Şimdi Ara

Tip31c li devre çalışmıyor. Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Youtube de bile oldukça fazla örneği olan tip31c ile sese duyarlı led devresi var. Devre oldukça basit. Test etmek için devreyi kurdum fakat 12 volt şerit led de tık yok 4 kere transistör değiştirmeme rağmen çalışmadı. Bağlantıları kontrol ettim hata yok. En sonunda bc547 ile tip31 i sürdüm. Yetmedi bc337 ile sürdüm. Belki tip31 e yeterli base akımı gelmiyordur diye ama gene olmadı. Videolarda ön yükselteç yoktu. Kafayı yicem neden olmuyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir2507 -- 30 Ekim 2020; 22:37:41 >

• Emir2507 E kullanıcısına yanıt
    Dostum jacktan gelen ses sinyali yükselteç ile bile transistör sürecek seviyeye gelmeyebilir.

İstersen buna şöyle bir çözüm bulalım, mosfeti sürecek akımı jacktan değil de hoparlörün amfisinden alalım. Böylece yükselteci de aradan kaldırmış oluruz. Bass kabininde subwoofera 12V ulaşıyorsa oradan bir kablo çek. Güvenli olması için o kabloya bir diyot koy. Ters voltaj giderse amfini bozar. Ledin güç kaynağı ile amfinin besleyici trafosunun topraklarını ortak hale getir. Subwoofera her ses sinyali ulaştığında ledler yanıcaktır.

Bu devreyi sadece IRF540N kullanarak yapmıştım. Rgb ledin kırmızısına sürekli akım veriyordum ve kırmızı sürekli yanık, ses vuruşlarında da mavi renege verdiğimde renk anolog olarak mora dönüyordu.

Senin sorunun muhtemelen jacktan gelen sinyali yükseltmek için transistörden ziyade amfiye ihtiyaç duyman.
  • Cevap için teşekkürler. Peki lm741 ile ses sinyaline kazanç uygulayıp sonra tip31c veya tip41c ye sürsem. 12 volt ile çalışan Lm741 ile en az parçalar kullanılarak ve en basit şekilde yapılabilen mono bir audio op amp devresi önerebilir misiniz ? ( Yani lm741 in kendisi birkaç direnç ve bir kaç kondansatör ile çalışan basit bir devre ) sonrasında ise NPN bir transistörü tetikletip devreyi kullanabilirim diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir2507 -- 30 Ekim 2020; 23:45:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.