Şimdi Ara

Tıp'ta Zorunlu Hizmet Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunun adı Doğu görevi değildir, zorunlu hizmettir. Acil'de, TSM'lerde (Toplum Sağlık Merkezi), Ambulans doktorluğu için vs, vs kontenjan açılır.

Bu kontenjanlar sadece doğuda değildir, İstanbul'da da İzmir'de de Antalya'da da kontenjan açılır. Ama daha çok doğuda açılır.

Mezun olan bütün doktorlar bu kontenjanlara göre tercih listesi hazırlar. Bu tercihlere göre kura çekilir. Bu tercihlerde ve kurada herkes eşittir. Örneğin 10 kişi İzmir'deki bir kontenjanı 1. Tercihine yazdı. Herhangi birinin bu tercihe yerleşme oranı 1/10dur. Veya Malatya'daki 2 kişilik kontenjanı 2 kişi 1. Tercihine yazdı. Bunların yerleşmesi kesindir.

Bu kurada hiçbir tercihine yerleşemeyenler genel kuraya kalır. Genel kurada ise kimsenin tercih etmediği boş kalan yerler için tercihine yerlesemeyenlerden kura çekilir. Bu yüzden ilk tercihlerine güzel yerleri yazmak risklidir. Ayrıca iyi yerler için torpiller dönüyor. Torpiliniz varsa çok iyi bir yere yerleşebilirsiniz.

Çalıştığın yere göre hizmet günü vardır. Doğuda bu zorunlu hizmet süresi daha azdır. Teröre uzaklaştıkça zorunlu hizmet süresi artar.

Bu zorunlu hizmet sırasında TUS'a da hazırlanırsinız. Eğer TUSta istediğiniz yeri kazanırsanız zorunlu görevinizi tamamlamadan kazandığınız yere yerleşebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıpta Zorunlu Hizmet Hakkında

Türkiye'de, tıp fakültesi mezunları için zorunlu hizmet uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulama, doktorların ülkenin eksik sağlık hizmetlerine sahip bölgelerinde hizmet vermelerini sağlamayı amaçlar.

Doktorlarda Doğu Görevi Var Mıdır?

Evet, doktorlar mezuniyetlerinin ardından belirli bir süre doğu bölgelerinde hizmet vermek zorundadır. Bu zorunluluk, "Doğu Hizmet Kanunu" olarak bilinmektedir.

Tıpta Doğu Görevi Var Mıdır?

Evet, tıp fakültesi mezunları için doğu görevi yapmak zorunludur.

Doktorlar Doğu Görevi Yapmak Zorunda Mıdır?

Evet, tıp fakültesi mezunları mezuniyetlerinin ardından belirli bir süre doğu bölgelerinde hizmet yapmakla yükümlüdür. Bu yükümlülük, Doğu Hizmet Kanunu ile belirlenmiştir.

Doktorlukta Doğu Görevi Var Mıdır?

Evet, doktorluk mesleğinde doğu görevi yapmak zorunludur.

Tıp Zorunlu Hizmet Bölgeleri

Tıpta zorunlu hizmet bölgeleri, ülkenin sağlık hizmetlerine erişimin sınırlı olduğu bölgelerdir. Bu bölgeler, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.

Doktorların Doğu Görevi Var Mıdır?

Evet, doktorlar mezuniyetlerinin ardından doğu bölgelerinde belirli bir süre hizmet etmek mecburiyetindedir.

Doktorların Doğu Görevi Kaç Yıl?

Tıp fakültesi mezunları için doğu görevi süresi 1 yıldır. Ancak bu süre, bazı durumlarda 2 yıla kadar uzatılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kura çekimi şans değil mi nasıl torpil dönüyor sonuçta bilgisayar yapıyor bunu ama eğer bunda da torpil varsa zaten o kisinin Allah inancı yoktur (ateist vb olabilir bunu kastetmiyorum)çünkü başkasının doğuda vb bir yerde atanmasına vesile olmuş oluyor çok yazık ama bence o kadar değil en azından ben buna inanmak istiyorum 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslys2017

Kura çekimi şans değil mi nasıl torpil dönüyor sonuçta bilgisayar yapıyor bunu ama eğer bunda da torpil varsa zaten o kisinin Allah inancı yoktur (ateist vb olabilir bunu kastetmiyorum)çünkü başkasının doğuda vb bir yerde atanmasına vesile olmuş oluyor çok yazık ama bence o kadar değil en azından ben buna inanmak istiyorum 😂

Hocam çok iyimser yaklaşıyosunuz malesef
  • Köy değil merkeze de yerleşebilir. İstanbul'un merkezindeki hastanede pratisyen çalışmıyor mu sanki

• Mormegil7 kullanıcısına yanıt
    Yani ne yapayım erken yaslanmak istemiyorum şahsen bardağın dolu tarafını görerek yaşamak zorundayım .saçlarına aklar düşen hayattan bezen her şeyin torpille döndüğünü kabullenip pes eden biri olmayı kim ister ?

Ha haklısınız ama şu anda çok iyi yerlerde olan doktorlar baba parası yada vekil dayısı sayesinde olduğu konumda değiller ben de buna güveniyorum elbet geçer demekten başka çare yok

• fantilatör F kullanıcısına yanıt
    İstanbul'a atama var mı Pratisyenken (mecburi hizmet için soruyorum) varsa da az bir kontejanı vardır sanırım

• Ambulans doktorluğu kalktı hocam artık hiçbir ambulansta doktor yok.
  • ygslys2017 Y kullanıcısına yanıt
    Var ama kontenjan az, talep fazla. Senin yerleşme şansın düşük. Eğer iyi yerleri tercih edip yerlesemezsen genel kuraya kalırsın. Genel kurada ise en kötü yerlere gidersin, Hakkari Şırnak Diyarbakır gibi.

Benim abim mezun olup kuraya girerken Artvin yazdı. Küçük bir şehir. Talep az. Ama terörden uzak bir şehir. Ve şu anda gayet memnun yerinden. Eğer batıda bir yeri yazsaydı ve gelmeseydi çok daha kötü yerlere yerleşmek zorunda kalacaktı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslys2017

Yani ne yapayım erken yaslanmak istemiyorum şahsen bardağın dolu tarafını görerek yaşamak zorundayım .saçlarına aklar düşen hayattan bezen her şeyin torpille döndüğünü kabullenip pes eden biri olmayı kim ister ?

Ha haklısınız ama şu anda çok iyi yerlerde olan doktorlar baba parası yada vekil dayısı sayesinde olduğu konumda değiller ben de buna güveniyorum elbet geçer demekten başka çare yok

Hocam haklısınız zaten, her şeyi o kadar dert ederek de geçmez ömür.Sadece herkesi masum, yapmaz diye düşünüp sonradan üzülmemek adına söyledim öyle

• Mormegil7 kullanıcısına yanıt

• fantilatör F kullanıcısına yanıt
    Az önce uzman hekim sonuçlarına baktım İstanbul'da kalan sadece acil tıpcılar onun dışında ftr vb branşlarda İstanbul'a atanan yok gibi neredeyse

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.