Şimdi Ara

Tıp Fakültesi Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
3
Favori
9.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar sınavların da bitmesiyle not ortalamaları açıklandı.3.sınıfa geçtim not ortalamam 3.74(100'lük sisteme göre yaklaşık 94),SDÜ'de okuyorum.Akdenize ya da İstanbul'da herhangi bir tıp fakültesine geçmek istiyorum.Sizce geçme şansım nedir,ihtimal var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoideTemps -- 1 Temmuz 2017; 20:58:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıbba Yatay Geçiş: Kapsamlı Bir Rehber

Tıbba yatay geçiş, tıp fakültesinde farklı bir üniversiteden geçiş yapma sürecidir. Tıp fakültesine geçiş yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir fırsat olan yatay geçiş, belirli şartları yerine getirmeniz koşuluyla mümkündür.

Tıpta Yatay Geçiş Kaçıncı Sınıfta Yapılır?

Tıbba yatay geçiş için en yaygın sınıflar 1. sınıf ve 6. sınıftır. 1. sınıfa yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler, TYT puanı ile ÖSYS'ye başvurmalıdır. 6. sınıfa yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler ise TUS sınavına girmelidir.

Tıp Fakültesi 6. Sınıf Yatay Geçiş

Tıp fakültesinin 6. sınıfına yatay geçiş yapmak için TUS sınavına girmeniz gerekir. TUS, tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimine başvurmak için girdikleri bir sınavdır. 6. sınıf yatay geçiş kontenjanları sınırlı olduğundan, yüksek bir TUS puanı almanız gerekmektedir.

Tıp Fakültesi 1. Sınıf Yatay Geçiş

Tıp fakültesinin 1. sınıfına yatay geçiş yapmak için ÖSYS'ye başvurmanız gerekir. ÖSYS, üniversiteye giriş sınavıdır ve TYT puanınızla başvuru yapabilirsiniz. 1. sınıf yatay geçiş kontenjanları da sınırlıdır ve yüksek bir TYT puanı almanız gerekmektedir.

Yatay Geçiş Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

• Erken planlama yapın ve hedef üniversitelerin yatay geçiş koşullarını araştırın.
    • Yüksek bir TYT veya TUS puanı alın.
    • İyi bir akademik geçmişe sahip olun.
    • Başarılı bir özgeçmiş ve niyet mektubu hazırlayın.
    • Hedef üniversitelerin ilgili bölümlerine başvurun ve mülakatlara katılın.

Tıbba yatay geçiş, başarıyla tamamlanması halinde öğrencilere farklı bir tıp fakültesinde eğitimlerine devam etme fırsatı sunar. Ancak, sürecin zorlu olduğunu ve yüksek bir akademik başarı gerektirdiğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üçünvü sınıf için 3.74 çok iyi vardır ama neden geçiyorsun ki klinikte tanıdığın insanlarla hocalarla olman çok daha iyi olur yeni bir ortama girmek için doğru bir vakit mi sence
  • birinci sınıf olsanız düşük ihtimaldi , çünkü neredeyse 4 ortalamayla geçiş yapıyorlar . ancak üçüncü sınıf için çok iyi bir ortalama tebrik ederim

sisteminiz uyuyorsa geçmeyi düşündüğünüz üniversitelerin yatay geçiş şartlarına , önceki yılların yatay geçiş sonuçlarına bakabilir ve ya öğrenci işlerine sorabilirsiniz en doğru bilgi için

nasıl çalıştınızda ortalama böyle geldi onu da merak ettim , tavsiyeniz falan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berryrreb -- 1 Temmuz 2017; 21:34:35 >
  • hocam helal olsun 3. sınıfta o ortalamayı yapmak hele tıp fakültesinde zor iş. Çok büyük ihtimalle kazanırsınız çoğu yeri.

Günde kaç saat çalışıyordunuz merak ettim. ben daha ygs lys sürecinden yeni çıktım :))
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    Maalesef bulunduğum okulda klinik eğitimi çok iyi değil,açıkçası TuS'a çalışma açısından da çok rahat değil.Bir de kendime yakın bulduğum arkadaşımla genelde Antalya'da ve İstanbul'da 😌
  • berryrreb kullanıcısına yanıt
    Hocam baktım geçen yıllara fakat,açıkçası kimlerin başvuracağını kestiremediğim için tam bir şey de bilmiyorum.Bir de Akdeniz önceden not ortalamasına daha çok bakıyordu bu sene ise tam tersi bir durum oldu,ÖSYM puanın etkisi arttı yatay geçişte.Of bilmiyorum kafam çok karıştı,acaba seneye bu ortalamayı koruyabilir miyim diye de düşünmüyor değilim açıkçası hocam.
  • Şuan hangi okuldasınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp fakültesi yatay geçiş
    4 yıl önce açıldı
    KOCAELİ TIP YATAY GEÇİŞ
    7 yıl önce açıldı
    Tıp yatay geçiş
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mamixz M kullanıcısına yanıt
    berryrreb kullanıcısına yanıt
    Her gün 3.30-4 gibi yatış 07.00de kalkış,okuldan genelde 15.30-16.00 gibi çıkış.en geç 18.30-19.00 gibi tekrarlar-ses kayıtları-kısacası derse başla arada 1-2 saat falan mola ver ve 2.00 gibi çalışmayı bitir.Benim bu yıl yani 2.sınıfta uyguladığım plan bu şekildeydi.Haftasonu da o haftaki bütün derslerin tekrarını yapardım.Ama bunu hep düzenli uyguladım,komiteden sonraki ilk gün bile bu düzenim aksamadı hiç.Bunu isterse herkes uygulayabilir ama tabii ki biraz Ağır geliyor insan zamanla bıkabiliyor,bu Benim yaptığım zaten yatay geçiş için çalışmaydı.Normalde bu kadar abartmaya gerek yok,eğer yatay gibi bi amacın yoksa bu kadar düzenli çalışmak şart değil.👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoideTemps -- 2 Temmuz 2017; 1:53:54 >
  • SDÜ'de yani Isparta'dayım
  • sen gecen sene de istiyodun sanki nick tanidik geldi .... Bu arada bende 2ye gctim istanbul cevresinde nereyi onerirsin hocm ...he birde Akdeniz olabilir belki ama istanbul zor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasulyee -- 1 Temmuz 2017; 23:48:18 >
  • fasulyee kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen sene de Akdeniz'e başvurdum ama ortalamam bu Senekinden düşüktü biraz.İstanbul'da hiçbir yer olmayacak gibi benim zaten,Cerrahpaşa ve Çapaya girmek için okulda 1.olman üstüne yaklaşık en az 3.94 ortalama yapman gerekiyor ki ben okulda 3.yüm ve ortalamam o kadar iyi değil.Medeniyet de sürekli bahane uyduruyor bana geçirmemek için yoksa aslında geçerim.İstanbulda Başka devlet tıbbı da Yok gidebileceğim.Özel tıplara yatay geçiş basıl oluyor o konu hakkında da hiçbir fikrim yok.İstanbula yakın yerlerde en iyisi Kocaeli,şu an başvursam girerim ama çok sıcak bakmıyorum kendi açımdan.Tekirdağ Yeni ama gelişen bir fakülte diye duydum,Trakya zaten yılların okulu.Ama Kocaeli hem yakınlık açısından hem de eğitim açısından bir tık öndedir diye düşünüyorum,oraya geçmek için de en az bi 82 ortalama gerekir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoideTemps

Hocam geçen sene de Akdeniz'e başvurdum ama ortalamam bu Senekinden düşüktü biraz.İstanbul'da hiçbir yer olmayacak gibi benim zaten,Cerrahpaşa ve Çapaya girmek için okulda 1.olman üstüne yaklaşık en az 3.94 ortalama yapman gerekiyor ki ben okulda 3.yüm ve ortalamam o kadar iyi değil.Medeniyet de sürekli bahane uyduruyor bana geçirmemek için yoksa aslında geçerim.İstanbulda Başka devlet tıbbı da Yok gidebileceğim.Özel tıplara yatay geçiş basıl oluyor o konu hakkında da hiçbir fikrim yok.İstanbula yakın yerlerde en iyisi Kocaeli,şu an başvursam girerim ama çok sıcak bakmıyorum kendi açımdan.Tekirdağ Yeni ama gelişen bir fakülte diye duydum,Trakya zaten yılların okulu.Ama Kocaeli hem yakınlık açısından hem de eğitim açısından bir tık öndedir diye düşünüyorum,oraya geçmek için de en az bi 82 ortalama gerekir diye düşünüyorum

hocam benm ortalamada 90.gönlumde 18 Mart , Namk Kemal veya bolu falan vardi kocaeli iyidir ama sanmam almazlar beni

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Isparta mı arkadaşım baya istiyor orayı şu an :D Trakya tutuyor mu? Oraya git...
  • fasulyee kullanıcısına yanıt
    Hocam 90 ortalama iyi aslında Kocaeli falan olabilir.Nerede okuyorsunuz bu arada,ÖSYM puanı açısından önemli?
  • Hocam ben zaten Isparta'da okuyorum,Trakya'ya geçmek istemiyorum.Geçmek istediğim yerler Antalya ve İstanbul sadece ama olmaz büyük ihtimalle
  • RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Şansınızı deneyebiliyor musunuz nasıl oluyor bilmiyorum da gelir belki deneyin inşallah olur..
  • Hocam inşallah olur,denemek bedava zaten de önemli olan hayırlısıyla olması ☺️
  • gelin hocam Kocaeli ye bekleriz
  • Bandellini kullanıcısına yanıt
    Hocam okulun merkeze uzaklığı ne kadar,bi de ev kiraları falan ne kadardır,okul çevresinde yerleşim var mı?
  • 15 20 dk falan , çevrede bir sürü yurt var zaten , genelde öğrencilerin kaldığı daireler de 10 15 dk uzaklıkta , kiraları bilmiyorum valla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.