Şimdi Ara

Tıpta üniversite önemli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbulda herhangi bir Devlet Hastanesinde veya Özel Hastanede çalışacak olduğun zaman oooo bu Hacettepeden mezun bunu direk alalım mı diyolar yoksa TUS da aldığın puanlamı büyük şehirlerde çalışabiliyosun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunnova33 -- 24 Ağustos 2016; 16:59:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Sonuçta TUS diye bir gerçek var ve iyi üniversitelerin öğrenciler bu sınavda daha başarılı. Fen Lisesi gibiler ancak İÜ için söyleyeceklerim var. Her ne kadar Nobel ödüllü bilim insanı yetiştirmiş olsalar da kampüsü acayip dandik. Oraya giden öğrencilere üzülüyorum. Kampüsü olan güzel bir yerde okumanızı tavsiye ederim. Dersten çimlerde çıplak ayakla kitap okuyabileceğiniz bisikletle kampüsü gezebileceğiniz üniversiteler sizi mutlu edecektir. Zaten mezun olduktan sonra sisteme giriş yapıp, size atanan rolleri oynayacaksınız ki çok sıkıcıdır. Hiç yoktan öğrenciyken yaşayın.

Alıntıları Göster
    Uzmanlığı nerede yaptığın daha önemli. Aldığın eğitim de değişir ama uzmanlık daha önemli.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunnova33

İstanbulda herhangi bir Devlet Hastanesinde veya Özel Hastanede çalışacak olduğun zaman oooo bu Hacettepeden mezun bunu direk alalım mı diyolar yoksa TUS da aldığın puanlamı büyük şehirlerde çalışabiliyosun ?

Devlette çalışacaksan nerden mezun olduğun önemli değil diye biliyorum. Özelde illaki artı yanları olur iyi bi üniversite her zaman önemlidir bir sürü saçma sapan eğitim veremeyen tıp fakültesi var özelde birde kendi hastanesi olan kaliteli vakıflarda var devlettede aynı şekilde kimi gelişmiş olanakları var kimi kısıtlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcansiz -- 24 Ağustos 2016; 17:17:59 >
  • Devlette nerede okuduğun atanırken önemli değil FAKAT sallıyorum Kütahya'da aldığın eğitimle Cerrahpaşa'da aldığın eğitimi de tecrübeyi de bir tutamazsın. Baktığın hasta sayısı, çeşidi, kalitesi, hocaların kalitesi, gördüğün vaka türü, öğrendiklerin.. Bunları ünlü tıp fakülteleriyle bir tutmak mümkün değil. Doğal olarak bu unsurlar TUS'taki başarıyı da etkiliyor. İnsanlar tedavi olmak için küçük şehirlerden büyük şehirlere geliyor. En basitinden böyle düşünebilirsin. Belki atanırken mühim değil ama iyi bir doktor olmak için bence önemli.

Özel hastaneler hem okula hem de tedavilerdeki başarılarınıza, güvenilir bir doktor olup olmadığınıza bakar bu arada. Unsur çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thephantomoftheopera kullanıcısına yanıt
    Siz olsanız çok yüksek diş veya eczacılığa mı yoksa yaklaşık 10 bin sıralamada tıpa mı giderdiniz ?
  • sunnova33 S kullanıcısına yanıt
    Yüksek diş seçerdim hocam. Yani şimdi havadan atıyorum gibi olmasın ben mühendislik istiyorum ama öyle bir durumda kaliteli bir diş hekimi olmak bence daha mantıklı. Tabi parasını ve itibarını düşünüyorsanız kaliteyi takmazsınız tıpta. Devlet iyi doktora da aynı maaşı veriyo kötüye de

• Devlet ise hiçbir önemi yok fakat özelde Hacettepe mezunu olmuş olmanız işe alınıp , tecrübe de varsa alana göre 40 50 bin gibi maaşlardan bahsetmenizi bile sağlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amacım Devlet te Cerrah olmak ama İstanbul Ankara İzmir şehirlerde.Bu illerin birinde cerrah olmak için üniversite 10k 11k 12k önemi yok yani demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunnova33 -- 24 Ağustos 2016; 18:11:25 >
  • Sonuçta TUS diye bir gerçek var ve iyi üniversitelerin öğrenciler bu sınavda daha başarılı. Fen Lisesi gibiler ancak İÜ için söyleyeceklerim var. Her ne kadar Nobel ödüllü bilim insanı yetiştirmiş olsalar da kampüsü acayip dandik. Oraya giden öğrencilere üzülüyorum. Kampüsü olan güzel bir yerde okumanızı tavsiye ederim. Dersten çimlerde çıplak ayakla kitap okuyabileceğiniz bisikletle kampüsü gezebileceğiniz üniversiteler sizi mutlu edecektir. Zaten mezun olduktan sonra sisteme giriş yapıp, size atanan rolleri oynayacaksınız ki çok sıkıcıdır. Hiç yoktan öğrenciyken yaşayın.
  • Uzmanlığı nerede yaptığın daha önemli. Aldığın eğitim de değişir ama uzmanlık daha önemli.
  • Devlet için önemli değildir çünkü tıp fakültesi programından mezun olmak yeterlidir kamuda doktor olabilmek için. TUS konusu isen tamamen sana bağlı kanımca. Uludağ Üniversitesi mezunu aile dostumuz 2016-TUS'ta Türkiye 2.si oldu örnek olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunnova33

amacım Devlet te Cerrah olmak ama İstanbul Ankara İzmir şehirlerde.Bu illerin birinde cerrah olmak için üniversite 10k 11k 12k önemi yok yani demi

Hangi üniversite mezunu olduğun önemli değil. Uzmanligi okuyacağın yeri yaparken Tus puanın ile yerleşiyorsun ama. Sonrasını bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.