Şimdi Ara

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
12.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgili birine benziyorsun, iki sorum olacaktı.

Avrupaya amerikaya kaçmaya çalışanlara bakıyorum hep iran, suriye, afganistan, pakistan felan. Ortak özelliklerine bakıyorum hepsinin müslüman olması, kaçmaya çalıştıkları yer ise kafir diye nitelendirilen memleketler. Bana çok ters geliyor bu durumu bana izah edebilir misin ?

Birde arabistan yani suudi katar v.s hariç müslüman olupta refah ve mutlu olan bir ülke söyleyebilir misin ?

• Antor kullanıcısına yanıt
    Alıntı yaptığın mesajım uçmuş, konu sahibi arkadaş ya da birileri yediremedi sanırım, sana da uzun uzadı ya güzel bir şekilde yazabilirdim fakat silineceğini bildiğim bir yazıyı yazmıyorum.

Ha mesajı da kopyalamıştım bu arada, sizin derdiniz anlamak, mantık ve saygı çerçevesinde tartışmak, sorgulamak değil, sadece aşağılamak ve içinizdeki nefret duygusunu kusmak, böyle yaparak kendinizin kafanıza sıkmaktan başka bir şey elde edemezsiniz. Dostum diye hitap ediyorum güzel bir dil ile yazıyorum benim mesaj şikayet ediliyor.

Bunu sana değil genele yazıyorum, sizin İslam'a zarar vermeye cürmünüz yetmez, Allah kibirli insanları sevmez, zaten bu yüzden ibret alanlar için içinizde b*k taşıyorsunuz ya, nerede duracağını bilmiyor, taraflı ve cahilce davranıyorsunuz.

Forumda görüyorum ki adalet ve özgür ifade dili yok, İslam'a sövseydim mesajım silinmezdi tabi, devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 14 Ocak 2022; 12:45:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Press a Key kullanıcısına yanıt

Gayet saygı çerçevesinde nefret söylemi yapmadan soru soruyorum sen içimde bok taşıdığımı söylüyorsun. Bana cahil diyorsun. Ben cahilim sorularımı tekrarlıyorum. Bak ben Allah vardır yoktur, islam aşağı hristiyanlık yukarı demiyorum. Ben burada sana coğrafyadan, insanlardan ırklardan ibaret soru soruyorum.

Neden arabistan arapları hariç bütün müslümanlar kafir ülkelere kaçma hayalindeler ?

Arabistan islam ülkeleri hariç refah ve huzur olan başka islam ülkesi var mı ?

Cevap veremiyorsan, söyle de ki bende bilmiyorum yorum yapamıyorum de. Bilmemek suç değil. Korkma ben cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 14 Ocak 2022; 13:4:49 >
    Madem ısrarcısın vereyim cevabını.

1) İslam'ı doğru anlayamadıkları, doğru anlayamadıkları gibi öğrendikleri ile de amel etmedikleri (çoğu da bilmiyor bile zaten) ve dahi denilebilecek Mustafa Kemal Atatürk gibi kişilerin oluşturduğu sistemlere de karşı çıkarak ne İslam'ın dediğini yapmış, ne hükümdarların kurallarına uyum sağlayabilmiş ve böylece fakirleşmeye ve gerilemeye yol açacak bağnaz fikirlerle ortada kalmışlardır, oysa İslam'da ilim öğrenmek farzdır, köleleşmeyi, ırkçılığı yasaklamış, özellikle arap kültüründe ayaklar altına alınmış kadına değer vermiştir, İslam, bilgisizlik ve sorgulamadan kabul etmek gibi şu anki çağda müslümanların en büyük hastalığı bu iki durumun tersini savunmuş olsa da, özellikle peygamber döneminden sonra emeviler Kuran'ın kadına değer vermesini kaldıramamış, İslam öncesi cahiliye dönemini isteyerek peygamber hakkında yalan yanlış hadisler rivayet ederek kendi nefislerine göre hareket etmiş ve bunları yaymışlardır, sırf bu yüzden dahi kadınlarımız ülkede hâlâ "2. sınıf" insan olarak muamele görüyor ve tabi tarikatlar ve cemaatlerin kutup kutup ayrışıp her yere kanser gibi yayılıp hepsinin farklı telden çalmaları da bunların etkisinden biridir, insanları bilgisizleştirdiler, Kuran'ı Türkçe okumayın anlayamazsınız dediler, İran falan zaten çok farklı kafada bir ülke, önce bunlar şeriat mı istiyor demokrasi mi buna karar versinler, yarım yamalak İslam olmaz, bunu yapmaya kalkan her millet, her yönetici rezil olmaya mahkumdur, Allah onları rezil eder. Kuran'ın ilk ayetleri "oku" olsa da, iyilik timsali Peygamber, "Beşikten mezara kadar ilim öğrenin" dese de, bu gibi davranışlar ve başta da belirttiğim üzere peygamber dönemi sonrası İslam'ın büyük darbelerle değiştirilmeye çalıştırılması ve o zamandan bu yana süre gelen kültürel saplantılar ve anlayışlar müslümanların ve ülkelerinin geri kalmasına neden olmuş, ABD'ye, Fransa'ya, Almanya'ya, İngiltere'ye gitme isteklerini uyandırmıştır.

2) Burada sözü ne demeye getiriyorsun bilmiyorum ama sorun İslam değil, sorun insanlar, ayrıca fakir olan tek ülkeler İslam ülkeleri de değildir, burada onlarca fakir ülke saymak ve bunu kanıtlamaya çalışmak dahi komedidir, yani bunun dinlerle değil, insanlarla ilgisi var, coğrafi konumları, geçmişleri vs. vs. de bunlara etkendir tabi.

HZ. Yusuf'un Mısır'ı nasıl bir dahilikle Allah'ın adaletinden şaşmayarak yönettiğine, halkına nasıl baktığına, adaleti ne denli gözettiğine, ne planlar yaparak halkını zorlu ekonomiden çekip çıkarttığını araştırmanı tavsiye ederim, sizler Allah'ın emirlerinden bir haber olan şimdi ki cahil müslümanlara bakmayın, peygamberlerin hayatlarına, Kuran ve Sünnete bakın, nasıl yüce insanlar, nasıl mert ve tutarlı insanlar, nasıl adalet sahibi, liyakatlı liderler bakın, ama kimisine sorsan onlar yobazdı, bağnazdı, cahildi, hatta kimilerine göre hiç bu dünya üzerinde yaşamamışlardı bile, ama aynı kişilere göre frengi'den ölen Nietzsche ve Bethoven, büyük komutan denilen zeki adam Napolyon'un koca ordusu elden ele gezdirdikleri fahişeden kaptıkları hastalıklar ile kırılsa da ne yaparsın, onlar medeniyetin tanımıydı, onlar kültürlü, sorgulayan, bilgili büyük insanlardı, kimi komutan, kimi düşünür, kimi devrimciydi.

Bu yazıyı da niye yazdım, "aa bak cevap veremedi bunlar böyleler işte ahaha" demeyin diye yazdım, anlayacağınızı veya gerçekten art niyetsiz olduğunuzu düşünmüyorum maalesef, eğer çoğunun aksine böyle düşünmüyorsanda aynı paragraf içinde senden de özür diliyorum.

Düzenleme: Sana ne cahil dedim, ne de başka bir hakaret ettim, genel olarak o fikirde olanlara yazdım, içinizde b*k taşıyorsunuz derken, kibir insana yakışmaz, bunda dahi ibret var amacıyla yazdım, bu hakaret değil gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 14 Ocak 2022; 14:0:21 >

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Bu konunun sahibi boş atıp tutan bir arkadaş, kendisine verdiğim cevaplar uçuruldu nedense, İslam kötülensin, kimse cevap verememiş gibi gözüksün bizde kültürlü, bilgili ve medeniyet nedir bilmiş gibi davranalım kafasında yazıyorlar.

HZ. Peygamber davasını ilan ettiğinde Mekke'nin söz sahibi zengin insanları onun davasından vazgeçmesi halinde kendisine Mekke yöneticiliği, mal mülk ve civarın en güzel kadınlarını vermeyi teklif etmiş, HZ. Peygamber ise erkeğin üç zaafı olan servet, koltuk ve kadını, "Bir elime güneşi, bir elime ayı verseler davamdan vazgeçmem" diyerek aynı anda reddetmiştir.

Bunlar ise akıl tutulması yaşayarak, "Şehvetli, nefsine düşkün, kaç tane kadını vardı her gün birisine giderdi" diyerek iftira atabilecek kadar ahmaklaşan ve ileri giden, Peygambere hakaret ederek ve İslam düşmanlığı modasında kendilerine çukur kazarak iyi halt yediklerini sanıyorlar.

Biz onu görmeden sevdik, o da bizi görmeden kardeşlerimdir dedi ve son nefesinde bile ümmetini düşündü, ona cephe alanların vay haline.

Basit ya, ölüp gideceğiz, yaşasın agnostiklik, yaşasın deizm, yaşasın ateistlik, zaten öylesine geldik bu dünyaya, bunlarda hikaye, dedemin bıyığı olsaydı nenem olurdu zaten evet.

Zina etti diye hastalık kapıp ölen, İçki içti diye sarhoş olup trafik kazası yapıp ölen veya kalbi duran olunca sıkıntı yok, iş cemaatlere gelince İslam'ın suçu, bir halttan haberleri yok car car konuşuyorlar, birisi Allah'ın yasakları, birisi Allah'ın dininin "Dinde zorlama yoktur" söylemlerinin tam tersini yapan cemaatlerin sonucu ölen bir çocuk, Allah'ı yanlış anladıkça, Allah'la alay ettiklerini sananlar oldukça bu millet rezil olmaya ve sürünmeye mahkum.

Bu iktidar yok mu, bu müslümanlara en büyük tuzağı onlar kuruyor, ben artık bu kitleye de bir şey diyemiyorum, 20 yıldır İslam diye diye bizi bitirdi adam, milleti de soğuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 14 Ocak 2022; 14:43:6 >

• Türkistan'a göre baksaydın Semerkanttan etkilenirdin, neyse boşver..

Neymiş senin şu Ortadoğu üstü hakikatin kaynağı , iddiaları , ilkeleri nelermiş anlat da bir aydınlanalım Kardeşşşş. Hangi ekole, hangi inanca mensupsun, neyi savunuyorsun, neye göre yaşıyorsun.. Diğerlerine Burun kıvırdığına göre hiç duyulmamış şeyler olmalı, İlahın kim ?

• Yazdıklarının hepsini okudum, sorunun kendisi kadar güzel ve basit bir cevap beklerdim açıkcası.

Benim bütün bu sorulara tek bir cevabım var. İslam coğrafyasında samimiyet yok.

• Kan, göz yaşı,şşgal, yağma ve sömürü ile çalınan Refahlarını aramaya gitmişlerdir belki . Brezilyalı , Meksikalı, Vietnamlı da gidiyor . Yanlış yere mi gidiyorlar , Hırsızlar orada değil mi ?

• Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm.

Konuda bloklamadığım bayağı kişi keşfettim, bir ara hepsini bloklayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 14 Ocak 2022; 16:15:35 >
  • Suçlama mı?...

Nerede yapmışım bu suçlamayı ben?

Hep mağdursunuz siz de ya..

Bitmedi mağduriyetiniz...

Bu arada ahlak dinlerden bağımsız bir kavramdır.

• aha seviye düştü, anlayacağın şekildde yanıt vereyim o halde.

duyulmamış şeyler değil, evrensel ahlak kurallarını kabul ediyorum ona göre yaşıyorum... sizin "semavi" dinlerinizden bağımsız olarak.

mesela dinden çıktı diye katledilmesi gerektiğini söyleyen saçmalıklara inanmıyorum.

saç telinden tahrik olan bir tanrıya inanmıyorum mesela...

yarattıklarına aşağılık maymunlar olun diyen bir tanrıya inanmıyorum.

peygamberinin alacağı kadınların listesini yapan bir tanrıya ya da...

• Enes karanın videosunun full versiyonunu izledim.. intihar sebebini baskı olarak anlamadım.. enesin içinde bulunduğu inançsal ve buna bağlı psikolojik durumla hayatı arasında bir uyumsuzluktan bahsediyor. ayrıca gelecek kaygısı, umutsuzluk ve yaşama nedenini sorgulayan bir genç dinledim.. tarikat ve cemaat yurtlarına karşıyım.. ama gençleri sömüren tek ortam bu ortamlar değil.. ülkede rotary sinden tutunda siyasi gençlik yapılanmalrına kadar bir sürü kurgusal ortam var... Enes i ailesi anlasaydı keşke ama ailesi de anlamadan ve görmezden gelmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

Konunun sahibi benim ve nerede boş atıp tutmuşum?...

verdiğin hangi cevaplar uçurulmuş? Boş yapma...

şu yazdığını okuyorum da asıl boş yapan sensin.

herkes mantık çerçevesinde olanı biteni yazmış.

siz de "öteki tarafta görürsünüz"den başka söylem sunamıyorsunuz.

• kan ve gözyaşı akıyorsa, yağma ve sömürüye yol açılıyorsa, bunların olmasına sebebiyet verecek kadar gelişmemişlik varsa islam bir yerde cörtlüyor o zaman...

• Dinde zorlama yoktur gayrimüslimler için söylenmiş bir söz, müslüman olduktan sonra farzların yerine getirilmesi için insanın zorlanması gerekir diyen de müslümanlar. Şirin gözükmeye çalışmayın...

• Bir Genc yasadigi aile baskisina ve icinde bulundugu duruma, istemedigi bir okula ve inanmadigi halde dindar bir cemaat yurdunda kalmasina ve bunlara karsi gelecek cesareti olmadigindan yasamina son vermis. Simdi burdaki tartismalara bakiyoruz isin sadece dini boyutuna odaklilar. Sevgikisinin evine gidip balkon dusup ölen kizlar olayinda suc dinsizliktemi oluyor?

Bos bir tartisma olmus. Cocugun intiharina sebep olan sey aslinda sevgisizliktir. Ailesi cocugu yaris ati gibi gormus ve kendi itibarlarini ve goruslerini herseyden ustun gormusler. Cocukcagizda ailesine karsi saygili olmak adina onlara karsi gelmemek ve onlari uzmemek icin hayatindan vazgecmis. Ailesinin onu anladigini halen daha sanmiyorum ve ailesinin bu tepkisini gorecek olsa belki intihardan vazgecerdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Evet senin bu çıkarımın ile benim çıkarımım aynı yere varıyor çünkü gerçek bu, dediğim gibi sorun İslam değil, sorun samimiyetsiz, ne yapacağını bilmez ve kendine dayatılanı yutan cahil müslümanlar. Aslında sorun samimiyette değil, cahillik. Bir şey bilmeden samimiyet olsa ne olur olmasa ne olur, her şeyden önce İslam'ın emrettiği gibi okumak, araştırmak, bilgilenmek ve sorgulamak lazım. Bunun en büyük kanıtı 2 milyar küsür müslüman topluluğunun 15 milyon küsür yahudi kadar ses çıkaramamasıdır, ezilmeye, dinlemeye mahkum kalmasıdır, cahillik bu kadar kötü bir şey, Allah hesabını da sorar.

Müslümanların sersem olmalarının en büyük nedeni onları duygularıyla somüren iktidarlarıdır, e böyle olunca ne oluyor? Fakir kalıyorsun, makarnaya, çaya tamah ettiriliyorsun, peki fakir olunca ne oluyor? Dinini yaşayamıyorsun, açlıktan ağzın koksa dinini mi düşünürsün yoksa ben ne yapacağım nasıl geçineceğim diye bunu mu düşünürsün?

İşte HZ Yusuf peygamber ilk başta halkımın refahı diyerek onları düzlüğe çıkarmış, ardından yaşantısıyla, söylemleriyle dinini halkına tebliğ etmiştir. İslam'da mantık budur, açlıktan ağzı kokan birine, yarın ben karıma çocuğuma ne götüreceğim diye dizini döven birisine İslam'dan bahsedemezsin, sen gerçek müslümansan, ilk önce o kişiye gücünün yettiği kadar yardım edeceksin, bir diğeri de sana yardım edecek, ona aş verecek, su içireceksin, müslümanlar kardeştir lafı milletin ağzında pelesenk olsa da, bunun anlamı büyüktür, peygamber komşusu aç iken tok yatan bizden değildir demişken şimdi ki müslümanlar ve diyanet lay lay lom hareket etmektedirler ve saçma sapan işlerle uğraşmaktadırlar, şüphe yok ki Allah her bir ölümün, her bir açın, her bir umursamazın, her bir dinini yanlış anlayıp yanlış işler yapanların hesabını dürecektir. İslam barış dinidir, koruyup kollama, yetimin hakkını gözetme dinidir, güzellik dinidir, ama şimdi ki müslümanlarla İslam'ı, peygamberlerin yaşantılarını kıyaslamak helal kesim domuz yemeye benzer. İşte tamda bu sebeple Allah'ın kurallarına itimat ettiklerini sanıp tam tersini yapan İslam coğrafyasındaki bu kimseler cahilliklerle boğuşur ve bu yüzden bir milim ileri gidemezler, çünkü farkında olmadan, bilerek veya bilmeyerek İslam adı altında başka bir dine inanıyorlar gibi yaşıyorlar, böyle yaşarsan hak ettiğini de bulursun işte lut kavmi gibi, sonuç? Kendi cahilliğinde boğulan, sürüm sürüm sürünen, kafir dedikleri, gavur dedikleri memleketlerde yeni hayat, yeni iş isteyen müslümanlar.

• Darth Wulfric kullanıcısına yanıt
    Yapma ya konunun sahibi sen miydin? Ben farklı birisi sanmıştım çok korktum senden.

Hangi mesajım uçuruldu belli, senin haberin var veya yok ama puf oldu mesaj, bakıyorum kör kütük, "İslam kötüdür hülooo" demekten usanmamışsın, iftira atarak, altı boş beleş çelişki dolu, bilgiden ve bilimden uzak art niyetli yazılarla uçmuş gitmiş bir kişisin ama boş yapan ben mi oluyorum? Sen önce 600'lü yıllarda doğaüstü bir durum olmadıkça Kuran gibi bir kitabın yazılamayacağını öğren, yıl olmuş 2022 işkembeden sallıyor :)

Ben senin gibi basit biri değilim ki, "Öteki dünyada görürsünüz" diyeyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 14 Ocak 2022; 17:35:6 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.