Şimdi Ara

Tıp dışında bütün bölümler çöp (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

quote:

Orijinalden alıntı: fannyhamlin

quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

Tıp okuyorum anatomi gibi ve hücre membranı gibi dersler var nalet ediyorum yazdıgıma. Her gün küfrediyorum niye burdayım diye seneye ayrılacağım inş. Tek zevk alabildiğim ders halk sağlığı gibi felsefik dersler. tıp yazacaklar alsınlar.eline anatomi atlasını biraz baksınlar hatta ezberlemeye çalışın.

boğaziçi kabul etmedi mi ?

Vazgeçtim kabul aldım ama keşke gitseymişim neyse seneye tekrar
    Başvururum.

o zaman tm den sınava girebilirsin bu sene eğer sayısal bir bölüm okumak istemiyorsan, gene de sen bilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Iconic

quote:

Orijinalden alıntı: obloo

Ne lanet edecem be. Sen gir bakalim Aselsanlara havelsanlara Tai lere veya microsofta da sonra doktorlugun yuzune bakiyor musun?
    Nedir bu tıp meraki yahu. Adam akilli bi uni den mezun olursan ve düzgün bi sirkete muhendis olarak hayatini yasarsin. Her sene mutlaka yurt disi, yuksek maas,bilgi hepsi var Mühendislikte. Toplum tarafindan ayri bi bilgili görülür muhendisler nitekim de oyledir. Ayrıca butun muhendisler icin konusmuyorum odtu,itu,bilkent,bogazici vs. Tarzi yerleri bitirmis muhendisler icin gecerli dediklerim. Tıpcilarin teknolojiye dair en ufak anladiklari veya bildikleri bi sey yok. Ne arabadan ne bilgisayardan zerre kadar anlamazlar.
    Ayrica hasta tedavi falan ettikleri de yok bağlıyolar muhendisin yaptigi makineye sonucu cikartip eline veriyolar. Bi de reçete git şu şu ilaclari al ic bu kadar. Kazandiklari parayi da fazla abartmayin. Herkes ucuyo 40 yaşına kadar hepsi 5-6 binden fazla almaz. Ilk başladıklarında da alirlar 3-4 bin. Sonra hayatlari boyunca okur 45-50 yaşında prof. Olurlar 10-15k alirlar. Muhendis 40 yaşından sonra zateb özelde calismayi bırakır kendine sirketini acar is adami olur..
    Her adamda muhendis olamaz zaten kafayi calistiramayan, merak etmeyen,analitik dusunemeyen,çözüm uretemeyen,surekli ezber yapan boş beyinler zaten tipa gitsin onlara muhendislikte yer yok...

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum fakat şu bilkenti araya sokmayın artık yeter,iç mimarlığın ücretlisi 250 puanla alıyor kalkıp bunu itü ile boun ile aynı sıraya koyuyorsunuz.
    Koyacaksanız sabancı,koç,galatasaray falan yazın bilkentin yerine de bizde hee adam haklı diyelim bilkenti son derece overrated buluyorum.

sen salak mısın arkdaşım? adam mühendisilik diyor sen iç mimarlık diyosun. bilkentin paralı mühendislikleri bile senin üniversitenin mühendslik bölümlerinden yüksek kapatıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

Orijinalden alıntı: Iconic

quote:

Orijinalden alıntı: obloo

Ne lanet edecem be. Sen gir bakalim Aselsanlara havelsanlara Tai lere veya microsofta da sonra doktorlugun yuzune bakiyor musun?
    Nedir bu tıp meraki yahu. Adam akilli bi uni den mezun olursan ve düzgün bi sirkete muhendis olarak hayatini yasarsin. Her sene mutlaka yurt disi, yuksek maas,bilgi hepsi var Mühendislikte. Toplum tarafindan ayri bi bilgili görülür muhendisler nitekim de oyledir. Ayrıca butun muhendisler icin konusmuyorum odtu,itu,bilkent,bogazici vs. Tarzi yerleri bitirmis muhendisler icin gecerli dediklerim. Tıpcilarin teknolojiye dair en ufak anladiklari veya bildikleri bi sey yok. Ne arabadan ne bilgisayardan zerre kadar anlamazlar.
    Ayrica hasta tedavi falan ettikleri de yok bağlıyolar muhendisin yaptigi makineye sonucu cikartip eline veriyolar. Bi de reçete git şu şu ilaclari al ic bu kadar. Kazandiklari parayi da fazla abartmayin. Herkes ucuyo 40 yaşına kadar hepsi 5-6 binden fazla almaz. Ilk başladıklarında da alirlar 3-4 bin. Sonra hayatlari boyunca okur 45-50 yaşında prof. Olurlar 10-15k alirlar. Muhendis 40 yaşından sonra zateb özelde calismayi bırakır kendine sirketini acar is adami olur..
    Her adamda muhendis olamaz zaten kafayi calistiramayan, merak etmeyen,analitik dusunemeyen,çözüm uretemeyen,surekli ezber yapan boş beyinler zaten tipa gitsin onlara muhendislikte yer yok...

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum fakat şu bilkenti araya sokmayın artık yeter,iç mimarlığın ücretlisi 250 puanla alıyor kalkıp bunu itü ile boun ile aynı sıraya koyuyorsunuz.
    Koyacaksanız sabancı,koç,galatasaray falan yazın bilkentin yerine de bizde hee adam haklı diyelim bilkenti son derece overrated buluyorum.

sen salak mısın arkdaşım? adam mühendisilik diyor sen iç mimarlık diyosun. bilkentin paralı mühendislikleri bile senin üniversitenin mühendslik bölümlerinden yüksek kapatıyor.

Salağım yavrum,paralı okuduğunuz o toz konduramadığınız vakıf üniversitenizde size bol şanslar dilerim.

• Iconic kullanıcısına yanıt
    liseli ergen atarı bunlar üniversiteye geldiğinde hepsi geçer yavrucum merak etme.

Bak tam bunu yazarken bir ferrari beni almaya geldi hadi görüşürüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: drixer

liseli ergen atarı bunlar üniversiteye geldiğinde hepsi geçer yavrucum merak etme.

Şaka gibisiniz yemin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: drixer

helalll

Bu arada ferrari konusunda ciddi degilsin umarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar cogunuz bloklu oldugu icin goremiyorum yazdiklarinizi. Su an Antalya'da tatildeyim. Yani iyiyim. Tıp ve muhendislik hakkinda yazdiklarimin dogrulugunu kendiniz yasayarak teyid edebilirsiniz. Tıp puani yuksek olanlar icin 4000 tl ye direkman ulasmaniz icin kestirme bir yol. 6 sene okursunuz ama sonra duzene girersiniz evlenirsiniz falan. Muhendis ise 3 sene kadar tecrube kazandiktan sonra iyi maaslara ulasiyor.

Muhendislikte sikinti surads siz mesela itü bilgisayarı kil payi kacirip ege'yi yazdiniz. Piyasa 4 okul harici digerlerini ayirt edemedigi icin 100k olup özel okuldan mezun olmus biriyle bir tutulma riskiniz var. O zaman yuksek puan çöpe gidiyor.

Bir de bu mesleği yani muhendisligi asil öldüren şey sayilari giderek artan mecburi muhendisler. Yani adamin puan hicbir seye yetmiyor sadece yazabilecegi muhendislik var. Bunlarla kayniyor piyasa. Özelde maasların dusmesine sebep oluyorlar. Devletteki kadrolar da bunlarin isgali altinda. Su an piyasa muhendise doldu da tasiyor.

Tıp secince daha 18 yasinda iken dusuk profilli adamlarla arana bir set cekiyorsun. Onlar bir daha karsina ömür boyu rakip olarak cikamiyor. Ama cok istiyorsan yaz odtü itü de bir muhendislik keyfine bak. Bu iyi okullar iyi bir gelecegi yuzde yuz garantilemez bunu unutmayin. Sadece özel sektorde sansinizi cok arttirir.

Asıl demek istedigin nasil olsa puanim yetiyor diye sacma salak yerler yazmayin sonra magdur olursunuz. 1 sene daha kalın gerekirse.

Piyasa kötü okullardan mezun muhendis kayniyor zaten. İş kalmadi piyasada onlar yüzünden. Kendinizi akilli sanmayin 100.000 ci olayim 4000 tl maasim olsun hayalleri kurmayin. Bunlarin hepsi denendi zaten. Calistigim kurumda cok örnegini gördum.

• Türkiyede muhendis deyince akla tıpa puanı yetmedigi icin mecburen bu meslegi secmis adam geliyor. Algı bu yönde. 3-4 okulun puaninin yuksek olmasi bu gercegi degistirmiyor.

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    hocam peki diş,ftr hakkında ne düşünüyorsun birde eczacılık gene yükselirmi ne dersin bu aralar ilaçlara zam felan yaptılar kapanırmı biraz eczaneler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loriens

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Mutlak bilgiye sahibim ama bir isime yaramiyor. Yasim gecti.

Düsük profilli ögrenciler tarafindan istila edilmemis tek alan saglik sektoru. Diger sektorlerde kiran kirana bir rekabet var

Odtu nun avantaji da ömur boyu surmuyor.

Neyse baska bisi yazmicam seyimde degilsiniz

300 puan alsan tıpa giriyorsun , neyin derdindesin . Her yere boş beleş tıp açılmaya başladı . Yakında bla bla dışındaki bütün bölümler çöp demeye başlarsın .Kendini gösteremiyorsan herhangi bir bölümden mezun olduktan sonra sen çöpsün , bölüm değil .

300 puanla babayı tıpa girersin sen. bir tane örneği var onun sadece. şu anda ücretli tıplara bile 50 binden düşük sıralamayla girilmiyor.

• intotherain1 kullanıcısına yanıt
    unutma insanlar yurtdışından ( özellikle romanya makedonya dan) yök denkliği olan okullara yılda 5000-6000 euro vererek tıp diploması alabiliyor.Lys puanına falanda gerek yok gidip başvuruyorsun sadece
  • quote:

Arkadaslar cogunuz bloklu oldugu icin goremiyorum yazdiklarinizi. Su an Antalya'da tatildeyim. Yani iyiyim. Tıp ve muhendislik hakkinda yazdiklarimin dogrulugunu kendiniz yasayarak teyid edebilirsiniz. Tıp puani yuksek olanlar icin 4000 tl ye direkman ulasmaniz icin kestirme bir yol. 6 sene okursunuz ama sonra duzene girersiniz evlenirsiniz falan. Muhendis ise 3 sene kadar tecrube kazandiktan sonra iyi maaslara ulasiyor.

Muhendislikte sikinti surads siz mesela itü bilgisayarı kil payi kacirip ege'yi yazdiniz. Piyasa 4 okul harici digerlerini ayirt edemedigi icin 100k olup özel okuldan mezun olmus biriyle bir tutulma riskiniz var. O zaman yuksek puan çöpe gidiyor.

Bir de bu mesleği yani muhendisligi asil öldüren şey sayilari giderek artan mecburi muhendisler. Yani adamin puan hicbir seye yetmiyor sadece yazabilecegi muhendislik var. Bunlarla kayniyor piyasa. Özelde maasların dusmesine sebep oluyorlar. Devletteki kadrolar da bunlarin isgali altinda. Su an piyasa muhendise doldu da tasiyor.

Tıp secince daha 18 yasinda iken dusuk profilli adamlarla arana bir set cekiyorsun. Onlar bir daha karsina ömür boyu rakip olarak cikamiyor. Ama cok istiyorsan yaz odtü itü de bir muhendislik keyfine bak. Bu iyi okullar iyi bir gelecegi yuzde yuz garantilemez bunu unutmayin. Sadece özel sektorde sansinizi cok arttirir.

Asıl demek istedigin nasil olsa puanim yetiyor diye sacma salak yerler yazmayin sonra magdur olursunuz. 1 sene daha kalın gerekirse.

Piyasa kötü okullardan mezun muhendis kayniyor zaten. İş kalmadi piyasada onlar yüzünden. Kendinizi akilli sanmayin 100.000 ci olayim 4000 tl maasim olsun hayalleri kurmayin. Bunlarin hepsi denendi zaten. Calistigim kurumda cok örnegini gördum.
    quote:

Arkadaslar cogunuz bloklu oldugu icin goremiyorum yazdiklarinizi. Su an Antalya'da tatildeyim. Yani iyiyim. Tıp ve muhendislik hakkinda yazdiklarimin dogrulugunu kendiniz yasayarak teyid edebilirsiniz. Tıp puani yuksek olanlar icin 4000 tl ye direkman ulasmaniz icin kestirme bir yol. 6 sene okursunuz ama sonra duzene girersiniz evlenirsiniz falan. Muhendis ise 3 sene kadar tecrube kazandiktan sonra iyi maaslara ulasiyor.

Muhendislikte sikinti surads siz mesela itü bilgisayarı kil payi kacirip...

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaya -- 6 Ekim 2014; 16:13:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

quote:

quote:

Düsük profilli ögrenciler tarafindan istila edilmemis tek alan saglik sektoru. Diger sektorlerde kiran kirana bir rekabet var

300 puan alsan tıpa giriyorsun , neyin derdindesin . Her yere boş beleş tıp açılmaya başladı . Yakında bla bla dışındaki bütün bölümler çöp demeye başlarsın .Kendini gösteremiyorsan herhangi bir bölümden mezun olduktan sonra sen çöpsün , bölüm değil .

300 puanla babayı tıpa girersin sen. bir tane örneği var onun sadece. şu anda ücretli tıplara bile 50 binden düşük sıralamayla girilmiyor.

Yurt dışında yökün denklik verdiği bir sürü üniversite var. Adamlar puan almadan da okuyor cahil cahil konuşma şuraya gelip

• Antalyada nerdesinz hocam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: fiko07

Antalyada nerdesinz hocam :D

Beldibi

• Siz direk para için meslek seçin , tıptan başka meslekte para yok demek istiyorsunuz sanırım. Bu şekilde işini sevmeyen lanet eden bir sürü doktor tanıdığım var başta ablam olmak üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asilzade101

hocam peki diş,ftr hakkında ne düşünüyorsun birde eczacılık gene yükselirmi ne dersin bu aralar ilaçlara zam felan yaptılar kapanırmı biraz eczaneler

Dostum genel manada olaya baktiginda saglik sektorunun yildizi parlamakta. Teknik bolumler ise kotuye gidiyor. Ama su meslegi sec diye söyleyip vebale giremem. Iyi arastır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 6 Ekim 2014; 16:47:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Siz direk para için meslek seçin , tıptan başka meslekte para yok demek istiyorsunuz sanırım. Bu şekilde işini sevmeyen lanet eden bir sürü doktor tanıdığım var başta ablam olmak üzere.

Lanet eden muhendisler de var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Siz direk para için meslek seçin , tıptan başka meslekte para yok demek istiyorsunuz sanırım. Bu şekilde işini sevmeyen lanet eden bir sürü doktor tanıdığım var başta ablam olmak üzere.

Lanet eden muhendisler de var.

Genelde parası ve iş bulmada sıkıntı yok diye direk tıp yazdırırlar. Siz normal mühendisliklere göre kıyaslamışsınız haklısınız sıradan bir okula gidip iyi maaş bol iş imkanı beklemek hata ama ODTÜ ye, Bilkente gidecek kapasitedeki adam çok anormal bir durum olmadığı sürece kendini geliştirir sıkıntı çekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rrumble

quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

quote:

quote:

Yurt dışında yökün denklik verdiği bir sürü üniversite var. Adamlar puan almadan da okuyor cahil cahil konuşma şuraya gelip

bizim okulda 200 kişiden 4 tanesi yök kontenjanıyla gelmiş. boş çocuklar da değiller. elini kolunu sallayan da tıp okuyamıyor o öğrencilerden. bir üniversite için 250-300 kişi başvuruyor yabancı öğrenci sınavına girmek için. tıp kazanmanın kolay ya da zor olmasını tartışırken bunları örnek veriyorsan senin yaptığın cahillik.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.