Şimdi Ara

Tıpı çok isteyip başka bir bölümde okuyan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herhangi bir sebeple veya sebeplerle orasını geçiyorum.Tıp çok isteyip de kazanamayan, farklı bölümleri tercih edenler nasıl durumdalar kendini ait hissetmediği bir bölümde? Aslında tıpla da sınırlandırmayabiliriz.Cok zor degil mi istemeyerek baslamak bir bölüme?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de istemeyerek tıpı seçiyorum. Bakalım nolacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava çalışmadığım için tıp kazanamadım. Besyo okuyorum . Pek iyi hissetmiyorum

• Tıpı neden bu kadar çok istiyorsunuz ki?
    Anlayamıyorum.

Hiç mi gitmiyorsunuz hastahanelere, o insanlar ile uğraşılır mı arkadaşım?
    Kapıyı çalmadan girer, saygısızlık eder. İzan bilmez, kendini ifade edemez.

Hasta yakını ayrı derttir, herşeyi problem.

Doktorlar gözümde peygamberdir, ben cinnet geçirirdim o tempoda 1 sene falan çalışsam sıyırırdım.

Hayır değil 7 - 8 bin lira, 70 bin lira verecek olsalar uğraşmazdım insanlarla.

Her yıl ortalama 15 bin kişi giriyor değil mi tıp ve türevlerine, bu insanların kaç tanesinin çocukluk hayali?

Yada bir çocuk neden doktor olmayı hayal eder? Hiç düşündünüz mü?

Toplum normları bunu öğütler çünkü.

Ruşen amcanın oğlu Sedat doktor çünkü. Sende olmalısın ki değerli olasın! iyi olasın! övünülecek evlat olasın!

19 yaşındayım sadece. Hayat hakkında ahkam da kesemem doğrusu.

Ama sırf toplum normlarına uyamadığınız için üzülmeyin/suçlu hissetmeyin.

Mutlu günler

• quote:

Orijinalden alıntı: Phield

Tıpı neden bu kadar çok istiyorsunuz ki?
    Anlayamıyorum.

Hiç mi gitmiyorsunuz hastahanelere, o insanlar ile uğraşılır mı arkadaşım?
    Kapıyı çalmadan girer, saygısızlık eder. İzan bilmez, kendini ifade edemez.

Hasta yakını ayrı derttir, herşeyi problem.

Doktorlar gözümde peygamberdir, ben cinnet geçirirdim o tempoda 1 sene falan çalışsam sıyırırdım.

Hayır değil 7 - 8 bin lira, 70 bin lira verecek olsalar uğraşmazdım insanlarla.

Her yıl ortalama 15 bin kişi giriyor değil mi tıp ve türevlerine, bu insanların kaç tanesinin çocukluk hayali?

Yada bir çocuk neden doktor olmayı hayal eder? Hiç düşündünüz mü?

Toplum normları bunu öğütler çünkü.

Ruşen amcanın oğlu Sedat doktor çünkü. Sende olmalısın ki değerli olasın! iyi olasın! övünülecek evlat olasın!

19 yaşındayım sadece. Hayat hakkında ahkam da kesemem doğrusu.

Ama sırf toplum normlarına uyamadığınız için üzülmeyin/suçlu hissetmeyin.

Mutlu günler

Çok boş konuşuyosun, her mesleğin kendine göre zorlukları vardır ki doktorlar cok daha fazla maaş alarak bi tık avantajlı konuma geçiyor, abim doktor, babam devlet dairesinde şef, kardeşim att(paramedik) 3ünün de kendine göre zorlukları var her meslek gibi

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    Birincisi ben kolay meslekler vardır doktorluk bu yüzden tü kakadır demedim.

İkincisi para ile hayatta avantajlı konumda olduğunu düşünmen sadece üzücü benim perspektifim ile.

Evet baban şef ve abin doktor olduğu için bu meslek gruplarını sabah akşam övmeli miyim?

Bir konu hakkında fikir belirtirken yada eleştiri de bulunurken, " çok boş konuştuğuma " dair değil, daha altı dolu argümanlar sunabilirsin.

İyi günler
  • Tek bir sorum var herhangi bir meslek ismi vermiyeceğim ama bir meslek olduğunu düşün ve bu meslekte sadece çok az çalışarak çok fazla para alabiliyorsun.

Bazıları çalışmayı sever idealisttir falan filan bunları geç bunlar bana göre boş ama yinede bu insanlari ayri tut.

Bana bu mesleği değilde doktorluğu secicek birini göster tm olmama rağmen doktorluk için calismazsam adam değilim.

Ayrica tm sin diye doktorlari kiskaniyorsun demeyin.Doktorlara saygim sonsuz çünkü hayatta hiçbir zaman düzenli çalışan bir insan olamadim.Kazanan arkadaslarida tebrik ederim ama gerçekten durum çoğu kişi için paradan ibaretken kazananlar da çocukluk hayalim deyip durmazsa gerçekleri söylerse belki işlerini düzgün yapan insan sayısı ülkede artar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tıpı değil Tıbbı
  • 9 da Boğaziçi fizik

10da inşaat mühendisliği

11de ftr

12 de tıp istiyordum mf3 21k oldu sonra dişi araştırdım Baya hoşuma gitti çok arada kaldım ama diş yazdım mezuna kalmak istemedim çünkü çok yorulmuştum bu sene bir seneyi daha kaldıramazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Phield

Birincisi ben kolay meslekler vardır doktorluk bu yüzden tü kakadır demedim.

İkincisi para ile hayatta avantajlı konumda olduğunu düşünmen sadece üzücü benim perspektifim ile.

Evet baban şef ve abin doktor olduğu için bu meslek gruplarını sabah akşam övmeli miyim?

Bir konu hakkında fikir belirtirken yada eleştiri de bulunurken, " çok boş konuştuğuma " dair değil, daha altı dolu argümanlar sunabilirsin.

İyi günler

Ben her meslek zor aralarindaki tek fark birilerinin daha cok kazanmasi demişim, bu ha doktor olmus ha mühendis olmuş(genelde doktorlar cok kazandigi icin orda direk doktor yazdim), bunu anlayamaman komik

Zaten söylediğime karşı bile çıkamamışsın yok perspektifime göre üzücü fazla paranin tercih edilmesi,su ülkede garanti yaklaşık oratalama 10k kazanan bi meslegi kotulemeniz komik, diger mesleklerin %95inde ay sonunu getirmeye çalışırsın doktorlar hayatını yaşarken,polyannasınız yemin ederim ama bunun için yanlış ülkedesiniz, her neyse iyi günler daha da laf anlatmakla uğraşamıcam üniversiteni bitirdigin zaman anlarsin bu dediklerimi şimdi anlayamaman normal

Ha bu arada şu cümlene de anlam veremedim.
    "Evet baban şef ve abin doktor olduğu için bu meslek gruplarını sabah akşam övmeli miyim?"

Diğer cümlelerine oranla beyninin çok küçük bi yüzdesini kullanarak yazmışsın bu cümleyi, sence ben o meslek gruplarını öv diye mi yazmışım bunu örnek vermişim örnek, kitap oku biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 5 Ağustos 2017; 17:37:17 >

Abin ne doktoru.zorunlu hizmet falan olmasa daha iyi olur ben de tıp okuyacağım tek sıkıntı istemediğin yerde 2 yıl falan zorunlu hizmet yapmak.bunu istemedigim için ilk seferde tusu kazanmak gerek 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: ygslys2017

Abin ne doktoru.zorunlu hizmet falan olmasa daha iyi olur ben de tıp okuyacağım tek sıkıntı istemediğin yerde 2 yıl falan zorunlu hizmet yapmak.bunu istemedigim için ilk seferde tusu kazanmak gerek 😀

Ilk sene istedigi yeri kazanamadi tusta, doğuda pratisyen doktorken tekrar hazirlanip kazandi, istanbulda kvdc asistanı

• Sadece para icin giriyorsaniz bence degmez. 2+2 yil zorunlu hizmet, 1 yil askerlik, hakaret ve siddet gorebilme riski, ayda 10 gunden fazla nobet, tus denilen surekli yanlis sorulariyla davalik olan bi sinav, dersaneye gitmek vs. umarim gercekten idealist olanlar secmistir herkes yaptigi isi sever.

Pratisyenken tus kazanmak da zordur bence .ayrıca kardioasküler cerrahi mi baya zor bir bölüm gerçekten her anlamda zor normalden fazla nöbet ve çalışma saatleri vb memnun mu peki halinden

Zorunlu hizmet sadece doğu da mı yapılıyor batıda hatta İzmir çeşmede yapan biri bile vardı galiba tercih ile oluyor atama değil mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.