Şimdi Ara

Tıp hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zorunlu doğu görevini yapmadan diplomayı alabiliyormuyuz? Yurtdışı imkanları nasıl? Türkiyede çalışmak istemiyorum,zorunlu doğu görevini ise hiç istemiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıp Fakültesini Erken Bitirmek: Bilmeniz Gerekenler

Tıp fakültesini kısa sürede bitirmek mümkün olsa da zaman ve önemli bir çaba gerektirir. İşte bilmeniz gerekenler:

Tıp Fakültesini Normal Sürede Bitirme Süresi

Türkiye'de tıp fakültesinin normal süresi 6 yıldır. İlk üç yıl temel bilimler derslerini içerirken, son üç yıl klinik rotasyonları ve stajları kapsar.

Tıp Fakültesini Erken Bitirme Seçenekleri

Bazı tıp fakülteleri, erken bitirme programları sunabilir. Bu programlar genellikle şu seçenekleri içerir:

• Hızlandırılmış Programlar: Daha yoğun bir ders yükü ve yaz kursları yoluyla tıp fakültesini 5 yılda bitirme imkanı sunan programlar.
    • Çift Diploma Programları: Tıp doktorluğu (M.D.) veya diş hekimliği doktorluğu (D.D.S.) derecesi ile birlikte bir başka yüksek lisans derecesini (örneğin, işletme yönetimi) 7 veya 8 yılda kazanmanızı sağlayan programlar.

Erken Bitirmenin Avantajları ve Dezavantajları

Avantajlar:

• Kariyerinize daha erken başlama
    • Ekonomik faydalar (daha az öğrenim ücreti)
    • Kişisel hedeflere ulaşma

Dezavantajlar:

• Daha yoğun çalışma yükü
    • Daha az sosyal ve diğer ders dışı etkinliklere katılma fırsatı
    • Stres ve tükenmişlik riski

Erken Bitirmek Doğru Mu?

Tıp fakültesini erken bitirip bitirmeme kararı kişiseldir ve aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalıdır:

• Akademik yetenekler
    • Çalışma alışkanlıkları
    • Kişisel hedefler
    • Finansal durum

Erken bitirme seçeneğini düşünüyorsanız, üniversitenizdeki akademik danışmanınızla veya öğrenci işleri ofisiyle iletişime geçmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • maalesef zorunlu bitmeden diplomanı alamıyorsun diploma aldıktan sonra özel devlet kararı veebilirisn bir de doğu görevinden şu şekilde de belki kurtulursun intörnken tusa girer yüksek puan alırsan istanbulda kalma şansın olabilir.
  • Mecburi görevi yapmadan diplomayi alamazsin. Mecburi görev illaki doğu olmuyor ama çoğunlukla doğu şehirleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drgnsbrk

Mecburi görevi yapmadan diplomayi alamazsin. Mecburi görev illaki doğu olmuyor ama çoğunlukla doğu şehirleri.
    o zaman boşverin tıpı,yanlış ülkede doğmuşuz doktor olmak için.
    mühendisliklere falan yöneleyim,teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: spurdo

o zaman boşverin tıpı,yanlış ülkede doğmuşuz doktor olmak için.
    mühendisliklere falan yöneleyim,teşekkürler

Alıntıları Göster
    Yine vatan millet Sakarya yaşasın Antalya olayı...
  • tıp yazmayın cektiginiz eziyete degmez

• Doguda bu ulkeninin bir parcasi degil mi?Doktor olmak insanliga hizmet demek seve seve yaparim dogu gorevimi doktot olursam ki insallah olacagim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    eczacılık hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Sdü Tıp ve tıp hakkında
    6 yıl önce açıldı
    ANKARA TIP HAKKINDA SORULAR
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokcenika

Doguda bu ulkeninin bir parcasi degil mi?Doktor olmak insanliga hizmet demek seve seve yaparim dogu gorevimi doktot olursam ki insallah olacagim

Hakkarili misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

quote:

Doguda bu ulkeninin bir parcasi degil mi?Doktor olmak insanliga hizmet demek seve seve yaparim dogu gorevimi doktot olursam ki insallah olacagim

Hakkarili misin?

Sen gitmezsen ben gitmezsem oraya kim gidecek? Bu benim kendi fikrim tabi

• peki bu ülkede çalışma işine hiç girmesem. direk yurtdışı yüksek lisans,uzmanlık veya orada doktorluk yapma gibi bir olaya kalkışsam,zorunlu görevden sıyrılabiliyormuyum?
  • Doğu görevi illa doğuda olacak diye bir şey yok.İzmire de çıkabilir.Vanda yaparsan 1 yıl izmirde yaparsan 2 yıl diye biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

quote:

Hakkarili misin?

Sen gitmezsen ben gitmezsem oraya kim gidecek? Bu benim kendi fikrim tabi

iyi sen bizim yerimizede yap o zaman dogu gorevini

• Kendi fikrim bu diyorum ve konuyu burda kapatiyorum.Kolay gelsin herkese

• quote:

Kendi fikrim bu diyorum ve konuyu burda kapatiyorum.Kolay gelsin herkese
    300gün doğu 600gün batı da çalıştıktan sonra diplomanı alabiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Two Stroke

300gün doğu 600gün batı da çalıştıktan sonra diplomanı alabiliyorsun.

Alıntıları Göster
    Bence de tıpa yönelme mühendisliğe yönel doğru karar vermişsin yurtdışına çıkayım doğuya gitmeyeyim diyorsan tıp sana göre değil ha zaten sen bu soruyu sorduğun için bile tıp sana göre değil diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 4 Ekim 2012; 18:07:17 >
  • Mezun olduktan sonra z.hizmete gitmeden sadece tusa çalışan biri ilk girişinde tusu kazanamassa z.hizmete gitmeden tusa giremiyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: efesliefe

Mezun olduktan sonra z.hizmete gitmeden sadece tusa çalışan biri ilk girişinde tusu kazanamassa z.hizmete gitmeden tusa giremiyormu?
    tıp fakültesinde okulu erken bitirme adına uygulamalar var mı?mesela 6 senede değil de 5 senede bitirmek mümkün mü?mümkünse prosedür nasıl işler.bir de bana tıp fakültesi bittikten sonra ki prosedür hakkında bilgi verirseniz sevinirim(uzmanlık,zorunlu doğu hizmeti ve doktorluk hizmetinin bilmediğim diğer konuları hakkında)bunları öğrenmek benim için çok önemli
    şimdiden çok teşekkür ederim ( tıp fakültesi ile ilgili her konuda aydınlatırsanız sevinirim.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E855B991F

tıp fakültesinde okulu erken bitirme adına uygulamalar var mı?mesela 6 senede değil de 5 senede bitirmek mümkün mü?mümkünse prosedür nasıl işler.bir de bana tıp fakültesi bittikten sonra ki prosedür hakkında bilgi verirseniz sevinirim(uzmanlık,zorunlu doğu hizmeti ve doktorluk hizmetinin bilmediğim diğer konuları hakkında)bunları öğrenmek benim için çok önemli
    şimdiden çok teşekkür ederim ( tıp fakültesi ile ilgili her konuda aydınlatırsanız sevinirim.)

Alıntıları Göster
    doktor olmak kolay değil evlat

• quote:

Orijinalden alıntı: yeryüzü doktoru

Erken bitirmek lafini baska yerde edersen sana gulerler Hocam millet 6 senede zor bitiriyor kesin konusmiyim ama 6 seneden once ti p bitiren gormedim duymadim

Tipla ilgili bilgi icin sozluklere bakabilirsin veya tanidigin olmali orada okuyan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Orijinalden alıntı: yeryüzü doktoru

Erken bitirmek lafini baska yerde edersen sana gulerler Hocam millet 6 senede zor bitiriyor kesin konusmiyim ama 6 seneden once ti p bitiren gormedim duymadim

Tipla ilgili bilgi icin sozluklere bakabilirsin veya tanidigin olmali orada okuyan.

tıpın ingilizcesini okumak istiyorum.muafiyet sınavını büyük olasılıkla geçerim geriye kalır altı sene ve bu altı sene çok büyük bir süreç. bence erken bitirmek adına birşeyler olmalı neden diğer bölümlerde var da tıp da olmasın yani.tıp fakültesini okuyan tanıdıklarım var ama onlar öyle idealist insanlar değil 6 sene de bitireyim de herhangi bir bölüme kapak atayım olsun bitsin diyenler.inşallah böyle bir uygulama vardır ya .ben çalışmaya alışmış bir öğrenci olarak(okulda arkamdan mölüyolardı) şahsen böyle birşeyin olmasını çok isterim olmasa da paşa paşa 6 sene okurum.tıp hizmetinin diğer konularında da bilgilendirin lütfen.........

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.