Şimdi Ara

Tıp dışında bütün bölümler çöp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
2
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerekirse bir sene daha çalışmak lazım, sonra o 1 sene için 30 sene lanet etmemek için.

• Oo toprağam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya girmeden açanı tahmin ettimPeki diş hekimliği?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam

• peki tıp sevmeyen doktor olmak istemeyen biri ?
  • 3 yıldır tıp da tıp umarım çocuğun tıp okur da görürsün gerçek yüzünü

• Nedir bu tıp merakı o zaman bırakalım herkes tıp okusun ülkede başka meslek kalmasın. Her mesleğin kendine göre + olan yanları var birazcık insanları etkilemek yerine onların düşüncelerine katkı sağlayın. Şu anda tıp okuyan arkadaşımda var onda başka meslek seçseydim diyor ne yapıcaz şimdi o zaman ?

Rica ediyorum biraz daha at gözlüklerinizi çıkartın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adamdaki havaya bak. Kimse ne okuyacagini senden ogrenecek degil. Cok istiyorsan cocugunu gonder tibba okusun

• Savcı hakim diş hekimi eczacı vali kaymakam

• RealPlayer09 kullanıcısına yanıt
    Haha ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

Mutlak bilgiye sahibim ama bir isime yaramiyor. Yasim gecti.

Düsük profilli ögrenciler tarafindan istila edilmemis tek alan saglik sektoru. Diger sektorlerde kiran kirana bir rekabet var

Odtu nun avantaji da ömur boyu surmuyor.

Neyse baska bisi yazmicam seyimde degilsiniz

300 puan alsan tıpa giriyorsun , neyin derdindesin . Her yere boş beleş tıp açılmaya başladı . Yakında bla bla dışındaki bütün bölümler çöp demeye başlarsın .Kendini gösteremiyorsan herhangi bir bölümden mezun olduktan sonra sen çöpsün , bölüm değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loriens -- 24 Eylül 2014; 14:57:01 >
  • Abim doktor, çocuk hastalıkları üzerine uzmanlığa başladı. 1 yılını doldurdu, 3 yıl sonra uzman ünvanı alacak. Ayda 10-12 nöbeti var. Bu ay 5 nöbet üstüste tuttu. Bu adam evli ve eşini göremiyor. Nöbet tuttuğu günlerde hastanede kalıyor. Görüşmeye evine falan gitmiyoruz, hastaneye gidiyoruz. Aldığı para ne kadar peki ? 4000 4250 TL arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathDoctor -- 24 Eylül 2014; 16:49:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

Abim doktor, çocuk hastalıkları üzerine uzmanlığa başladı. 1 yılını doldurdu, 3 yıl sonra uzman ünvanı alacak. Ayda 10-12 nöbeti var. Bu ay 5 nöbet üstüste tuttu. Bu adam evli ve eşini göremiyor. Nöbet tuttuğu günlerde hastanede kalıyor. Görüşmeye evine falan gitmiyoruz, hastaneye gidiyoruz. Aldığı para ne kadar peki ? 4000 4250 TL arası.

Uzm. Ünvanını alınca artar belki

• quote:

Orijinalden alıntı: tecrübe17

quote:

Abim doktor, çocuk hastalıkları üzerine uzmanlığa başladı. 1 yılını doldurdu, 3 yıl sonra uzman ünvanı alacak. Ayda 10-12 nöbeti var. Bu ay 5 nöbet üstüste tuttu. Bu adam evli ve eşini göremiyor. Nöbet tuttuğu günlerde hastanede kalıyor. Görüşmeye evine falan gitmiyoruz, hastaneye gidiyoruz. Aldığı para ne kadar peki ? 4000 4250 TL arası.

Artarda ayın 30 gününün 11 12'sini 18-24 saat arası çalışmak ve ertesi günü de çalışmak hak mı reva mı ? Tıp dışında bütün bölümler çöpmüş, hadi oradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathDoctor -- 24 Eylül 2014; 17:05:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tecrübe17

quote:

Artarda ayın 30 gününün 11 12'sini 18-24 saat arası çalışmak ve ertesi günü de çalışmak hak mı reva mı ? Tıp dışında bütün bölümler çöpmüş, hadi oradan.

Doktorluktan bahsedıyoruz gayet tabii şeyler, zor olduguna ıtırazımız yok yanlıs anlasılmasın

• Ne lanet edecem be. Sen gir bakalim Aselsanlara havelsanlara Tai lere veya microsofta da sonra doktorlugun yuzune bakiyor musun?
    Nedir bu tıp meraki yahu. Adam akilli bi uni den mezun olursan ve düzgün bi sirkete muhendis olarak hayatini yasarsin. Her sene mutlaka yurt disi, yuksek maas,bilgi hepsi var Mühendislikte. Toplum tarafindan ayri bi bilgili görülür muhendisler nitekim de oyledir. Ayrıca butun muhendisler icin konusmuyorum odtu,itu,bilkent,bogazici vs. Tarzi yerleri bitirmis muhendisler icin gecerli dediklerim. Tıpcilarin teknolojiye dair en ufak anladiklari veya bildikleri bi sey yok. Ne arabadan ne bilgisayardan zerre kadar anlamazlar.
    Ayrica hasta tedavi falan ettikleri de yok bağlıyolar muhendisin yaptigi makineye sonucu cikartip eline veriyolar. Bi de reçete git şu şu ilaclari al ic bu kadar. Kazandiklari parayi da fazla abartmayin. Herkes ucuyo 40 yaşına kadar hepsi 5-6 binden fazla almaz. Ilk başladıklarında da alirlar 3-4 bin. Sonra hayatlari boyunca okur 45-50 yaşında prof. Olurlar 10-15k alirlar. Muhendis 40 yaşından sonra zateb özelde calismayi bırakır kendine sirketini acar is adami olur..
    Her adamda muhendis olamaz zaten kafayi calistiramayan, merak etmeyen,analitik dusunemeyen,çözüm uretemeyen,surekli ezber yapan boş beyinler zaten tipa gitsin onlara muhendislikte yer yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: obloo

Ne lanet edecem be. Sen gir bakalim Aselsanlara havelsanlara Tai lere veya microsofta da sonra doktorlugun yuzune bakiyor musun?
    Nedir bu tıp meraki yahu. Adam akilli bi uni den mezun olursan ve düzgün bi sirkete muhendis olarak hayatini yasarsin. Her sene mutlaka yurt disi, yuksek maas,bilgi hepsi var Mühendislikte. Toplum tarafindan ayri bi bilgili görülür muhendisler nitekim de oyledir. Ayrıca butun muhendisler icin konusmuyorum odtu,itu,bilkent,bogazici vs. Tarzi yerleri bitirmis muhendisler icin gecerli dediklerim. Tıpcilarin teknolojiye dair en ufak anladiklari veya bildikleri bi sey yok. Ne arabadan ne bilgisayardan zerre kadar anlamazlar.
    Ayrica hasta tedavi falan ettikleri de yok bağlıyolar muhendisin yaptigi makineye sonucu cikartip eline veriyolar. Bi de reçete git şu şu ilaclari al ic bu kadar. Kazandiklari parayi da fazla abartmayin. Herkes ucuyo 40 yaşına kadar hepsi 5-6 binden fazla almaz. Ilk başladıklarında da alirlar 3-4 bin. Sonra hayatlari boyunca okur 45-50 yaşında prof. Olurlar 10-15k alirlar. Muhendis 40 yaşından sonra zateb özelde calismayi bırakır kendine sirketini acar is adami olur..
    Her adamda muhendis olamaz zaten kafayi calistiramayan, merak etmeyen,analitik dusunemeyen,çözüm uretemeyen,surekli ezber yapan boş beyinler zaten tipa gitsin onlara muhendislikte yer yok...

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum fakat şu bilkenti araya sokmayın artık yeter,iç mimarlığın ücretlisi 250 puanla alıyor kalkıp bunu itü ile boun ile aynı sıraya koyuyorsunuz.
    Koyacaksanız sabancı,koç,galatasaray falan yazın bilkentin yerine de bizde hee adam haklı diyelim bilkenti son derece overrated buluyorum.

• quote:

uzman unvanı aldığında 7-8 bin maaşı olacak döner sermaye ile birlikte. Her şeyi geçtim.

1-Ömür boyu işi garanti hem özelde hem devlette
    2-Mesela bir mühendis özelde iyi yere gelebilir odtü mezunu falan olursa ama işi garanti değil, hele ki emeklilik yaşı 60 olmuş, yaşlandıkça değer kaybeden nankör bir meslektir mühendislik.
    3-Devlete gireyim desen mühendise verdiği rakam 3000 tl gibi komik bir rakam ve o rakamı almak için kpss adlı sözel ağırlıklı bir sınavda sütçü imam ve benzeri okullardan çıkanlarla yarışman lazım, ama en azından işin garanti.

Bizim kurumda odtü elektronik mezunu birisi var, askeri bir kurumdan geçmiş iş güvencesi için 5000 tl maaşı bırakıp. Boğaziçi mezunu arkadaşım var, bir gsm firmasında müdür, bizi kesinlikle 60'a kadar durdurmazlar ev kirasıyla geçineceğiz dedi bana.

Demek istediğim şeyi anlamıyorsunuz, türkiye'de üniversite mezunları arasında işsizlik giderek artıyor, artık üniversiteye girmek çok kolay, ama iş bulmak zor. Tıp seçen biri düşük puan almış onbinlerce adamla arasına beton döküyor ömür boyu. Yani o ameleler size rakip olamıyor. Bu açıdan bakınca kesinlikle çok elit bir meslek.

Neyse ben yoruldum. 15 sene sonra dediklerimi anlarsınız. Bir hayır duanızı esirgemeyin o zaman benden. Yahut vay adi herif doğruymuş dedikleri deyip söverek kulaklarımı da çınlatabilirsiniz pek hala.

Hadi bakalım liseli gençler, şimdilik güneş parlak, hayat güzel. İş hayatının acımasızlığı sizleri elbette kuşatacak vakti gelince. O zaman sizler de tecrübeli ve olgun olacaksınız ama 18 yaşında girdiğiniz sınav ve yaptığınız tercihler sizleri ömür boyu takip edecek.

Benim bir sürü mühendis ve doktor arkadaşım var bana hikaye anlatmayın, her şeyi biliyorum.

TAMAM BU KADAR YETER.

Sizi sadece uyarmak istedim, kıytırık türev integrali yapamayan ameleler bir gün size rakip olursa ah vah etmeyin diye.

HADİ BYE.

• quote:

Orijinalden alıntı: Iconic

quote:

Orijinalden alıntı: obloo

Ne lanet edecem be. Sen gir bakalim Aselsanlara havelsanlara Tai lere veya microsofta da sonra doktorlugun yuzune bakiyor musun?

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum fakat şu bilkenti araya sokmayın artık yeter,iç mimarlığın ücretlisi 250 puanla alıyor kalkıp bunu itü ile boun ile aynı sıraya koyuyorsunuz.
    Koyacaksanız sabancı,koç,galatasaray falan yazın bilkentin yerine de bizde hee adam haklı diyelim bilkenti son derece overrated buluyorum.

Hocam iç mimarlık farklı ama bilkent özellikle bilgisayar ve eem de türkiye de en iyisi olabilir.

• Tıp okuyorum anatomi gibi ve hücre membranı gibi dersler var nalet ediyorum yazdıgıma. Her gün küfrediyorum niye burdayım diye seneye ayrılacağım inş. Tek zevk alabildiğim ders halk sağlığı gibi felsefik dersler. tıp yazacaklar alsınlar.eline anatomi atlasını biraz baksınlar hatta ezberlemeye çalışın.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.