Şimdi Ara

Tıp ve Diş Hekimliği Hakkında Sorularınız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Diş hekimliği açısından çok büyük bir dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Yeni okul dezavantajı tıp fakültesinde daha çok ortaya çıkan bir şey. Eğer doğuda okumak istemiyorsan doğru tercih bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım cevabı uzun bir soru olacak ama uzun cevap vermenizi umuyorum.

Ege diş,gazi diş,ankara diş,katip çelebi,diş,akdeniz diş hakkında yorumlarınızı bekliyorum kararsızım sıralamayı şu şekilde yapmayı düşünüyorum.Ayriyeten ege zaten gelmeyecek gibi,gelmesini çok isterdim.

Gazi diş ve ankara diş yüksek ihtimal gibi bu üniversiteler hakkında bir bilgin var mı ?

-Ege
    -ankara
    -gazi
    -akdeniz
    -katip çelebi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebutem12 -- 21 Temmuz 2017; 0:5:19 >
  • Ebutem12 E kullanıcısına yanıt
    Burdan değil de pm atsan olur mu? Okullar hakkında direkt yorum yapmak istemiyorum burdan. Benim fikrim yok ama arkadaşıma okuyorum sorunu

• DocFou D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...
  • Merhaba hocam, 17k sıralamam var. Tıp okumayı çok istiyorum, bayağı ilgim var canım sıkıltıkça guyton okuyorum. Lys ye çalışma fırsatım olmadı sadece 3 ay çalışabildim. Hakettiğimden çok düşük bi sıralama geldi fakat mezun senemdi tekrar kalamam mezuna. Kars tıp tutar ise koşarak giderim hiç sıkıntı değil şehir vs. Fakat kars tutmazsa diye ailem madem bu kadar istiyorsun %50 burslu okan üni yaz diyor. Çok kararsızım maddi açıdan büyük külfet. Diş okumakta istemiyorum tamamen tıp odaklıyım.

Sen olsan ne yapardın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DocFou

Diş hekimliğinden değil, tıp fakültesinden bahsettim. Ben yaşamadım, şahit olmadım, anlatanları dinledim. Bu tür sıkıntılar kişisel görüşlere göre değişebilir.

tıptaki çok sıkıntılı ortam özellikle de kızlar için neymiş hocam merak ettim?
  • Hocam İngilizce tıp hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Boşa gitmiş 1 sene mi , kendini geliştirip dil öğrendiğin her alanda yarar sağlayacak 1 sene mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeşitli klinik stajlarında hastaları muayene etmelerini istemiyorlarmış, bazı girişimsel işlemleri yaptırmıyorlarmış, sadece erkek öğrenciler yapıyormuş. Aynı şey başka bir staj için erkek öğrenciler adına geçerli.

• Clee C kullanıcısına yanıt
    Bu kadar istediğin bir bölümse ve ailen açısından sorun yoksa gidebilirsin bence. Guyton'ı şimdiden okuma, kafanı karıştırır

Diş hekimliği hakkında ne yazılmış diye bakmaya geldim bu rahat konuşmadan büyük ihtimalle İü de tıp okuyorsunuz çapa veya cerrahpaşa, konuştuğunuz arkadaşınızda çapadır diye düşünüyorum bence o

kendi okulunuzu ve fikir sahibi olduğunuz diş hekimliği fakültesininde ismini yazın. çünkü adalet sistemi, tez yazıp yazmama, temel bilimlerin ağırlığı pratik lerin ağırlığı, stajların ağırlığı klinik derslerin zorluğu hocaların insana bakış açısı(kalitesi kalitesizliği) öğrencilerin kalma geçme oranı alttan tek ders alıp almama durumu tek ders sınavı olup olmaması yaz okulu imkanı bütte kesin geçer denile üniler eşeği bağlasan geçen denilen okullar buna rağmen vizelerin etkisi kuş yapılıp yalnızca finalle adamı 3 sene 4 sene bırakan okullar var. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde okudum. kurucu dekan şuanki dekan okulun kurucu eğitim koordinatörü tamamen tıp kökenli hocalardı. tüm slaytlarımız tıpçı arkadaşlarımızla aynıydı aynı hoca aynı kalitede sorudan sorumlu tutulduk 2. sınıfta bizim fizyoloji vizesi tıp fakültesinin 2 hafta sonra tamamıyla fizyoloji sorusu olarak 40 soru sorulmuştu ve tıpçılar bizden daha çok zorlanmıştı çünkü kendi hocalarımızın yaptığı işkencelere göre tıp hocalarının yaptıkları rüya gibiydi bizim için devam zorunluluğu arkadaşın yerine imza veya kart okutma olayının olmayışı olursa çok ciddi yaptırımları vardı hergün 8_5 okul du sabah 8 de ders başı yaptık daha sonra 8 30 a 3 sene sonra alındı tıp hocalarının isyanı yüzüne bir sene boyunca salı perşembe sabah 8 akşam 8. 30 gayri resmi zorunlu ve tehditli pratik ders ve ödev yaptık buna rağmen 50 kişiden yalnızca 7 si mezun olabildi tıptaki arkadaşlarım gezerken oturur hee hafta en az 2 ortalama 3-4 tane farklı ödevi yetiştirmek veya klinik hocalarının fantezilerinden dolayı kitabı yalayıp yutarak geçirdik ve tıptan bizim fakültede diş hekimliği okuyan arkadaşı olan veya beraber kalanlar gayet diyor çok zor diye hatta tıp hocaları ve asistanlarda söylüyor geçen son sınıfta ekstradan topografik anatomi konulmuş zaten 2 sene gördük 3. sene tekrar olsun diye son sınıfa asistan sizin okul çok zor diğer Üniversite fakültelerinide azçok biliyoruz sisteminiz çok farklı ve zor diyor o demesede zaten öyle bizde hocalarda keyfiyetle bırakmak çoktur akıl kemale ermediği için istediğine sınav yapmaz geçirir çocuk saygısı sevgisi bilgisiyle herşeyide bilse kendi egosunu tatmin için bırakır bu kadar rahat öğrenci bırakılan başka bir fakülte yok. İntiharı hepimiz düşünüyoruz akla gelmiyor değil şükürler olsun ki müslümanım gavurun bile yüreği dayanmaz bu fakülteye birçok arkadaş fakülteden kaçtı ve üniversiteden tepki almamak için zorunlu olarak kalan kalmayan herkes tehdit edilerek törene katılmak zorunda bırakıldı daha saydıklarım saymadıklarımın zerresi etmez. İşkence isteyen derdi olmayıp dert isteyen en başa esogü diş yazsın. bu arada uzmanlık sınavındada 3. döneme uzatılan ilk asistan diş hekimliğinde bizim üniversitede daha önce başka yerde yaşanmamış tamamen kendi ağalıklarını sürdüren ego manyağı insanlar topluluğudur esogü diş

• Ben ingilizce tıp eğitiminin çok mühim olduğunu düşünenlerdenim. Bu konuda birbirine çok zıt iki görüş var ama kesinlikle boşa geçen bir yıl olmaz. İyi bir doktor olabilmek için iyi ingilizce şart.

Hocam pm attım.

• Hocam 5 yıl sonraki diş atamaları durumu hakkında yorum yapabilir misiniz ve dil bildikten sonraki yurtdışı imkanı

Birde fazla iyi bir diş hekimliği gelmeyecek ama uzmanlığı iyi bir üniversite de yapmak daha mı önemli ve uzmanlık yaptıktan sonra ki atama sistemi ve yurtdışı imkanı hakkında fikirlerinizi bekliyorum
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Okul ismi söylemek yerine pm atanlara cevap vermeyi daha doğru buluyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Eskişehir diş düşünenler için faydası dokunur.

• keyssi kullanıcısına yanıt
    Diş hekimi atamaları tıp doktoru gibi olmuyor, biliyorsundur. Aile diş hekimliği sistemini getirmeyi planlıyorlar, bu durumda her sağlık ocağında en az 1 diş hekimi olacak. Bu durum atanma açısından büyük avantaj. Bunun haricinde ağız diş sağlığı merkezleri çok azken sayıları gitgide artıyor. Şu an atanma hususunda uzmanlar açısından bir sıkıntı yok. Dil bilmenin literatürü takip etmek ve yurtdışı imkanları için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ama dil bilmek yurtdışı için yeterli olmayacaktır. Muhakkak çalışmak istediğin ülkenin şartlarını öğrenmeli, ona göre hareket etmelisin. Yaz stajlarını yurtdışında yapmak da çok faydalı olur.

• İngilizce tıp mı türkçe tıp mı?

• Growfru G kullanıcısına yanıt
    İleride ne yapmak istediğine bağlı. Bir doktorun günümüz şartlarında çok iyi bir ingilizcesi olması şart ki tusa girmeden önce bile ingilizce sınavına girmek zorundayız. İngilizce tıp okuduğunda literatürü takip etmek açısından işin kolaylaşıyor. Textbook alacaksan türkçeye çevrilmesine ihtiyacın yok, internetten istediğin makaleyi okuyabilirsin. Ama türkçe tıp okuyup kendini geliştirerek bunları yapabilir misin? Evet.

• Up

Tus dan önce ingilizce sınavına neden giriyoruz ve o ingilizce sınavını geçmek için Seviyemiz ne kadar olmalı

• xraxion61 kullanıcısına yanıt
    aynen nasil olmali

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.