Şimdi Ara

TIP EĞİTİMİ EZBER GEREKTİRİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tıp yazdım tercihlerime ve ezber yeteneğimin kötü olması beni korkutuyor sizce bu çok sıkıntı olur mu bana

• Ezber kötü bir şey değildir ve ezber yapmadan tıp okunmaz.
    Bazen birbiriyle bağlantılı şeyleri ezberlersiniz, bazen de apayrı şeyleri. Anlaya anlaya çalışmaya çalışanları ben anlamıyorum açıkçası. Tamam çıkarımlar yapılabilir, yöntem kavranabilir ama bilgi çok daha değerlidir her zaman. Kodlayarak,koklayarak, atlayarak, hoplayarak ogrenmek demek işin mantığını anlamak değil ki. Atıyorum CD marker'larıyla ilgili çalışıyorsun; gururuna yedireceksin , oturup ezberleyeceksin.
    Komitede direkt bilgi isteyecekler
    Stajlarda hoca sana tak tak say diyecek
    TUS'ta detaydan soru gelecek

Sizi korkutmak için söylemiyorum bunları. Ezber yeteneği olarak görmeyin, yeterince zaman harcamışsanız muhtemelen zorlanmazsınız. Tabii "Sınıf geçeyim yeter." kafasındaydanız taktik çalışacaksınız, temel bilgiyi öğrenip detayı anımsamaya çaba göstereceksiniz.
  • Benimde ezberim berbat ama biyoloji ile ilgili bilgiler aklımda kalır.Daha doğrusu ilgimi çeken konudaki bilgiler.

Diğer türlü geçmiş olsun , hiç girmiyorsa aklına sık sık tekrar yapman lazım.

Çıkıp da Tıp ezber değil diyen olursa da gülerim.
  • RavenholmYKS R kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde biyoloji gibi derslerden zevk alırım ama yine de insan korkuyor bir sürü latince kelime kavram sayfalarca not
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam genelde hep tıp ezberden ibaret ezberi olmayan yapamaz diye bir düşünce var bazı yerlerde de bu tarz şeyler okuyunca karamsarlığa kapılmıştım
  • Hocam birçok ezber şey var ama birbirinden farklılar. Siz mesela ingilizcede kelime ezberler gibi ezberlemezsiniz yani tıpta her şeyi gözünüz korkmasın. Okumuyorum henüz ama öyle araştırdoğıma göre
  • Ezber yapacaksın kaçarı yok
  • GoodMan4 G kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısın illaki yapılcak
  • Ezber kötü bir şey değildir ve ezber yapmadan tıp okunmaz.
    Bazen birbiriyle bağlantılı şeyleri ezberlersiniz, bazen de apayrı şeyleri. Anlaya anlaya çalışmaya çalışanları ben anlamıyorum açıkçası. Tamam çıkarımlar yapılabilir, yöntem kavranabilir ama bilgi çok daha değerlidir her zaman. Kodlayarak,koklayarak, atlayarak, hoplayarak ogrenmek demek işin mantığını anlamak değil ki. Atıyorum CD marker'larıyla ilgili çalışıyorsun; gururuna yedireceksin , oturup ezberleyeceksin.

Sizi korkutmak için söylemiyorum bunları. Ezber yeteneği olarak görmeyin, yeterince zaman harcamışsanız muhtemelen zorlanmazsınız. Tabii "Sınıf geçeyim yeter." kafasındaydanız taktik çalışacaksınız, temel bilgiyi öğrenip detayı anımsamaya çaba göstereceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 19 Ağustos 2020; 4:38:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haskolastik

Ezber kötü bir şey değildir ve ezber yapmadan tıp okunmaz.

Sınıf geçeyim yeter dersek sonuçları nasıl olur ?

• Street of dreams S kullanıcısına yanıt
    Riskli bir şey, sınavlardan önce kalma korkusu duyarsınız. İki yol var zaten: konu seçip o konulara iyi çalışmak , tüm konulara biraz çalışmak. İkincisini yaparsanız kafa karışıklığıyla sınavda çuvallama ihtimali yüksek. İlkini yaparsanız sürpriz olmadığı takdirde geçersiniz.
    Hocaların nereden sorabilecegini tahmin ederek ya da varsa önceki senelerin sorularından yola çıkarak konu seçersiniz. 30 sayfalık nottan 1 soru çıkıyorsa satarsınız notu gibi gibi.
    Yani geçmek için de çaba gerekiyor gerçekten ve final dönemindeki zihin karışıklığı zor oluyor. Finalde olmazsa büt , psikolojik açıdan oldukça yıpratıcı. Tüm seneyi tekrar etme ihtimaline değmez bence
    Tabii bunlar ilk 3 sene için geçerli, geri kalanında stajını aldığınız dersin hocasına bağlı işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 19 Ağustos 2020; 4:52:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haskolastik

Riskli bir şey, sınavlardan önce kalma korkusu duyarsınız. İki yol var zaten: konu seçip o konulara iyi çalışmak , tüm konulara biraz çalışmak. İkincisini yaparsanız kafa karışıklığıyla sınavda çuvallama ihtimali yüksek. İlkini yaparsanız sürpriz olmadığı takdirde geçersiniz.
    Hocaların nereden sorabilecegini tahmin ederek ya da varsa önceki senelerin sorularından yola çıkarak konu seçersiniz. 30 sayfalık nottan 1 soru çıkıyorsa satarsınız notu gibi gibi.
    Yani geçmek için de çaba gerekiyor gerçekten ve final dönemindeki zihin karışıklığı zor oluyor. Finalde olmazsa büt , psikolojik açıdan oldukça yıpratıcı. Tüm seneyi tekrar etme ihtimaline değmez bence
    Tabii bunlar ilk 3 sene için geçerli, geri kalanında stajını aldığınız dersin hocasına bağlı işler.
    Hocam tıpı biraz zorla yazdım diyebilirim. böyle olunca haliyle çalışma isteği olmuyor insanın içinde .tercih dönemine kadar kesinlikle tıp düşünmüyordum. tercihi yaptığım gün bile 50 kere karar değiştirdim en sonunda bir şekilde yazdım tıpı . ama hala mühendislige geçiş falan gibi şeyler var aklımda. Benim gibisi var mı böyle tıpa gidince nelerle karşılaşırım?

tıp okuyan arkadaşlarım böyle kişilerin çok olduğunu söylediler.
  • Tıp okuyan binlerce insan var hepsinin ezberi çok mu iyi sanıyorsun
    Tıp istiyorsan böyle sebepler basit kalır yok.
  • Çok zorlanırsın

özellikle TUS sınavı dünyanın en zor 2. sınavı.

ve ezber yeteneği çok üst sırada olanlarla, "doğru sayısı ile değil SIRALAMA ile" belirlenen TUS sınavı senin için zor olur
  • Ezber kelime ezberlemek gibi değildir her zaman. Mantığını anlamak lazım işin. Eğer alzheimer hastalığınız yoksa yazmaktan çekinmeyin bence.
  • Her meslekte ezber var zaten bence.

Sonuçta dil öğreniyorsun ne de olsa. Latince gibi koskoca bir dil. Ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir bence.

Ezber denilen şey Latince kavramlar, diğerlerinin bir mantığı işleyişi var en azından.
    Mühendislik isteyip de tıpa gelen çok kişi var gerçekten. Öyle olan arkadaşlarım biraz zorlandılar başta, pişman olduklarını filan söylediler ama bir şekilde hallettiler sınavları. Geçiş yapanı görmedim ben. Bazısı bir an önce okulu bitirip para kazanmak için katlandığını söylüyor, bazısı da idealist düşünüp tıbbi teknolojiler üzerine çalışabileceğini.

Bence bir şans tanıyın, ilginizi çekecek şeyler bulabilirsiniz. Olur da çok uzak olduğunuza ikna olursanız çok geçmeden geçiş yapın. Yolun yarısına geldikten sonra o kararı almak çok çok zor
  • Tek neden gerçekten ezberi mi ?Ne yapmak istediğinize bi karar verin sağlamsa hedefiniz ezber olayo çok yıldırıcı olmaz.Tamam iyi bir öğrenci olmak için her gün ders çalılman gerekiyor 4.sınıfta dershaneye yazılman falan ama dediğim gibi ne istiyorsun. Onu belirle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.