|
Bildirim
|
Benimde ezberim berbat ama biyoloji ile ilgili bilgiler aklımda kalır.Daha doğrusu ilgimi çeken konudaki bilgiler.
Diğer türlü geçmiş olsun , hiç girmiyorsa aklına sık sık tekrar yapman lazım. Çıkıp da Tıp ezber değil diyen olursa da gülerim. |
Ezber kötü bir şey değildir ve ezber yapmadan tıp okunmaz.
Bazen birbiriyle bağlantılı şeyleri ezberlersiniz, bazen de apayrı şeyleri. Anlaya anlaya çalışmaya çalışanları ben anlamıyorum açıkçası. Tamam çıkarımlar yapılabilir, yöntem kavranabilir ama bilgi çok daha değerlidir her zaman. Kodlayarak,koklayarak, atlayarak, hoplayarak ogrenmek demek işin mantığını anlamak değil ki. Atıyorum CD marker'larıyla ilgili çalışıyorsun; gururuna yedireceksin , oturup ezberleyeceksin. Komitede direkt bilgi isteyecekler Stajlarda hoca sana tak tak say diyecek TUS'ta detaydan soru gelecek Sizi korkutmak için söylemiyorum bunları. Ezber yeteneği olarak görmeyin, yeterince zaman harcamışsanız muhtemelen zorlanmazsınız. Tabii "Sınıf geçeyim yeter." kafasındaydanız taktik çalışacaksınız, temel bilgiyi öğrenip detayı anımsamaya çaba göstereceksiniz. |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 19 Ağustos 2020; 4:38:42 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 19 Ağustos 2020; 4:52:52 > |
|
|
|
|
|
|
|
|