Şimdi Ara

tıptan korkmaya başladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
2
Favori
5.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu sene orta halli bir devlet ünisinde tıp kazandım ilk sevindim fakat hem dhdeki tıp çöp maaş az kim okur yazıları,
    tıp bırakacağım bıktım yazıları hem de çevremdeki çok zor çok serzenişleri beni pişman olmaya itiyor

biliyorum okuması zor çalışması zor fakat bu kadar da kötü mü yahu?

• Katılıyorum gerçekten.ben tercih yapacağım zaman buradan bazı insanlara sormuştum aynı dedikleri gibi çıktı her şey ama şimdi bakıyorum foruma da gerçekten spam olmuş.nickini bilmem ney tıplı alan kişiler tarafından yalan yanlış şeylerle doldurulmuş.birkaç gündür benim bile gözüme battı yani.
    Orta bir üniversite ise sınıf geçmeniz daha kolay olur diye düşünüyorum. Arkadaşlarımla konuşuyorum, hocaları hep çıkmış soruyormus zaten. Bir şekilde sınıfları geçince de doktor oluyorsunuz sonuçta. İş koşulları Türkiye'de ağır diyor herkes ama ağır olmayan veya sıkıntısı olmayan meslek kalmadı zaten. Mühendislik yazsan iş bulmak sorun, o kadar önemli bir bölüme gidip işsiz kalmak insanı psikolojik olarak çok kötü etkiler. Daha da kolay bölümlere gitsen zaten hiç atanmama durumu var. Diş hekimliği de tercih edilebilirdi tıp yerine. Hem daha kolaydır hem daha az okunuyor. Ama çalışma koşulu olarak çok fark var mi bilmiyorum veya atama durumları tıp kadar rahat mı.
  • Aramızda doktor yok ki konuşsun. Burada tıpla ilgili en çok yazanından en az yazanına kadar herkes duyduklarını yazıyor.En iyi bilgiyi bir doktorla konuşarak elde edebiliriz.

Benim duyduklarım ise dediklerini doğrular nitelikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 14 Eylül 2020; 14:46:58 >
  • güzel troll
  • nesi troll bunun
  • Orta bir üniversite ise sınıf geçmeniz daha kolay olur diye düşünüyorum. Arkadaşlarımla konuşuyorum, hocaları hep çıkmış soruyormus zaten. Bir şekilde sınıfları geçince de doktor oluyorsunuz sonuçta. İş koşulları Türkiye'de ağır diyor herkes ama ağır olmayan veya sıkıntısı olmayan meslek kalmadı zaten. Mühendislik yazsan iş bulmak sorun, o kadar önemli bir bölüme gidip işsiz kalmak insanı psikolojik olarak çok kötü etkiler. Daha da kolay bölümlere gitsen zaten hiç atanmama durumu var. Diş hekimliği de tercih edilebilirdi tıp yerine. Hem daha kolaydır hem daha az okunuyor. Ama çalışma koşulu olarak çok fark var mi bilmiyorum veya atama durumları tıp kadar rahat mı.
  • bu işi yapanlardan fikirler almak daha mantıklı olur.
  • Katılıyorum gerçekten.ben tercih yapacağım zaman buradan bazı insanlara sormuştum aynı dedikleri gibi çıktı her şey ama şimdi bakıyorum foruma da gerçekten spam olmuş.nickini bilmem ney tıplı alan kişiler tarafından yalan yanlış şeylerle doldurulmuş.birkaç gündür benim bile gözüme battı yani.
  • İnsanların söylediklerine göre mesleğine geleceğine karar vermen çok büyük hata olur .
    Almanya da , Japonya da yaşamıyoruz . Bir çok üniversite mezunu işsiz veya düşük maaşlara çalışıyor .

İyi bir üniversitede iyi bir mühendislik okuyan tıpçıdan daha çok yorulur onu söyliyeyim .

Ailemin durumu çok iyi olsa liseyi bile yurt dışında okumak isterdim ama Türkiye de bazı gerçekler var onları düşünerek hareket et .
    Tanıdığım uzman doktor da var , Odtü mezunu Ee mühendisi de var . Onlarla çok uzun konuştum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 14 Eylül 2020; 14:2:16 >
  • ayetulkubra kullanıcısına yanıt
    Uzman doktorun branşını ve dediklerini aktarır mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 14 Eylül 2020; 15:9:33 >
    katılıyorum tıp çok kolay ama inandıramıyoruz millete yata yata geçilen tek bölüm tıp anlayın bunu
  • Uzman doktorlar devlet hastanesinde ortalama 15K maaş alıyor. Özelde branşına göre 50 ile 100K arası maaş alan doktorlar bile var. Tıp okumak top ünide top bir mühendislik okumaktan da daha kolay bence, en yakın arkadaşım ODTÜ EE’de okuyor 1 dokununca 1000 ah işitiyorsun mühendisliğin okuması da öyle kolay falan değil yani. Zor olan TUS ama onda da atıyorum enfeksiyoncu falan olmak için çok aşırı kasmana gerek olmuyor puanı nispeten daha düşük. Biyokimya radyoloji göz gibi nispeten daha rahat branşlar için çok kasmak lazım. Maaş olarak Türkiye standartlarının bayağı üstünde maaş alırsın ama çok mühendis kafalı biriysen çekilmez de olabilir tabii bunları düşünmen lazımdı.
  • 3 aylık maaşı söyledin 10u geçen yok

ama orta tür mühendislik fakültesi mezunu senin hekimlere söyledeğinin maaşları çok kolaylıkla alır

ya da avukat da bunu alır

hekim %1 anca 10 u geçer
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Yata yata mı
    Hocam babam Trabzon’da normal bir devlet hastanesinde uzman doktor. Dönerle birlikte 14-15K maaş alıyor.
  • bateren kullanıcısına yanıt
    bir mühendisliğe girin mühendisliğin 10da biri tıp değil

hiç türev integral falan çözdün mü adamların hepsi üni sınavında 25-30 neti geçip zorlanıyorlar ama tıpçılar anca laf atar uzaktan
  • atma hocam döner verilen yer yok 30 yıllık hejkim 8bin alıyor bu da kanıtım
    ekşi sözlük
    30 yıllık uzman doktorun 8.675 tl maaş alması
    https://eksisozluk.com/30-yillik-uzman-doktorun-8-675-tl-maas-almasi--6618854

bana kanıtlarla gelin

• bateren kullanıcısına yanıt
    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/TUS1DONEM/CS/TUSIlkbaharKTBT24072018.pdf

bu sorular lise biyolojisi hep bunu mu yapamayacakalr
    Tıp kolay demedim . Ama tanıdığım birisi var. Bir ara uzun bir müddet aynı yerde kaldık .
    Odtü mezunu , elektrik elektronik .

Çok çok zeki biriydi . Türkiyenin çok iyi fen liselerinden birinden mezun .

Buna rağmen okulu 2 sene uzatmış . Şu an mezun çalışıyor memnun .Ama ondan anladığım okulun zorluğunun tıptan farkı yok .
    yok hocam kolay gerçekten üstte linkteki soruları attım lise biyolojiden farkı yok çok kolay sen mühendislik sınavlarına gir anlarsın

adamlar limit türev integral soruyorlar ama hangi tıpçıya sorsan daha matematikte 30u geçememiş fizik aytde 10not üzeri yapamamışlar laf atıyorlar
    8 bin falan dönersiz maaş dönerle 14-15 oluyor. Çevrenizde hiç mi çalışan doktor yok hocam, öğretmenler ek dersle 5-6 bin alıyor doktorlar 8K alsa niye insanlar bu kadar tıp yazsın saçmaladığınızın farkında değilsiniz galiba.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.