Şimdi Ara

Tıp mı Mühendislik mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl lys den beklediğimden çok daha iyi bir sonuç aldım. Ama bölümde kararsız kaldım. Sıralamam 240 . Mühendislik seçersem boğaziçi mühendisliklerinden biri , tıp seçersem çapa-cerrahpaşa- cerrahpaşa ing İdealim olan meslek olmadığı için kararsız kaldım. Sizin önerilerinizi bekliyorum

• Boğaziçi Bilgisayar Mehendisliği iyi olur bence.
  • tıp gelmiş gidilmez mi mezun olunca direk iş he birde iyi para var :D
  • nicotinel gelir şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snake8951 kullanıcısına yanıt
    işte iyi para var diyorsun ama şunu atlıyorsun. Mühendis hem okurken hem çalışırken 7 saat çalışıyor aldığı maaş 3000 . Tıpta okuyan biri hem okurken hem mezun olduktan sonra 14 saat çalışıyor aldığı maaş 4500 . Nerde adalet ??? ( Ayrıca 6 yıl okuyorsun - Uzun dönem askerlik yapıyorsun-Nöbet tutuyorsun-Mecburi hizmete gidiyorsun bunları hangisi mühendislikte var??? )
  • Iyi universitelerde muhendislik okumak da kolay degildir. Tip egitimi de zordur. Acikcasi ben degerlendirmemi okul sonrasi icin yaptim. Doktorluk buyuk sorumluluk altindan kalkabilir miyim kalksam bile deger mi? Turkiyede doktor olan tanidiklarimin çektiği cok sey gordum. Muhendislik zaten daha agir basiyordu zaten hep. boylr bi değerlendirme ile mühendisliğe karar verdim. Sen de bunlari dusun bence. Idealist değilsen tip okunmaz doktorluk yapilmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: byghostx

işte iyi para var diyorsun ama şunu atlıyorsun. Mühendis hem okurken hem çalışırken 7 saat çalışıyor aldığı maaş 3000 . Tıpta okuyan biri hem okurken hem mezun olduktan sonra 14 saat çalışıyor aldığı maaş 4500 . Nerde adalet ??? ( Ayrıca 6 yıl okuyorsun - Uzun dönem askerlik yapıyorsun-Nöbet tutuyorsun-Mecburi hizmete gidiyorsun bunları hangisi mühendislikte var??? )

uzundonem.askerlik nerden cikti

• byghostx B kullanıcısına yanıt
    mühendis işe başladıktan 4-5 yıl sonra 3000 -4000 arası kazanmaya başlıyor tıpda 4500 maaş mı var şakamısın sen 6-7 milyar değişiyor kuzenim askerlik yaptı balıkesirde asker olarak yapmadı askeri hastanede çalıştı askeriyede kalmadı evde kaldı askerde maaş aldı 14 saat falan çalışmada yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: byghostx

7 saat çalışma nerde var yaw iyiymiş. Türkiye'de en az çalışan adam devlet memurudur. Memur mühendis bile hafta 40 saat çalışır. Günde 8 saat eder. öğle tatilini ekle 9 saat. Sabah 8'de başlasa, akşam 5'te biter.

Doktorluk aslında 5 sene, son sene acilde nöbet falan tutarsın, ders falan yok.

Doktorlar 14 saat falan çalışmaz nerden çıkartıyorsun. Sabah 9'da gelir 4.30 da basar gider. Nöbet varsa ayrı.

Askerliği uzun dönem yapmak bir nimet. 6 ay er olarak yap da gör. Yerden izmarit toplamak, tuvalet temizlemek ve küfür yemek hoşuna giderse bilemem.

Bak tıp yaz demiyorum, boğaziçi müh yazıp çok iyi yerlere gelebilirsin. Ama işkembeden sallamayalım.

• Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle son sene ders var okuluna göre :) Ha ama tartışmaya değecek kadar yok az var. Ayrıca ne güzel ya acilde nöbet falan tutarsın diye kestirip atmak. Deli gibi nöbet tutuyorsun ve devletin resmen ucuz iş gücüsün. Ayda 300 liraya kimse yapmaz o işleri. Ne kadar angarya iş varsa istisnasız sana yüklenir, TUS'a çalışmak ayrı bir eziyet.

Ayrıca mühendis okulu bitirdikten sonra TUS ile uğraşmaz. İşten çıkıp eve gittiğinde artık geride bırakırsınız iş hayatını. Doktorluk öyle mi ya direk evinize gidemezsiniz 36 saat nöbetiniz vardır, ya eve gitseniz de icapçı falan olursunuz evden dışarı adım atamazsınız ne zaman çağırılacağım diye bekler durursunuz.

Bakın doktorluğu seviyorsanız seçin, Türkiye'nin en boktan yerinde en boktan şekilde doktorluk yaptığınızı hayal edin (muhtemelen yapacaksınız da) yine de o hayalde üzerinizde beyaz gömlek olduğu için küfür etmiyor, heyecanlanıyorsanız seçin şu mesleği. Kazandırdığı para için değil, çünkü hakikaten parası hiç bişey değil. Mühendis olun,hukuk/işletme okuyun emin olun daha rahat şartlarda aynı paraları kazanabilirsiniz.

Not: Kısa dönem askerler 6 ay izmarit toplar tuvalet temizler deniyor, eğer pratisyen giderseniz askere devlet zaten doktordan nefret eder hele pratisyenseniz yandınız, artık hangi dağda takılırsınız şansınıza

• quote:

Orijinalden alıntı: Frick!

Öncelikle son sene ders var okuluna göre :) Ha ama tartışmaya değecek kadar yok az var. Ayrıca ne güzel ya acilde nöbet falan tutarsın diye kestirip atmak. Deli gibi nöbet tutuyorsun ve devletin resmen ucuz iş gücüsün. Ayda 300 liraya kimse yapmaz o işleri. Ne kadar angarya iş varsa istisnasız sana yüklenir, TUS'a çalışmak ayrı bir eziyet.

Ayrıca mühendis okulu bitirdikten sonra TUS ile uğraşmaz. İşten çıkıp eve gittiğinde artık geride bırakırsınız iş hayatını. Doktorluk öyle mi ya direk evinize gidemezsiniz 36 saat nöbetiniz vardır, ya eve gitseniz de icapçı falan olursunuz evden dışarı adım atamazsınız ne zaman çağırılacağım diye bekler durursunuz.

Bakın doktorluğu seviyorsanız seçin, Türkiye'nin en boktan yerinde en boktan şekilde doktorluk yaptığınızı hayal edin (muhtemelen yapacaksınız da) yine de o hayalde üzerinizde beyaz gömlek olduğu için küfür etmiyor, heyecanlanıyorsanız seçin şu mesleği. Kazandırdığı para için değil, çünkü hakikaten parası hiç bişey değil. Mühendis olun,hukuk/işletme okuyun emin olun daha rahat şartlarda aynı paraları kazanabilirsiniz.

Not: Kısa dönem askerler 6 ay izmarit toplar tuvalet temizler deniyor, eğer pratisyen giderseniz askere devlet zaten doktordan nefret eder hele pratisyenseniz yandınız, artık hangi dağda takılırsınız şansınıza

Hacı mühendis için tus yok elbette ama sıfır kilometre bir mühendisin bir değeri yokken, tecrübesiz bir doktor bile değerli. Mühendis iş tecrübesi edinmediği sürece bir hiçtir. En az 3 sene iş tecrübesi edindikten sonra ancak gerçek bir mühendis olur.

• GENCLER SUNU SOYLEMELIYIM ACIN BAKIN HER TERCIH DONEMINDE BELLI BOLUMLER HEP KOTULENIR BU MUHENDISLIK VEYA TIP ICIN DEGISMEZ ISTE ITU MIMARLIK COK ZOR HERSENE SADECE 50 KISI KALIYOR TIPLAR COK ZOR YAPAMAZSIN DOKTORLAR PARA KAZANMIYOR BEN SIZE HEPSIN SOLE ACIKLAYAYIM

MUHENDISLIK VE MIMARLIK ICIN ;

BU ODTU VE ITUNUN YUKSEK BOLUMLERI ICIN GECERLI

ITU VE ODTUDE 4 YIL LISANS PROGRAMI OKURSUNUZ 1 YILDA HAZIRLIK ETTIMI 5 SENE ORTALAMA BIR OGRENCI 1 SENEDE UZATMA SANSI YUKSEKTIR TABIKI HERKES UZATMAZ AMA AMA ORTALAMASI BOLEDIR OKUL OLDUMU SANA 6 YIL 6 YILDAN SONRA CIKINCA DEVELTTE IS BULMAK ISTIYORSAN UNIVERSTE MEZUNU BIR MUHENDISE VERDIGI PARA UNIVERSITESI ONEMLI DEGIL KPSS ILE SECILIRSIN ALICAGIN PARA 2750 LIRADIR BU IKRAMIYE VE DIGER OLANAKLARLA ORTALAMA 3000 LIRAYI BULUR ZAM ISINE GELINCE YUKSEK MUHENDIS OLMADIKCA YANI YUKEK LISANS YAPMADIKCA DEVLETIN VERDIGI ZAMMA TABISIN YANI SENE ARTTIKCA MAASIN ARMAZ DEVLETTE

SIMDI DE YARI OZEL KURUMLARA GELELIM

ASELSAN ROKETSAN HAVELSAN GIBI YARI ASKERIYE DEVLET YARI HALKA ACIK KURUMLAR

BURDA ISE ODTU ; ITU:BOGAZİÇİ;BILKENT OGRENCILERINI ALIR AMA COGUNLUK ODTU VE BILKENT MEZUNUDUR CUNKU BU UNIVERSITENIN OGRENCILERI GENELDE BURDA STAJ YAPTIKLARINDAN DOLAYI BURDAKI MAAS KONUSU BIRAZ DAHA FARKLIDIR.
    LISANS PROGRAMINI BITIRMIS BI OGRENCI YAKLASIK 2250 LIRA MAASLA BASLAMAKTADIRHER UC AYDA BIR YARIM MAAS 6 AYDA BIR TAM MAAS IKRAMIYE ALMAKTADIR YANI TOPLAMDA BIR YILDA 16 AYLIK MAAS ALMIS OLUR BUNU ORTALAMASI ISE 3000 LIRADIR YANI FIYATTA BIR DEGISIKLIK YOK
    VE ASELSAN HAVELSAN ROKETSAN GIBI YARI RESMI KURUMLARDADA ZAM ALMA OLAYINIZ DEVLET ZAMMI ILE PARALELEDIR AMA CALISTIGINIZ PROJE VE CALISMIKLIK YILINIZA GORE MAASINIZ ESNEKLIK GOSTERMEKTEDIR AMA NORMAL BIR MUHENDISIN SUAN EN YUKSEK ALDIGI RAKAM 5000 LIRAYI GECMEMEMKTEDIR.YUKSEK MUHENDISLER ISE BIRAZ DAHA FARKLIDIR YUKSEK LISANS YAPAN BIR MUHENDISIN MAAS SIKLAASI BIRAZ DAHA GENISTIR BU SIKALA 4000 LIRADAN BASLAYIP 10000 LIRAYA KADAR CIKMAKTADIR TABIKI TECRUBE MUHENDISLIKTE EN ONEMLI FAKTORDUR OKUL SONRASI HEMEN MEZUN OLUP YUKSEK LISANS YAPANA BIR KISI 4000 LIRALARI BULMASI ZOR OLDUGUNU DUSUNUYORUM CUNKU TECRUBE EN ONEMLI FAKTOR EGER KENDINI GELISTIRDIYSE BU RAKAMLARIN USTUNUDE ALMASI KESINDIR

GELELIM OZEL SEKTORDE CALISACAKLAR

OZEL SEKTORDE CALISMAK ISTEYEN VE PARA KAZANMAK ISTEYEN BIR MUHENDIS MUTLAK VE MUTLAK SECKIN BI UNIDEN MEZUN OLMASI GUNUMUZ SARTLARINDA OLMAZSA OLMAZDIR ONCEDEN DAHA ALT KADEMELERDEN MEZUN OLMUS MUHENDIS BUGUN IYI PARALAR KAZANIYOR OLABILIR AMAM BUGUN BUNLAR BIRER HAYALDIR BIR KISININ BUNU BASARMASI ICIN KENDINI COOOOOOK VE COOOOK GELISTIRMELIDIR

IYI UNIVERSITELERDEN KASTIM
    ITU ODTU BOGAZİÇİ BİLKENT KOÇ GİBİ KENDINI KANITLAMIS UNIVERSITELERDIR BUNLARDAN MEZUN OLAN MUHENDIS ORTALAMASI IYI ISE VE STAJINIDA IYI BI YERDE YAPMIS ISE ASELSAN ROKETSAN HAVELSEN VESTEL ARCELIK BEKO FORD GIBI IS BULMA IMKANLARI 100 DE 100 DUR
    MAAS LARINA GELIRSEK BURDA COOK GENIS BIR ARALIK SOZ KONUSUDUR VE BU GENIS ARALIK TECRUEYLE PARALELDIR YANI OKULU BITIRMIS STAJINI YAPMIS AMA PRATIKTE COK ZAYIF BIR MUHENDIS ISE ILK 3 4 YIL 1750- 2000 LIRA CIVARI CALISIR AMA BIRAZ DAHA PRATIGI OLAN BIR OGRENCI ISE 2000- 3000 LIRA ARASI PARA KAZANABILIR 3-4 YILIN ARDINDAN IDEAL MUHENDISLIK KAZANCI OLAN 3500-5000 LIRA ARASINDA KENDINE BIR YER EDINECEKTIR

BUNUN USTUNU KAZANMAK ISTEYEN BIR MUHENDIS KENDISININ ARANAN BIR ISIM OLAMSI GEREKMEKTEDIR ONEMLI ALANDALAR BILI BIRIKIM VE TECRUBE OLMADIR VE BU KONU UZERINDE YUKSEK LISANS UZMANLIK MASTIR ARASTIRMA YURT DISI FALIYETLERINDEN BIRI OLABILIR YANI TECRUBELI OLDUKCA VE CALISMISLIK ARTTIKCA PARA ARTMAKTADIR BU DEDIKLERIM EN AZ PIYASADA 6-7 YILLIK MUHENDISLER ICIN GECERLIDIR VE BU MUHENDISLERIN MAASININ UST SINIRI YOKTUR YANI IYI BIR MUHENDIS OZEL SEKTORDE 5000 LIRANIN USTUNDE FIYTALERA CALISABILIR AMA BUNLARIN SAYISI IYI UNIVERSITELERDEN MEZUN OLMUS ADAYLARIN SADECE 100 DE 10 NUDUR BUDA AZIM VE YILMADAN CALISMAYA BAGLIDIR

SIMDI ISE GELELIM DOKTORLUGUN NASIL OLACAGINA

BIR TIP OGRENCISI SADECE DOKTOR UNVANINI ALMAK ICIN 6 SENE OKUR BIR SENEDE HAZIRLIK VEYA UZATMA SAYARSAK SAYARSAK BU 7 SENE OLUR
    ANCAK BU TIPIN EN KOLAY EVRESIDIR CUNKU
    DOKTOR OLAN YANI PRATISYEN HEKIM OLAN BIR KISI ALACAGI MAAS 2750 LIRADIR DEVLETIN UNIVERSITE MEZUNUNA VERDIGI RAKAMDIR BUNA CALISTIGI SEHIR HASTANE VEYA KURUMUN VERECEGINI DONERLE BIRLIKTE 2750 LIRA ILE 3500 LIRA ARASINDA DEGISMEKTEDIR

TIPIN EN ZOR ASAMASI OLAN TUS SINAVIDIR MEZUNLERIN SADECE YUZDE 30 NUN UZMANLIK ALDIGI BIR SINAVDIR VE BU SINAV COK ZOR BIR SINAVDIR
    GENELDE TIP OGRENCILERININ SU DEGIMIYLE ANILIR OSS SU SISESI ISE TUS DAMACANADIR ISE BU DAMACANAYA OTURMAK GIBI HIS VERIR DIYE :)

TUSU KAZANAN BIR TIP OGRENCININ MAASINDAN DONER KESILIR VE ALACAGI PARA 3500 LIRA CIVARIDIR

UZMAN OLDUKTAN SONRA

UZMAN DOKTOR ALACAGI PARA COK DEGISKENDIR VE KENDISINE BAGLIDIR CUNKU PERFORMANS VE DIGER BIR COK FAKTOR GIRMEKTEDIR CERRAH OLMASI POLINLIKTE CALISMASI NOBET TUTMASI GIBI VE DIGER EK GELIRLERLER(MUAYENE OZEL HASTANE GIBI)ORTALAMA BIR UZMAN DOKTOR 12 SENE SONUNDA 5000-6000 LIRA CIVARINDA MAAS ALIR BU ALINABILECEK EN DUSUK RAKAMDIR ARTTIRMAK DOKTORUN KENDI ELINDEDIR

SON OLARAK KARSILASTIRMAK GEREIRSE

PRATISYEN HEKIM 2750-3000 -----------> YENI MEZUN MUHENDIS 1750-2750

UZMANLIK OKUYAN DOKTOR 3500 ------------> 3-4 SENELIK TECRUBESI OLAN MUHENDIS 3000-4000

UZMAN DOKTOR 5000-8000 ------------> YUKSEK MUHENDIS 5000-6000

DOCENT PROF VE EK GELIRLI BIR DOKTOR 8000-.... --------------> OZELDE CALISAN KENDINI GELISTIRMIS EN AZ 10YILLIK TECRUBESI OLAN MUHENDIS 7500-.......

OZET OLARAK IYI BIR MUHENDIS VE TIPIN OLAYI BUDUR ARKADASLAR

• mühendisliklerinden birini seçerim diyorsan zaten mühendislik bir idealin yoktur. Onun yerine o sıralamaya yazık etme tıp seç derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Frick!

Hacı mühendis için tus yok elbette ama sıfır kilometre bir mühendisin bir değeri yokken, tecrübesiz bir doktor bile değerli. Mühendis iş tecrübesi edinmediği sürece bir hiçtir. En az 3 sene iş tecrübesi edindikten sonra ancak gerçek bir mühendis olur.

Ya doktor değerli ama öyle bir ideali yoksa,10 sene tıp okuyacağına gitsin bedavaya çalışssın 3 sene iş tecrübesi edinsin insan. Bakın meslek ne olursa olsun, okumak mezun olmak ve para kazanmak tıptan daha kolaydır. İdeali olmayan insan her gün küfür eder burada "abi garanti meslek tıp yaz" diyenlere. Ya iyi kötü Tıp kazanacak kadar kafası çalışan bir arkadaşımız. İsterse gitsin Hidrojeoloji mühendisi falan olsun. Bir doktordan daha rahat para kazanacaktır. Bakın daha çok demiyorum garanti veremiyorum ama daha rahat para kazanacaktır. Ha daha çok da kazanabilir, hükümet her gün doktorları nerden SEVSEK derdinde olduğu için.

Ayrıca mühendislik idealin yoksa tıp oku demiş bir arkadaş da. E tıp ideali yok bu adamın, mühendislik ne herkes okur bir şekilde de, ooo parası iyi diyen adam var ya hayatının en güzel zamanlarını çöpe atmayı seçmiştir hem de üç beş kuruş uğruna.

• Beni düşündüren etmenlerden biri de ablamın doktor olması ve tıpı önermemesi ve ablamın aylarda gece 3 e kadar çalıştığını ve sürekli nöbet tuttuğunu bilirim. Ayrıca bi kuzen doktor var ve 4. yılında tusu kazanıp uzmanlık yapıyor ve 48 saat süre içerisinde sadece 12 saat eve gidiyor gerisinde full çalışıyor hiç uyumadan ve bunu sürekli yapıyor 1 aylık değil 1 yıllık değil 2-3 yıldır sürekli nöbet, çalış çalış çalış . Ayrıca ablamla tıp okuyan kuzen hayatlarından hiç de hiç memnun değil. iki kuzenim daha var onlar mühendis ve bana kesinlikle mühendislik seçmemi öneriyorlar. Biri boğaziçi endüstri mezunu yüksek lisansını yapmış ( Bi dönem erasmus gibi bi programlar 7-8 ay yurt dışında okudu ) , diğeri de yıldız teknik üniversitesinde okuyup makina bölümünü bitirdi ve o da doktorasını amerikada 3 yıl yaptı ve hayatlarından gayet memnunlar

• Frick tibbi iyi abartmissin. Kaliteli bir okulda muh okumak tip kadar zordur. 2 formul ezberleyince is bitiyor mu sandin. Muhendislikte omur boyu kendini gelistirmen ve teyakkuzda olman lazim. Yoksa ayagini kaydirirlar. Tam tersine muhendislige cok ilgi duyan idealist insanlar disinda kimseye muhendislik onermem. 3 5 soru karalayan mallarin bile muhendis olabildigi ortamda turkiyede artik muhendislik ayaga dusmus bir meslektir. Tibba ise yuksek puan olmadan girmek mumkun degil. Bu boyle surdugu muddetce elit bir meslek olmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 4 Temmuz 2013; 13:34:13 >
  • Forumları okuyorum , etrafımdakileri dinliyorum. Ve şöyle bir gerçeği fark ettim , doktor olup da tıpı öneren sayısı %3 bile değildir. Öneren doktorlar eğer tıptan eminsen şu üniversiteyi seç derler. Tıpta maaş var , iş rahat diyen herkes başka meslekte çalışmakta. Tüm milletin gözü tıpta , herkes ooo doktorlarda para var sabah 8 - akşam 5 mesai , kafa rahat , 2-3 evi var , altında mercedes-audi . Ama bunları alan doktor bile mutlu olamıyor. Tanıdığım birsürü doktor var , kafalarına göre paralarını harcayabiliyorlar fakat istisnasız hepsi MUTSUZ . Benim düşümcem tıpı seçip mutlu olan %5 lik kısma mı girerim , yoksa hayattan bezen %95 kısmamı girerim onu düşünüyorum. Eğer %95 lik kısıma girecekse bana ne 10-15 bin tl maaştan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.