< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tıp yazmadığıma pişman olur muyum? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yatay geçiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
overthinking moverthinking stop thinking hocam tıp neden senin ilgi alanlarını kısıtlasın 1.sınıfta son hafta calısmayla sınıf gectım ful 2.sınıf daha zor dıyorlar en basıtınden gunde 2 saat baksan gecersın bu işin trickleri var gidip de tüm her şeyi ezberlemeye çalısırsan olmaz
-
bugün 1 saat çocuk acilde oturdum. Hocam bence o kadar eziyet iş değil ya. Cidden çok abartı var sosyal medyada. Ben aşırı memnun olurdum açıkcası çocukların mutlu olmasından. Fakat hani işin diğer boyutu cerrahidir daha kanla alakalı bölümlerdir benden çıkmaz. Tıp okuyorsan tıp okuma sürecinde cidden çok sağlam mental gerekiyor diye düşünüyorum. Bu mentali gerek dini açıdan gerek Atatürke olan borcumuzdan sağlamamız gerekiyor. Tıp seçersem dahi bunu cidden para için seçmem okurken manevi duygularım sayesinde ayakta dururum demek gerekiyor. Tabii bölümü kazanmadım ben de ilk defa sınava girdim tercih yapacağım. Şuanlık böyle düşünüyorum en azından
-
tıbbın onun ilgi alanlarını kısıtlayacağını mı yazmış
yürekten istemiyorsan kararsizsan tip yazıp geç.En azından istihdam derdin olmaz, sadece okurken kivranirsin.Digerlerinde işe girmek için okul+ bir sürü bla bla bla yetkinlik gerekiyor.içinden çıkmak zor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bizim buradaki hastane de böyle ama kalabalık cingen ilçesinde acilde olduğunu düşün laf anlamayan onlarca insanın üst üste geldiğini düşün.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani hocam 18 yildir istanbuldayim. Cok az cingen mahallesi gördüm. Eger o kadar sanssizsaniz maalesef yapacak bir sey kalmiyor
Herkeste 2 zor diyor sebepleri nedir
?
Tıbbin guzel yani tıbbın sadece tıp olmamasi
Para seviyorsan plastik
Bulmaca seviyorsan dahiliye
Rahatlik seviyorsan temel bilimler
Ben hayal edilemeyecek isler yapacagim diyorsan. Beyin ve kalp damar cerrahi
Mesela bircok beyin cerrahinin videosu var hasta uyanik sinirlerde milivolt duzensizligini tespit edip elektrot koyuyor titreyen veya kekeleyen adam saglikli devam ediyor hem de o anda mucize gibi bir sey gerceklesiyor dusun agir parkinsonlu hastada titremeyi sifirliyorsunve bunu hasta o an goruyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zackherney1 -- 29 Temmuz 2024; 3:13:55 >
yoğun bir anatomi var ve kurul sayısı fazla
quote:
Orijinalden alıntı: processustransversus23yoğun bir anatomi var ve kurul sayısı fazla
Anatomide sizin cozumunuz nedir ben hala calisma yolunu bulamadim
Hocam genelde Tıp ile herhangi bir şey arasında kalıyorsan Tıp harici olanı seç diyorlar.
Çok gönülden yapılması gereken bir meslek olduğu için sanırım?
Tek çalışma yolu ezberlemek ama kolay ezberlemenin yolu da sistematik olarak siniflayacaksin kasları ve birtakım kodlamalarla ezberini kolay hale getireceksin
En önemlisi de kaslar için hareketini tahmin edeceksin
Bol bol tekrar edersen kolaylıkla öğrenirsin ilk tekrarlarını çok zorlar seni sonraki tekrarlarını çok rahat edersin
tercihlerin kapanmasına az kaldı ve hala karar veremedim Cerrahpasa ya da capa tip veya itude mühendislik arasında kaldım.
sececeksem mühendislik muhtemelen ehb ya da kom olacak zira elektromanyetizma/modern fizik ilgimi çekmiş olan konulardi ve öğrenmekten zevk almistim lisede. Ama lisede sistemler calisirken de gercekten zevk aldigimi hatırlıyorum ve insanin kendi vücudunu öğrenmesi asiri ilgi cekici. özellikle vücuttaki mekanizmaların animasyon hallerini izlemek cogu kisinin de ilgisini çeker diye düşünüyorum
genel itibariyle aktif ve meşgul edecek bir hayat istiyorum ve araştırma calismalarinda da yer almak isterim ama kariyerimi sadece arastirmaci olarak insa etmek istemiyorum. özellikle beyin hakkında araştırmalarda bulunmak isterim ama muhendislikteki üretim, tasarım kisimlari da oldukça ilgimi çekiyor.
muhendislikte artı olarak ulusal ya da uluslararasi yarismalara katılma imkanları var ve rekabetçi biri de olduguma inanıyorum tip da boyle yarışmalara yonelik bir imkan yok bildigim kadarıyla.
ne yapmali?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsastaja -- 29 Temmuz 2024; 11:47:25 >
-
5 gün var tercihin kapanmasına.
Az değil ama karar vermekte sakın düşünüp, hızlı karar vermek gerek.
3 varken 2'ye kurban olurum
-
bazı okullarda 3 en zordur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X