Şimdi Ara

tıptan korkmaya başladım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
5.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam arkadaş kendince trollük yapıp komik olduğunu sanıyor. Normalde azılı bir tıp savunucusuydu fakat insanlar sürekli onun dediklerine karşı çıktığı için artık o da tıpa saldırmaya başlamış. Ama ciddi değil.
  • askmeafavour A kullanıcısına yanıt
    Alt dönemlerle ilgilenmeyi severim. Ciddi soru olursa ciddi cevaplarım. Bütün konuyu okumadım tabi. Dediklerinizi dikkate alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradaki çoğu kişi ya trollüyor ya da kulaktan dolma bilgilerle yazıyor. eğer bir doktorların çalışma şartlarını öğrenmek istiyorsan bir doktora öğle yemeğinden önce ya da sonra yakala sor. mühendislik hakkında bilgi almak istiyorsan instaya 'bilgisayarmühendisiyim' yaz oradaki abi sana bilgi verir, tercih döneminde zaten detaylı detaylı canlı yayın yapmıştı.

ayrıca bir tıpçı olarak tıbbın okunması çok zor değil, çok kolay da değil. tıbbın zorluğu fazla bilgi olmasından kaynaklıdır. mesela ne kadar çalışıyorsun diye sorabilirsin sana örnek olması için şunu söyleyeyim 6 haftalık bir komitenin son 2 hatfası çalışırsan zorlanırsın ucu ucuna geçersin. son 3 hafta çalışırsan kafan daha rahat olur, ortama not alırsın. günlük çalışıp az çalışırsan çok rahat olur ve finalsiz geçebilirsin. tabi bu söylediğim çok genel bir şey. 1.sınıf daha kolay konuları içerir daha az çalışabilirsin. 2.sınıf ağır konuları vardır hafif konuları da vardır.ağır konular sinir sistemi,sindirim sistemi. hafif konular duyu organları, solunum sistemi. 3.sınıfı bilmiyorum onu da bu sene görecegiz

umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Aile hekimliği uzmanlığı yapıyorum şuan. Tıpı isteyerek seçtim. Seçerken genetik veya biyokimya uzmanlığı yaparım diye düşünüyordum ama onları kazanacak kadar çok sevmiyormuşum Aile hekimliği dışında bir bölüm yazsam kesinlikle hem mutsuz olurdum hem de istifayı basardım diye düşünüyorum. Covidden dolayı acilde servislerde nöbetlerimiz oluyor. Nöbet günleri insanlıktan soğuyup istifayı basası geliyor insanın. Diğer bölümleri severek yapanlara gıptayla bakıyorum. Hitit üniversitesindeyim. Hastaların yaklaşımına gelecek olursak uzun uzun yazılacak bir konu. Nasıl ki hasta gözünden bakınca bütün doktorlar çeşitli kötü sıfatlara yakıştırılıyor aynı şekilde doktor gözünden bakınca da çeşitli sebeplerden dolayı insanlardan, dolayısıyla meslekten nefret ediyorsun. Bardağın diğer tarafına geçmeden anlaşılamaz bu tabi.

Genel olarak toparlarsak tıpı isteyerek yazdım, yazdığıma pişman oldum, aile hekimliğini isteyerek yazdım ve bölümümle mutluyum. Toplamda mutluyum yani

• mura2163 kullanıcısına yanıt
    niye bilgisayar mühendisi seçmediniz bunda samimiyim itü cengten mezun olanlar şu an sizin kazandığınızın 3-4 katını kazanıyorlar en az 4-5 yıllık deneiymle

ya da avukat olmadınız 10-15ten aşağı kazanmazdınız maaşınızn 2 katı nerdeyse

ya da elektronik haberleşme yeni başlayanlar itü mezunları 12-14 arası alıyorlar

punaınız da yetiyordu
  • Skaar kullanıcısına yanıt
    ben her gün çalışıyorum nerdeyse daha 80i zar zor geçiyorum (bu ara 80 üstü bizim okulda derece) baya başarılıyımdır

2 haftada siz nasıl hallediyorsunuz

okul açılalı 1 hafta oldu 3. sınıfa başladığıma pişman oldum şimdi o kadar zorsa sınavda ne yapacağımı bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Eylül 2020; 1:18:55 >
    Teşekkür ederim hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşım itü elektrik elektronik mezunu aselsanda çalışıyor. Benden az maaş alıyor. Bir arkadaşım da boğaziçi elektrik elektronik mezunu o da özel şirketlerde ortalama bir maaşla çalışıyordu. Bir proje geliştirmek için ayrıldı. Proje de ortada kaldı kendi de. Diğer mühendisliklerdekilerde de yüksek maaşla çalışanların oranı çok da yüksek değildir diye düşünüyorum. Bir de mühendislik biraz kendini pazarlama işi gibi geliyor bana. Ben uğraşamam onla

İyi yerlerde çalışan ve maaşlarını dolarla alan bir kesim var fakat o kadarı doktorlarda da var. Olduğun mesleği iyi yaparsan parayı tonla kazanırsın. Mesela genel cerrahiden bir hocamız haberlere, boşanma sebebiyle karısının yaptığı açıklama nedeniyle çıkmıştı. Aldığı parayı da söylemiş karısı. bir bakarsan ne demek istediğimi anlarsın;

www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/emekli-hostesten-27-yillik-profesor-esine-bosanma-davasi-40013142

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura2163 -- 15 Eylül 2020; 1:33:32 >
    a
  • ne okudum ben ya

bir konu başlığında altinda bu kadar farkli,cesitli bilgi ve ilginc diyaloglara nadir rastlanir.

• Forumda bir doktor vardı,SS li bir şekilde maaşını atmıştı ankaratıplının dediği gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maaş çöp değil hocam ancak verilen emeğe göre kesinlikle çok az.

Mühendislik mezunu biri 23 civarı bir yaşta mezun olup hayata atılırken doktorlar uzmanlık ve zorunlu hizmet derken en erken 30 yaşında bir düzene oturuyorlar ki büyük bir kısmının bu aşamada bile aldığı maaşlar hiç tatminkar değil.

Eskiden olsa tıp kesinlikle mühendislikten daha mantıklı bir seçim derdim ancak şu raddede artık Türkiye'de tl kazanmanın bir anlamı yok. Mühendislik yurt dışı imkanları yüzünden daha mantıklı bir seçim gibi duruyor artık. İleride gerçekleşecek olan zorunlu alımların durması, maaşların daha da azalması gibi sorunlara girmiyorum bile.

Şuan tıp okuyacak olsam kesinlikle gelecek kaygım olurdu. Sanırım 6 yılda en az 2 dil daha öğrenip yurt dışına çıkmanın yollarını araştırırdım.
    okuldan okula göre zorluk seviyesi değişir. ben tokatta okuyorum. günlük çalışan arkadaşımın 92 ortalaması var ve daha yüksekleri de var. dediğim gibi tamamen okulun zorluk seviyesine bağlı.

ben genellikle 4 hafta kala çalışmaya başlıyorum. son 2 hafta çalışanlar genellikle gece gündüz çalışıyor. ben sadece 1. sınıfın ilk 3 kurulunda son 2 hafta çalıştım alığım notlar ort. 60-65. bunun sebebi de konuların kolay olması.

bizim okul 12 ekimde açılacak ve yüzyüze olacak

artık hükumetin aldığı yanlış kararlara mı üzüleyim okulun 1700(gayriresmi 3-4 katı) vaka varken açılacağına mı üzüleyim bilemedim.

• Skaar kullanıcısına yanıt
    bizim 2. haftadayız ama online 2 hafta sonra da sınav var diyorlar

inşallah yüz yüze yapmazlar vaka sayısı artarken bunu kimse göze almaz değiştirirler

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.