Şimdi Ara

Tıp yazmadığıma pişman olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aynı konuyu Reddit'e de açtım da buraya da açayım,görüşlerinizi merak ediyorum:

Arkadaşlar merhaba, kendimce bazı sebeplerden dolayı çalışma sürecinin başında kesin olarak karar kıldığım Tıp Fakültesi hedefini gerçekleştirmeme kararı aldım. Bu kararı vermemdeki sebep mesleği tam anlamıyla incelememiş ve bilmemiş olmam alakalı. Sadece biraz buraya iç dökmek istedim ve sizin de düşüncelerinizi almak istedim. Çok saygı duyduğum bir meslek sanırım bu yüzden bu kadar vazgeçmekte zorlanıyorum. Birkaç sebebi sıralayayım da iç dökmüş olayım aynı zamanda :)

Karakter olarak özgürlüğüne çok düşkün birisiyim, Tıpta bunu bulamayacağımı düşünüyorum.

Aşırı derecede sürekli devam eden stresi kaldıramıyorum, Tıp Fakültesinde okumak epey stresli öğrendiğim kadarıyla.

Tez canlı birisiyim, sırf bu özelliğimi kaybedene kadar bile çok fazla yıpranabilirim.

Ozel okulda tercih edecektim, aileme belirli bir yük binecekti. (Karşılarlar ama kendimi kötü hissedebilirim.)

Çok fazla ilgi alanım var, belki de Tıp bunları kısıtlayacak.

Çok fazla fedâkârlık istiyor. Pek çok doktor aile hayatında sektelerden yakınıyor.

Finansal olarak kaygılarım var, yaptığım meslek sağlam getirisi olsun istiyorum. Tıp gibi bir alan bu tarz kaygilarla tercih edilmemeli sanırım.

Prestiji çok iyi, sanırım beni en çok bu cezbediyor ve bu da sıkıntı. Gözümü boyuyor belki de.

Inovasyona benim beklediğim şekilde açık değil sanırım.

Eğitim süreleri aşırı derecede uzun, bugünden itibaren 12-13 yıl kesintisiz yoğun bir şekilde eğitim alırsam anca düzlüğe çıkmış bir doktor olacağım.

Sanırım doktorluk gibi güzel bir mesleği ehli olanlara bırakmak gerek. Umarım ileride pişman olmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• valla kardeşim biz de belki tıp yazdıgımız için pişman olacagız nerden bilelim şimdi

20 yaşında bunun kararını vermek zor

• İlk 6 yıl baya güzel geçti benim için

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam ama kafam karışık, süre de her gün azalıyor.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam sen aşiksin mesleğe bence sen sadece para için bu işi secmedin.Başka bir işte de aşık olan başarılara imza atar

• marmara ee mi düzce tıp mı yazsam ikileminde aynı şey. Hem aile evinden gitmek istemiyorum hem 6 yıl ders çalışmak istemiyorum hem o kadar nöbet tutmak istemiyorum. Mühendisliği de yapamamaktan korkuyorum. İş bulamamaktan korkuyorum vs vs.. Çıkmaz hocam çıkmazdayız!!

Kaç senen online oldu

• Tabi guzel gecer ilk 3 yil online okudun 4,5 zaten klinik keyiflidir. Tiptan soguyan ilk 3 yilda sogur.

• BilmiyorumKii B kullanıcısına yanıt

1 sene sonra hastaneye gectik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Temmuz 2024; 20:55:59 >
  • DicleMech26 kullanıcısına yanıt

Sadece 3. Sınıf onlinedi pandemi 2018de cikmadi 

2'de online o zaman senin

Deprem olunca da uzaktan oldu

• BilmiyorumKii B kullanıcısına yanıt

2de de yüz yüzeydik, 3. Sınıfta online kararı verildi bize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Temmuz 2024; 21:4:26 >
  • Havadan56 H kullanıcısına yanıt

Deprem ankara olmadığından biz yüz yüze devam ettik, online yoktu staj döneminde

• Özetle sadece 1 swne online oldu o da 3. Sınıfta ne depremde online oldu ne de pandeminin baslarinda

• müh yaz sebebini bir önceki konuna yazmıştım diye hatırladım

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Para sorunu ortadan kalktı gibi.

Esas sorun memnun olur muyuz...

• Sehoka kullanıcısına yanıt

kendi özelliklerini yazmışsın + - olarak düşün ya da bir devlet hastanesine git sabahtan akşama kadar poliklinlikler arası gez ve kendine bu kadar sene hastanede bu insanlar arasında çalışabilir miyim diye sor.

• yazını okumadım ama sıradan doktor(!) olmak istemezsin bence

• DicleMech26 kullanıcısına yanıt

en zor sene genelde 2. sınıftır

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.