Şimdi Ara

Tıpta özel mi devlet mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimde kalmak için okana gitmek mi yoksa çanakkale tekirdağ vs de tıpa gitmek mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabiki devlet. Özellerin ne olacağı hiçbir zaman belli olmuyor. Hükümete karşı olanlar şu an yanabilir, hükümet destekçisi olanlar hükümet değiştiğinde yanabilir. Ama devlette asla bir şey olmaz. Bunu 3 yıllık 5 yıllık düşünmemek gerek. 30-40 yıllık düşünmek gerekiyor. Çünkü o üniversite senin etiketin. Ayrıca üniversite için hangi bölümü okursan oku aile yanında kalmanın mantıklı olmadığını düşünüyorum. Gerçek üniversite hayatını aile yanında yaşamak çok zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çanakkaleye gel halk okuyan adamı sever burada

• Hayalin büyükse özel, sadece para kazanmak istiyorsan devlet.
  • benzer bir soruya da yazmıştım. merak ettiğiniz şeylere rehberlik edebilir:

özel okullar hakkında

özel üniversitede okumanın tıp için önemli dezavantajları vardır
    4 5 6 sınıflarda göreceğiniz hasta sayısı ve çeşitliliği devlet fakültelerine göre çok daha azdır.
    hastaya doğrudan müdahale ve temas kısıtlıdır.
    sirkülasyon fazladır, 20 30 yıldır aynı fakültede binlerce hekim yetiştirmiş deneyimli akademisyenler bulmak zordur. diyelim ctfden süper bir dahiliyeci transfer edilmiştir ama pediatri kadroları zayıftır.
    hangi vakıf üniversitesinin ne zaman kapanacağı belli olmaz
    ama özel üniversitelerde amfiler konforlu, hastaneler temiz görünür.
    bunlar benim için öne çıkanlardır. dikkat etmenizi öneririm

trakya vs kocaeli hakkında

kocaelinin nüfusunun fazla olması, istanbula bitişik olması, diğer sanayi kentlerine ve ankaraya yakın olması. yani daha merkezi ve erişilebilir olması trakyaya göre daha fazla tercih edilmesine neden oluyor diye düşünüyorum.
    kocaeli daha kozmopolit bir şehirken, edirne daha küçük ve daha belirgin bir sosyal kültüre sahip. yani kocaelide her çeşit her kesimden insan çok sayıda bulunurken, edirnede sosyal ve kültürel yönden daha birbirine benzer insanlar bulunur. çünkü kocaeli bir sanayi kenti ve büyükşehirdir nüfusu 1,5 milyondur, edirne tarım kenti ve nüfusu 100 bin civarındadırbunlardan hangisinin senin için olumlu olacağına sen karar verirsin. kocaeli hakkında daha fazla detaya sahip değilim.
    edirne şehir merkezi oldukça küçük olmasına rağmen kültürel imkanları fazladır. edirne'de çok fazla avm bulunmaz. çok sık konser olur. konser salonları büyük değildir ama sadece popüler şarkıcı ve gruplar değil pek çok alternatif sanatçının da konserlerini gördüm. ayrıca konservatuvar oldukça aktif. haftada ortalama 2 konser gördüm bahardan itibaren hatta tıp haftasında bizim dekanlığın da katkısıyla bir hafta içinde 6-7 tane konser ve dinleti gerçekleşmişti. sağolsunlar kongrelerimizde bile bir quartet gönderir 2 3 parça çalarlar.
    derslik binamız 2 yıllık. baya güzel hatta eski derslik binasi da oldukça güzel. ama bunun çok önemi olduğunu düşünmüyorum. eğitim materyalleri oldukça yeterli. Akademisyenlerin tamamına yakını iletişime hatta eleştiriye dahi açık. uygun yöntemle yapılan geribildirimleri yerine getirmeye çalışan samimi insanlar var. ve elbette olmayanlar da var. ancak birkaç üniversite gördüm ve kıyaslayınca trakya kıymetli geliyor bana.
    kocaeli ve edirne güzel şehirler. kocaeli tıp 1992 yılında, edirne tıp 1974 yılında kurulmuş, ikisi de oldukça köklü okullar
    ben kadıköyde oturan biri olarak ctf itf ve marmaradan sonra trakyayı yazmıştım, kocaeliyi ve çanakkaleyi daha aşağıya yazmıştım sakarya bolu gibi okullarla özelleri ise hiç yazmamıştım.
    başkaları da demiş ama merak ettiğin bir detay olursa edirne ve trakya tıp hakkında bildiklerimi anlatırım

trakya hakkında
    geçen yıl fikirlerimi netleştirmeme yardımcı olan şöyle bir sayfa vardı. gözden geçirmeni öneririm.
    donanımhaber forum
    Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2020-2021 Bilgilendirme Dosyası » Sayfa 1 - 5
    https://forum.donanimhaber.com/trakya-universitesi-tip-fakultesi-2017-2018-bilgilendirme-dosyasi--118963793#118963793

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkalenfosfataz -- 14 Temmuz 2017; 12:46:52 >

• alkalenfosfataz A kullanıcısına yanıt
    Trakyada geçmek zor mu sence? Birde edirnede yaşıyorum (ailem her istediğime izin verir) aile yanına tıp okumak iyimidir

• Prience kullanıcısına yanıt
    aile meselesi senin ailenle kurduğun iletişime bağlı. ailem başka ilden geldi, benle yaşıyor çoğunlukla. aile yanında okumak bana göre oldukça iyidir.
    trakyada geçmenin zorluğunu söyleyebileceğimi sanmıyorum. çünkü başka bir okulda tıpta okumadım. o nedenle deneyimlemeyen birinin şu şundan daha zor demesini doğru bulmuyorum.
    ama önceki yıllarda çıkmış sorulara bakıp konudan bihaber sınıf geçemezsin. 1 ay yatıp son 2 gün çalışmayla sınıfı geçemezsin. yani bizde kurullardan kalan çok olur. büt zamanı ise deli gibi çalışıp geçen insan da çoktur. bütte de çalışmayıp kalan da olur.
    biraz hevesli ve meraklı olan, dersleri takip eden (yoklama yok, teoriklere isteyen gelir) kimsenin kaldığını görmedim. ha var ama bizde yabancı öğrenci fazla, türkçe dil sorunundan zorluk çekiyorlar o başka.
    açıkçası zor olması çok emek gerektiriyor. ama bu zorluğun donanımımı artıracağını düşünüyorum bir yandan. arkadaşlarımın da iyi doktorlar olacağını, böylece çeşitli dallarda uzman olmuş, donanımlı, bilgisine ve deneyimine güvenebileceğim iyi doktorlar olan arkadaşlarımın olması da olumlu geliyor bana. ileride çocuğumu fakülteden arkadaşım olan bir pediyatriste göstereceğim.
    edirnede yaşıyorsan başka bir şehirde rahat etmen çok zor olur diye düşünüyorum. ama farklı yerleri de görüp deneyimlemek istiyor olabilirsin. yani başka yere gidip 1 yıl okuyup merkezi yatay geçişle değiştirebilirsin. aynı şey tam tersi için de geçerli. tabi sene kaybına razı olmak lazım ama 1 seneden bir şey olmaz bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk mu tip mi???
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hangi özel olduğuna bağlı. Medipol falansa özel olabilir. Ama dandik özellerse devlet.

• Başkent iyi mi ki? Medipol çok daha iyidir ondan. Ben ilk defa duydum başkent diye bir üni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4F41DA77 -- 20 Kasım 2021; 17:35:49 >
  • başkent ilk açılan özel tıp fakültesi hocam 1994 tarihinde açıldı yaklaşık 30 yıllık geçmişi var 

ankaranın iyi tıp fakültelerinden biri

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Siz diyorsanız iyidir. İstanbulda iyi özeller hangisi en iyi siz bilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4F41DA77 -- 20 Kasım 2021; 17:59:54 >
  • acıbadem, koç, bezmialem, medipol, bau tıp... ve saymayı unuttğum iyi tıplar vardır

ankarada da başkent ile yüksek ihtisas diyebilirim

• NemanjaBjelica kullanıcısına yanıt

'sadece para kazanmak' bu nasıl bi mantık  

malpraktis davası yediğinde görürüm seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D72C9D06E -- 20 Kasım 2021; 18:49:55 >
  • Tıp yazmayın bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.