Şimdi Ara

tıptan korkmaya başladım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
5.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    rahatlık işte acilin fazla zorluğu yok genelde internette takılıyorlar burada olduğuna göre

ama bir mühendisin ofiste iş zamanında internette takıldığını görmedim onlar çok yoğunlar
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hep öğretmenliğe derdik yata yata para kazanıyorlar diye artık doktorlarda böyleymiş vay be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En yakın arkadaşım Tıp okuyor ben Bilgisayar Mühendisliği. Ben hayatta okuyamazmışım her evine gittiğimde notlarını gördüğümde bunu söylüyorum kendime.

Sırf puanım yetiyo diye tıp seçtiysen zor okursun.
  • madamefou kullanıcısına yanıt
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    sizin hangi üni hocam mrk ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chromatic -- 14 Eylül 2020; 16:17:39 >
  • chromatic C kullanıcısına yanıt
    Eskişehir Osmangazideyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 14 Eylül 2020; 17:32:1 >
  • Benim gözümde tıp "okuduktan sonra el ense yatar para kazanırım" mantığındaki insanlara hitap ediyor. Sürekli kendini geliştirmek isteyen, yurtdışına açılmak isteyen insanlar tıp yazmaz (istisnalar hariç). Örneğin benim kuzenim yurtdışında staj yapmış yeni bir tıp mezunu, işine aşık ve gözü yurtdışında. Maalesef böyle tıpçı çok ender.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guhong01 kullanıcısına yanıt
    ilk 500deki üniler hariç denklik verilmiyor hocam

sadece hacettepeye denklik veriliyor yurtdışına gitse baştan okuması gerek tıpı sanırım hacettepede kendisi
  • %90 i kiskaniyor seni.
    Tip istemissin ve yazmissin. Statusu guzel bir meslek. Mesela bir muhendisekopek cekerler heryerde, argecisin alti ustu Ama senin kurumda temiz. Bole seyler yok

Tıp cöp o yuzden ilk 15k dan aliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notguest -- 14 Eylül 2020; 18:39:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15k değil artık 23k..
    Hangi devirde yaşıyorsunuz

• artık eskiden kaldı eskiden 10bine giranlerin %30u tıp seçiyordu 2000li yıllarda tıp 3-4 numaraydı

şimdi 20bine girenlerin %70i tıp seçiyor

bak azalma var önceden 20 kişiden 6sı tıp seçiyordu şimdi 14-15i

sayısal olarak 3-4ten 1 e düşmüş hiç bakmıyor musun

17bin kontenjan var kars tıp 21binle kapatıyor koca 4 bin kişi seçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Eylül 2020; 18:55:50 >
    4bin az sayı değil 4 bin kişinin bu konuda olduğunu düşünün hepsi 3 mesaj atsa 12bin mesaj eder

hadi 5 mesaj atsa 20bin mesaj seçmemiş tıpı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Eylül 2020; 18:57:36 >
    kanka zaten 17bin kontenjan var 15le kapatması imkansız kars 21k ile kapadı

herkesi tıpçı yapma sen de cenge gel onu destekleyek
    Konuya yazdığın her şey baştan aşağı yanlış. İnsan bilmeden konuşur da bu kadar bilmeden konuşmaz. Art niyet sezmeye başladım sende ben. Derdin ne senin?

Giriş düzey uzman doktor geliri aylık 13bin civarıdır. Üstü çok vardır, altı çok yoktur.

Pratisyenliğini nerede ve nasıl yaptığına göre değişir. Batıda 6-7bin civarı iken doğuda 12-13bin'lere kadar çıkabilir. Acildeysen 1.2 ile çarp.

Akreditasyon belgesi olan bir tıp fakültesinden mezunsanız, yurtdışında Tıp Doktoru (Medicinae Doctor, MD) unvanınız geçerlidir, klinisyen doktorluk yapabilmek için ek sınavlara girersiniz sadece. Amerika'ya research amacıyla gidiyorum hasta bakmayacağım derseniz, doğrudan doktoraya başlayabilirsiniz örneğin. Akademik denklik diye buna deniyor zaten. Türkiye'de 10bin sıralamaya kadar alan tıp fakültelerinin %90'ının akreditasyonu vardır. Buralardan mezun olup dünyanın istediğiniz yerinde alnınızın akıyla ben tıp doktoruyum diyebilirsiniz.

Bunun aynısı psikoloji için de geçerlidir. Bachelor's Degree of Psychology unvanınız tanınır, ancak klinik psikologluk yapmak için ek yeterlilik sınavlarını verirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 14 Eylül 2020; 19:9:1 >

• Ben sana izah edeyim.

Kız arkadaşımın ağabeyi ve eşi doktor. Daha geçen konusu açıldı, kız da az çok anlattı. Dediğine göre ağabeyi devletten çıkıp özele geçmek istiyor ve sebebi de maaşı. Ortalama 10,000 TL dolaylarında maaş alıyormuş. Doktor için bence bu zamanda 20,000 TL dolaylarında maaş alınması gerekir. Daha da az kazanan maaşına tav olmayacak. Ama denilenler az çok doğru. Doktorlar sanıldığı kadar çok para kazanmıyor. Öğretmenler de zannedildiği kadar tatil yapmıyor.
  • KaramazovX kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş trollük yapıyo zaten ciddiye mi aldınız

Ahhah tamam kanka

Ayıp, hiç değilse sonuna başına bi "(!)" falan konması gerekir. İnsanlar okuyor buraları.
  • Mezun olunca 7-14 arası maaş alacaksın. Bu çalıştığın kurum yaptığın sözleşme hangi statüde olduğun vsye göre değişecek. Forumda doktor çok ama konu dışının malum kesimi sebebiyle doktordan daha doktor olanlar sebebiyle gitti.

Uzmanlık okurken maaşın 6-9 arası olacak yani pratisyen maaşından daha düşük araştırma görevlisinin

Uzman olunca 8-25 arası alabilirsin. Şehir hastanesindeysen döner gelmez EN AZINDAN ŞU DÖNEM ÖYLE 8 alırsın

YDUS yaparsan da 15-18+ kesin maaşın olur.

Özelde uzman bu dediklerimden daha çok kazanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.