Şimdi Ara

Tıp ortlaması yüksek arkadaşlar buraya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
17
Favori
7.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam Meram Tıp'la milas ilçesi aynı şey değil. Tıp okumasanız bunu anlarım da yani siz de sonuçta Tıp okuyorsunuz ve Konya hemen Ankara'nın dibinde. Meram Tıp 1980'de kurulmuş eski bir fakülte ve sizin fakültede oradan mezun birçok asistan olduğu fikrindeyim. Yarın öbür gün staj döneminde hele intörnlükte asla asistanlara böyle sorular sormayın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 30 Ağustos 2019; 12:6:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksantin.oksidaz K kullanıcısına yanıt
    Meranı ilk kez duyuyorum ama baktım ki selçuk tıp da varmış karatayda şu 2 sini biliyordum her ilin tıp fakültelerini bilmek de saçma bence

Sonuçta nerdeyse ilçe sayımız kadar tıp fakültesi var hepsinin adını bilmek yerine tıp derslerine odaklanıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam bu durum biraz çevrenin genişliğiyle de alakalı tabi. Derslere odaklanıp bilmemeniz normal.

Hocam siz deyince araştırdım ama yanıldığınız bir şey var 1980da kurulmamış ki 3-4 yıl önce selçuk tıp fakültesinden ayrılmış önceden selçuk tıp olarak geçiyormuş hatta o zaman da diğer tıptan daha iyiymiş ayrıldıktan sonra neü tıp olmuş
    Merama aşinayım da neü tıpı biraz gariosemiştim ondan dolayıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Ağustos 2019; 12:13:51 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam neü'yü bilmeyin zaten

Ben de Meram Tıp'ı kast ettim. Selçuk'tan ayrılan ve ilk kurulan fakülte. Ama adı eskiden beri de Meram Tıp'mış. Oradan mezunlar Meram Tıp der bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksantin.oksidaz -- 30 Ağustos 2019; 12:16:26 >
    Selçuk olarak biliodum meram sonradan adı eklenmemiş mi neyse konu çok uzadı cahilliğime bırakın:(

• quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

kesin yaparsin

Alıntıları Göster
    Hocam tahminleriniz doğrudur genelde

Nobel falan fazla uç şeyler, şimdilik günde 3-4 saat çalışarak en yüksek ortalamayı yapmaya çalışacağım yanında IELTS çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schmeiblak -- 30 Ağustos 2019; 13:25:27 >
  • haskolastik kullanıcısına yanıt
    Nasıl oldu hocam not +textbook

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dostum heyecanını hevesini anlayabiliyorum ancak boş olan her saniyenin değerini bil çünki fakülteye girince nefes almaya vaktinin bile olmadığı çok yoğun zamanların olacak, tıp fakültesinde ortalamanın yüksek olmasının tus dershanesinde indirim almakdan başka bir işe yaramaz. nasılki artık üniversite kazanmak için lise türünün çok önemi kalmadıysa tıp fakda ortalamada öyledir, ortalaması 60 olan adam 90 olana tusda farkda atabilir atıyorda çokca örneği var. onun dışında yatay geçiş için veya genel olarak çalışmakdan keyif aldığından soruyorsan, en önemli şey düzenli çalışmakdır, son hafta çalışırsan büyük ihtimalle sınıfı geçersin düzenli olarak çalışırsan ortalamanı yüksek tutarsın, dersi iyi dinleyip önemli yerleri not alarak ve çıkmışları hatim ederek ortalamanı yüksek tutabilirsin. kitap konusuna gelince, tıp kitapları okuyarak çok şey öğrenebilirsin ancak ortalamanı yükseltemezsin bunu aklında tut sene içinde deneyimleyeceksin zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 26 Ağustos 2020; 19:4:17 >

• .koter. kullanıcısına yanıt
    Yüksek ortalama sayesinde çapaya geçebildim, kendime marmara ve koç üniversitelerinden staj ayarlayabildim, kendime bu yaz için kanadadan staj ayarlamıştım lakin pandemi sebebiyle yattı. Seneye yaza erasmus stajı ayarlamaya çalışıyorum şu an ve büyük ihtimal olacak. Beni geç linkedine biraz bakınsan çok sağlam işler yapan öğrencilerin olduğunu görebilirsin. Burada birisi vardı harvard tıpa, stanford tıpa gitmişti o da aynı şeyi söylemişti ortalamanın önemine vurgu yapmıştı. Senin neden bu kadar aksini savunduğunu anlayamadım sen ortalamanı yüksek tutmak istemiyorsun diye herkesten aynısını yapmasını bekleyemezsin.

Demem o ki hedefleriniz varsa mecbur ortalama kasacaksınız. Klasik bir tıp öğrencisi olacaksanız, ben 6 sene tıpı okurum sonra tusumu veririm devlete atanırım çalışır paramı alırım kafasındaysanız gerek yok evet o konuda haklısın.

Ayrıca nefes almaya vaktin olmayacak falan biraz abarttığınızı düşünüyorum. Çoğu insan sınavdan 1 hafta önce çalışmaya başlayıp sınavını geçiyor, zor fakültelerde bu süre 1 hafta olmasın da 10 gün 12 gün olsun hadi. Ben yüksek ortalama yaparken spor da yapıyordum arkadaşlarla da vakit geçiriyordum sevgilim de vardı onunla da vakit geçiriyordum. Daha lisans eğitimi görüyoruz sonuç itibariyle, bunun uzmanlığı var tezi var mesleği var, var da var yani daha zorlanacağımız çok yer olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Yüksek ortalama sayesinde çapaya geçebildim, kendime marmara ve koç üniversitelerinden staj ayarlayabildim, kendime bu yaz için kanadadan staj ayarlamıştım lakin pandemi sebebiyle yattı. Seneye yaza erasmus stajı ayarlamaya çalışıyorum şu an ve büyük ihtimal olacak. Beni geç linkedine biraz bakınsan çok sağlam işler yapan öğrencilerin olduğunu görebilirsin. Burada birisi vardı harvard tıpa, stanford tıpa gitmişti o da aynı şeyi söylemişti ortalamanın önemine vurgu yapmıştı. Senin neden bu kadar aksini savunduğunu anlayamadım sen ortalamanı yüksek tutmak istemiyorsun diye herkesten aynısını yapmasını bekleyemezsin.

Demem o ki hedefleriniz varsa mecbur ortalama kasacaksınız. Klasik bir tıp öğrencisi olacaksanız, ben 6 sene tıpı okurum sonra tusumu veririm devlete atanırım çalışır paramı alırım kafasındaysanız gerek yok evet o konuda haklısın.

Ayrıca nefes almaya vaktin olmayacak falan biraz abarttığınızı düşünüyorum. Çoğu insan sınavdan 1 hafta önce çalışmaya başlayıp sınavını geçiyor, zor fakültelerde bu süre 1 hafta olmasın da 10 gün 12 gün olsun hadi. Ben yüksek ortalama yaparken spor da yapıyordum arkadaşlarla da vakit geçiriyordum sevgilim de vardı onunla da vakit geçiriyordum. Daha lisans eğitimi görüyoruz sonuç itibariyle, bunun uzmanlığı var tezi var mesleği var, var da var yani daha zorlanacağımız çok yer olacak.
    senin dediklerinin aksi yönünde birşey söylemedim dikkatli okursan zaten. alt dönemlerdeki bir arkadaşımız 65 70 civarı ortalaması ile tübitak dereceside yaptı, ayrıca marmara ve koçda staj yapmanın özelliğini tam anlamadım bilimsel araştırmamı yaptın yanlış anlama küçümsemek için falan demiyorum ama zaten tüm türkiyedeki tıp fakülteleri çekirdek eğitim programı aynıdır. marmarada alacağın staj ile anadolu şehrinde alacağın staj içeriği farklımı ? tek fark daha fazla hasta görmek olabilir oda zaten anadoluki bir tıp fakültesinin hasta yoğunluğu koçdan marmaradan fazladır. TÖBün değişim programıyla herkes staj değişimi yapabiliyor ayrıca. eğer hedefin iyi bir hekim olmaksa bu büyük ölçüde asistanlığında alacağın eğitime bağlı buda tusa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 26 Ağustos 2020; 19:31:11 >

• .koter. kullanıcısına yanıt
    Evet bilimsel araştırmalara katıldım basitlerdi ama adımı yazdırabildim sonuçta ve öğrenmiş oldum tecrübe edindim, laboratuvar ortamını gördüm hocalarla birebir diyaloğa girebildim hedflerinden bahsedip tavsiyeler aldım, kanada stajını da bir hoca aracılığıyla yapmıştım zaten. Anadolu fakülteleri vs top fakülteler kıyaslamasına hiç girmeyelim. Tusta en iyi yerleri kazananların büyük çoğunluğu zaten en iyi fakültelerden mezunlar böyle de bir gerçek var ayrıca. 5-6 fakülteyi çıkarsan tus derecesi kalmıyor ortada
  • drtancredi D kullanıcısına yanıt
    Biraz denedim textbook ama fark ettim ki bazi dersler icin hocalarin verdigi notlar textbook ozeti gibi bir sey. Not+textbook yetistirmek de hayli zormus. Mantigin onemli oldugu konularda -mesela solunum fizyolojisi- textbook konuyu anlamak icin cok yardimci oldu ama ezberin yogun oldugu seylerde komiteyi zora sokuyor. Ornegin biyokimyada hoca detaydan ezber istiyordu ve onun notuna iyi calismadan sorulari yapmak mumkun olmuyordu.
    Aslinda komite notunu onemsemesen textbook cok faydali ama belli bi yerden sonra insan dara dusunce bir an once onundeki sinavi atlatmak istiyor, o yuzden nota basvuruyor direkt

• haskolastik kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız bende böyle deneyimledim. Yine de 3. Sınıfta robbins okumayı deniycem

• Bu konuyu açıp mezuna kaldıydım lul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Purge -- 27 Ağustos 2020; 21:37:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scofield5

çoğu kişinin ortalamayı düşünmesinin sebebi yatay geçiş. ortalama yapıp ne yapacak sanki lise mi bu
    Konu hortlamış, gelen mesajları okurken gözüme takıldı. Tıp okumuyorum ama okuyup dönem 3.'sü olan arkadaşım var demiştim yukarıda. O arkadaşım şu anda dönem 2.'si durumunda.

Ona da sormuştum ben, niye çok çalışıyorsun diye. Hem maddi hem manevi yönü var demişti. Maddi yönü, ilk 3'te olan öğrencilere tus dersaneleri tam burs filan veriyormuş, tus dersanesinin de ücreti bayağı fazlaymış sanırım. Para vermeden dersaneye gideyim istiyorum demişti. Manevi yönü de, herkesin aklına gelebilecek bir şey, ileride kimsenin vebali bende kalmasın bilgisizliğim yüzünden olumsuz şeyler yaşamasın insanlar vs. demişti.
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    hahahaha boş

• Faydalı up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.