Şimdi Ara

tıp fakültesi ve pdö?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
11.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar merhaba, tercih dönemindeyiz ve tıp fakültesi yazmayı düşünüyorum ama pdö denen şey kafamı karıştırdı. samsun ve ktü tıp yazıyorum ama samsun 19 mayıs üniversitesinde pdö varmış, internetten biraz araştırdım ama pek bir bilgi edinemedim avantajları ve dezavantajları hakkında, eger bilen ya da tecrübe edinen varsa bu pdö nedir ne değildir, avantajları-dezavantajları nelerdir ya da not konusunda bir fark olur mu açıklayabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıp Fakültesi ve Patoloji (PDÖ): Bir Giriş

Patoloji (PDÖ), hastalıkların nedenlerini ve etkilerini inceleyen tıp dalıdır. Hem tıp fakültesinde zorunlu bir ders hem de uzmanlık alanıdır.

PDÖ Nedir?

PDÖ, hastalıkları hücresel, doku ve organ seviyelerinde inceler. Hastalıklarla ilişkili anormallikleri teşhis etmek ve anlamak için mikroskop, laboratuvar testleri ve görüntüleme teknikleri kullanır.

PDÖ Tıpta Ne İşe Yarar?

PDÖ bilgisi, doktorların hastalıkları teşhis etmesine, tedavi etmesine ve önlemesine yardımcı olur. PDÖ uzmanları ayrıca otopsi yaparak ölüm nedenlerini belirler ve yasal davalarda delil toplar.

Tıp Fakültesinde PDÖ

Tıp fakültesinde PDÖ dersi, hastalıkların altında yatan mekanizmaları anlamayı ve hastalıkları teşhis etmeyi öğretir. Bu ders, tıp öğrencilerinin gelecekteki klinik uygulamaları için temel oluşturur.

PDÖ Uzmanlık Alanı

PDÖ'de uzmanlaşan doktorlara patolog denir. Patologlar, hastalıkların doğru teşhisini sağlamak için laboratuvar testlerini yorumlar ve hastalıkların ilerlemesini izler. Ayrıca, yeni hastalıklar hakkında araştırma yapar ve hastalıkların tedavisini ve önlenmesini iyileştirmek için çalışırlar.

Sonuç

PDÖ, tıpta hastalıkları anlamak ve tedavi etmek için hayati önem taşıyan bir alandır. Tıp fakültesinde PDÖ dersi, tıp öğrencilerine hastalıklarla ilgili temel bilgileri sağlar. PDÖ uzmanlığı ise, hastalıkların teşhisi ve tedavisinde uzmanlaşmış doktorlara ihtiyaç duyan bir alandır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hort olacak ama PDÖ iyi midir hangi tıplarda var bilgisi olan arkadaşları bekliyorum.
  • dokuz eylulde varmıs, akdenizde de varmıs.
  • pdö-probleme dayalı öğrenim- güzel bir sistemdir. Teorik bilginin kağıtlar üzerinde pratiğe dönüştüğü bi şey. 10ar kişilik gruplara ayrılırsınız ve bir hoca eğitim yönlendiricisi olur. Haftalık olarak belirlenen bir konu vardır. Örneğin lösemili bi hasta bunun klinik bulgularını, hastalığın seyrini öğrenirsin ve hastalıkla alakalı olan biyokimyası histolojisi fizyolojisi gibi öğrenim hedefleri çıkarılır ve bunlara öğrenci kendisi çalışır. pazartesi ilk oturum yapılır senaryo konuşulur bilinmeyen yerler öğrenim hedefi çıkarılır eğitim yönlendiricisinin yardımıyla salı günü boştur öğrenci bunları araştırır öğrenir çarşamba 2. oturum öğrendiklerini arkadaşlarına ve hocaya sunar. ve burdaki performansınıza göre hoca puan verir size. sonra bide teorik sınavını olursunuz. Daha ayrıntısı varda genel olarak böyle bir sistem. dikkat etmeniz gereken her fakülte bunu farklı şekilde uygular. mesela dokuz eylül pamukkale samsun.... tamamen pdö sistemini kullanır ilk 3 sınıfta. akdeniz marmara aydın hacettepe gibileri ise her komitede(yaklaşık 1 ya da 1,5 aylık ders kurulları) bir hafta ayırır pdöye ve sınavını yapar. onun dışındaki zamanlarda klasik amfi dersi vardır. tamamen pdö uygulayanlarda da olur amfi dersi ama klasik sistem kadar olamaz. bilgilerinizin teorikte kalmayıpta kağıt üstünde de olsa kliniğe adapte olmanız için şahane bi durumdur.

• pdöde hoca ne zaman ders anlatiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: janericc

pdö-probleme dayalı öğrenim- güzel bir sistemdir. Teorik bilginin kağıtlar üzerinde pratiğe dönüştüğü bi şey. 10ar kişilik gruplara ayrılırsınız ve bir hoca eğitim yönlendiricisi olur. Haftalık olarak belirlenen bir konu vardır. Örneğin lösemili bi hasta bunun klinik bulgularını, hastalığın seyrini öğrenirsin ve hastalıkla alakalı olan biyokimyası histolojisi fizyolojisi gibi öğrenim hedefleri çıkarılır ve bunlara öğrenci kendisi çalışır. pazartesi ilk oturum yapılır senaryo konuşulur bilinmeyen yerler öğrenim hedefi çıkarılır eğitim yönlendiricisinin yardımıyla salı günü boştur öğrenci bunları araştırır öğrenir çarşamba 2. oturum öğrendiklerini arkadaşlarına ve hocaya sunar. ve burdaki performansınıza göre hoca puan verir size. sonra bide teorik sınavını olursunuz. Daha ayrıntısı varda genel olarak böyle bir sistem. dikkat etmeniz gereken her fakülte bunu farklı şekilde uygular. mesela dokuz eylül pamukkale samsun.... tamamen pdö sistemini kullanır ilk 3 sınıfta. akdeniz marmara aydın hacettepe gibileri ise her komitede(yaklaşık 1 ya da 1,5 aylık ders kurulları) bir hafta ayırır pdöye ve sınavını yapar. onun dışındaki zamanlarda klasik amfi dersi vardır. tamamen pdö uygulayanlarda da olur amfi dersi ama klasik sistem kadar olamaz. bilgilerinizin teorikte kalmayıpta kağıt üstünde de olsa kliniğe adapte olmanız için şahane bi durumdur.

hort olucak

• Pdö de hoca ders anlatmaz. Öğrenciler birlikte olguyu tartışıp çözmeye çalışırlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MARMARA TIP VS YEDİTEPE TIP
    3 yıl önce açıldı
    Sdü Tıp ve tıp hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Hacettepe tıp fakültesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.