Şimdi Ara

Tıp ve Diş Hekimliği Hakkında Sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk 3 sınıfta laboratuvarlar haricinde karışan görüşen olmaz. Laboratuvarlarda bazı hocalar istemezler. 4.sınıftan itibaren hastayla bire bir irtibat halinde olduğun için istemezler. Bazı hocalar kirli sakal istemezler, bazı hocalar hiçbiri olmasın der. Bazı stajlarda kravat takmak zorunludur. Sözlülerde ise direkt takmak zorundasın. Saçma değil aslına bakarsan. Sen görünüşünle hastana ne kadar saygı gösterirsen, o da sana o kadar saygı gösterir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DocFou D kullanıcısına yanıt
    hasta karşısında tamam bir şey diyemem de sözlüde hocanın karşısında kravat takmak saçma geliyor biraz okula giderken takım elbise filan ne biliyim işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xraxion61 kullanıcısına yanıt
    Bir şekilde saygı gibi düşünebilirsin. Ayrıca artık seni meslektaşları gibi görürler, kılık kıyafetinin de buna uygun olmasını isterler. Çok takılma buna bence. Aksine havalı oluyor

peki hocam sağolun

Anadoludaki çok iyi fakültelere örnek verir misiniz ?
  • Hocam tercih listemde sakaryayı mı üste yazıyım yoksa edirneyi mi çok aradayım edirnedeki okul olan trakya üniversitesinin profösör sayısı çok daha fazla ama kontenjanları da o oranda fazla siz hangisini önerirsiniz

• Zor oldu bu soru şimdi birkaç okul yazarım, bazılarını unuturum ya da yazmadığım bir okulu tercih edecek birinin kafasını karıştırırım diye çekimser kaldım. İstersen bana pmden düşündüğün okulları yaz, bilgim varsa yardımcı olayım.

tamam mesaj atıyorum size teşekkür ederim :D
  • mayushiidesu kullanıcısına yanıt
    Profesör sayısından öte o hocaların niteliği çok önemli. Şimdi burda direkt şu okulu yazardım demeyeyim ama ikisinin de kendi hastanesi varsa ve hasta sirkülasyonu birbirine yakınsa daha eskisini seçmen yerinde bir karar olur bence.

Hocam ben de Çapaya yatay düşünüyorum.Sınıf geçmek zor mu,dersler zor mu,sisteminiz bizimkinden baya farklı gözün korktu açıkçası 😌

• Hocam hangi kurumlardan burs alıyorsun?
  • Bu senin hayatını nasıl devam ettirmek istediğine bağlı. Bana soracak olursan, ben olsam tıbbı çok istememe rağmen yazmazdım. Çünkü benim için yaşadığım şehir önemli. Tıp zaten çok zor bir bölüm, sosyalleşecek imkan yoksa bulunduğun şehirde çok daha zorlaşır. Bunun bir de tusa hazırlık süreci var. Kars'ta tus dersaneleri var mı, varsa ne kadar aktifler hiçbir fikrim yok. Bazılarında hiç ders anlatmıyorlar, offline denilen bir sistem uygulanıyor. Eğer tıpla diş arasında özellikle istediğin bir bölüm varsa pek düşünmene gerek yok. Ama ikisine eşit mesafedeysen bayağı düşünmen gerekecek

• RoideTemps kullanıcısına yanıt
    Yatay geçişler hakkında pek fikrim yok. Zannediyorum sistemin ve komitelerin benzer olması gerek yoksa kendi sınıfından başlayamıyorsun. Onu araştırmanı tavsiye ederim. Bence çok zor değil, çalışırsan yapılmayacak bir şey yok yani ortada.

• kanlı portakal kullanıcısına yanıt
    Kykdan falan almıyorum, devletten aldığım bir burs yok yani. Derneklerden alıyorum burs. Bursu devam ettirmek için ortalama şartı koyuyorlar. Ama sıkıntılı ortalamalar istemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocFou -- 20 Temmuz 2017; 23:42:21 >
  • Diş hekimliğinin geleceği konusunda çok konu gördüm forumda, çoğuna güldüm geçtim. Diş hekimliğinin bitmesi mümkün mü? İnsanın olduğu bir yerde hekimlik biter mi? Üstelik ağız sağlığına bu kadar önem vermeyen insanların olduğu bir ülkede. Tabiki eskisi gibi paralar kazanılmayacak, ama bunu tıp doktorları da kazanmıyor, kazanmayacaklar da. Eskiden okumak lükstü, şimdi ihtiyaç. Diş hekimliğinin önü uzmanlığın gelmesiyle birlikte tahmin edemeyeceğiniz kadar açıldı. Aynı zamanda her yere ağız diş sağlığı merkezleri açılıyor, buraya diş hekimleri lazım. Sadece kontenjan artışına bakarak geleceği konusunda yorum yapmak yanlış olur bence.

• Hocam merhaba,
    mf3 sıralamam biraz kötü 20500 geldi, diş yazmayı düşünüyorum. Benim sorum şu; sıralamamın yettiği kadar bir yerde üniversite ve şehire bakmadan bir fakülte mi yazmalıyım? yoksa Erzurum gibi köklü bir üniversiteye mi gitmeliyim? Ankaradayım, benim aklımdan Kırıkkale geçiyor. Sırf Ankaraya yakın diye Kırıkkale yazılır mı? Daha iyi bir üniversitelere mi(puanım ölçüsünde) bakmalıyım.
    Şimdiden teşekkürler...
  • mustafas72 M kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim öncelikle. Sıralamaya göre tercih yapmak çok büyük bir hatadır. Sıralamalar çok değişkendir. Örneğin benim zamanımda yerlerde olan bazı okullar şu an tavan yapmış, tam tersi de gerçekleşmiş. Her sene seçen insana göre değişir. Eğitim kalitesine önem vermen gerektiğini düşünüyorum. Tabi o şehirde yaşamak isteyip istemediğini de gözönünde bulundurmalısın.

Bezmialemde hem yakin kiz arkadasim hem kiz kardesim dis hekimligi okuyor. Nedir sikintili durum klinikte anlatir misin?

• Diş hekimliğinden değil, tıp fakültesinden bahsettim. Ben yaşamadım, şahit olmadım, anlatanları dinledim. Bu tür sıkıntılar kişisel görüşlere göre değişebilir.

• Ben denizli diş yazdım ama fakülte 2-3 sene önce açılmış galiba.Çok büyük dezavantaj mı bu? Malesef iyi şehirlerdeki üniversitelere yerleşemiyorum,doğuda da okumak istemiyorum?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.