Şimdi Ara

tıp okuyorum sorularınız varsa cevaplayabilirim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: First Premolar

Diş hekimliğinin de uzmanlığı var. Ayrıca tıp hekimi mezun olunca pratisyen olarak geçer, çoğu şeyi yapamaz, yapma yetkisi de yoktur. Diş hekimi diş alanında yapılabilecek işlemlerin %80'ini yapabilecek kadar hazır olarak mezun olur, prestij olarak kastın ne bilmiyorum fakat diş hekimi daha donanımlı mezun olur ve çoğu şeyi uzmanlık olmadan da yapma yetkisine sahiptir. Atanma konusundaki kıyasları bilmiyorum, o konuda yorum yapmam yanlış olur. Özeldekilerin de ne kadar kazandıklarını bilmiyorum açıkçası fakat tıp hekimi mezun olup özel bir yer açsa ne yapabilecek? Fakat diş hekiminin yukarıda da bahsettiğim gibi çoğu şeyi yapma kapasitesi olacak. Bu biraz da kendini geliştirme ve özgüvenle alakalı tabi

Diş hekimliğindeki uzmanlık saçmalıktan başka bişey değil okumaya tek değer bölümü ortodonti onun da çeşitli kurslarıyla sertifikasını alabiliyorsun. Diş hekimleri asla bir tıp doktoru saygın ve prestijli olamaz toplum için de keşke olabilse ama durum böyle yapacak bir şey yok. Diş hekimlerine doktor demek bile bana biraz saçma geliyor. Loserlıktan başka bişey değil. Sınıfımızın %90'ı tıp tutturamayanlar ve ben doktorum nidası atabilmek için gelmiş tipler. Ben diş hekimliğini tamamen aile zoruyla yazdım zaten hep mühendislik istiyordum forumdan bilenler zaten bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• First Premolar kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz kompleksli gibisiniz

Diş tıp hangisi daha zor bilemem ama tıpın dişe göre cok daha kapsamli oldugu bir gerçek. Biri sadece agizdaki dislerle digeri ise tüm vucutla ilgilenir. Genel olarak da kötü tiplarin puani iyi dislere esittir. Demekki tıp toplumda daha cok tercih ediliyor

• Hocam şimdi Pratisyenlik için 6 sene gömüyorsun bidefa, peki bu 6 sene bölüme göre değişiyor mu? Yani iç hastalıkları, kardiyoloji vs. Sonra 6 sene okudun, Uzman olmak için kaç sene, sonra profesör vs. nereye kadar gidiyor? Süreç fazla uzun, hep yurtdışın okumanın daha mantıklı olduğunu düşündüm tıpın.
  • siz daha amatör ligdesiniz :)

üniversiteni bilmiyorum ama kadavrası olmayan üniversite çok az kaldı.. heleki üniversite hastanesi varsa değmeyin keyfinize..

sen bir kadavra gör, bir güzel kes-biç, arkadaşlarınla o kadavra havuzundan gelen buram buram kokuyla kafaları bulun sonrasında tıp okumuş olursun :)

@Bordoklavyelihekim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 26 Mart 2017; 2:17:48 >
  • Kardeş merhaba ben de tıp öğrencisiyim.Bu zilli anatomide ne yapalım bir de anatomide bazı yerlere bakmadan sınava girmeyi düşünüyorum diğerlerine iyi çalışıp mantıklı mı ?
  • Para İçin Mi Tip Okuyorsun

• İyi yapmışsın aile hekimi açığını kapatırsın. Boyuna ilaç yazarsın artık.

• crazymafya C kullanıcısına yanıt
    Sözlüler nasıl oluyor? Teorikler bir şekilde yapılıyor da seneye kliniğe geçince ne olacak bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözlüler de bir şekilde yapılıyor. Tabi dahiliye ve pediatri mesela epey zorluyor. Sözlüye hiç girmeyen biri için çok heyecanlı bir şey evet ama mesela beşinci sınıfta iki haftada bir sözlü var, alışılıyor. Sözlüye çalışmak teoriğe çalışmak gibi değil, özellikle madde madde olan şeyleri ezberlemeye çalışmak lazım, şıkta verseler yaparsın ama hoca sorunca 'mitral darlığın fizik muayene bulgularını söyle bakalım' diye sayabilmen lazım.

• Doktorların maaşı az yükü çok.
  • İdealist öğrenci arkadaşlar tercih etsin , para için ailenin zoruyla veya mahalle baskısı için yazacak arkadaşlar yol yakınken vazgeçsin

Bunu 23 yıllık bir dr olarak söylüyorum

• Sdü tıp dönem 3üm.İstediğiniz soruyu cevaplandırabilirim
    dişte bazı ünilerde komite sistemi de var.3. sınıfta başlanmıyor mu pratiğe tıpta da 3 sene staj.tabi onlarınki daha zor steril işçi gibiler bence
  • RoideTemps kullanıcısına yanıt
    hocam sizde devam zorunluluğu yokmuş doğru mu sınavlardaki çıkmış oranı nedir acaba.
  • proxsima06 P kullanıcısına yanıt
    Sayılı üniversitede var. Tıpta hasta bakmak ile dişte hasta bakmak arasında çok fark var. Bi kere pratik işleri yok, sonuçta hepsi pratisyen hekim olacak. Benim gözlemlerime göre sadece anamnez, muayene ve gözlem. Dişte her bölümde is yaparsın, dolgu, kanal tedavisi, cekim, protez vs. Yaptırdıkları is fakülteden fakülteye de değişir, bazı üniversitelerde uzmanlıkla alakalı isler bile yaptırıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: proxsima06

hocam sizde devam zorunluluğu yokmuş doğru mu sınavlardaki çıkmış oranı nedir acaba.

Devam zorunluluğu teorik derslerde yok 2.sınıflarda(Biyofizik hariç,adam üşenmeden her ders yoklama aldırır ama derse gelmeyenlerin de baraj yediğini duymadım açıkçası derse gelmesen de pek bir şey fark etmez)Onun dışında pratik derslerinde %80 devam zorunluluğu var,bu konuda cinslik yapabiliyorlar belli olmuyor.1.sınıflarda devam zorunluluğu bazı derslerde oluyor tıbbi biyoloji,biyofizik gibi derslerde vardı ama gene bu derslerden de devamsızlık yüzünden baraj yiyen duymadım ama yeni hocalar geldi son durum ne tam bilmiyorum.Çıkmış oranı 1.sınıfta çok çok az,hatta ilk 3 komitede yoktu diyebilirim,son komitede ilk yardım dersi var onda hocalar çıkmış sorabiliyor o da en fazla 2 soru falan sorarsa zaten.2.sınıfta da çıkmış oranı yüksek değildi.Anatomide ve fizyolojide en fazla 2-3 soru çıkmış oluyordu,diğer derslerde ise hiç yoktu neredeyse.Finalsiz geçme 74'tü ama seneye kalkıyor bu arada,tercih yapacakların bunu düşünmesi gerekir.

• severek mi yazdın sonradan sevilebilir mi . Anatomi felan alışılıyor mu tıp terminolojisine felan?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.