Şimdi Ara

Tıp Okumak İçin Ne Yapmalı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
12.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 29 yaşındayım ve açıköğretim lisesi mezunuyum. yıllar oldu okulu bitireli ve bölümümde sosyal, şimdiki sistemi bilmiyorum. Benim tıp hobim başladı tıp kazanabilirmiyim, kazanabilmek için ne yapmam lazım ve Türkiye şarlarındahangi sınavlara giriip kaç puan almam lazım, yada yurt dışında ucuz ve paralı okumak mı daha mantıklı, detaylı açıklayabilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScalaMs -- 14 Ağustos 2011; 2:57:00 >

• Boşver...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

Boşver...
    hocam yaş geçmiş senden bnce boşver. şimdi okusan 40 yaşında doktor olcan falan. ne gerek var. ama yok bn illa istiyorum diyosan. mf puan türünde ilk 10 bine girmen gerekiyo. bu da demek oluyoki insan üstü bi çalışma sarfetmen gerekiyo. valla boşver
  • hiç kafanı yorma
  • quote:

Orijinalden alıntı: emca

hiç kafanı yorma
    Kardeş işin cidden çok zor. Benim arkadaşlarımın sınıfında 26 yaşında tıpa başlayan adamlar var ama onların önceden öss tecrübesi falan oldu mu olmadı mı bilmiyorum ki eğer daha önceden öss ye falan çalışmadıysan 0dan başlamak baya zorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

Kardeş işin cidden çok zor. Benim arkadaşlarımın sınıfında 26 yaşında tıpa başlayan adamlar var ama onların önceden öss tecrübesi falan oldu mu olmadı mı bilmiyorum ki eğer daha önceden öss ye falan çalışmadıysan 0dan başlamak baya zorlar.

Alıntıları Göster
    Burada bir arkadaş matematik mühendisliğini bırakıp 22 yaşında mı ne bulgaristanda tıp okumaya gitmişti. Ama seninin yaş çok geçmiş be...

Yurtdışında viyana, bulgaristan, ukraynada tıp okumak diye araştırabilirsin. Yüzlerce site var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Werner Heisenberg

Burada bir arkadaş matematik mühendisliğini bırakıp 22 yaşında mı ne bulgaristanda tıp okumaya gitmişti. Ama seninin yaş çok geçmiş be...

Yurtdışında viyana, bulgaristan, ukraynada tıp okumak diye araştırabilirsin. Yüzlerce site var.

Alıntıları Göster
    yurt dışında 2500 $ dan başlıyor bayagı araştırdım öss bir kez girdim daha önceden. tıp için nasıl çalışmalıyım nelere çalışmalıyım. ben 35 ve 40 yaşında tıp girmeyi başaranınıda gördüm. Yurtdışı tecrübesi olanalrda yardımcı olursa sevinirm.

• Ya baba kusura bakma ama olmazzz !! Liseyi bitireli yillar olmus ve sosyal cikislisin.. Suan en basit carpanlaa ayirma yi bile yapabilecegini zannetmiyorum ! Hati mat. Gec feni ne yapacaksin fizik kimya biyoloji bos ver abicim derim ben sadece tip hobisi basladi diye doktor olamazsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakal41234

Ya baba kusura bakma ama olmazzz !! Liseyi bitireli yillar olmus ve sosyal cikislisin.. Suan en basit carpanlaa ayirma yi bile yapabilecegini zannetmiyorum ! Hati mat. Gec feni ne yapacaksin fizik kimya biyoloji bos ver abicim derim ben sadece tip hobisi basladi diye doktor olamazsin
    herkes burada olumsuz yorumlarını esirgememiş sağolsunlar ancak dediğin gibi 35 - 40 yaşında bırak doktor olmayı daha fakulteye yeni girenler var . o yuzden hic bir sey icin gec degil . bosver abi sen onları yalnız turkiye'de degil de yurtdısında okumayı dusun derim.. turkiyede 1 sene hazırlanacaksın olmadı 2. sene 3.sene uzar gider - hic bu riske girme eger biraz imkanın var ise yurtdısında bakmalısın . nette birsuru yer var elbet bilen biri cıkar buradan. kolay gelsin simdiden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SepticFlash

herkes burada olumsuz yorumlarını esirgememiş sağolsunlar ancak dediğin gibi 35 - 40 yaşında bırak doktor olmayı daha fakulteye yeni girenler var . o yuzden hic bir sey icin gec degil . bosver abi sen onları yalnız turkiye'de degil de yurtdısında okumayı dusun derim.. turkiyede 1 sene hazırlanacaksın olmadı 2. sene 3.sene uzar gider - hic bu riske girme eger biraz imkanın var ise yurtdısında bakmalısın . nette birsuru yer var elbet bilen biri cıkar buradan. kolay gelsin simdiden..

Alıntıları Göster
    okuldan çıkalı yılları oldu ama matemetik ve fizik, kimya işlemlerini ögrenemeyeceğim diye bir şey yok.
    SepticFlash aslında yurt dışı daha ucuz türkiyeden, türkiyede vakıf üniversitelerine bakarsan tıp 28.000 TL den başlıyor. Yur dışında 3000 $ ingilizceeğitim veren ülkeler var konaklama ve geçimde sayarsan türkiyeden daha ucuz hemde AB üyesi ülkeler

• quote:

Orijinalden alıntı: ScalaMs

okuldan çıkalı yılları oldu ama matemetik ve fizik, kimya işlemlerini ögrenemeyeceğim diye bir şey yok.
    SepticFlash aslında yurt dışı daha ucuz türkiyeden, türkiyede vakıf üniversitelerine bakarsan tıp 28.000 TL den başlıyor. Yur dışında 3000 $ ingilizceeğitim veren ülkeler var konaklama ve geçimde sayarsan türkiyeden daha ucuz hemde AB üyesi ülkeler

Tıp fakültesi için ilk 10000'e girmen gerek. Sözel çıkışlısın, sayısal derslerle alakan yok. O kadar fen lisesi mezunuyla yarışacaksın. Yaşın zaten geçmiş.

Türkiye'yi unut. Polyannacılık yapmaya gerek yok.

Yurt dışındaki üniversiteler hakkında da benim ayrıntılı bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

quote:

Orijinalden alıntı: ScalaMs

Tıp fakültesi için ilk 10000'e girmen gerek. Sözel çıkışlısın, sayısal derslerle alakan yok. O kadar fen lisesi mezunuyla yarışacaksın. Yaşın zaten geçmiş.

Türkiye'yi unut. Polyannacılık yapmaya gerek yok.

Yurt dışındaki üniversiteler hakkında da benim ayrıntılı bilgim yok.

Alıntıları Göster
    hadi yaşı boş verelimde ama yıllar olmuş mezun olalı kaldı ki sen sosyal çıkışlısın tutup sıfırdan mat ve fen çalışıp yapmam imkansız
    bir de şöyle bir şey diyeyim seneye müfredat değişikliği oluyor ve her dersten yeni konular geliyor bu yüzden bazı arkaşlarım sırf seneye kalmamak için bu seneye tercih yaptılar hem de sayısallar ve kendi alanları
    adamlar bir kaç konu için yeniden hazırlanmıyor sen kalkmış şimdiden sonra öss ye gireceğim diyorsun o da yetmezmiş gibi tıp istiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: yaoin.8

hadi yaşı boş verelimde ama yıllar olmuş mezun olalı kaldı ki sen sosyal çıkışlısın tutup sıfırdan mat ve fen çalışıp yapmam imkansız
    bir de şöyle bir şey diyeyim seneye müfredat değişikliği oluyor ve her dersten yeni konular geliyor bu yüzden bazı arkaşlarım sırf seneye kalmamak için bu seneye tercih yaptılar hem de sayısallar ve kendi alanları
    adamlar bir kaç konu için yeniden hazırlanmıyor sen kalkmış şimdiden sonra öss ye gireceğim diyorsun o da yetmezmiş gibi tıp istiyorsun

Alıntıları Göster
    Sayısal çıkışlı olsaydın , bir umut vardı.
    Ama sayısal çıkışlı değilmişsin.

Ayrıca yukarıda yazan gençleri (!) anlamak gerek ; sen okursan onlar nasıl okuyacak..
    Benim arkadaşım var 30 kusur yaşında ve tıpta okuyan...
    Üniversite okumak için yaş sınırlaması mı var ;HAYIR YOK ! İstediğin kadar üniversite okursun ; istersen 10 tane üniv. diploması alırsın.. Kime ne !
    (Askerlik sorunun olmaması lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 15 Ağustos 2011; 16:38:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

evet o bendim 25 yaşındaım şu an 1. senem bitti bulgaristanda ve gayet de memnunum ha bulgaristanla yetinir miyim derseniz sanmam gelecek sene sonunda avrupada daha da iyi bir tıp fakültesine geçiş düşünüyorum, olmadı burda bitirip uzmanlık için amerikaya gidip orda kalmayı istiyorum. Sen sadece azmet kardeşim kimsenin lafına bakma

quote:

evet o bendim 25 yaşındaım şu an 1. senem bitti bulgaristanda ve gayet de memnunum ha bulgaristanla yetinir miyim derseniz sanmam gelecek sene sonunda avrupada daha da iyi bir tıp fakültesine geçiş düşünüyorum, olmadı burda bitirip uzmanlık için amerikaya gidip orda kalmayı istiyorum. Sen sadece azmet kardeşim kimsenin lafına bakma

• quote:

Orijinalden alıntı: eudomania

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    öncelikle yurt dışında tıp okunmaz onu söyleyeyim. gideceğin ülkenin dilini iyi bilmiyorsan çok çok zorlanırsın. 1 yıl hazırlık okumayla olacak iş değil. yurt içine bakacak olursak da arkadaşların dediği gibi bu saatten sonra çok zor. tıbba karşı sempatim oluştu demişsin bunun nedeni sağlık sektöründe çalışmak isteyişinse 2yıllık sağlık sektörüyle ilgili bölümler okuyabilirsin kanımca. bu bölümlerden mezunların iş bulma sıkıntıları da yok, az bir kpss puanıyla kamuya girebiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fozdemir

öncelikle yurt dışında tıp okunmaz onu söyleyeyim. gideceğin ülkenin dilini iyi bilmiyorsan çok çok zorlanırsın. 1 yıl hazırlık okumayla olacak iş değil. yurt içine bakacak olursak da arkadaşların dediği gibi bu saatten sonra çok zor. tıbba karşı sempatim oluştu demişsin bunun nedeni sağlık sektöründe çalışmak isteyişinse 2yıllık sağlık sektörüyle ilgili bölümler okuyabilirsin kanımca. bu bölümlerden mezunların iş bulma sıkıntıları da yok, az bir kpss puanıyla kamuya girebiliyorlar.

Alıntıları Göster
    Yurt dışında okuyunca burada denklik vermiyorlar diye biliyorum.Eğer denklik veriyorlarsa 10 bin türkiye kontenjan 10 binde yurt dışında okuyan olsa 5-10 sene sonra burada doktor ihtiyacı azalır ve maaşlar düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Yurt dışında okuyunca burada denklik vermiyorlar diye biliyorum.Eğer denklik veriyorlarsa 10 bin türkiye kontenjan 10 binde yurt dışında okuyan olsa 5-10 sene sonra burada doktor ihtiyacı azalır ve maaşlar düşer.

Alıntıları Göster
    Maddi imkanın varsa denemekte fayda var amma şu da var, sosyal mezunu olduğun için okul puanın düşük olacak, açıköğretim lisesi mezunusun bu da okul puanını olumsuz etkileyebilir. Yani başarısız olman için çok fazla neden var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

Maddi imkanın varsa denemekte fayda var amma şu da var, sosyal mezunu olduğun için okul puanın düşük olacak, açıköğretim lisesi mezunusun bu da okul puanını olumsuz etkileyebilir. Yani başarısız olman için çok fazla neden var.

katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: okldoc

quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

katılıyorum

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba,

Benim başımdan geçen hikayeyi kısaca paylaşayım. Ben Türkiyede elektrik elektronik mühendisliği okudum. 3. sınıfla birlikte bölümden giderek soğudum. Yalnız, cesaret edemeyip bölümü bırakamadım. Bu biraz da bu saatten sonra tekrar üniversite mi okunur gibi mahalle baskısı sebebiyle oldu. Okulu bitirdikten sonra bu mesleğe karşı ilgisizliğim beni başka arayış yollarına itti. Ailemin de desteğiyle 24 yaşında Macaristan'a eczacılık okumaya gittim. Orda gördüm ki sadece ben değilmişim tekrar bölümünü beğenmeyip okuyan ya da 24 -27- 33 yaşında okula başlayan. Hatta şunu söylemek gerekirse gelen öğrencilerin yaş ortalaması 23-24 kalıyordu. Bunun sebebi ise gelenlerin çoğunun liseden mezun olduktan sonra zamanını seyahat ederek dünyayı tanıyarak geçirmiş olması ya da başka bir üniversite okumuş olmasıydı. Şimdi orada üniversite okuyan öğrenci örnekleri vereceğim sana

Elektrik Mühendisi- İranlı 29 yaşında Diş Hekimliği 1.sınıf
    Matematik Öğretmeni Türk 25 yaşında Diş Hekimliği 1.sınıf
    Otomotiv Mühendisi Alman 29 yaşında Eczacılık 1. sınıf
    İktisat Lisans ve Master İsveçli 33 yaşında Tıp 1.sınıf
    Ziraat Mühendisi İranlı 29 yaşında Eczacılık 1. sınıf

Evet sınıflarda 18 yaşında insanlar olduğu gibi yukardaki gibi insanlarda vardı. İnsanlar hata yapabilir ve bu hatayı sana verilen yaşam süresi içinde düzeltmek de senin elinde. Bu yaştan sonra şu yapılmaz bu yapılmaz diyen adamların dediklerine kesinlikle kulak asma. Çünkü o insanlar küçük şehirlerinden dışarı bile çıkamamış.

Şimdi senin durumunda ben ne yapardım. Öncelikle öss geçmişinin olmaması sıkıntı. O yüzden Türkiyede bir okula girmek sorun olabilir. Eğer ailenin durumu iyiyse ya da senin maddi bir gücün varsa kıbrıs yakındoğu üniversitesine girmeye çalışabilirsin. Bununla birlikte Macaristan, Çek Cumhuriyeti gibi eğitimin daha ucuz olduğu ülkelere gidebilirsin. Ama burda şu sorun ortaya çıkıyor. Okul bittiğinde diplomanın Türkiyede tanınıp tanınmaması. Diploman bütün AB'de geçerli ama Türkiyede geçerli değil. Bunun için denklik sınavına girmen gerekiyor. Belli bir yaştan sonra insan daha bilinçli okuyor bu nedenle sen de bilinçli bir şekilde okursan bu sınavı geçeceğini düşünüyorum. Bu sınavdan kurtulmak istiyorsan da notlarını yüksek tutup yatay geçiş deneyebilirsin. Ama biraz sıkıntılı olduğunu söyleyebilirim.

Sana tavsiyem hiç bir zaman bu ders nasıl zor mu ? sorusunu soracağın kişi o dersten defalarca kalan birisi olmasın. O dersi AA ile geçmiş biri olsun.

• eudomania kullanıcısına yanıt
    Tıp eğitiminizi bitirdinizmi acaba.denklik konusunda neler yaptınız. Bu konuda sorun yaşamadıysanız yıp okumayı bende çok istiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.