Merhabalar şuan özel bir ünide diş hekimliği 1.sınıfım.Daha fazla sene kaybı yaşamamak için bir şekilde girdim.Diş hekimliğini sevdiğimi fakat özel üniversitenin beni akademik ve sosyal açıdan geliştiremediğini düşünüyorum.Özel okul fiyatları malum şuan çok fazla bir artış var.Ekstra masraf olmamak için yaşadığım şehirdeki uygun bir fakülteye kaydolmuştum zaten ama fiyatlar cidden çok fazla giden paraya üzülüyorum.Bu devirde özelde okumanın saçmalık olduğunu düşünüyorum. Açıkçası şuan yeniden bir üniversite sınavına girme fikri oluştu fakat 2.sınıfla beraber yürütüp mü girmeliyim yoksa okulu mu dondurmalıyım bilmiyorum.2021yksde 40k yapmıştım fakat bu sınavlara asla düzgün kafayla giremedim 2022de batırınca tekrar hazırlanmaya gücüm olmayınca bir şekilde özele girdim.Eğer özelden devam edersem giden paraya ve boş mezun oluşuma üzüleceğim tekrar sınava girip bir şekilde devlet tıpına dişine geçiş yaparsam da senelerim boşa gidecek ama maddi ve manevi kendimi daha iyi hissedeceğim. Acımasızca yargılamadan düşündüklerinizi, önerilerinizi merak ediyorum. |
Bildirim