Şimdi Ara

Tıpta kurumlararasi yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
3
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında böyle bir düşüncem yoktu ama ilk komiteye fazla çalışmamama ve erken çıkmama rağmen 85 gibi bir şey aldım,teorik derslerde devam zorunluluğu da yok vakit bol yani,kaç ortalama yapmak gerekir iyi bir üniye geçmek için,Yks siralamasi ne kadar etkilidir,bilgisi olan var mı?

• Hocam ilk komite konuları neydi

• kro60 K kullanıcısına yanıt
    Hocam baya konu vardı da biyokimya,biyofizik yoktu onlar 2.komitede
  • Hocam hangi üniversitedesiniz acaba ?

• dact D kullanıcısına yanıt
    İnönü
  • yks sırasının önemi üniversiteden üniversiteye değişiyor bildiğim kadarıyla.

• ortalamanızı yüksek tutmaya çalışın hem dershanelerden ücretsiz ya da ücretsize yakın indirimler alırsınız hem de istediğiniz ünilere geçiş yapabilirsiniz

ama inönü de çok iyi tıplardan biri puana fazla bakmayın 3 büyük şehirde olsa kesinlikle en iyilerden biri olurdu

puanlarınızı bu seviyede tutun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Kasım 2021; 19:8:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIPTA YATAY GEÇİŞ
    4 yıl önce açıldı
    tıpta yatay geçiş
    10 yıl önce açıldı
    tıp yatay geçiş
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    İnönü den memnunum zaten de iyi bir yere geçmek de fena olmaz,mesela İstanbul, Marmara tıp gibi bir yer için ortalamamin kaç olması gerekir hocam ?Yksde de ham 8 yerleştirme 11k yaptım
  • Bunun için güncel yönetmeliği okuman en doğru sonucu verecektir . Böyle bir yola giriş yapıyorsan kendin araştırıp etmelisin . Her sene değişip edebilir .

Fakat 2 sene önce falan şöyleydi . Yks puanının %70 i , okul ortalamasının %30 u alınıyordu . Bu yüzden şöyle oluyor mesela 15k dan biri 98 ortalamayla başvuruyor . 5 k dan biri 72 . Asla onu yakalayamıyordu .

+ olarak dönem tekrar olayları var . Sen inönüde 1. Sınıfı bitirdin tamam seni direkt 2 den başlatalım demiyorlar . Bunun için geçmek istediğin okulun daha önceki senelerdeki geçiş sonuçlarına bakacaksın . Senin okulundan varsa bu iyi bir haber ama kesin demek değil . Eğer yoksa belirsizliğe adım atıyorsun . Yönergesel bazı durumlar var önceden öğrenmek adına ama okul ona rağmen kabul etmiyor . Mesela ege tıpa geçiş yaparsan okulun ne olursa olsun dönem 1 i tekrar etmek zorundasın .
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Hocam yönetmeliğe nerden ulaşabilirim,internetten biraz baktım da bulamadım
  • Geçmek istediğin yerin adı ve yatay geçiş , kurumlararası yatay geçiş gibi cümleler ekleyerek aratırsan bulabilirsin . Bir sorun problemin olduğunda da öğrenci işleriyle görüşmende fayda olur .
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, teşekkür ederim bilgilendirdigin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

İnönü den memnunum zaten de iyi bir yere geçmek de fena olmaz,mesela İstanbul, Marmara tıp gibi bir yer için ortalamamin kaç olması gerekir hocam ?Yksde de ham 8 yerleştirme 11k yaptım

85+ ile çoğu yere geçebilirsiniz

ama 90+ yaparsanız cerrahpaşa tıp için çok büüyk şansınız olur, gazi tıp, çapa tıp. marmara için büyük şansınız olur o okullar karne ortalamasını baya önem veriyorlar

çapa tıp son zamanlarda sistemi değiştirdi deniliyor ama agno*(senin puanın/okul puanı yaptığından) ortalamanı 90+ yaparsan çok büyük şansın olur

her okulun kendi sistemleri ama sen ilk alabildiğin en iyi notu almaya çalış

• her okulun kendine ait önetmenliği var tek tek okulların yönetmenliklerine ayrı ayrı bakman gerek

mesela atıyorum

ankara tıp yatay geçiş yönetmenliği

http://oidb.ankara.edu.tr/wp-content/uploads/sites/91/2021/06/Yatay-Gecis-Ilkeleri-10.07.2020-son-hali.pdf

bunun gibi her okul için kendisine ait yönetmenlikleri var

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam anladım ama son olarak şunu soracağım Tıpta kurumlararasi yatay geçiş
    Bu foto Cerrahpaşa tıpa ait kılavuzda,agno*kendi puanın/okulun taban puanı yazıyor ama böyle bir hesaplamada çıkan puanin 4 altında olması lazım ama yatay geçiş puanlarına 20 lerde sayılar yazılmış,bir de 4 agno yapanlar her şeyden 100 mu almış oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9F4BCB80 -- 3 Kasım 2021; 21:6:52 >
  • o puan sistemini bilmiyorum cerrahpaşa sisteminin nasıl puanlandırdığı hakkında

agno4 90+ ise 4 olarak gözüküyor ama okuldan okula değişiyor bu da

sene sonu ortalaması

bazıları 92+ya 4 veriyor

bazıları 90+

bazıları 88+ya veriyor

her okulun kendi için belirlediği sistem farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 3 Kasım 2021; 21:21:34 >
  • bir şey yok her okul bağımsız olduğu için kendine göre sistem yapıyorlar

• Çağatay hoca giriyor mu derslerinize 😊
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum, görmedim şimdilik adını
  • Sen 1. sınıf mı hazırlık mı ? Kaçtı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.