Şimdi Ara

Tıptan Elektrik ve Haberleşme mühendisliğine geçiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bu sene 2700 siralama yapıp tercihlerimde en başa itü bilgisayar müh. altına da zaten ilki tutar ve ailemin de gönlü olsun diye tıp yazmıştım. İşler pek beklediğim gibi olmadı, şuanda Ankara Tıpta okuyorum, ilk dönemim pek iyi geçmedi, dersler hiç ilgimi çekmiyor, zaten biyolojiyle aram hiç iyi olmamıştı. Sene sonunda ösym puanıyla yatay geçiş yapmak gibi bir düşünce var aklımda, puanıma ve ilgime en yakın tercihim de İTÜ Elektrik Ve Haberleşme Müh. Sizce ne yapmalıyım? Sadece 1 sene kaybetmiş olacağım sanki mezuna kalmış gibi, sene kaybım çok az olucak. Tavsiyelerinizi ve görüşlenizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı durum bende var bilgisayar istiyodum olmadı itü ceng. tıp geldi ama hazirlik okuyorum ben sene kaybim olmaz ins.Endustri ile ehb arasindayim

• hocam geçmek istiyorsanız direkk geçin ve bilgisayarı gerçekten istiyorsanız bence İTÜ ile sınırlı kalmayın bilgisayarı güzel olan birçok iyi üniversite var bakabilirsiniz.
  • Hocam ben esasinda net olarak ne istedigimi bilmiyorum ceng ee endustri hepsi olabilir diyodum ancak iyi unilerde olsun istiyorum yani boun odtu gibi suan sadece odtu endustri geliyor bana ituden de ee ve endustri geliyor

• İtüye geçiceksen Matın ve Fiziğin iyiyse geçmeni tavsiye ederim. Baya iyi üniversitedir. İtünin dersleri diğer iyi fakültelere göre daha zorlayıcı hatta Tıptan oraya geçip de tekrar tıpa dönenler de vardır.

İtü ehb ing ve türkçenin bazı ders notları

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Haziran 2022; 20:38:58 >
  • Tıptan zor diye baska bolume gecmiyorum ki dostum olayi yanlis anlamişsin yani bir de zor olmasi iyi oldugu anlamina da gelmiyor baya iyi demişsin ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani ilgiliysen geçmeni isterim. Baya iyi hocaları var ve onlarla birlikte daha 1. sınıftayken çok istekliysen hocalarında lablarında projeler geliştirebilirsin. Bilgisayar tutmadı diye de üzülme zaten burada okuyup bilgisayardan yazılım dersleri de alabilirsin ve yazılımını geliştirebilirsin.

Yazılım hakkında da genel fikir vermek için bundan faydalanabilirsin (bu baya eski ama ilk başta çok yardımcı olabilir)

• Bence tıpı sevmiyorsan 1 saniye durma orada. İleride çok pişman olursun. Elektroniğe teknik şeylere ilgin varsa ki bilgisayar istiyormuşsun ehb güzeldir. Değilse endüstri daha iyi olur. Hazırlığı atlamaya bak ama. Ben şu an 2 oldum geçen dönem daha 1 iken yurt dışındaki bir yarışmaya hazırlanan bi robotik takımındayım. Böyle imkanlar çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizyildizi345 -- 28 Ocak 2020; 0:15:9 >
  • 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    Teknik anlamda Türkiyenin en iyisi diyebilirim. (odtü ile itü ikilisi hem lab hem iyi eğitim açısından en iyisi mezunlarına farklı gözle bakılır )

bu arada tüm ehbler düşerken itü ehb yükseliyor her sene (şu an 3300) daha da yükselecektir nedeni de mezunlarını çok iyi yere sokmasından çok iyi eğitim vermesinden geliyor

burada itüye de kötüleyeceksen de insan ağzını açık bıraktırırsın
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Ituyu kotulemek haddime degil be reis sacmalama sadece kendim icin en iyisini ariyorum cevaplarin icin sagol

• 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışım üstteki cümleni kusura bakma:(
  • bilgisayarı sevdiğini neye vararak çıkardın bilgisayar oyunu oynayarak mı?

• Sanirim bilgisayarla ilgili bildiklerin bundan ibaret.Oyun oynamayı pek sevmem hatta 2 senedir hic oynamadim.Nasil sevdigim sorusuna gelince yapay zekaya,proglamlamaya(biraz biliyorum) ve bilgisayarın temel bilim alanlarinda kullanilmasi hosuma gidiyor.Turkiyede bu ilgi alanlarimi karsilayan bolum de bilgisayar muhendisligi kardesim anlatabildim mi? 😉

• Elektrik tabanlı bölümlere geçecek arkadaşlar iyi düşünün derim. Yazılım dersleri olacak ama bir bilgisayar mühendisliği olmayacak. Elektrik, manyetizma tabanlı bol bol ders var bunları iyice düşünün derim.
  • Bilgisayar istiyorsan bilgisayara geç ehm neden? İlla itü mü olmak zorunda

• itü ehb'ye falan geçme sakın. hacettepe bilgisayar çok daha doğru bir tercih olur, sıralamaya aldanma zaten sürekli yükseliyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.