Şimdi Ara

tırnak batması için tedavi olan varmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
81.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum belkide operasyonu oldun, çünki çok zaman geçmiş üzerinde. Ama ben yinede tecrübemi yazmak istedim. Çok uzun zamandır çekiyorum bu belayı. Artık ayakkabı giymek eziyet olmaya başlayınca doktora gittim (devlet hastanesi). Tırnağı aldı. Sadece bu işe yaramıyor çünki ben daha öncede aldırmıştım, çıkan tekrar batmıştı. Tırnağın kökünde sadece etin altında batan kısnı kazıdı. Buradan artık tırnak gelmiyor. Dolayısı ile batmıyor. Sakın zaman geçirme. Operasyonun acısı, tırnğın batarkenki acısından çok değil. Kesinlikle değer.
  • Arkadaşlar.Ben bunu 2 yıldn beri çekiyorum.Bu sefer çok köklü bir amliyat yaptılar.Şu yukarıdaki iğrenç resim gibiydi parmağım.Şimdi dikişler alındı.2 hafta geçti üstünden.
    http://forum.donanimhaber.com/m_33524747/tm.htm
    İşte açtığım konu.
  • bu pazartesi baten yeri aldırdım(devlet hastanesi) batan yeri temizledi inş bida batmaz
  • Benimde tırnak batmam vardı 6 aydır bekletiyordum iyice şişti ben bugün hastahaneye gittim özel hastahaneye sadece 50 lira verip tırnağı önce uyuşturuyorlar sonra 7 dakika bekletiyorlar iyice uyuşsun diye sonra tırnak etinin kısmını makasla veya hangi aletse makas gibi kesiyorlar sonrada onu dikiyorlar ama sen acısını duymuyorsun dokunmasını bile hissetmiyorsun uyuşuk ya ondan :) sadece uyuştururken iğne acısını hissediyorsun 5-6 tane iğne yaparlar ama acıtmaz ama eve gelince mutlaka ağrı kesici alman lazım alınca bile acayip ağrıor şimdi ben ağrıdan duramıyorum nerdeyse :)) kolay gelsin..
  • Batan tırnağımda iltihap diplere doğru ilerlediği için tırnak oynamaya başlamıştı bende birkaç günde çektim aldım tırnağı. Bırakın iltihap ilerlesin sonra kendiniz uyuşturmaya gerek kalmadan çekip alırsınız... Kesip biçmeye gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 8 Eylül 2009; 21:49:56 >
  • Sol ve sag ayagimda vardi. Sol ayagimdaki gecen sene iyice berbat hale gelmisti. Iltihap, sisme, parmak etinin bi kismi disariya firlamisti. Zaman zaman birisi yanlislikla bastiginda falan resmen acidan o parmagi kesmek istiyordum. Özelde bir operasyonla doktor tamamen cekmeden kenarlarini keserek duzeltti. Simdi hala hafif hafif batiyor ama eski haline göre cok iyi. Sol ayak tirnagim resmen C harfi seklinde. Neyse cok berbat bir durum
  • Kardeşim sana tek kelimeyle söyliyeyim. Ben tırnak batmasını yaklaşık 7 sene filan çektim. 2 kez tırnak çektirdim yine battı. En sonunda ameliyat oldum tırnagın batan kısmını komple kestiler eti yardılar falan iltihapları temizlediler

Şimdi tırnağım biraz daha iyi ama zorlamaa gelmiyor hala acı var gibi oda zamanla geçer inş.

Zaten çok top oynamakla başlamıştı bu hastalık bende.Hastalık şuan geçti , geçtiği gün gene top oynamaya başladım

RAHAT SPOR AYAKKABILAR GİYMENİ TAVsİYE EDERİM
  • BİLADERRR bu ne yaaa kabuss gbi bnmde az battı ama sennki kadr ddeğil çooook büyük geçmiş olssuunn
    şükür bnmkiler çıktı gtti kendiliğinden rahatım
    peder de bir tek sorun war o da bu kadr yoğun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Yaşım 28...19 yaşıma kadar kaç kez tırnağımı çektirdim hatırlamıyorum o kadar çok yani...Bir gün birisi babama "bıçakla tırnağın üstünü kazısın" demiş, bıkmıştım artık tırnak çektirmekten ve askerede gidecektim...Denemekten zarar gelmez deyip bir çakıyla iki ayağımın baş parmak tırnaklarını kazımaya başladım...Biraz kazıdıktan sonra tırnağım kızarıp yanmaya başladı inceldiğini hissettim kazımayı bıraktım, bir yıl içinde hep kaşındığını hissettim...Sonunda tırnağım etten ayrıldı ve havada duruyor askerliğimde dahil yıllardır rahatım yerinde...

kardeş bu yöntemi senden başka deniyen varmı bi zararını görürmüyüm ?
  • Merhaba arkadaşlar, konu üzerinden baya bir zaman geçmiş ama bende de aynı problem var ve lazer ile tedavi olmak istiyorum. Çektirmek zor oluyor. Lazer ile tedavi yapan hastaneleri biliyormusunuz. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • kesmeyin batticon la yıkayın hergün. benimki öle geçti.
  • Arkadaşım bundan 10 yıl önce lisedeyken 2 baş parmağımın tırnağını da çektirdim.
    Ne maç yapabiliyodum ne kösele ayakkabı giyebiliyodum.
    SSK da tanıdık bi doktor çekti 2 şer iğne yaptı her bir ayağa o kadar canım yandı ki bayılmışım.

İşte pansuman vs. 1 ayda yenisi çıkar dediler. 3 ay da çıktı. Okula terlikle gittim geldim. Rezillikti.

Ama şimdi iyi kendi kendimin doktoru oldum. tırnak batacak gibi olunca cımbız tırnak makası kolonya pamuk alıp ciddi ciddi
    küçük bir operasyon yapıyorum.

Ama kötü bi durum. Bence git çektir muhatap olma
  • 2 ayda bir tırnak makasının sivri ucuyla girişeceksin. Batan yer çok rahat çıkacak, keseceksin. Bunun bir çözümü yok, bir kere yer ettimi istediğin kadar çektir gene gidip yolunu buluyor. O yüzden o tarafa doğru büyütmeyeceksin. Ben 2 defa çektirdim en sonunda bu yöntemle 3 senedir tık yok çok şükür.
  • 2 ayak bas barmagimdada tirnak batmasi vardi 2 yildir var 1 kendilignden gecti ama digeru hala öyle oda zamala gecer herhalde ama bi yere carptiigin zaman cok kötü aci veriyor ayrica sanki baska parmagim yokmus gibi bi yere ayagimi carpinca illa yara olan yere denk gelecek
  • benim sağ ayak baş parmakta vardı iltihap kapmıştı akıntı yapıyodu sürekli. doktora gittim 2 hafta antibiyotik kullandırdı iltihap azalsın diye.sonra uyuşturup batan yeri aldı oraya bi ilaç sürcem bi daha batmayacak dedi .ne yaptıysa bilmiyorum ama alınan taraftan tırnak çıkmıyor artık.işlemden 2-3 saat sonra 3-4 saat yanık acısı çektim sonra pek sorun yaşamadım operasyon sonrasıda 1 hafta ılık suya tuz karıştırıp 15 er dakika beklet demişti.hergün acı çekmektense 3-4 saat çekin bence korkutacak bi acısı yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi principino -- 15 Temmuz 2010; 17:13:52 >
  • peki kac lira ucret alıyorlar doktor bana carsamba gel dedi alırız bir dahada cıkmaz dedi acil cvp yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolunayy

peki kac lira ucret alıyorlar doktor bana carsamba gel dedi alırız bir dahada cıkmaz dedi acil cvp yazarsanız sevinirim

Hocam sizinkine ameliyat mı dedi yoksa tırnak revizyonu mu.. Bu yılın başında ben tırnak revizyonu olmuştum, batan kısmı almışlar ve dikiş atmışlardı. O kısımdan tırnak çıkmıyor artık. Pek pahalı birşey değil. Komple tırnak alınacaksa o konuda bilgim yok.
  • ameliyatla alırım dedi
  • ne illet bi hastalıkmış bu yahu allah kimseye çektirmesin vallahi okurken daraldım
  • Önemsemezseniz iş iltihaplanmaya geliyor ve seke seke yürüyemeye başlıyorsunuz. En ufak temastan kaçınmayı zaten söylemiyorum bile.. Yok düz kesmeye çalışmak, yok pamuk koymak.. Dert yahu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.