Hocam net bilgilere sahip olmamakla beraber akdeniz>aybu, gata, cukurova Ve antalya bence 2 sehirden de guzel < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tıp tercih 6k (2. sayfa)
-
-
Gülhane
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çukurova
Hocam ben Adana'da oturuyor olsaydım Çukurova yazardım. Maddi açıdan size kolaylık sağlar. Zaten tıp yoğun geçiyormuş. Para biriktirip her yaz yurtdışına vs gidersiniz. Çünkü eğitim açısından bu 3 okulun çok büyük bir farkı yok gibi. Ama tus açısından da Ankara'da okumak iyi olabilir. Çukurova yerine Gülhane'yi konum avantajından dolayı yazardım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben olsam Çukurovayı yazardım. Bulunduğun şehir olması sebebiyle tabii ki ailene yakın ne kadar durabilirsen kâr. Eğer kalabileceğin bir akraban varsa Ankara yazabilirsin.
Aybü bilmiyorum ama Gülhane ile konuştum. Yurt askeri öğrencilere ayrılmış. Bana çıkmaz denildi. Kyk da çıkmazsa masraflardan dolayı ortada kalacağım için vazgeçtim.
Ayrıca oradan konuştuğum hoca beni sürekli askeri olan bölümü yazmaya ikna etmeye çalıştı. Yurt olayı ve bu konuşma birleşince bende acaba bunlar askeri kısma daha mı çok önem veriyor düşüncesi oluştu. Bu sebeple soğuyup vazgeçtim.
Ben de kendi şehrimin tıpını yazacağım.
Ayrıca geçen sene Tr. 430. su Çukurova yazmış, belki bu da seni motive edebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 109luknouhei -- 18 Ağustos 2021; 10:57:20 >
Tam olarak bundan korkuyorum
gülhane yazdım sıkıntı olacağını düşünmüyorum öyle bir askeriye tam geçiş olursa eğer yeni sivil öğrenci almaz olanları mezun edip askeriye geçer diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yks2021magduru -- 18 Ağustos 2021; 11:19:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5 senedir sivil öğrenciyim 1 kere bile ayrımcılık yaşamadım gönül rahatlığı ile yazabilirsiniz
-
Hocam sıralamanız kaç?
Yani Hacettepe ve Cerrahpaşa tutmadıktan sonra Çukurova gibi bir yeri ben bırakmam. Ama aile yanında sıkılırım vs gibi durum olursa bilemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavitip -- 18 Ağustos 2021; 11:57:38 >
Aybü ile gülhane arasında kalırdım. Yurt okul vs yakın dediğiniz için de gülhane seçerdim
7k.
Pek çok hocayla konuştum, ilk 4-5 üni. tutmuyorsa ailenizin ilini seçin dediler. Ben, sırf aileden uzaklaşayım diyip bir yer yazdıktan 1-2 sene sonra pişman olan insanları çok gördüm. Tabi paran varsa başka ama . Bu gibi sebeplerden dolayı Kırıkkale Tıp yazmaya karar verdim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 109luknouhei -- 18 Ağustos 2021; 12:12:58 > -
Gülhane sivile kayıt yapanların geldiği illere baktım. 150 kişinin %40'ı Ankara %60'ı Ankara dışı hocam
Pişman olma sebepleri çoğunlukla maddi durumlardan kaynaklı mı oluyor ?quote:
Orijinalden alıntı: 109luknouhei7k.
Pek çok hocayla konuştum, ilk 4-5 üni. tutmuyorsa ailenizin ilini seçin dediler. Ben, sırf aileden uzaklaşayım diyip bir yer yazdıktan 1-2 sene sonra pişman olan insanları çok gördüm. Tabi paran varsa başka ama . Bu gibi sebeplerden dolayı Kırıkkale Tıp yazmaya karar verdim hocam.
Tabiki maddi durum da önemli. Maddi durum iyiyse Gülhane yazmak bence mantıklı.
7k'ya da Kırıkkale yazmak ne kadar doğru olur bilemedim hocam.
Hocam ben kendimden düşündüm, olay aile özlemiyse paran olsa her gece uçakla git-gel yapabilirsin. Yemek- bulaşık, temizlik gibi masraflarsa paran varsa önce ev sonra hizmetçi vs. tutarsın.
-
Hocam aslında şu örneklerden sonra sıralamaya takılmamaya karar verdim:
4k ile Çorum Hitit Üni.
https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=105110136
5k ile Şanlıurfa Harran Üni.
https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=105010164
6.8k ile Kafkas Tıp:
https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=105910207
7 ve 8k ile Ağrı ve Kastamonu Tıp:
https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=100590061
-
%60 ın çoğu kız gittiğimde yks puanı ve il dışına göre yurt çıkıyor sana %99 çıkar dediler sivil erkek yurt kontenjanı 75-100 kişi arası geçen yıl 150 kişinin 90ı kız 60ı erkek yurt çıkar il dışından gelenlere zaten diğer sınıflarda 2-3 kişi eve çıkıyolar ve maliyet ucuz oluyormuş ev kiraları yaşadığım şehirden çok daha uygun keçiören civarında
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam TR'de kalmak istiyorsanız yazılabilir, yurtdışı konusunda aybü, gülhane tarzi yerler daha avantajlı (bence)
Yurtdışında tüm üniler aynı Amerika için akredite önemli Avrupa üniversiteye bakmıyor bile
Hacettepe ve İstanbul Tıp harici aynı olabilir hocam. Gidenlerin %90'ı buralardan mezun. Geri kalanlar ise Ankara, Ege, Deü, Akdeniz, Marmara, Gülhane, Gazi, Aybü, Uludağ, Çukurova tarzı okullar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X