Şimdi Ara

TIP EĞITIM SISTEMLERI (Pdö-Entegre-Klasik )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
2.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)pdö sistemde dersler butun yil 10 kisilik gruplarla mi isleniyor ve bu gruplar değişiyor mu ?
    2)tus motivasyonuna en yakin sistem entrgre midir ya da pdö dez avantaj olusturur mu ?
    3)yatay geçiş haklarinda bu sistemler sorun cikarir mi ?
    4)pdö sistemin daha zor oldugunu duydum ufak farklar olabilir tabi ama asiri bir zorluk farki var midir ?
    5)sinav sistemi nasildir komiteden farkliymis sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nineteenninetyseven -- 13 Temmuz 2017; 17:34:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben de merak ediyorum up
  • Up forumun tıpçıları nerde
  • takip
  • Takip + birisi Zonguldak'ın sistemini söylesin nolur

• up
  • Yatay geçiş yaparken tabi ki sistem farklılığı kabul edilmemene sebep olur ya da gelmek istersen 1.sınıftan itibaren okursun diyebilirler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarıyla geçişler arasında sorun çıkabiliyormuş.Bir de bazı üniversiteler saf pdö yokmuş diye biliyorum.Mesela 19 mayısta.
  • Aynen saf pdö olanlar Dokuz eylül ,Pamukkale tıp var bildiğim.

Saf olmayan pdöler de var. Akdenizde,Afyonda,Balıkesirde var diye biliyorum.

• Ya aslında daha saf pdö lü olmayan fakat pdö yü 15 puan gibi bir puanla sınırlayan üniler var hatırladıklarım bunlar.

• Pamukkale basarili uyguluyo mudur tandiginiz var mi

• Pdö sistemi bilmiyorum

3. Sorunun cevabı Evet sorun çıkıyor yatay geçiş yapmak istersen bi yere 1. Sınıftan başlıyosun

• öncelikle sorularından birini cevaplayım:
    3) yatay geçişte sorun oluşturur. pdö uygulayan başka bir pdö uygulayan okula geçtiğinde sene kaybın en az seviyede olur. pdö'den entegre'ye geçmeye cesaret eden duymadım ama muhtemelen geçiş yaparsa 1. sınıftan başlar
    diğer sorular hakkındaki fikirlerimden emin olmadığım için yanlış yönlendirme yapmamak için cevap vermek istemiyorum. entegre hakkında detay bilgi isteyen olursa daha anlatabilirim.

kısaca eğitim sistemlerinden de bahsedeyim, 3 ana omurgada incelenir genelde
    1: klasik
    anatomi, fizyoloji gibi ayrı ayrı dersler olur. vücudun tüm anatomisi tek solukta ardışık olarak işlenir bitirilir, anatomi vizesi anatomi finali olur. fizyoloji vs de aynı şekilde.
    2: entegre (kurul ya da komite diye de bilinir)
    bir yıl içinde 3-5 kurul (ya da komite) olur. mesela <sindirim kurulu>nda sindirim sisteminin anatomisi fizyolojisi biyokimyası hepsi birlikte görülür. anatomi isimli teorik sınav olmaz ancak laboratuvarda uygulama sınavı olur. birbiri ile ilişkili konular birlikte işlenir. bu yıllarda, daha kapsayıcı ve kalıcı bir eğitim biçimi olduğu düşünüldüğünden çoğu hoca ve öğrenci tarafından desteklenir.
    3: pdö (probleme dayalı ya da vaka temelli öğretim)
    hocanın hazırladığı bir senaryo (vaka, hasta) üzerinden, küçük öğrenci grupları oluşturularak öğrencilerin aktif katılımı ve araştırmasıyla öğretim yapılır. uygulama yöntemi oldukça zor ve çetrefilli olduğundan, yüksek kontenjanlı tıp fakültelerince uygulanması zorlaştığından (ve belki de yeterli verim alınamadığı düşünüldüğünden) pek çok hoca kısmen olumlasa da 1-2 fakülte hariç uygulanmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.