Şimdi Ara

Tıp ve Diş Hekimliği Hakkında Sorularınız (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
5.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tıpdil diye bir sınav var, ondan geçmen tusta yerleşmen için gerekli. 50 puan almak yeterli. Tam seviyeyi bilmiyorum ama intermediate düzeydeysen geçersin herhalde. Sınavda daha çok tıbbi makale türünden paragraflar oluyor. Onlarla ilgili soruları cevaplıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocFou -- 21 Temmuz 2017; 14:54:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kazık bir diş hekimliği fakültesine gelirseniz intiharı bile düşünebilirsiniz. Diş hekimliği mesleği intihar eden meslek gruplarından ön sıralarda. O yüzden tercih yapmadan önce mezunlarını bulun yakasına yapışın iyice araştırın.

Hele hele benim gibi Tıp ile Diş fakültelerini beraber götüren bir fakültede iseniz onlarca tıp derslerinin üstüne diş dersleride eklenince cinnet geçirip okuldan kaçabilirsiniz. Tıp dersleri bütün diş fakültelerinde var lakin Diş dersleri pratiği, ödevi zaten zor üstüne Tıp dersleri eklenince ve öğrenciye tolerans gösterilmiyorsa benim gibi daha sonra cinnet geçirip fakülteden kaçıp 1 yıl sonra zorunluluktan tekrar dönebilirsiniz.

5 yılda bitirmiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, pmden bu tür konularla ilgili çok soru geldiği için buraya da yazmak istedim.

Öncelikle tıp seçecek arkadaşlar, siz meslek seçmiyorsunuz, yaşam biçimi seçiyorsunuz. Diplomanızı aldığınızda, hatta öğrenci olduğunuz anda her yerde doktorsunuz; sadece hastanede değil. Sizin sınıfınıza bakmadan komşularınız, akrabalarınız sürekli rahatsızlıklarıyla ilgili sorular soracak. Siz bilmiyorum dediğinizde dersine adam akıllı çalışmıyor olacaksınız. Önünüzde upuzun bir yol olacak. Tusu kazanmanız durumunda yapacağınız asistanlıkta branşınıza göre şiddetlenecek yoğun bir hiyerarşiyle karşılaşacaksınız. Yeri gelecek sabahın 3ünde hocanız sigara istedi diye açık tekel bulmaya çalışacaksınız, yeri gelecek hocanın küfürlerine hakaretlerine karşı çelik gibi sinirlere sahip olmayı öğreneceksiniz, yeri gelecek hastanedeki bir problem nedeniyle hasta yakını sizi darp edecek çünkü sizi sorumlu görecek.Üstelik eskisi gibi astronomik rakamlar kazanmayacaksınız. Gün geçtikçe doktorların maaşları düşecek. Suriyeli doktor meselesi de var, belki bilirsiniz. Her şeye rağmen değer mi? Bence değer. Siz de kendinize bu soruyu sorun. Sadece para için ya da başka bir şey için tıp tercih edilmez. Tercih edenlerin şu anki durumunu görmenizi çok isterim. Lütfen gerçekten seviyorsanız ve herşeyine rağmen ben doktor olmak istiyorum diyorsanız emin olun çok mutlu olursunuz.

Diş hekimliği isteyip puanı yetince ailesi tıp diye ısrar eden arkadaşlar, ailelerinizle konuşun. Bu mesleği siz yapacaksınız. En az 40 yıl. Ömrünüz bununla geçecek. Mesleğe başladığınızda gencecik biriyken mesleği bıraktığınızda kır saçlı birine dönüşeceksiniz. Kimse sizin yerinize işe gitmeyecek, kimse sen mesleği sevmedin tamam bırak sana paranı veririm demeyecek. Okulda da, mesleki yaşamınızda da sadece siz olacaksınız. O yüzden bırakın kim ne diyorsa desin. Siz gerçekten sevdiğiniz, gerçekten mutlu olacağınızı düşündüğünüz bölüm hangisiyse onu seçin.

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Ne diyeyim, geçmiş olsun. Umarım şu anda her şey yolundadır?

• DocFou D kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cok güzel yazmıssınız tesekkürler. İkinci olarak benim sıralamam 7400, kocaeli veya cukurova düsünüyorum. Sizce cukurova nasıldır? Tıp fakültesi kampüsün icinde, böle olunca daha güzel bir 6 sene gecirir miyim taa uzakta olmasına göre üniversiteden? Çukurova cok köklü eski bir okul, önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana bu sorunu pmden yöneltir misin lütfen? Ve evet, Çukuorva çok köklü bir okuldur

Tıp istiyorum sanki ya

• turhan19 kullanıcısına yanıt
    Son kararın nedir?

Tıp yazıcam hocam insan yapısını, tüm organlarını öğrenmek istiyorum. Belki hastaya bakmayan doktor olurum bilimsel olarak öğrenmek istiyorum insan yapısını

• turhan19 kullanıcısına yanıt
    Tabi, bu da bir seçenek. O zaman şimdiden başarılar diliyorum sana

• Hocam öncelikle tebrik ediyorum herkese yazmışsınız yorulmadan.

Sonrasında bikaç sorum olacak dişçilerin atamaları tıpçılardan farklı oluyor demişsiniz bu fark nedir açıklar mısınız?

Ben de diş hekimliği okumak istiyorum. Varikoselim var ve fazla ayakta kalmamam gerekli bu mesleği icra ederken mutlaka ayakta mı kalmalıyım saatlerce? Hatırladığım kadarıyla dişçimin bir berber sandalyesi vardı tekerlekli ve onla çalışıyordu hep ama ne derece geniş kullanımı bilmiyorum.

Ve klasik el becerisi sorusu annem hep el becerimin düşük olduğunu söyler. Buna karşın iyi resim çizerim ilkokuldan bikaç ödülüm dahi var arkadaşlarım da beğenir çizimimi yanlış anlaşılmasın bunları kendime uygun cevaplar alabilmek için söylüyorum. Acaba yapabilir miyim ya da bunun bi ölçümü bi kıstası var mı?

• 18175 siralama ile erciyes diş Yazdim ama nolur nolmaz diye erciyesten sonra ne yazacağıma karar veremiyorum halen malatya ınönü dişmi yazmaliyim yoksa gaziantep dişmi

Teşekkürler hocam size de

• ifg98 İ kullanıcısına yanıt
    Aralarında şöyle bir fark var. Şimdi tıptan mezun olduğunda mecburi hizmetin var, gitmek zorundasın, dolayısıyla onlar seni atamak zorundalar. Eğer gitmezsen ya da istifa edersen cezası var. Gitmezsen 2 tus dönemi boyunca tercih yapamıyorsun, gider istifa edersen 1 tus dönemi boyunca tercih yapamıyorsun. Diş hekimliğinde mecburi hizmet olmadığı için devlette çalışmak keyfidir. Örneğin başvurdun, tercih ettiğin yerlere atanamayabilirsin. Kısacası birinde atanmak kesinken, diğerinde değil. Tabi diş hekimi olup doğuyu da tercih etmeyi düşünürsen atanmama ihtimalin çok düşük. El becerisi konusunu çok bilemem ama gözlemlediklerim hakkında bilgi veririm. Zaten diş hekimliğinin yarısını bu el becerisini geliştirmekten ibaret. Bu beceriyi geliştirmenin yetenekle çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum, tamamen çalışmakla ilgili bir şey. Hocalarınızın size verdiği ödevler el becerinizi sonuna kadar geliştirmek için verilecektir zaten. Çalışma ortamlarını biliyorsun zaten. Tabureleri var. Bazıları oturarak daha iyi çalışır, bazıları ayakta. En azından burdaki diş hastanesine baktığımda durum bu. Kim nasıl rahat işlem yapıyorsa öyle. Varikoselin varsa cerrahi tedavi gereckecektir muhtemelen, dolayısıyla onu çok da hesaba katma.

• Özel tıp düşünen arkadaşlar, bana pm yolladığınızda sıralamam şu hangi okula girebilirim dediğinizde sağlıklı cevap veremem, çünkü sıralamalar konusunda bir fikrim yok. Sıralamanızı ve gitmeyi düşündüğünüz okulları söylerseniz hangi okulda daha kaliteli eğitim alabileceğiniz hususunda bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Bunun haricinde tanıtım günlerine gittiğinizde okulla ilgili değişen ve benim ulaşamayacağım bir bilgi varsa bunu da söylerseniz iyi olur. Hepinize kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocFou -- 24 Temmuz 2017; 15:25:21 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.