TikTok ABD’den gönüllü olarak çıkma kararı aldı
-
-
Siz kovmuyorsunuz ben istifa ediyorum !!1 tadında çıkış olmuş.
Biraz nette aradım da bulamadım Trump'ın kararı halen belirsiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 19 Ocak 2025; 11:40:51 >
-
Amerika Tiktok taki bari algoritmaları paylaşın incelensin vs denildi yıllardır kabul etmedi!
Olay çok boyutlu. Bir kullananlardan veri alıyor ve en önemlisi algoritmalarla kitleleri manipüle ediyorlar. Esas önemli olan bunu isteyen özel sipariş diğer devletlerin de açığa çıkmasıdır.
TikTok uyanık çıktı . Sonuna kadar bu şekilde kaldı ve neticede netice olarak çıktı. Kendi çıktı deniliyor ama işin aslını tüm dünya iyi biliyor ... Etme bulma ... Karma misali ...
-
Eğer TikTok boyun eğecek olsaydı 5, 6 yıl öncesinden Oracle&Walmart tarafında satın alınmıştı.
Çok doğru bir karar, sosyal medya tek güdümlü bir kontrolde olmamalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'de de Threads yok aynı şekilde.
-
Sorun ellerindeki en değerli şey olan algoritmayı paylaşmak istememeleri. Verileri zaten ABD'de tutuyordu Tiktok. Alternatiflerinin onun başarısına ulaşamamasının sebebi de bu algoritma. Bunu paylaşırlarsa tüm rekabet güçlerini kaybedeceklerini düşünüyor olmalılar. Sonuçta ABD 350 milyon. Tiktok'un para kazanabileceği milyarlarca insan ve gelişmiş, gelişmekte olan pazar var. ABD pazarı olmadan da büyük ve karlı bir şirket olur. Satma olasılıkları konuşulduğunda hem şirket hem de Çin devleti için bu kadar aptal olamazlar diye düşünmüştüm.
-
Haber içeriğiyle tam olarak alakalı olmayacak ama... Instagramda zaman zaman Türkiye'deki tiktok içerikleri karşıma çıkıyor ve insanların para için kendilerini ne kadar küçük düşürdüklerini görünce şaşırıyorum. Hani başkası adına utanmak vardır ya, onu yaşıyorum.
Sanırım insanlar linç edecek, dalga geçecek birilerini arıyorlar; arz-talep neticesinde iq düşüren paylaşımlara teşvik oluşturuyorlar. Böylece para için gururunu ayaklar altına alabilen, kendini küçük düşüren şaklabanlar ortaya çıkıyor. Günün sonunda koca bir utanç kaynağı oluşuyor. Ama işte alan razı veren razı... Ne kadar saçma içerik varsa o kadar saçma tüketici de var.
-
Orada kimse basın özgürlüğü diktatörlük vs diye yaygara yapmıyor. Tamamı göçmen olan bir halk bizden çok sahip çıkıyor ülkesine
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Darısı başımıza inşallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tiktok birkaç hafta kullanın o içeirkelrin sizin karşınıza çıkması çok nadirdir. algoritması feci işliyor.
bakın instagram öyle değil. karşıma bir kedi videosu çıkmıştı, beğenmez olaydım, 1 hafta sürekli kedi videoları çıktı. ilgimi çekmiyor, a basmama rağmen hala çıkıyorlardı.
Bir ablamız karşıma çıkmıştı, yani beğenmiştim ama sebebi o değildi, :), artık milletin önünde reels izlemeyi bir ara bırakmıştım.
x in ki instagram nazaran daha iyi ama o da bazen sapıtıyor. benzer içerikler yerine aynı şeyleri öbeüme atıyor.
Lakin tiktok öyle değil. muazzam bir veri kümsei var ve bütün bunları neredeyse kusursuz a önüne çıkartıyor. Çoğu kişinin tiktok tan çıkmaması ve bağımlı olması, tiktok kendilerine çekmesidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
trump a 100 milyon ateslerler, adam scotus kararini hice sayar
-
ABD Tiktok'u kalitesiz. kötü içerik yayan veya toplum ahlakını bozması olasılığından dolayı değil ABD vatandaşlarının kişisel bilgileri dahil bir çok bilgiye sızabildiği ve kişisel güvenlikten dolayı yasaklıyor. Yani tüm diğer ülkelerin de bundan dolayı uygulamaları yasaklasa en başta kendi uygulamaları dünya yüzeyinde yasaklanır ve asıl kıyamet o zaman kopar.
-
Trump da büyük bir Çin düşmanı. Aklı başında herkesin bildiği gibi TikTok = Çin kafasıyla bakıyorlar, uğraşmaları ondan.
-
Ehehe VPNN DİYE BİŞİ VAR
-
İlgi ekonomisi diye boşuna demiyorlar.
Hem ego kasıyorlar hem de para.
-
Trump koltuğa oturur oturmaz 75 gün süre verdi meselenin çözümü için. Tiktok ABD'de bir 75 gün daha çalışacak. Ama Trump aynı zamanda ABD en azından bu şirketin yarısını hak ediyor gibi bir laf da etti. ABD sosyal medya ve bilişim şirketlerinin çoğu Çin'de engelli. ABD'nin Tiktok'u engellemesi de normal ve karşılıklık açısından uygun gibi görünüyor ama bu aynı zamanda serbest piyasacı ABD'yi Çin karşısında 2.kez kendi felsefesine ters düşme noktasına da getiriyor. Çin elektrikli araçlarının vergilendirilmesi de birincisiydi diyebiliriz.
TikTok'taki esas sıkıntı bence ABD menşeili sosyal medyadaki sansürün yapılamaması. Özellikle Filistin, İsrail, Siyonizm vs meselelerinde baya detaylı yayınlar yapan sayfalar var Tiktok'ta. Insta'da facebook'ta bu sayfaları 1 hafta yaşatmazlar. ABD'de gücü elinde tutan malum kesim biraz da bu yüzden saldırıyor gibime geliyor.
Siz kovmuyorsunuz ben istifa ediyorum !!1 tadında çıkış olmuş.
Biraz nette aradım da bulamadım Trump'ın kararı halen belirsiz. |
Sorun ellerindeki en değerli şey olan algoritmayı paylaşmak istememeleri. Verileri zaten ABD'de tutuyordu Tiktok. Alternatiflerinin onun başarısına ulaşamamasının sebebi de bu algoritma. Bunu paylaşırlarsa tüm rekabet güçlerini kaybedeceklerini düşünüyor olmalılar. Sonuçta ABD 350 milyon. Tiktok'un para kazanabileceği milyarlarca insan ve gelişmiş, gelişmekte olan pazar var. ABD pazarı olmadan da büyük ve karlı bir şirket olur. Satma olasılıkları konuşulduğunda hem şirket hem de Çin devleti için bu kadar aptal olamazlar diye düşünmüştüm.
|
Eğer TikTok boyun eğecek olsaydı 5, 6 yıl öncesinden Oracle&Walmart tarafında satın alınmıştı.
Çok doğru bir karar, sosyal medya tek güdümlü bir kontrolde olmamalı. |
Orada kimse basın özgürlüğü diktatörlük vs diye yaygara yapmıyor. Tamamı göçmen olan bir halk bizden çok sahip çıkıyor ülkesine
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X