protestant and Orthodox Christian congregations, and they are generally assimilated into the Christian mainstream, but they may also retain a strong sense of attachment to their Jewish identity. Some Jewish Christians also refer to themselves as "Hebrew Christians". Bunların bizde Kırım'dan gelenleri vardır. Hatta bir tanesi uzun dönem ülke yönetiminde de rol aldı. Bu durumda artık devreye antopolojik değerler giriyor. Alman soy isimli adam ama bakınca pek alman gibi değil. Muhtemelen genetik olarak etkileşim olduğu açıkca belli. Farklı resimler ekleyerek fenotiplerden yürüyerek şimdi anlatırım ama konu uzar. Burada bu kısmı kesiyorum

2 "Tüm Batı sermayesini geniş etkinliğine rağmen Yahudi sermayesine indirgemek de düpedüz abartıdır." bu nasıl bir yazıdır ya? Dün bu konuda başka bir amerikancı arkadaş ile birkaç mesaj yazıştık. Sağ olsun pek büyük olmasa da biraz "çin fanatiği" olarak yorumları bitirdik. Amerika'da en büyük 5 firmaya bakıyorum. Hissedarlarından 10 şirketin 8 i 3 aile arasında bölünme. geri kalan 2 şirkette diğer ülkelerden bu ailelerle bir şekilde bağlı. Mesela arap fonu var, ama arap fonu aramco zaten belli yüzde ile yine bu yahudi ailelerin elinde kalıyor. Apple'a bakıyorum Van guard, black rock, State Street vs, MS rakibi ya bakıyorum yine Vanguard Blackrock StreetState(SS adı bile manidar), Aramco arap petrolü yine arap hükümeti dışında en büyük hissedar Van Guard, Black Rock, SS ... Allah Allah yahu... hani bir iki yahudi sermayeye indiremiyorduk?

Bunlar senin okuduğun o liberal sol kitaplarda yazmaz gardaş. sen yorma kafanı bunlara.

3- Batı kültüründe mi özgürlük var? Julian Assange ne kadar da özgür yaşadı "özghür evroba" da ? 5 yıl adam bir apartman dairesinde sakladı ki o da latin ülkenin elçiliğinde. Siz liberal sosyalistlerin evrobazı çoh özgür yeghenım (bü şekilde dalga amaçlı değil kinaye olarak yazıyorum). Snowden'i bilirsin. Bu adam CIA gibi sizin "özgürlük için çalışan gizli servislere" hizmet etmiş biri. neden rusya'ya kaçtı ki? Allah Allah? Hayır ama ben mesela amerika'da büyük bir kimyasal patlama olduğunu CNN, BBC, CNBC den önce Rus telegram kanallarında öğreniyorum. Aynı gün ne hikmetse amerika'da ufolar düşürülüyor falan :) çok özgür batı. Hele alamanya. offf özgürlükten kırılıyoruz. Hitler'in soy ağacını araştıramıyoruz mesela. Yahudi kökenleri hakkında ÖZGÜR almanyanda ne konuşabiliyor ne yazı yazabiliyor ne de okuyabiliyoruz. Evroba coh özgür yau... 40.000 den fazla MRNA'dan dolayı sakat veya bağımlı kalan insan var. Her hafta sonu işlerinden güçlerinden zaman kalırsa belirli bölgelerde toplanıyorlar. Ama hiç bir TV kanalı oraya gitmiyor? bizim tuvalete çıkardığımız şeyin haberini yapan yahudi Deutsche Welle (DW) nedense bunları haber yapmıyor. Bu insanlar şehrin dışında bir yerlerde anca toplanabiliyorlar. Yoksa polis jopluyor! Özghürdüg bez yeghenım alamanya'da ...

Bak eşimin okulundan alman kız var. ayda bir 1000mg kortizon yemezse kız titremeye bayılmaya nefes alamamaya başlıyor. Kız'a devlet "hayat boyur sigorta" bağlamıyor. çünkü onu "bedensel engelli" olarak saymıyor. Çünkü senin özgür alman devletin o kıza aşı olmazsan eğitim alamazsın !!! dedi! Kızı aşıya zorladı. Yetmedi aşı yaptırırken kıza "aşı da yan etki olursa suçlu kendisin" kağıdını imzalattı! BU MU SENİN ÖZGÜR BATIN? VEYA BUNLAR SENİN OKUDUĞUN O YENİ TİP MARXİST KİTAPLARDA YAZMIYOR MU?

neyse falza uzatmıyorcam. batının bir şeyi özgür değil. evet yahudiler AB yi kontrol ediyorlar. isimler yukarıda mevcut. Yani Slovenya %98 orthodoks ama devleti yöneten yahudi. Letonya %70 orthodoks %29.02 ateist, ama devlet başkanı yahudi. Estonya da aynı. Polonya reisi cumhurunu bilmiyorum ama eşi yahudi.

şu anda rusya'ya bela edilen durumu en çok körükleyen 5 ülkeyi say desem : Amerika yani büyük israil haricinde: Slovenya Polonya Estonya Letonya ve İngiltere. Almanya çekiniyor geçmişten korkusu var.

Yahu senin dürüst merkel'in geçen aralık ne dedi? Biz Minskleri barış için değil! Zaman kazanmak için imzaladık. Ama işte senin evroban dürüzt ve özghür gardhaşım.

Ben rusya özgür demiyorum, çin özgür demiyorum. Ama batı da özgür değil. Bana anlatılan palavralara karşıyım. Serbest pazar vs de yok. Yahudi sermayecilerinin pazarında iş yapacaksan, belirli hisseni onlara temin edecek ve onların dedikleri şekilde stratejini yapacaksın. Huawei ve Xiaomi aynı ülkeden iki farklı örnek.

Ayrıca anti semitizm yapmıyorum burada. Anti semitzm'i yahudi karşıtlığı olarak algılayan ve yansıtmaya çalışan sensin. Semit ırklar: Araplar, Yahudiler, Berberiler, Filistinliler, Suriler gibi gidiyor. Araplara söverlerken burada hiç birine yazmıyorsun "anti semitizm yapıyorsun", ama ben "AB yahudilerin elinde oyuncal" yazınca ise "anti semitizm" yapmış oluyorum.

Senin "köpektar" yazananları banladığın konuya dönemsinde ... SS alayım hiç olmadı. TikTok'a büyük darbe! Avrupa Birliği, güvenlik gerekçesiyle uygulmayı yasakladı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 25 Şubat 2023; 2:20:1 >

Ortaya koyulan hatalarınızı kabul etmeyip ve üstüne argümanlarıma cevap vermeyip karman çorman, alakasız, üstünkörü yazılar yazmışsınız. Böyle bir tartışma tarzını ciddiye almıyorum çünkü vakit kaybı. Söyleceğimi söyledim. Hoşunuza gitmeyen her şeye liberal sol diyebilirsiniz. Güzel bir etiket. İnsanı analitik olma ve karşılaştırmalı düşünmenin ağırlığından kurtarıyor. Kopyala yapıştır anlatılar pişirip pişirip servis edilebiliyor. Tarih ve sosyal gerçeklikler basit hikayesel, anekdotik, kişisel, sık sık komplo teorisi vari anlatılara indirgenebiliyor. Tek yanlı ve seçici düşmanlıklar sergilenebiliyor. Bu mantıkta epistemolojik inceliklere veya kaygılara yer yok. Zaten her şeyi "biliyorsunuz". Görseniz de, görmeseniz de, kaynağınız güvenilir de olsa, olmasa da. Dünya makinesinin arkasındaki büyük liberal sol çarkı, büyük oyunu gördünüz. Size benzer başkaları hariç diğer hiç kimse göremedi. Çin politbüro sermayesi, Rus oligarşisi ve devlet kapitalizmi de candır, küreselci veya emperyal hegemonik hırslarla da tamamen alakasızdırlar, buradaki tek şeytan pis liberal sol Batı'dır. Tebrikler, çok tarafsız çıkarımlar, sonuçlar. Aramızdaki en büyük fark ben hepsine şeytan diyebilirim. Ama bazı şeytanlar en azından ben onlara şeytan diyorum diye beni kolay kolay gırtlaklamaz veya gırtlaklayamaz. Çünkü bulundukları cehennemlerin normları, gelenekleri, havası farklıdır. Gerçekten anlamıyorum. Almanya'da felan yaşamış birisi nasıl bu ayrımları yapamıyor? Merkel'e uygunsuz laf edince hapse girer miydiniz? Bitti. Bu kadar. Türkiye'de, Rusya'da ve saydığım diğer yerlerde ama böyle davranırsanız hapse girersiniz. Girmeden önce zaten mahkemelerde sürünürsünüz. Çünkü özgürlük oralarda oturmamış. Beğenin, beğenmeyin. Hiçbir Marksist kitap da Batı'nın özgürlüğünü böyle benim gibi savunmaya yeltenmez. Marksizmin bu arada ayakları size nazaran daha yere basıyor. En azından emperyalizm ve küreselcilik klasik Marksist anlayışta bütünüyle şeytan. Dünya kapitalizmi dedikleri modern ve küreselleşmiş uluslararası düzene, devamlı yenilenme ve büyüme çabasındaki neoliberal sisteme toptan düşmanlar. Sizin aksinize Yahudiymiş, Koreliymiş, Almanmış, Amerikanmış gibi seçmeci bir algıları yok. Bazı Marksist kaynaklarda Sovyetlerin emperyal politikalarının aklanmasını vb hariç tutarsak. :DDD

hoşuma gitmeyen derken? ekleme yapabilirsen düzeltme amacıyla; Gördüklerimden hoşuma gitmeyen... gibi mesela.

özgürlük yok. hiç bir yerde yok.

batı medyası, sineması, sosyal platformları vs... hepsinde gözlemlerim oldu ve hatta birkaçında çalıştım... örneklendirerek anlatıyorum ve evet! asıl kabul etmeyen sensin. Yahu black panter miydi jaugar mıydı ... o filme bile eleştiri yapılması engellenmişti. BLM protestolarında öldürülen polisleri, yakılan iş yerlerini hiç gösterdiler mi yahudi amerikan medyasında? CNN de mesela hala nefes almaya çalışıp vurulmuş zenci polisi? hiç haber oldu mu? arabayla üstünden geçilen başka bir zenci polis mesela haber oldu mu?

neyin özgürlüğünden bahsediyorsun hala ben alamıyorum. Batı dedin; alamnya'dan kendi gözlerimle gördüklerimden anlattım; "sen üstün körü yazıyorsun". Amerika'da telegram üzerinden o gösterilmeyen videoları kendim izledim. bunları görüdüm ve bu senin için yine "üstün körü" yazılıp geçilecek.

mübalağa da yapmıyorum bu sefer.

özgürlük diye birşey yok. ben çinde var , rusyada var demiyorum. senin gibi algıda seçicilik de yapmıyorum. ama üstün körü ben yazıyorum... hayır liberal sol skalasından yazılan her yazı bir birine benzer. o yüzden bu şekilde genelleme yapıyorum.

tekrar yazıyorum. Marxizm beni bağlamaz. Yahudiyi de bağlamaz. şirketlerini yönetirken kimseye bakmazlar. Fortis bankasını batırdılar. belçika hollanda banka batmasın diye milyarlarca euro para harcadı. sonra banka yine malum hissedarların elinde olan BNP bankasına paydaş edildi. Banka Belçika hükümetinin diye geçiyor ama sadece %6 lık dilimi. %30 dilim "non european" geçiyor. yani yine malum kişiler hem bankayı batırdılar, enayi gibi belçika devletine yani belçika halkının paraları ile kendi yahudi belçikalı siyasetçilerine aldırdıkları kararlar batık bankayı kamulaştırtıp, düşükten yine aynı birkaç kişilik gurubun eline verdiler. Peki bu süreç sence kanunsuz değil mi? dalavera yok mu? peki kimse hapse girdi mi? NEİN DAVUT, das geht nicht sowiso ... Çünkü kanunları da yazan kendileri...

Ve sen bana söyler misin bu hangi marxist kitapta hangi komünist kitapta yazıyor? yazma. çünkü bu siyaset üstü birşey aslında. neyse ...

Bak Almanya'da yine internetim kesiliyor. Süper ülke gardhaşım yaw ... 3 dakika oldu hala yok... 6 oldu ... 10 dakika oldu.

• Konuyu uzatanlar için yazıyorum Dönüp dolaşıp aynı yere geliyorsunuz. Zengin AB ülkesinden fırsat çıksa düşünürsünüz gitmeyi NEDEN !! çünkü yaşam kalitesi artacak çocukların daha iyi yaşayacak.yanii o öyle tapmış yok bu böyle yapmış bırakın bunları gerçek sizin şu anda ne yaptığınızdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • neden hiç abd apk programlarını yasaklamıyorlar.takmışlar çine kafayı abd almanya başbakanını fransa ve diğer ülke başbakanlarını dinledi bu savaş anlamını gelir ama seslerini çıkaramadılar neden dinlediniz bizi diye.özgürlük diyorlar ama yasaklamaya çalışıyorlar google microsoft apple bizi dinliyor takip ediyor hele google gittiğimiz yerleri paylaşım yapmasak dahi konumumuzu biliyor.neden takip ediyor bizi onu görmüyorlar ama çin e taktılar kafayı rusya çıkarsaydı tik toku yine aynısı olurdu ama abd yapsaydı tiktoku bir şey demeyeceklerdi.

Dikkat ederseniz hala işinize gelmeyen kısım yokmuş gibi davranıp kendi ideolojik anlatınızı kurmak için tonla başka dereden su getiriyorsunuz. Hem de gayet alakasız şeyler. Banka özelleştirmesi ne alaka mesela? Alakası yok. Bazı medya örtbası örnekleri mesela sözünü ettiğiniz, CNN gibi belirli ana akım kanallarla ilgili olarak. Ama tamamen kaynaksız, müphem, farazi dahi olabilecek bir takım anekdotlar olarak. Bunların hiçbirisinin ifade özgürlüğüyle, toplanma özgürlüğüyle vs alakası bulunmuyor. Bilgiye erişim özgürlüğü? Belki. Ama daha çok medyadaki yozlaşmışlıklar, ve güya yaşanmış olay örnekleriyle. Bunlardan haberiniz oldu mu diyorsunuz evet kaynaksız "efsanelerden" de haberiniz olabilir. Batıda hiç efsane dönmediğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bunların ciddi bir kısmı da paylaştığınız ucuz aşırı sağ ve alternatif sağ, hatta belki de alerjik olduğunuz, liberal veya yeni Marksist dediğiniz "kaynaklardan" devşirme görünen ideolojik saikli popüler anlatılar. "Büyük oyunu gördük" temalı, kafelerde veya bazı gazete ofislerinde konuşulan bir mitoloji. Tıpkı mitolojilerin gerçeklikten izler taşıması gibi hepsi tamamen yanlıştır veya uydurmadır demiyorum. Tamamen farazi veya çarpıtılmış olabilir. Olmayadabilir. Ama ciddiye alınmaları için fazla bir sebep yok. Alternatif ve aşırı Avrupa sağının çiğ dünya görüşünü devamlı "Yahudi sermaye böyledir şöyledir şu bankayı hukuksuzca müsadere etmiştir" şeklinde yeniden üretmeye gerek yok. Yaptığınız tek şey bu. Başka bir şey değil. Anlamlı ve temellendirilmiş bir argüman kurma yok. Bu arada yurtdışında neden güçlü Türk lobilerinin var olmadığı sorusunun cevabına kanıt teşkil ediyorsunuz. Çoğu dışardan Türk Avrupa ülkelerinde veya ABD'de yaşadığı halde gündemle tamamen ilgisizdir ya da güya ilgiliyse de son derece yersizce bir ideolojik bataklığa girmiştir. Marjinal bir noktada tıkanıp kalmıştır.

yazdıklarının tek bir kelimesine katılmıyorum değil. bu yüzden alıntılamıyorumdur diğeri ise daha önce de yazdığım gibi, aynı cümleleri farklı terimlerle yazıp uzatıyorsun. bu da okuma olarak yoruyor. Bankanın hala ne alakası var yazmışsın. senin batının "özgür" ve "serbest piyasası"ndan örnek verdim, milyarlarca dolar insanları ve devletleri batırıp nasıl ceplerinden bir kuruş çıkmadan servetlerine servet kattıklarını ve buna rağmen "özgür" ve "adaletli" batı yargısının bir tek kişiyi bile hapse tıkmadığından söz ettim.

ama sen hala bana kitaptan okuyorsun. daha nasıl anlatabilirim? gerçek hayat örnekleri ile yazıyorum; Senin övdüğün Batı dünyasında ÖZGÜRLÜK yok! Onların dilinden konuşursan özgürsün... serbest piyasa yok! onların kurallarına uyarsan içeridesin...

sana göre anlamsız olabilir. çünkü kendi uydurduğun fikirlerin içinde kalmışsın ve bunlardan kendine özgür batı imajı çizmişsin. o eleştirdiğin karşıt görüşün de neden seni anlamak istemediğini de kendini ölçerek anlayabilirsin aslında. insanlar fikirlerine takıntılı olduklarında, onları yargılayamıyorlar. bksn: "çalıyor ama çalışıyor" mottosu gibi düşün. bu fikirde bir adama hırsızlıkları anlatamazsın. tıpkı senin için "anlamlı ve temelli değildir" bahaneleri gibi. Sadece Fortis değil ki... Amerikan Citi bankı tokatladılar aynı yolla. bir tane müdürü hapse aldılar. o da 1.5 yıl yattı. yattığı hapisane de bizim bildiklerimizden değil, tenis sahası, basket sahası, spası vs olan özel hapisanelerden idi. ama totalde milyarlarca dolar birilerinin cebine gitti.

• Ulan Türkiye de yapılsa Reise etmedikleri küfür bela kalmazdı.

Buradan hükümete sesleniyorum acilen bu uygulama komple yasaklanmalıdır.

Çin kendi ülkesinde tiktok kullanımını sınırlamış ve faydalı içeriklerle gençleri beslerken diğer dünya devletlerini aptallaştırıyor ki ileride rahatça işgal etsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Politik özgürlükle iktisadi özgürlük başka mefhumlar. Liberal ideoloji bir paket, özgürlük iddiasını çeşitli boyutlarda ele alan ve bunları bütünleştirdiğini iddia eden bir teori ailesi. Bu arada özgürlük kavramı üzerinde tekel aslında bir ideoloji olarak liberalizmde de değil. Ama liberalizmin pratiğe dökülmüş işler bir sistem olarak politik özgürlüğü garanti altına alabilme kapasitesi var. "Serbestlik" seviyesi tartışılabilir olsa da bir serbest piyasa da mevcut. Yine beğenin, beğenmeyin. Kapitalizmin veya bireylerin kusurları liberalizmin erdemlerine karşı körlüğe meydan vermemeli. Batıda bedava uçuş mili kullandığı için bakanlar istifa eder. Eski cumhurbaşkanları seçimlerde yolsuz iş yaptığı için ev hapsine mahkum edilir. Başbakanlar trafik kurallarını ihlal ettiği için para cezası öder. Merkez bankaları süper zenginlerin baş eti yemesine takmadan orta sınıfı korumak için faiz artırımına gider. İfade, toplanma, grev yapma özgürlüğün garanti altındadır. Birileri milyarlarca dolar mı aşırdı? Ekonomiyi mi batırdı? Emeklilik hakkını elinden almaya mı çalışıyorlar? Binlerce, milyonlarca insan artık ne seviye organize olduysanız hep beraber grev yapabilirsiniz. Maksadım Batı'yı idealize etmek değil ama sizin yaptığınız gibi çarpık ideolojik saldırılara karşı Batı'nın tüm medeni ve ahlaken doğru taraflarını müdafaa etmek. Çin'de gösteri ve grev yapıldığında elde ettiğiniz Tiananmen Meydanı Olaylarıdır. Rusya'da Ukrayna'daki savaş faaliyetini eleştiren 12 yıl kadar hapis cezası alıyor. Protestocular topluca göz altına alınıyor ya da dayak yiyor. İran'da insanlar gösteri yaptı mı bir sürü kişi idam ediliyor. Tüm bunlara mukabil Batı ahlaksız bir iş yaptığında mesela ABD Irak'ı işgal ettiğinde Amerika dahil Batılı değerlere sahip her yerde katılımın büyük olduğu barışçıl protestolar yapıldı. Eleştiren Amerikalılar idam edilmediler. Hapse tıkılmadılar. Fikirlerinden dolayı zorla susturulmadılar. Beğenin beğenmeyin ama Güneş'i balçıkla sıvayamazsınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.