Şimdi Ara

Tıp diş hekimliği Komite sistemi ve yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Komite(kurul) sisteminde not ortalamasıyla yatay geçiş yapmak istersek her komiteden geçmek şart mıdır? Bizim okulda komitelerin ortalaması 60 üstü olunca bütünlemeye kalmadan sınıfı geçmiş oluyoruz. Yatay geçişte her kurula ayrı ayrı mı bakılır yoksa kurulların ortalamasına mı bakılır? Bir kuruldan 60ın altında alınca başarısız ders varmış gibi sayılır mı? Tıp veya diş hekimliği okuyanlar, bu konuda bilginiz varsa bilgilendirebilir misiniz?

• Hepsinin ortalamasına yani yıl sonu notuna bakılır.
    Tıp ve bazı dişlerde bir yıl bir dönem sayıldığı için dersten kalma yok.
    Bu olay bütün dişler için geçerli değil çoğu diğer fakülteler gibi vize final sistemini kullanıyor diye biliyorum.
  • 10eydiGız kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler, benim bir kurulum 59du ama kurul ortalamam 80lerde bir şey. Transkriptte ders adı bölümünde kurul ismi de yazıyor ve 59 aldığım kurulun yanında ff yazıyor. Yani bu durum sorun oluşturmaz mı? Çünkü gno ile yatay geçişte başarısız ders olmasın isteniyor genelde. Benim kurul ortalamam 82 olduğu için aslında bütünlemeye kalmadım,sınıfı geçtim. Ama ff yazan bir kurul başarısız ders olarak sayılır mı emin değilim. 1 puan yüzünden başvurumun reddedilmesini istemiyorum açıkçası.
    Bu arada diş hekimliğinde okuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10eydiGız

Hepsinin ortalamasına yani yıl sonu notuna bakılır.
    Tıp ve bazı dişlerde bir yıl bir dönem sayıldığı için dersten kalma yok.
    Bu olay bütün dişler için geçerli değil çoğu diğer fakülteler gibi vize final sistemini kullanıyor diye biliyorum.
    Bir parantez açayım, belki gören olur,

Marmara tıp da alttan komite var diye biliyorum, erciyes te de olabilir, emin değilim
  • Sizinki biraz farklıymış bizde ortamala 80 se direk bütün komitelerin yanında BB yazıyor.
    Diş hekimliği okuyan arkadaşlar daha iyi bilir.
    Başvuracağınız üniversite size uzak değilse şansınızı bir deneyin
  • an agony A kullanıcısına yanıt
    Bunu duymuştum ama bu bizde yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: elif2111

Bunu duymuştum ama bu bizde yok
    Peki, siz kimsiniz?
  • Şöyle bir detay var diye biliyorum tam emin değilim.

Geçiş yaparken sınıfı kabul görmeleri ve intibaktan geçmek için komite ya da modüllerin %80’den fazla benzerlik göstermesi gerekiyordu. Ders uyumu muhabbeti.
  • an agony A kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elif2111 -- 7 Ağustos 2020; 22:21:11 >
    Teşekkür ederim
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.