Şimdi Ara

Tip Fakultesi hakkinda sorulariniz (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
10
Favori
12.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: woozer

bence ege kesinlikle
    cerrahpaşa
    çapa
    hacettepeyi geçemez
    acaba siz ege tıpta mı okuyorsunuz da bu kadar öne çıkardınız
    yurtdışında gitmiş orada başarılar elde etmiş türk proflara bakabilirsiniz çoğu bu 3 bölümden çıkmıştır egenin bunlara pek yaklaştığı söylenemez

Yok hayir ben ege yi ozel olarak cok seviyorum ve iyi oldugunu dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncayykc

tıp okuyanlar klasik bir soru ama bu bölüm nasıl zormu okumak eğlencelimi kitaplar nasıl full ezbermi

Zor, zevkli dersler var, fizyo mantik isidir mesela, ama farmakoloji full ezberdir ve cileden cikarir, seviyorsan zevklidir tip, stajlara kadar dayanabilirsen sonrasi cidden zevkli (en azindan benim acimdan).

Evet cogu ezberdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezber disinda gayet zevkli ama inanilmaz derecede ezber var. Şöyle diyim kol kemiğinin (üst kol) ortasından geçen çizginin bile adı var (sulcus nervi radialis). Ama kendini verirsen herseyin mantikli oldugunu anliyorsun. Sonucta o isimleri de birzamanlar insanlar vermis :D
    Pato ve fizyo tippin kalesidir. Mantigina oturtursun bunlar ile. Ama digerleri asiri ezberdir. Mesela 100 tane bilgi arasından mantikli sorulara kendini hazirlarken hocan sana yenidogan olum orani, ya da erkeklerde sigara icme sikligi gibi bir oran sorusu sorabilir ve mal gibi kalabilirsin. Hani tek sayisal rakam bu olsa yine belki yapabilirsin ama o kadar cok sayi var ki onemsemeden gecmen gerekir konuyu anlayabilmek icin.

• karadeniz teknik tıp nasıldır? tus sıralaması ve puanı düşük ama kendine ait hastanesi var ve 73'te kurulmuş tıp fakültesi galiba. aslında diş hekimliği düşünüyorum ama tıp da aklımı çeliyor. acaba ilerde tıp yazmadığıma pişman olur muyum diye düşünüyorum
  • Çapa ve cerrahpasa arasında kalanlar cerrahpasa yazsınlar. çapa sistemini değiştirdi ve rezalet durumda. son sene de cerrahpasa daha rahat, gidip tus kasabilirsiniz ,son sene çok önemli bence.

• woozer kullanıcısına yanıt
    Şimdi eğer bu 3 okul eski köklü sistemini hala sürdürebiliyorsa önümüzdeki nesilde de gayet başarılı bilim insanları yetiştirecektir.

Fakat son dönemde tıp fakültelerinin hallini hepimiz biliyoruz. Bence önümüzdeki nesilde (Buna biz de dahil oluyoruz.) öğrencinin çabası okulun köklü olmasını geçecektir.
  • Hacettepe tıptayım elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Ankara tıpla ilgili de hemen herşeyi biliyorum kardeşim kız arkadaşım orda. Mümkün olduğunca cevaplamaya çalışırım.

• Atatürk Tıp ile ilgili sorulara yardımcı olabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Sivas Tıpda 2. seneye geçtim,Merak eden olursa seve seve yanıtlarim iyi geceler arkadaşlar :)

• Evet tıpçı arkadaşlar herkes kendi ünisinden okuldaki ilk haftasını ve okul oturduktan sonraki bir gününü yazarsa çok sevinirim
  • natedogg N kullanıcısına yanıt
    Yıldırım Bayezid yeni ve oturmamiş.Ben 4700. y7m ve Selçuk yazacağım. Mükemmel bir Kampüs ortamı. Sosyallik almış başını zaten. Ayrıca Selçuk tıp önü çok açık bir fakülte. Akreditasyon da alındı. Ben bir düşün derim.

• Konunun tamamini okumadim ama konuyu acan arkadasin bi yorumuna takildim. Ingilizce egitimi tavsiye etmemis. Iyi ingilizceniz yoksa zorlanirsiniz demis.

Ben bu yoruma 4.sinifi bitirmis bir tip ogrencisi olarak tamamen karsiyim. Mumkun oldugunca ingilizce egitimi olan yerleri tercih edin. Hatta benim kisisel dusuncem kimse ustune alinmasin lutfen, ingilizce bilmeyen doktor olmamali. Eger doktor olmak istiyorsa birisi ingilizceyi ogrenmeli.
    Cunku tip dunyasi sabit, ogrendim oldu seklinde degil. Her alaninda hersey anlik olarak degisiyor ve guncel kalmaniz gerekiyor. Ingilizceniz olmazsa mezun olduktan 5 sene sonra bilgileriniz guncelligini kaybeder ve eski doktor olursunuz.

Ayrica gunumuzde doktorlugun maas olarak populerligi goz onunde bulundurulunca pek dinlenmeyecek bir yorum daha yapayim. Sadece maas icin, sadece doktorlugun "karizmasi" icin tip secmeyin. Idealler ugruna secmeyecekseniz cok zor gelir okumasi, herseyden ote kendinize yazik edersiniz.

Kusura bakmayin biraz duzensiz bir mesaj oldu ama insallah anlasilmistir demek istediklerim.
    Hepiniz icin hayirlisi olsun arkadaslar. Insallah hepiniz gonlunuze gore yerler kazanirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behram -- 29 Haziran 2014; 3:39:19 >

• Hocam Bursa'da yaşıyorum. Y-MF3 4k ve ikilemde kaldım. Egeye mi gitsem yoksa evde kalıp uludağ mı yazsam. Bilgilendirirsen sevinirim.

• Hocam benim sınavım beklediğimden cok cok cok kötü. Geldi .. 11083 oldum , mersin tip 9838 ile kapatmıs , gelme olasılığını nasıl değerlendirirsiniz ?

• Biri TUS"a dünyanın em zor 5 sınavından biri demiş, biri full ezber demiş, biri sabahlara kadar çalışacaksin demiş. Benim de söyleyeceğim ufak şeyler var. Hacettepe'de Ingilizce Tıp'ı bitirmiş ablam var ve ben de önümüzdeki dönem 2. sınıf olucam. Ablamdan ve şu ana kadar kendimden gördüğüm üzere "Tıp, mantığını kavrayamayana ezber geliyor." Ablam 6 senelik tıp hayatı boyunca 12 den sonra ders çalışmadı final dönemleri dahil. 1. sınıf zaten zor değil ama ben de bu sene hiç zorluk çekmedim.

Işin sırrı komitelere çalışmakta, girilmesi gereken derslere girmekte ve ezberlemek yerine mantığını kurmakta. Tıp için düzenli çalışmak ve biraz da zeki olmak lazım. Düzenli dediysem de öyle her gün değil çalışmak değil. Derslere girip komiteden 2-3 hafta önce sağlam çalışmaya başlamakta. Bu komiteler de yıllara göre azalan aralıklarla devam eder. Ilk sene 5-6 haftada bir komite sınavı varken 3. Sınıfta 3 haftalık komiteler olabiliyor. Size de bir miktar zaman kalıyor tabi komite zamanında gezecek tozacak. Finaller hakkında şunu soyliyim: Komitelere düzgün çalışan adam için bir ay gece 3 lere kadar çalışmak söz konusu değil. Finallerde uykusuz kalan tipler hep dönem içinde pek çalışmayan ya da verimli çalışmayan tiplerdir. Düzenli çalışan adam yapar, zorlanmaz.

Üniversite konusunda da Hacettepe'yi öneririm. Üniversitenin TUS kazandırma yüzdesi önemli bir yüzde değildir bence. Tıp eğitimini boş vakitlerinde almıyorsun sonuç olarak bir kere okuyacaksin ve bu lisede dedigimiz gibi "Acık liseye geceyim de sınava çalışırım ordan ver elini derece." mantigiyla alacağınız bir eğitim olmamalı. Okuyorsaniz okulun her seyinden faydalanmaniz gerekli. Okul sizi boş bırakıyorsa siz TUS çalışıp uzmanlığı kazanabilirsiniz ama başarılı bir doktor olamazsınız. Matematiksel olarak başarılı bir doktor olmanız mümkün ama gerçekçi olalım rahata kaçan insandan başarılı bir doktor çıkmaz. Ama diyorsanız ki bana 6-7 milyar yeter düz doktor olayım ben, ona karisamam gidersiniz ortalama bir üniversiteye pek bir şey öğrenmeden TUS'a çalışır, ezberler girersiniz. Uzmanlığı kazanırsınız düz doktor olursunuz. Uzmanlığınızda eksiklerinizi kapatırsınız.

Ama bana soracak olursanız Tıp bu değil. Tıp için iyi eğitim almak önemli. Önemli olan TUS değil. Siz iyi eğitim alırsanız 6 ay sonra da kazanırsınız onu çok dert etmeyin. Mümkün olduğunca iyi üniversitelere gitmeye çalışın. Önemli bir doktor olmak istiyorsaniz ilk aşaması budur.

Konu faydalı bir konu olmuş. Ben de Hacettepe Tıp'a gelmeyi düşünenlere güncel bilgiler verebilirim.

Edit: Bu arada dil konusuna deginmedim. Ingilizce Tıp okuyacaksaniz üniversiteye göre okuyun. Yani arkadaşlarimdan duyduğum kadarıyla Gazi Tıp'ın ingilizcesi mesela iyi değilmiş. Ama ben Hacettepe'de ingilizce eğitimi öneriyorum. Ve bence mümkünse üniversite de ingilizce tıp eğitimi olarak iyiyse rahat edicem diye Türkçe okumayın. Düz doktor olucam derseniz Ingilizce okumanın anlamı yok tabi. Ama önemli bir doktor olmak istiyorsaniz ne yapıp edin tıbbi ingilizceyi öğrenin. Illa okulda ingilizce göreceksiniz diye bir şey yok ama mümkünse ingilizce eğitim alın. Diğer türlü kendim öğrenirim derseniz pek gerçekleşmiyor o. Tıpta ingilizce makale okuyup yazacaksınız afedersiniz boru değil tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramelizeYogurt -- 29 Haziran 2014; 10:45:32 >

• sıralama 3734 marmara 3650 gelır mı sızce? ankara ve gazı hakkındakı goruslerınız nelerdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ATS-

Ankara Tıp yazmayı düşünen arkadaşlar çekinmeden PM atabilirler :) hepinizi aramızda görmek isterim :)

Turkce olmasina ragmen niye hazirlik var ki acaba.
    Ben de Ankara tip istiyordum fakat hazirligi duyunca vazgectim gibi.Cunku ben lisede de hazirlik okudum bir daha hazirlik okumak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: morthut

puanım hacettepe türkçe ya da ingilizce ikisinde de tutuyor.ikisi arasında seçim yapamıyorum.ingilizcem berbat bu yüzden türkçe okumak istiyorum fakat ingilizce eğitimin daha iyi olduğunu söylüyorlar 1 sene hazırlıkla beraber ingilizce okuyacak düzeye gelirsin diyorlar.çok kararsızım bu konuda hazırlık okusam 1 yılda ingilizcemi ne kadar geliştirebilirim.ing tıp okuyacak seviyeye gelir mi.

Ingilizce öneririm ama tabi dersleri anlamak önemli. Bunun için de ingilizce şart. Hazırlıkta tıp ingilizcesiyle alakalı bir şey öğrenmeyeceksiniz. Hazırlığı sadece 1 sene zaman zarfında daha iyi kurslara gidip advanced seviyesinde ingilizce öğrenirim derseniz öneririm. Ama intermediate seviyeniz varsa hazırlık atlama sınavı için hazırlık atlama kurslarına gidip hazırlığı atlayıp ingilizceye gelmenizi öneririm. Ingilizce derslere bir süre sonra alışıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

quote:

Ankara Tıp yazmayı düşünen arkadaşlar çekinmeden PM atabilirler :) hepinizi aramızda görmek isterim :)

Ben de Ankara tip istiyordum fakat hazirligi duyunca vazgectim gibi.Cunku ben lisede de hazirlik okudum bir daha hazirlik okumak istemiyorum.

Ankara Tıp'ta zorunlu hazırlık yok. Sınavına girip geçiyor 1. sınıftan başlıyorsunuz.

Benim bildiğim hiçbir devlet üniversitesinin tıp fakültesinde zorunlu hazırlık yok. Sınavı var ister hazırlığı rastlarsınız ister okursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaramelizeYogurt

quote:

Orijinalden alıntı: ardaalisahin

quote:

Ankara Tıp'ta zorunlu hazırlık yok. Sınavına girip geçiyor 1. sınıftan başlıyorsunuz.

Benim bildiğim hiçbir devlet üniversitesinin tıp fakültesinde zorunlu hazırlık yok. Sınavı var ister hazırlığı rastlarsınız ister okursunuz.

iste sorun o hocam az buz ingilizcwm var ama hazielik atlayacak kadar oldugunu zannetmiyorum.İngilizce kursuna gitmek de iaime gelmiyor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.